NOT: Ankete katılımınızı rica edeceğim :)
Merhabalar hanımlar. Uzun süredir forumda aktif olarak zaman geçiren bir üye olarak bazı gözlemlerim oldu:
Covid-19 ile ilgili insanların haliyle kafalarının oldukça karışık olduğunu, virüsün hastalık yapma mekanizması,ilaçlar ve etki mekanizmaları ayrıca yan etkileri, aşılar ve oluşturulma yöntemleriyle ilgili türlü spekülasyonlar ve teorilerin ortaya atıldığını,hatta insanların bununla ilgili birbirleriyle kavga ettiklerini gördüm.
Ben de öncelikle tıp alanına mensup bir birey olduğum ve yerli/yabancı makaleleri tarayıp bilgi edinmekten ve bunları insanların yararı için paylaşmaktan çok hoşlanan biri olduğum için,böyle bir topik açmak istedim.
Katılmak ,istişare etmek isteyen hanımlar olursa,her hafta bilgi almak istediğiniz,anlamakta zorlanıyorum,şurası nasıl oluyor dediğiniz 1 konu hakkında burada elimden geldiğince, aklım yettiğince, yetersiz kaldığım zamanlarda da çeşitli yayınlar tarayarak size yardımcı olmak isterim.
şu anda majör sorular olarak gördüğüm başlıkları sıralayayım:
1.Covid-19 virüsü nedir,nasıl hastalık oluşturur?
2.Nasıl bu kadar çeşitli klinik prezentasyonlara sebep olabiliyor?
3.Covid-19 tedavisi için verilen ilaçlar gerçekten kalp krizine veya çeşitli hastalıklara neden oluyor mu?
4.Geliştirilen aşıların etki mekanizmaları nelerdir?
5. Sizlerin belirleyeceği konu başlıkları
Ne dersiniz? eğer faydalı olur derseniz ben elimden geldiğince burayı aktif tutup size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım :)