Covid 19 pozitif cikti ilac kullanirken emzirmeyi birakmak 😪

Yapmayın bize karşı oynanan oyun bu yaaa. Gribin bi tik ustu sitma ilaci kullanmaniza degmeyecek bisey. Ellerinizi sürekli yikamaniz filan evladinizdan uzak kalmaniz... Ne olursa olsun hiçbir şekilde ilaç kullanmıyorum. Bitkilerle yağlarla kendi tedavinize bakın.
Gribin bir tık üstü artık sizin gibiler hala sasirabiliyorum

Haddime değil elbette ama bir sağlık personeli olarak şunu söylemek istiyorum eğer kendinizi iyi hissediyorsanız ilacı almanıza gerek yok .zencefil , zerdeçal, sarımsak gibi bağışıklık destekleyici bir beslenme ile toparlarsınız 1 2 haftaya ama elbette bu sizin kendinizi nasıl hissettiğinize bağlı doktoru dinlemekte yarar var tabi . Geçmiş olsun
Sağlık personeli derken açıkça işinizin ne olduğunu yazar mısınız lütfen. O zaman bütün evde tedavi olanlar sarımsak baharatla işi halletsin. Sonra evdeki küçücük bebeğe dahi geçsin hastalık değil mi. 😠😠😠😠😠 Kendinize gelin yeter artık. Dalga geçmek isteyen faks konulara yorum yazsın.

Herkes bana saydırmış ama özetle şunu demek istedim.. Bazı insanlar hastalığı hafif geçiriyorlar anlamiyorlar bile. Hiç belirtisi yok. Öyle insanlar ilac kullanmıyorlar sonuçta. Ayrıca daha yeni bir hastalık doktorlar da ezbere kullan diyor. Ama belirtisi coksa içsin tabiki. İlaçlar bitince emzirmeye devam edebilir
Belirtisiz geçirenler var ama yayıcı olarak dolasiyolar aramızda. Eğer tesbit edilse onlarda ilaç tedavisi alcak. Ezbere kullan diyolar derken. Bu ülkede sağlık bakanı var. Belirlenen kurallara göre yapılıyor bu tedaviler.

Gribin bir tık üstü artık sizin gibiler hala sasirabiliyorum
Aynen bende anlamadim. Kizim 2 gun sirtim agridi dedi daha 3 yasinda. Tabiki onlarin iyiligi icin yaklasmicam. Sonsuza kadar degil sonucta. Ellerimi surekli yikamamin kime neye zarari var ilginc gercekten. Ya gecirmemis arkadas yada hafif gecirmis sanirim. Ben oyle agri cektimki gece uyanan cocuguma kalkip meme veremedim. Allah kimseye yasatmasin ..

Yapmayın bize karşı oynanan oyun bu yaaa. Gribin bi tik ustu sitma ilaci kullanmaniza degmeyecek bisey. Ellerinizi sürekli yikamaniz filan evladinizdan uzak kalmaniz... Ne olursa olsun hiçbir şekilde ilaç kullanmıyorum. Bitkilerle yağlarla kendi tedavinize bakın.
Pırıl pırıl bir kafa :olamaz:

Gerekli olmasa da ilaç verebiliyorlar ama anladığım kadarıyla. 10 gün önce bir arkadaşım askere gideceği için test yaptırdı, hiçbir semptomu yokken pozitif çıktı. Ateşini görüntülü konuşurken gözümün önünde ölçtü 36.0 çıktı, halsizlik yok, öksürük yok, tat/koku kaybı yok vs. Hemen evine sıtma ilacı ve favipiravir gönderdiler mesela. İlaçların yan etkileri fazla olduğu ve covide etki edip etmediği bilinmediği için ilaçları kullanmadı, şu an hala semptomu yok yani
Cahillik diz boyu. Herhangi bi belirtisi olmayan covid pozitif olan hastalar yayiyorlar hastalığı. Nedrn güzel kafanız bunu anlamıyor. Sonra bu beliritisi olmayan kişi tedaviyi kabul etmiyor etrafa bulaştırmaya devam ediyor. Bunun vebali nolcak. Herkes kendine gelsin.

Cok gecmis olsun.
Once siz iyi olacaksiniz, ki sonra bebeginiz iyi olsun.
Esim hic anne sutu alamamis. Gayet saglikli normal bir insan :D
2 saatte bir sağın memeler bosalsin ki yeni sut üretsin. Ama haliniz olmazsa, bence kafaniza takmayin.
Mamayla buyuyen dunya dolusu bebek var. Onemli olan annenin sağlığı

6 günden bir şey olmaz. Süte geçmiş olabilir biberonla verme gibi bir şey yapmayın sakın, olay sütten geçmesi yani sizi emmesi değil. İlaçlarınızı da kullanmamazlık yapmayın, geçmiş olsun.

Haddime değil elbette ama bir sağlık personeli olarak şunu söylemek istiyorum eğer kendinizi iyi hissediyorsanız ilacı almanıza gerek yok .zencefil , zerdeçal, sarımsak gibi bağışıklık destekleyici bir beslenme ile toparlarsınız 1 2 haftaya ama elbette bu sizin kendinizi nasıl hissettiğinize bağlı doktoru dinlemekte yarar var tabi . Geçmiş olsun

Şimdi hastanede yatan hastaya bakan hemşire doktor size iki doz iğne yazmış ama bugün kendinizi iyi hissediyormuşsunuz tek doz yapayım ben derse nasıl bir yaptırım uygulanır

Bir de hasta o tek doz eksik diye hayatını kaybederse ne olur nerede yargılanır

Belki iyi niyetle iyiyseniz idare edin gibi bir cümle kurdunuz ama bunlar büyük sözler

Doktor dahi hastayı görmeden ilaç dozu vs değiştiremezken “sağlık çalışanıyım” deyip bu yorumu yapınca “zaten bu hastalık uydurma” diyenler tavan yapıyor

Bu hastalık uydurma, ölenlerin de ömrü o kadarmış, vesile bu hastalıktan ölmezse başka şekilde ölürlerdi zaten deyip düğün düğün gezenler bizi bu hale getirmedi mi

Hastalık gerçek ya da değil hastaneler dolu kimse keyf olsun diye gidip hastanede yatmıyor ki

Kazen Kazen iyileşinceye ayrıntılı anlat ne olur

Yine konu sahibi arkadaşım sen ve diğer pozitifler özellikle de hastanede kalanlar

Anlayın korkutun ki anlayalım

Cahillik diz boyu. Herhangi bi belirtisi olmayan covid pozitif olan hastalar yayiyorlar hastalığı. Nedrn güzel kafanız bunu anlamıyor. Sonra bu beliritisi olmayan kişi tedaviyi kabul etmiyor etrafa bulaştırmaya devam ediyor. Bunun vebali nolcak. Herkes kendine gelsin.
Hahahah pardon da ben bilim insanıyım boş atıp tutan biri yok karşınızda, dediğim arkadaşım da testi yaptırdığı günden beri odasından dışarı çıkmayan biri. Nasıl bulaştıracak kimseyle görüşmeden? Kaldı ki o kadar dikkat eden bir insandı ki ev arkadaşlarına bile bulaştırmamış, etrafındaki herkesin testi negatif çıktı. Siz kime cahil diyorsunuz bir kendinize gelin. Dediğiniz ilaçlar covidi tedavi eden ilaçlar değil, keşke olsa. Dolayısıyla “kanıtlanmış” bir tedavi yöntemi değil. O yüzden boş atıp tutacağına önce sen bi kendine gel

Hahahah pardon da ben bilim insanıyım boş atıp tutan biri yok karşınızda, dediğim arkadaşım da testi yaptırdığı günden beri odasından dışarı çıkmayan biri. Nasıl bulaştıracak kimseyle görüşmeden? Kaldı ki o kadar dikkat eden bir insandı ki ev arkadaşlarına bile bulaştırmamış, etrafındaki herkesin testi negatif çıktı. Siz kime cahil diyorsunuz bir kendinize gelin. Dediğiniz ilaçlar covidi tedavi eden ilaçlar değil, keşke olsa. Dolayısıyla “kanıtlanmış” bir tedavi yöntemi değil. O yüzden boş atıp tutacağına önce sen bi kendine gel
Sevgili bilim insanı lütfen mesleginizin ne olduğunu tam olarak yazarmisiniz. Ben de ceketimi ilikleyecegim. Burda herkes bilim insanı zaten.

Sevgili bilim insanı lütfen mesleginizin ne olduğunu tam olarak yazarmisiniz. Ben de ceketimi ilikleyecegim. Burda herkes bilim insanı zaten.
Moleküler biyoloğum, Almanya’da neuroscience masterı yapıyorum, covid ile ilgili bilimsel ve evrensel makaleleri düzenli takip ediyorum. Şu an tez aşamasındayım ve üniversite hastanesinin enstitüsünde çalışıyorum, hastane olduğu için projelerimizde rol alan doktorlar da var etrafımızda ve zaman zaman onlarla da covid hakkında konuşup onlardan da bir şey öğreniyorum. Yeterli oldu mu acaba yoksa cv’mi göndermemi ister misiniz? 😊

Parmakla besleme yöntemini uygulayabilirsin biberona alışmaz böylelikle :)

Eklentiler

• A6B68DA5-AF14-487E-AF9A-D65DF635E244.jpeg
    A6B68DA5-AF14-487E-AF9A-D65DF635E244.jpeg
    23,7 KB · Görüntüleme: 21
Ah pardon önceki mesajımda eklemeyi unutmuşum. Bilkent Üniversitesi’nden hocam şu anda covid aşı geliştirme projesinde çalışıyor ODTÜ ve Hacettepe üniversitelerinden hocalarla birlikte. Ara ara onunla da konuşuyorum, katıldığı tv programlarını takip ediyorum, facebook-instagramda proje ile ilgili gelişmelerini takip ediyorum. Yani boş boş yorumlar atmıyorum, azcık mantıklı olun siz de yorum yaparken

Moleküler biyoloğum, Almanya’da neuroscience masterı yapıyorum, covid ile ilgili bilimsel ve evrensel makaleleri düzenli takip ediyorum. Şu an tez aşamasındayım ve üniversite hastanesinin enstitüsünde çalışıyorum, hastane olduğu için projelerimizde rol alan doktorlar da var etrafımızda ve zaman zaman onlarla da covid hakkında konuşup onlardan da bir şey öğreniyorum. Yeterli oldu mu acaba yoksa cv’mi göndermemi ister misiniz? 😊
Sevgili moleküler biyolog kardeşim. Bı zahmet Fahrettin Koca ya üstün bilgilerini sun. Benim görüşüm bu şekilde de. Sepmtomu olmayanlar ilaç almasa da olur de tamam mı. Adam kendini boşa paraliyor . Ne de olsa koskoca moleküler biyolog var karşımızda .

Sevgili moleküler biyolog kardeşim. Bı zahmet Fahrettin Koca ya üstün bilgilerini sun. Benim görüşüm bu şekilde de. Sepmtomu olmayanlar ilaç almasa da olur de tamam mı. Adam kendini boşa paraliyor . Ne de olsa koskoca moleküler biyolog var karşımızda .
Onlara da hak veriyorum tonlarca ilaç sipariş edildi ülkeye, illa ki herkese verilmesi lazım ki gideri karşılansın

Ah pardon önceki mesajımda eklemeyi unutmuşum. Bilkent Üniversitesi’nden hocam şu anda covid aşı geliştirme projesinde çalışıyor ODTÜ ve Hacettepe üniversitelerinden hocalarla birlikte. Ara ara onunla da konuşuyorum, katıldığı tv programlarını takip ediyorum, facebook-instagramda proje ile ilgili gelişmelerini takip ediyorum. Yani boş boş yorumlar atmıyorum, azcık mantıklı olun siz de yorum yaparken
Tamam siz covid olursanız ilaç kullanmayın lütfen. Doğru olan bu.

Onlara da hak veriyorum tonlarca ilaç sipariş edildi ülkeye, illa ki herkese verilmesi lazım ki gideri karşılansın
Sen kendine bilim insanıyım diye saygı duyulmasını bekliyorsun. Sonrada sağlık bakanı için ne olsa tonla ilaç sipariş edildi herkese veriyolar diyosun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Durumunuz ağır değilse kullanmayın kendinizi gözlemleyin ona göre kullanin

Bahsettiğimiz hastalık her zaman geçirdiğimiz bir soğuk algınlığı değil farkında mısınız?

İyiyim bir şeyim yok diyen iki gün içinde ambulansla gitmek zorunda kaldı adamın tüm kas becerisi gitti tuvaletini bile yapamaz oldu.

Hastalık süreci hızlı geçsin diye ilaç ve yanında bağışıklık yükseltici sarımsaklı kemik suyu ile yapılan çorbalar, sirkeli su, tarçınlı limonlu su gibi şeyler için vücudunuzun direnci artsın.

Back