Gebeliğe Hazırlık Covid aşısı hamilelik planlama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ikooo5588

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2019
228
90
98
Merhaba arkadaşlar 9 aydır hamilelik düşünüyorum henüz gebe kalamadim covid aşısını bende eşim de daha vurdurmadik açıkçası bir sürü aşı hakkında kötü duyum var kısırlık vs. Hepiniz duymuşsunuzdur sormak istediğim gebelik düşünürken aşı olduysaniz hangisini oldunuz aşıdan sonra korundunuz mu aşı vurulduktan sonra hamilelik oluştu mu bir sıkıntı yaşayan varmı konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim ona göre aşıya karar vereceğiz ..

Kuzum aşı kısırlık yapmıyor. Biz mart ayından beri korunmuyorduk, haziran ayında aşının ilk dozunu olduk bende eşimde. Sonrasında da hamile olduğumu öğrendim. Yani aslında şöyle yanlış olmasın. Aşı oldugumda yuksek ihtimal hamileydim ama bebeğim daha cok minnostu. 3 ay dolmadan da 2.dozu olamiyorsun bilgin olsun.

Bilmiyorum inanın ki kafam çok ama çok karışık

Bende aynı durumdayim istediğimiz için erteledik doktorumda en az 2 ay korunma iz gerekiyor aşıdan sonra dedi o yüzden erteledik burda aşıdan sonra hamile olanda var çok kararsızım 2 ay ertelemek benim için zor olur çünkü zaten ne zamandır uğraşıyoruz

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum çok ikilem bir durum gerçekten

Ben de aynı durumdayım sadece bunun yüzünden olmadım bu 3. Ayımız denemede
Ogretmenim diger ay okul başlıyor ne yapacağım bilmiyorum
Kimi doktor hemen diyor kimisi 1 ay kimisi 1 yil

Ben de aynı durumdayım sadece bunun yüzünden olmadım bu 3. Ayımız denemede
Ogretmenim diger ay okul başlıyor ne yapacağım bilmiyorum
Kimi doktor hemen diyor kimisi 1 ay kimisi 1 yil
Okul varsa ol aşını en riskli meslek. Ben aşı olacağım ay hamile kaldım ödüm kopuyor öğretmenim daha 3 aylık bile değilim. Sağlığından önemli değil aşıların biter 2 ay korinirsin oylecolur

Biz de sizin gibi çocuk düşündüğümüz için erteledik durduk. En sonunda eşimin iş yerinden maaş kesileceği vb uyarılar aldı. Biz de olacağı yok aşı olmaya karar verdik çarşamba günü sinovac olduk. Doktor korunmanıza gerek yok dedi. Biz de beklemedeyiz bat 24

Pcr testi acaba hamilelerin de vermesi istenecek mi ki ?
Benim de bu ay küçük de olsa ihtimal var bekliyorum ama ilk üç aydan sonra hiç belli değil ki
Bilimyorum ki ama daha aşi olacan da 2 dozdan sonra seni korumaya başlayacaksa o sırada Kasım tatili gelene kadar aylarca asisiz mi okulda olacaksın. Hadi ben olurum yakında da gebe.su an kesin değilsen gün kaybetmiş oluyorsun. Hayırlısı olsun bizde 3 ay denedik bu ay olmazsâ ve aşı gelirse aşı olalım dedik. Eşim oldu ben gebe kalınca olamadım henuz

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah sinovac için ölü aşı terimini kullanıyorlar biontech daha farklıymış o yüzden çok bir yan etkisi olmaz umarım en kısa zamanda hayırlısıyla hamile kalırsınız

Doktora danışın bu konuyu. Kulaktan dolma bilgilerle karar vermeyin

Bu ay kesinlesirse hamile olmadığım yaptırırım ben de büyük ihtimalle.
Haklısın.

Arkadaşlar merhaba. Yeni katıldım aranıza. Sizlere birşey danışmak istiyorum. Bende gebelik planlıyorum. 3 ay önce 2 doz sinovac aşısı oldum. Ve sinovacın etkisinin kısa sürede düştünüğü ve 3.dozun gerekli olduğu söyleniyor. Öğretmenim ve okullar açılacak. Kendimi korumam zorlaşacak. Sizc hamile kalmadan 3. dozu olmam gerekiyor mu bu konuda deneyimli olan arkadaşlarımdan öneri bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…