59 sayfayı okuyamadım, geldim. Şahsi fikrim gözümü, kulaklarımı birkaç mecra dışında haberlere, insanlara kapamaktan yana. Yapılacak şeyler belli. Güzel beslen, temizliğine dikkat et, kalabalık yerlerden olabildiğinde uzak dur. Gerisini de kaderci bir yaklaşımla kabullenişte buluyorum. Çocuklarım için endişeleniyordum ama 0-9 yaş arası risk grubuna girmiyor diyorlar ama 2 yaş altı risk grubunda söylentileri de var. Bu konuda doğru bir bilgi bulamadım sanırım.
Büyük kızım kreşe gidiyor, onu göndermeye devam edeceğim. Yani göndermesem, nereye kadar göndermeyeceğim diye düşünüyorum. Maske almadık. Göz mukozasından da bulaşabiliyor deniyordu ama ya. Eve yiyecek stokunu biraz abartı buluyorum. Gerçi çok mantıklı bir insan olan eşim bile az önce eve azıcık bir şey stoklayalım diye mesaj atmış. Gönlü olsun diye birkaç paket makarna, kuru bakliyat alalım bari. Ay ben niye bu kadar soğukkanlıyım, cehalet mutluluk mu getiriyor bilmiyorum ama insanların bu kadar panik olması bana çok şaşırtıcı geliyor.