Covid 19 pozitif cikti ilac kullanirken emzirmeyi birakmak 😪

Şimdi hastanede yatan hastaya bakan hemşire doktor size iki doz iğne yazmış ama bugün kendinizi iyi hissediyormuşsunuz tek doz yapayım ben derse nasıl bir yaptırım uygulanır

Bir de hasta o tek doz eksik diye hayatını kaybederse ne olur nerede yargılanır

Belki iyi niyetle iyiyseniz idare edin gibi bir cümle kurdunuz ama bunlar büyük sözler

Doktor dahi hastayı görmeden ilaç dozu vs değiştiremezken “sağlık çalışanıyım” deyip bu yorumu yapınca “zaten bu hastalık uydurma” diyenler tavan yapıyor

Bu hastalık uydurma, ölenlerin de ömrü o kadarmış, vesile bu hastalıktan ölmezse başka şekilde ölürlerdi zaten deyip düğün düğün gezenler bizi bu hale getirmedi mi

Hastalık gerçek ya da değil hastaneler dolu kimse keyf olsun diye gidip hastanede yatmıyor ki

@Kazen iyileşinceye ayrıntılı anlat ne olur

Yine konu sahibi arkadaşım sen ve diğer pozitifler özellikle de hastanede kalanlar

Anlayın korkutun ki anlayalım
Yazdıklarım aslında çok iyi niyetli ve hastalığı hafif atlatan hastalar icin bir genellemeydi ama gereksiz uzadı ,yanlış anlaşıldı . Kusura bakmayın
Sağlık personeli derken açıkça işinizin ne olduğunu yazar mısınız lütfen. O zaman bütün evde tedavi olanlar sarımsak baharatla işi halletsin. Sonra evdeki küçücük bebeğe dahi geçsin hastalık değil mi. 😠😠😠😠😠 Kendinize gelin yeter artık. Dalga geçmek isteyen faks konulara yorum yazsın.
Cevap vermicektim kimseye çünkü elestirenlere sonradan hak verdim ki yazdığıma çokta pişman oldum fakat hastalığı hafif atlatan bireyler icin bir genellemeydi yaptığım aslında birçok "hafif "atlatan hastayı gozlemledigimizde beslenmenin temel olduğunu farkediyoruz zaten. Neyse kızgınlığınızı anlıyorum zor bir pandeminin ortasındayız ama üslup herşeydir iletişimde burda bile olsa ayrica size kişisel bilgilerimi belirgin olarak vermek zorunda değilim. Amacım tartışmak değil bu yuzden cvp verip polemik yaratmazsanız çok sevinirim. Yazdıklarımın yanlış yere gitmesinden yeterince pişman oldum zaten

Onlara da hak veriyorum tonlarca ilaç sipariş edildi ülkeye, illa ki herkese verilmesi lazım ki gideri karşılansın
ilaçların çoğu turkiyede üretiliyor. ayrıca devlet para verip alsa bile zaten hastalara ücretsiz veriyor. o yüzden ha cope atılmış ha birilerine verilmiş devlet için fark yok ki

Gerekli olmasa da ilaç verebiliyorlar ama anladığım kadarıyla. 10 gün önce bir arkadaşım askere gideceği için test yaptırdı, hiçbir semptomu yokken pozitif çıktı. Ateşini görüntülü konuşurken gözümün önünde ölçtü 36.0 çıktı, halsizlik yok, öksürük yok, tat/koku kaybı yok vs. Hemen evine sıtma ilacı ve favipiravir gönderdiler mesela. İlaçların yan etkileri fazla olduğu ve covide etki edip etmediği bilinmediği için ilaçları kullanmadı, şu an hala semptomu yok yani
asemptomatik vakalara ilaç verilmesi konusunda size katılıyorum.gerci onda da semptomatige dönüşü azalttigi düşünülüyor. algoritma sürekli değişiyor. umarım asemptomatiklere tedavi vermediğimiz bir algoritma da gelir. sizle daha önce de konuşmuştuk sanirim. plaquanille ilgili tartışmalar devam ediyor. belki ilerde herkes kullanacak ya da belki hckimse kullanmayacak. vakalar arttıkça veriler netleşir. ama o zamana kadar her ülke kendi bilim kurulunun önerilerini uygulamak durumunda

Hanımlar rica ediyorum sağlıkla ilgili konularda ne ilaç tavsiyesinde bulunun ne de ilaç kullanılmamasına dair önerilerde bulunun.

Sağlıkçılar sizler benden çok daha iyi bilirsiniz ama hastaya kendi doktoru neyi uygun görmüşse o yapılmalıdır, sağlıkçı olsanız dahi hastası için uygun gördüğü tedaviyi uygulayan doktorun sözü üzerine söz söylemeniz etik değildir, birebir muayene etmediğiniz biri için doktorunun tavsiyesini reddeden önerileriniz hem doktora karşı etik değildir hem de hasta sağlığını riske atmaktır.

Lütfen topikte verilen ilaçları kullanma tavsiyelerinde bulunmayınız, bunun kararını hanımefendinin hekimi verir.

Yapmayın bize karşı oynanan oyun bu yaaa. Gribin bi tik ustu sitma ilaci kullanmaniza degmeyecek bisey. Ellerinizi sürekli yikamaniz filan evladinizdan uzak kalmaniz... Ne olursa olsun hiçbir şekilde ilaç kullanmıyorum. Bitkilerle yağlarla kendi tedavinize bakın.
Sacmaliyorsunuz. Ben ve ailem gecirdik. Bebegimle 6 gece hastane de yattik. Yasamayana hayal gibi geliyor. Ama allah yine de yasatmasin

6 günden bir şey olmaz. Süte geçmiş olabilir biberonla verme gibi bir şey yapmayın sakın, olay sütten geçmesi yani sizi emmesi değil. İlaçlarınızı da kullanmamazlık yapmayın, geçmiş olsun.
Benim demek istedigim ilac bittikten sonra redderse biberonla vermek son care. Tesekkur ederim

asemptomatik vakalara ilaç verilmesi konusunda size katılıyorum.gerci onda da semptomatige dönüşü azalttigi düşünülüyor. algoritma sürekli değişiyor. umarım asemptomatiklere tedavi vermediğimiz bir algoritma da gelir. sizle daha önce de konuşmuştuk sanirim. plaquanille ilgili tartışmalar devam ediyor. belki ilerde herkes kullanacak ya da belki hckimse kullanmayacak. vakalar arttıkça veriler netleşir. ama o zamana kadar her ülke kendi bilim kurulunun önerilerini uygulamak durumunda
Asemptomatij durumlarda ilaç kullanmak ne kadar mantıklı ki? Mesela sıtma ilacı verildi demiş ama insanı sıtma tutmadıysa neden kullansın ki? Neye göre etki edicek bu ilaç bu durumda?

Benim demek istedigim ilac bittikten sonra redderse biberonla vermek son care. Tesekkur ederim

Muhtemelen reddetmez. Ama yaparsa da biberonu gene önermem. Meme reddi için uzmanların önerdiği yöntemler var, Google'dan biraz bakarsanız görürsünüz. Onları deneyebilirsiniz.

Asemptomatij durumlarda ilaç kullanmak ne kadar mantıklı ki? Mesela sıtma ilacı verildi demiş ama insanı sıtma tutmadıysa neden kullansın ki? Neye göre etki edicek bu ilaç bu durumda?
virusu yok etmiyor ancak akcigere yayılma ihtimalini azalttığı söyleniyor. gerçekten bu ihtimali azaltıp azaltmadigyla ilgili sahadan gelen verilerle yakin zamanda yayınlar çıkacaktır. o zamana kadar enfeksiyon uzmanlarının, bilim kurulunun uygulamasına tabiyiz

Merhabalar. Covid 19 pozitif cikti simdi 5 gun bi ilac kullanicam doktor 6 gun emzirme dedi. Bebegim 2 aylik daha mama takviyesi zaten aliyodu ama emmeyi birakir mi ? Kafama cok takiyorum. Sutum gitmesin diye surekli sagip cope aticam ama bidaha istemezse diye tedirgin oldum. En kotu sagip biberonla veririm diyorum ama en cok bunun vicdan azabini duyuyorum 😪 basina gelen varmi herhangi bi sebepten ara verip devam eden vs 🙄
Anne memesi başlıklı biberon var çekmeyince gelmiyor bayağı uğraşması gerek ki corkcork biberonun akışına alışıp memeyi bırakmasın. Marka veriliyorsa vereyim medela markasının calc biberonu. Rabbim şifa versin

Emzirmeyle geçmez bebeğinize. Ayrıca hastalığınız agırmı geçiyor , neden ilaç kullanıyorsunuz ?

Back