Covid 19 ilac gebelik 😔

Buglem Ecrin

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2020
21
6
16
33
Merhaba arkadaslar..SAT 20 haziran 3 gunum gecti SAT ve bugun arasinda 29 gun var...gebeyim gebe oldugumu bilmiyordum ve 2 hafta(yani 5 haziran da) once tomografiye girdim kan tahlillerimde gebeligm cikmadi malesef akcigerlerimde pnomoni olusmus ve covid 19 pozitif olunca hastaneye yattim suphemi dile getirdim ama kan testlernde cikmadigi icin tedaviye basladilar ve 5 gun(yani 7 - 12 temmuz) boyunca favipiravir adli ilaci kullandim.. acaba zarar vermis midir karantina surecinde oldugm icin doktora gidemiyorum. Carsamba gunu gittim karnmdan bakti dr. Goremedi ama kanda cikti beta hcg 512 ydi daha cok yeni dedi.. cok tedirginim ve cok korkuyorum.. hic basina boyle birsey gelen veyahut yakin cevresnde boyle birsey yasayan var mi..?

Öncelikle geçmiş olsun bebeğiniz de hayırlı olsun.
Böyle bsy yaşamadim duymadım da.
Hamileliğinin başında bilmeden ilaç kullanıp sağsalim çocuğuna kavuşan çok var canim.
Yüreğini ferah tut

Geçmiş olsun çok küçük olduğu tomografi zsrar vermez bir arkadaşın basına gelmişti doktor sorun değil demişti
Covid süreci nasıl etkiler bilemiyorum ama geçen ay kuZenim ve ailesi yakalandı 2 yaşında çoçupu eşi de 30 haftalık hamileydi 14-15 gün içinde atlattılar eşine sadece kan sulandırıcı kullanmışlardı kadın doğumcu hdr şey yolunda demiş

Ben suphemi dile getirdim ama testlerde cikmadi cok anlamiyorum bu degerlerden ama reglim gecmemisti zaten beta hcg 512 cikmisti cok kucuk demisti Allah onlara da yardm etsn cok kotu bi durum covidle alakali bi sikintim kalmamistir ama iste ilaclar

Merhaba bende aynı dertdeyim sizin yaşadığınız durumun aynısını bende yaşıyorum çok korkuyorum bebeğime bişey olur mu diye sitresden perişan oldum resmen eğer farklı şekilde bilgi edinirseniz lütfen paylaşın

Canim 2li taramam ayrintili ultrasonum seker testim temiz cikti normal geldi hep sonuclarim doktor ya hep ya hic doneminde kullanmissin ilaclari dedi darisi sana olsn insallah kac haftaliksin durumun nasl

Merhaba herkese özel bi hastanede Pcr laboratuvarında çalışıyorum Gebe olan pozitif hastalarımıza ilaç başlamıyoruz. Siz bilmeden kullanmışsınız ama korkulacak bi durum yok eğer çok ağır semptomlarınız yoksa ve kronik bi rahatsızlığınız yoksa kendinizi odada izole etmeniz yeterli olacaktır. Tabi en doğru bilgiyi yine kadın doğum doktorunuz verecektir. Rabbim herkesin evladını sağ Salim kucağına almayı nasip etsin

5
Canim 2li taramam ayrintili ultrasonum seker testim temiz cikti normal geldi hep sonuclarim doktor ya hep ya hic doneminde kullanmissin ilaclari dedi darisi sana olsn insallah kac haftaliksin durumun nasl
5 Haftalık sanırım canım şimdi sende hiç bir proplem çıkmadı dimi ay inşallah yanlış anlamamışımdır

Bilmeden kullanmışız ilacı sağlık durumunm şuanda iyi ama yinekorkuyorum inşallah bişey olmaz sırt ağrım çok oldu evde geçirdim

Öncelikle çok geçmiş olsun , ramakta kullanmışınız çok şanslısınız
Aynı konudan bende müzdarabim ilacı bilmeden 5 haftalıkken kullandım şu an 8 haftalık gebeyim İstanbul Pendik Marmara Araştırma hastanesi bir rapor verdi gebeliğiniz riskli olabilir diye karar tamamen bize ait
Doktorlar cevapsız bende çok korkuyorum ve bu durumu benim gibi yaşayıp gebeliği devam eden varsa lütfen iletişime geçip benimle paylaşabilir mi

Canım merhaba banada kürtaj önerdiler çok riskli bu riski göze alma dediler zaten kalbi Bi atıyor Bi atmıyordu ilerleyen zamanda daha büyük bir sorun olmasından korktum ve kürtaj oldum ve canım tam 5 hastaneye gittim hepsi aynı şeyi söylediler 32 tane ilaç ve bunlarla beraber ağrı kesiciler vs rabbim sizin yardımcınız olsun benim hamile kaldığım süre bebek de hücreleşme zamanına denk geliyordu

Siz gebiginizin kaçıncı haftasında ilaç kullanmistiniz acaba

Bende 1 hafta öncesinde korunmasız ilişki yaşadım ve dün 8 tane korona hapı kullandım hemen bıraktım

Corona sürecim yeni bitti ilaçlarımı kullandım bir kaç güne de ovülasyon zamanım geliyor sizce bu ay korunmalımıyım

Son durumunuz nedir acaba?
Ben de aynı durumu yaşıyorum çok tedirginim. İnş her şey yolundadır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…