- 5 Ağustos 2006
- 4.664
- 229
- 42
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar benimde eşim çorum iskilpli ben kastamonuluyum çorum merkezi bilmiyorumda isklibin çok değişik adetleri var birde dolma dedikleri bi yemek var ben ilk gördüğümde pilav üstünde et var demiştim ama onlar dolma diyolar düğünleri falanda çok enteresan geçen sene bi düğüne katılmıştım 3 gün düğün yapıyolar ama kadın ve erkek hiç yan yana gelmiyo kadınlar giriyo bi salona başka bi odadan org çalınıyo kadınlar kendi başına oynuyolar salona damat bi girerken gelini içeri sokuyo kendisi çıkıyo bide çıkarken kapıya kadar geliyo gelini alıyo gidiyo kınayıda önce aynı şekilde salona geliniyo kadınlar oynuyo oynuyo sonunda hep birlikte gelinin evine gidiliyo kına orda yakılıyo birde ilk iki gün gece yapıyolar 3. gün düğünü sabah yapıyolar hatta ben hiç bilmiyorum ya eşim kalktı erkenden 8 de ben erkek evine gidiyorum dedi dolma yemeye dedi ne diyosun sen yaa bu saatte düğünmü olur dedim benide apar topar kuaföre gönderdiler geldiğimde 10 du saat 11 gibi salona gittik yine düğün bitmişti sonuna yetiştim :)) yine kadınlar tek başlarına erkekler kapıda ordan erkek tarafı erkek evine kız tarafının misafirleride kız evine gittiler masalar kurmuşlar masada çorba helva dolma vardı bende bekliyom pasta gelcek diye :))) cahillik böyle bişey işte bilmeyince patavatsız oluyo insan neyse artık cahil değilim öğrendimmm :) bide gelin almaları var bizde gelin alma salona giderken olur konvoy halinde salona gideriz bunlarda düğün bittikten sonra her iki tarafın misafirleride dolma yemeğe kız tarafına ve oğlan tarafı evlerine gittikten sonra oğlan tarafındakiler kız evine gidiyolar iskilibi konvoy halinde geziyolar daha da değişik adetleri var ben 1,5 yıllık evliyim iskilibe geçen sene 2 günlüğüne gitmiştim o da zaten akşam düğün sabah düğün hiç bişey anlamadım bi gün sırf gezmeye gidicem :=)
çorumun neresindensin sarızambak.Benim annemler lozanovlerde oturuyo.