• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona oldum, annem yine üzdü

Merhaba, dün covid olduğumuzu öğrendik. Eşimle ben evde karantinadayız. Şuan için durumumuz iyi, eşim benden daha ağır geçiriyor ancak öyle çok kötü değil. İyiki aşımızı olmuşuz
Bu süreçte beslenme ile ilgili birçok şey duydum ve uyguluyorum. Limon, sarımsak, kekik çayı gibi

Annem yine beni üzücek birşey buluyor. Testim pozitif dedim. Sonra aradı nasılsın dedi baş ağrım var, yatıyorum dedim Kendini çok kötüymüş gibi yapma, fazla büyütme demek istedi
Bugünde konuştuk İyiyiz dedim. Benim öksürüğüm var işte dedim. Sen zaten normalde de öksürüyordun dedi. Koku aldığımı söyledim ,senin burnun normalde de keskindi zaten dedi.
Bilmiyorum ya kaç kişi aradı. Arkadaşlarım dahil kimse bana bu şekilde birşey söylemedi. Hiç aramak gelmiyor içimden
Kendince moral verme şeklidir belki, çok üstünde durmayın.
Bende hastayken birinin benim söylediğim şikayete 3 ekleyip bana dönmesini istemem mesela.
Geçmiş olsun.

Annen zaten hep böyle bir kadın değil miydi ? Sürekli negatif,memnuniyetsiz bir kadındı yanlış hatırlamıyorsam ..diğer hatırladığım ise annenin algısının tamamen kendisine dönük olduğuydu..yani sadece kendi yaşadığı olumsuzluk,kendi hissettiği kırgınlıkları görüyor /farkediyor ..sizlerin ne hissettiğinizle ise zerre ilgilenmiyordu.O yüzden ben annenizden ne duysam şaşırmam..siz de şaşırmayın.

Benim annem de böyle. iyi bişey mi diyor kötü bişey mi diyor anlayamıyorsun :( sinirlenince sinirli oluyorum

Merhaba, dün covid olduğumuzu öğrendik. Eşimle ben evde karantinadayız. Şuan için durumumuz iyi, eşim benden daha ağır geçiriyor ancak öyle çok kötü değil. İyiki aşımızı olmuşuz
Bu süreçte beslenme ile ilgili birçok şey duydum ve uyguluyorum. Limon, sarımsak, kekik çayı gibi

Annem yine beni üzücek birşey buluyor. Testim pozitif dedim. Sonra aradı nasılsın dedi baş ağrım var, yatıyorum dedim Kendini çok kötüymüş gibi yapma, fazla büyütme demek istedi
Bugünde konuştuk İyiyiz dedim. Benim öksürüğüm var işte dedim. Sen zaten normalde de öksürüyordun dedi. Koku aldığımı söyledim ,senin burnun normalde de keskindi zaten dedi.
Bilmiyorum ya kaç kişi aradı. Arkadaşlarım dahil kimse bana bu şekilde birşey söylemedi. Hiç aramak gelmiyor içimden
Ya anneniz kendince moralinizi yüksek tutmaya çalışmış.. Üzülmeyin ve annenizi kimseyle kıyaslamayın.

Bu arada çok geçmiş olsun💙

Corona olduğunuz için biraz endişe ediyor ve hassassınız oyuzden size öyle geliyor boşverin bence şuan eşinizle beraber evde olmanın tadını çıkarın kendinizi hasta gibi hissetmeyin beraber bişeyler yapın inşallah en hafif şekilde atlatırsınız dualarım sizinle 🤲🏻
Çok saolun
Hasta gibi hissetmiyorum, ancak kim telefon etse varmı birşeyin, ne belirtilerin oldu, beslenmene dikkat et vs derken annemin bu şekilde konuşması üzdü açıkçası
Benim kızım bana öksürüğüm var dese sen normalde de öksürüyorsun zaten demem. Burnum koku alıyor dese oh ne güzel derim senin normalde de burnun keskin demem yani bilmiyorum
Ama hassas olduğum için biraz abarttığımı düşündüm Burdaki yorumlara bakarak

İnşallah hafif atlatırsınız ama insan bu dönem bi tık ilgi bekliyor. Şu an koku alabiliyor olabilirsiniz belki hep de öyle devam eder ama benim 5.gün koku gitmişti. kovid atlatalı bir aydan fazla oldu hala gelmedi. Beslenmenize dikkat edin iştahınız gidebilir siz yine de yemeğe çalışın sebze meyve vs. çok geçmiş olsun
İnşallah, Evet şuanlık koku alabiliyorum ancak birkaç gün sonra ne olucağını bilmiyorum. İyiki aşı olmuşuz
Beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum

Diğer konularınızı hatırladım, anenniz çocuk gibi asla aklı başında yetişkin gibi değil. Siz ona velilik yapıyordunuz.

Üzülmenizi istemem ama sizin anneniz gibi kadınlar akıllanmıyor. Normal, düzgün bir anne olmasını beklemeyin. Söylemesi kolay ama beklentinizi düşürürseniz, bu kadını da bçylece kabul ederseniz daha az üzülürsünüz:110: Acil şifalar diliyorum, annenize de Allahtan akıl fikir diliyorum.

Annen zaten hep böyle bir kadın değil miydi ? Sürekli negatif,memnuniyetsiz bir kadındı yanlış hatırlamıyorsam ..diğer hatırladığım ise annenin algısının tamamen kendisine dönük olduğuydu..yani sadece kendi yaşadığı olumsuzluk,kendi hissettiği kırgınlıkları görüyor /farkediyor ..sizlerin ne hissettiğinizle ise zerre ilgilenmiyordu.O yüzden ben annenizden ne duysam şaşırmam..siz de şaşırmayın.

++++++++++++

Çok teşekkür ederim. Belkide ben abarttım. Telefon eden hiç kimse bu şekilde konuşmadığı için annemin bu konuşması üzdü açıkçası hassas davrandım sanırım
Size de eşinize de acil şifalar dilerim, belki çok duygusal konuşmadığı için kırıldınız ama anneniz hastalıktan korkup bağışıklığınız düşmesin diye öyle konuşmuş olabilir, korona dahil tüm hastalıklarda endişe, korku da bağışıklığı etkiliyor çünkü.

Corona bu. Kaç insan gördüm, duydum vefat eden. Grip değil ki bu! Nasıl önemsemez, anlamadım.

Ben kocaman bir kızdım, hastalandım, rahmetli annem başımda sabahlamisti. Coronanin varlığını bilse evhamdan canından can giderdi kesin.

Bazı anneler de vurdum duymaz oluyor işte.

Ben hamile halimle covid oldum, bir olumsuz söze tamamen kendimi bırakacak haldeydim. Ailemden herkes aşılısın hiçbir şey olmaz bırakma kendini, sesin gayet iyi geliyor, burnun aksın iyidir öksürük varsa balgamı atarsın o da iyidir diye gazlaya gazlaya karnatina sürecimi geçirttiler. Şimdilerde söylüyorlar ayy biz o zaman çok korktuk sana bir şey olacak diye bir de hamilesin sürekli aklımız sendeydi valla diye 😅 siz moral olarak kendinizi bırakmayın diye öyle söylüyordur takılmayın inşallah sıkıntısız sekilde atlatırsınız bu süreci ♥️

Ben de yeni covid atlattım. Alıngansınız biraz şuan ama çok iyi anlıyorum. Ben de ağladım, yani bir şeyler oluyor anlam veremiyorsun. Bence anneniz kendinizi o psikolojiye sokmayın diye demiştir. Koku gidince anlamıştım ben covid olduğumu. Ertesi gün tat gitti. Burada baya konum var baya panik bir insanım ben :) Koku için sarımsak,kolonya,kahve egzersizi var onu yaptım. 3 gün sonra geldi. Tat ise karantinam bittikten 5-6 gün sonra normale döndü. Aşılıydım ve ilaç kullandım. Yine de ilaç kullanacaksanız danışıp kullanın. Hafif atlattım sadece psikolojisi yıpratıyor insanı.
İlaç kullanmıyorum saç dökülmesi yapıyormuş korktuğum için
Bende aşılıyım. Tek korkum ciğerlerime inerse

Diğer konularınızı hatırladım, anenniz çocuk gibi asla aklı başında yetişkin gibi değil. Siz ona velilik yapıyordunuz.

Üzülmenizi istemem ama sizin anneniz gibi kadınlar akıllanmıyor. Normal, düzgün bir anne olmasını beklemeyin. Söylemesi kolay ama beklentinizi düşürürseniz, bu kadını da bçylece kabul ederseniz daha az üzülürsünüz:110: Acil şifalar diliyorum, annenize de Allahtan akıl fikir diliyorum.
Teşekkür ederim
Annem normalde fedakar bir insandır ancak yaşı geçtikçe bir tuhaf oldu
Bazen çok üzülüyorum, ben ona öksürüğüm var diyorum oda bana bacakların ağrıyor diyor
Ne bileyim telefon eden herkes moral veriyor, annemde kendi ağrısını söylüyor

Corona bu. Kaç insan gördüm, duydum vefat eden. Grip değil ki bu! Nasıl önemsemez, anlamadım.

Ben kocaman bir kızdım, hastalandım, rahmetli annem başımda sabahlamisti. Coronanin varlığını bilse evhamdan canından can giderdi kesin.

Bazı anneler de vurdum duymaz oluyor işte.
Aşı oldum diye biraz rahattım ancak ölüm korkusuda oluyor insanda

Ben de test sonucu bekliyorum yüzde doksan pozitifim.Koku ve tat tamamen gitti.Annem sesimden anladı ve söylemek zorunda kaldım.Sabahtan beri on dakikada bir arıyor,ağlıyor, iyiyim diyorum anlamıyor.Şayet pozitifsem annem telefonun başında yaşayacak.Benimki de fazlaca abartıyor her şeyi,iyiyim diyorum hayır iyi değilsin diyor.🙂

Daha önceki konularinizi gormedim,acaba sizi korkutmamak için mi öyle davrandı?
'Ne olursa olsun anne o anne'cilerden değilim de, ben de daha geçen gün çocuğumu benzer şekilde teskin ettim:)
Korkusunu çoğaltmamak adına,şarjının bitmek üzere,hava kararmış,kentkartini düşürmüş otobüse binemezken ve artık başkasının kentkarti kullanilamazken benzer şekilde cümleler kurdum.Havanin kış olduğu için erken karardigini,aslında saatin geç olmadığıni,hem zaten onun panik bir çocuk olmadığını vs vs.
Anne olmak bazen saçmalamaktır:)
Önemli olan sürekli olup olmadığıdır😂

Back