Aynen öyle, dünya batmış ve haklısın.
Nesine hata, insanlık gereği onun diyebilmesi lazımdı.
Kusura bakmasın kimse de hani ben bunu açgözlülük olarak görüyorum, böylesi durumlarda ne zaman ki para para demeyiz o zaman düzeliriz işin özü bu. Duygusal baktığım için de zerre ticarete bulaşamadım zaten şu yaşıma kadar, Allah kolaylık versin, ben sinirlendim sizin halden anlamaz mal sahibine. Sen talebinde de aramanda da haklısın dibine kadar.
Ahahha artık adamın horultusuyla konuşacak raddeye geldin demekYa anlatmayayım dedim ama size geceki olayı anlatacağım ödüm patladı ciddi korktum ve yaa iştee dersiniz diye, demeyin. Çidden çok korktum. Kendime gülemeyecek kadar, kaç saat oldu anca gülüyorum aklıma geldi de yine.
Benimkiyle gece yatmadan önce film izledik ama çiçekli böcekli filmlerden öyle korkunçlu değil. Burada da en son düklü rüyalar filan dedim, kendimce gülüyorum, sonra filmi izlerken oğlan uyandı, leblebi şekerini gördü anasının hunharca tıkındığı, ondan az yedirdim çiş miş gittik uyumaya. Sonra yatağa geçtim, yatakta adamın ağzına kadar dönmüşüm. Canıma geçmiş uyku tabi uyanana kadar fark etmedim.
Rüyamda mağara gibi bir yer var bir ulu bilge, ama adam yüzünü göstermiyor ve benle konuşuyor "Homono lomono domoto oromo komo boromo ko" filan. Diyorum bu neyin mesajı, şifre gibi çözmeye başladım şifre gibi çözüyorum... Konuşuyorum bilge bir şeyler diyor. Sonra durduk yere sinirlendi "Hooomoonooğğ" diye anaa bir korktum fırladım yataktan. Meğer ben adamın horlamasıyla konuşuyormuşum uykumda.
Aldıma sçtım ya korkudan.
Ben de bir hastanedeymisim,gorumceme benzeyen şirin bisey! bir bebe getirmis orada yatan bir yasliya.Ya anlatmayayım dedim ama size geceki olayı anlatacağım ödüm patladı ciddi korktum ve yaa iştee dersiniz diye, demeyin. Çidden çok korktum. Kendime gülemeyecek kadar, kaç saat oldu anca gülüyorum aklıma geldi de yine.
Benimkiyle gece yatmadan önce film izledik ama çiçekli böcekli filmlerden öyle korkunçlu değil. Burada da en son düklü rüyalar filan dedim, kendimce gülüyorum, sonra filmi izlerken oğlan uyandı, leblebi şekerini gördü anasının hunharca tıkındığı, ondan az yedirdim çiş miş gittik uyumaya. Sonra yatağa geçtim, yatakta adamın ağzına kadar dönmüşüm. Canıma geçmiş uyku tabi uyanana kadar fark etmedim.
Rüyamda mağara gibi bir yer var bir ulu bilge, ama adam yüzünü göstermiyor ve benle konuşuyor "Homono lomono domoto oromo komo boromo ko" filan. Diyorum bu neyin mesajı, şifre gibi çözmeye başladım şifre gibi çözüyorum... Konuşuyorum bilge bir şeyler diyor. Sonra durduk yere sinirlendi "Hooomoonooğğ" diye anaa bir korktum fırladım yataktan. Meğer ben adamın horlamasıyla konuşuyormuşum uykumda.
Aldıma sçtım ya korkudan.
3 katlı bir yer, 6 ofis var.
Tek mal sahibi.
Diğer kiracılar ne yaptı bilmiyorum.
Belki de önce onlara sormalıydım, ortak bir dille ilerlemeliydik.
Hata etmedin bence, makul bir şey yaptın. Kabul eder, etmez onun bileceği iş. Şu koşullarda yeni kiracıyı hemen bulamayacağına göre ya boş kalacak dükkanı, ya da en azından yarı kira alacak. Kendi kararı.
Sen kendini düşünüyorsun haliyle. Sonuçta sen de meraklısı değilsin durduk yere işini kapatıp zarara geçmenin.
Eğer birkaç ay için taşınıp eşyaları depoya koyup, işler düzelince başka yere çıkmak daha mantıklıysa senin için, kirayı düşürse bile çık.
Ama mantıklı değil, astarı yüzünden pahalıya geliyorsa hiç umrunda olmasın, kirayı düşürürse kal çıkma.
Ya şimdi adamin mal varlığından sanane diyeceksinOrtak daha mantıklı. Zaten tek geçim kaynağı tek dükkan olsa o teklifi yaparken iki kere düşünecek insansın. Tahmin ettim.
Icindeki fettan Idrak cikti sonundaUzanırken içim geçmiş. Rüyamda kocamın dudaklarına yapışıyor "ben aslında buyum" diyordum. Allah sizi kahretmesin. Bilinçaltımı mahvettiniz lan.
Sanki varla yok arası çamaşırlarla direk dansı yapmışsın gibi... Gayet edepli bir rüya bence.Uzanırken içim geçmiş. Rüyamda kocamın dudaklarına yapışıyor "ben aslında buyum" diyordum. Allah sizi kahretmesin. Bilinçaltımı mahvettiniz lan.
Is yeri sahibimiz ile konustum
Biz ilk kapatan iş yerlerinden biriyiz.
Diyetisyen ve fizyoterapist çalışıyoruz,
Ben genelde omurga sağlığı çalışsam da, pilates ağırlıklı olduğu için spor salonu statüsünde kapattık.
Hoş devlet kapatın demese de biz zaten kapatma kararı almıştık.
Dolayısı ile bu Ay zaten içerideyiz.
Bu sürecin nasıl ilerleyeceği belli değil.
Aylık 2000 lira ekipman ici taksit ödemem var.
3000 kira, bir de onun stopajı.
Kontrat ekimde başladı,
Ayın 1 i ile 5 i arası yazdık, hep 1 inde ödedim.
Hatta 1i haftasonuna denl geliyorsa, erken odedim.
Bu arada sahsi ongorum, eylulden once bu virus meselesinin bitmeyeceği yönünde.
(Hatta normalleşme süreci daha da uzun)
Yani ben 6 ay daha içerideyim.
Is yerine de masraf yaptım cebimden, nasıl olsa 2-3 yıl kalırız kafasıyla .
Mutfağı kırıp baştan modüler mutfak koyduk falan..
Neyse.
Adamı aradım, durum ortada.
Ya yeniden bir kira düzenlemesi yapalım, yada biz vu ayın kirasını da ödeyip, nisan sonu boşaltalım iş yerini dedim
Aklımdaki yarı kiraydı.
Adam tamam madem 2600 verin dedi
Yok yanlış anladiniz sanırım. Biz sıfırı çektik, be 1200 den fazla ödeyecek durumda değilim.
(Adam 2600 diyince ben de indim.)
Eğer hayır derseniz de ay sonu cikayim,
400-500 veririm depoya, bu mesele ortadan kalktığında yine dedim
O da öyle yap o zaman bacım, zaten KADINLA iş yapanın hayır gördüğü olmamıştır.
Ben de peki, biz çıkıyoruz dedim.
Kapatırken durun şimdi ben bir emlakçı ile konuşayım, vs dedi kapattı.
Şimdi ben geminin ugursuz kadini olarak buradan cikayim diyorum
Hatta sinirimden hic para almasa da cikayim diyorum
Tabiki kolaylık sağlamak zorunda değil.
Ben de farkındayım, mal adamın, sözleşme var
Hatta çıkıyorum desem belki de yokuşa sürer,
Ama bunu da sordum, tekliflerini resmi yoldan iler, o kabul etmedi olsun, dünya batmış kimse seni haksız bulmaz dediler
Napcam ben ya.
Hata mi ettim bunu sormakla ?
Eğer çıkıp bekleyip tekrar bir yere girmen daha pahalıya geliyorsa, anlaşırsanız kal içeride yarı kiraya. Adamın saçma sapan laflarını da umursama. Sen kendi işine, kendi çıkarına bak.Kiralar burada yüksek.
Yeni yer tutarken, 1 aylık emlakçı parası +3000 demek
Yaklaşık 6000de içeriye masraf yaptık
3 aylık kira zaten.
Hepsi sil bastan olacak
Tabiki ise girerken batma ihtimalini düşünerek girdim
Değil 6 ay, zorlarsam sözleşme bitene kadar idare ederim. Bir kaç ay bugüne kadar kazandığımı harcarım, bir kaç ay cepten yerim.
Sorun ayakta kalmak.
Özler normale döndüğünde aynı yerimde, aynı şekilde devam etmek.
Ben çıkarsam orası boş
Hatta muhasebecimiz arkadaşım, onun demesi, çok kapatan iş yeri var, kim tutacak orayı kiraya tekrardan?
Hangi iş yeri kriz sonrası 3000 e eyvallah edecek?
Ahahaha devamı gelmediyse sayılmaz.Uzanırken içim geçmiş. Rüyamda kocamın dudaklarına yapışıyor "ben aslında buyum" diyordum. Allah sizi kahretmesin. Bilinçaltımı mahvettiniz lan.
Ben direk dansı dersine gitmiştim bir süreSanki varla yok arası çamaşırlarla direk dansı yapmışsın gibi... Gayet edepli bir rüya bence.
Şimdi gidip bir daha uyu, daha büyük şeyler bekliyorum şahsen.
Ahahaha devamı gelmediyse sayılmaz.
Ben direk dansı dersine gitmiştim bir süre
"Daha büyük şeyler bekliyorum" derken......
Simdi okudum,hata etmedin bence.Is yeri sahibimiz ile konustum
Biz ilk kapatan iş yerlerinden biriyiz.
Diyetisyen ve fizyoterapist çalışıyoruz,
Ben genelde omurga sağlığı çalışsam da, pilates ağırlıklı olduğu için spor salonu statüsünde kapattık.
Hoş devlet kapatın demese de biz zaten kapatma kararı almıştık.
Dolayısı ile bu Ay zaten içerideyiz.
Bu sürecin nasıl ilerleyeceği belli değil.
Aylık 2000 lira ekipman ici taksit ödemem var.
3000 kira, bir de onun stopajı.
Kontrat ekimde başladı,
Ayın 1 i ile 5 i arası yazdık, hep 1 inde ödedim.
Hatta 1i haftasonuna denl geliyorsa, erken odedim.
Bu arada sahsi ongorum, eylulden once bu virus meselesinin bitmeyeceği yönünde.
(Hatta normalleşme süreci daha da uzun)
Yani ben 6 ay daha içerideyim.
Is yerine de masraf yaptım cebimden, nasıl olsa 2-3 yıl kalırız kafasıyla .
Mutfağı kırıp baştan modüler mutfak koyduk falan..
Neyse.
Adamı aradım, durum ortada.
Ya yeniden bir kira düzenlemesi yapalım, yada biz vu ayın kirasını da ödeyip, nisan sonu boşaltalım iş yerini dedim
Aklımdaki yarı kiraydı.
Adam tamam madem 2600 verin dedi
Yok yanlış anladiniz sanırım. Biz sıfırı çektik, be 1200 den fazla ödeyecek durumda değilim.
(Adam 2600 diyince ben de indim.)
Eğer hayır derseniz de ay sonu cikayim,
400-500 veririm depoya, bu mesele ortadan kalktığında yine dedim
O da öyle yap o zaman bacım, zaten KADINLA iş yapanın hayır gördüğü olmamıştır.
Ben de peki, biz çıkıyoruz dedim.
Kapatırken durun şimdi ben bir emlakçı ile konuşayım, vs dedi kapattı.
Şimdi ben geminin ugursuz kadini olarak buradan cikayim diyorum
Hatta sinirimden hic para almasa da cikayim diyorum
Tabiki kolaylık sağlamak zorunda değil.
Ben de farkındayım, mal adamın, sözleşme var
Hatta çıkıyorum desem belki de yokuşa sürer,
Ama bunu da sordum, tekliflerini resmi yoldan iler, o kabul etmedi olsun, dünya batmış kimse seni haksız bulmaz dediler
Napcam ben ya.
Hata mi ettim bunu sormakla ?
O ne terbiyesizlik ya? Sonra da kadınların başarısını sorguluyorlar önüne taş koyan ya da ilk fırsatta aşağılamaya çalışan kendileri değilmiş gibi.
Bence hata etmemişsiniz. Enine boyuna düşündüyseniz, çıkıp eşyaları depoya koymak daha iyi olacaksa öyle yapın.
Adamın da maddi durumunu bilemiyoruz, kira dışında başka geliri yoksa "vermeyin" demesi imkansız.
Ama siz çıkarsanız da şu durumda kimi bulacak, bulsa bile daha uyguna vermek zorunda kalabilir. Ortada kalmayı da hak ediyor gerçi.
Siz çıkmak isterseniz sözleşme var diye pisleşecek biri mi peki? Resmi açıdan geçerliliği oluyorsa mail ya da mesajla da bu konuşmanızı onaylatın bence.
Yarın bir gün "kirayı ödemeyip kaçtı" deyip uğraşmasın.
Lyanna hanımcığım sizi edebe, adab-ı muaşerete davet ediyorum. Öyle üstü kapalı imalar yerine direkt dük mü diye sorun, doğru olan budur. Direk dansı çok estetik bir dans ayrıca bence. Ben de gitmek isterdim ama direk bulamadım. Evet.Ben direk dansı dersine gitmiştim bir süre
"Daha büyük şeyler bekliyorum" derken......
Var tabi kızaaam. Hiçbir şeyden eksik kalamam dedim gittim ben de.Dersi de mi varmış onun?
Benim bundan haberimin olmaması
Çok zor ya, gerçekten zor. Kolum bacağım her yerim mosmor oluyordu. Güzel çalıştırıyor vücudu.Lyanna hanımcığım sizi edebe, adab-ı muaşerete davet ediyorum. Öyle üstü kapalı imalar yerine direkt dük mü diye sorun, doğru olan budur. Direk dansı çok estetik bir dans ayrıca bence. Ben de gitmek isterdim ama direk bulamadım. Evet.
Sözleşmesi var.
Tabiki ödeyeceksiniz diyebilir.
Bununla ilgili danıştığım 2 kişi, bir muhasebeci, bir avukat,
Sen tekliflerini noterden resmi şekilde ilet ve cik
Olağan-üstü durum var, iyi niyetli de yaklaştın, bir şey yapamaz dedi..
Dünya batmış ben batmışım çok mu.
Var tabi kızaaam. Hiçbir şeyden eksik kalamam dedim gittim ben de.
Tabii sonra dombili olduğum gerçeğiyle yüzleştim ve iki üç ders sonra bıraktım. Artık hobi olarak direğe yapışıyorum sadece
Çok zor ya, gerçekten zor. Kolum bacağım her yerim mosmor oluyordu. Güzel çalıştırıyor vücudu.
Tabii direkte dururken kafa üstü çakılıp pekmezimi akıtma endişem de bırakmamda etken oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?