How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Corona mücadelesinde artık top vatandaşta..Haydi birlik olma zamani

Italya o. Burda önlemlemeye çalışan durum işte tam da bu.
Bazı şeyler kontrolden çıkabiliyor maalesef hamileyim hastaneye gidemiyorum dun oğlumla oyun oynarken belime kötü bi darbe aldım bayağı ağrıdı
Kendimi takip ettim eşime de bisey diyemedim hastaneye götürür diye
Bilmiyorum ne zamana kadar böyle devam edeceğim 7.aydayim 35.haftaya kadar gitmeyi dusunmuyorum o zamanda doğum için gün alacagim
Geçmiş olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini doktounu telefonla arayarak bilgi alabilirsn belki?🤔

Zaten bazı umursamaz insanlar yüzünden yakında sokağa çıkma yasağı gelirse şaşırmayacagim. Çünkü durmuyorlar. Hala umreden gelenleri ziyaret peşinde olanlar var . Ve onları kabul edecek kendini karantinaya almayacak umreden gelenler de cok. Neyseki devlet bugün gelenleri yerleştirdi yurda. Orda gozleyecek. Yoksa halimiz harap. Şu an sitenin önündeki parkta çocuklar oynuyor. Dün iğne atsan yere düşmezdi.

Bizim insanımız akıllanmaz Allah korusun salgın bir yayılırsa görürler o zaman
Daha dün alt katımda ve 0st katımda misafir vardı bayada gürültü geliyordu
Hiçmi korkmuyorsunuz ya hayret ediyorum

Nefes yoluyla geçmediği unicef tarafından açıklandı ancak birinin salyasıyla teriyle temas etmeniz gerekiyor. Normal bir grip değil evet ama kanser de değil. Bağışıklık sistemiyle alakalı dendi .Normalde ellerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kıyafetlerimizi düzenli yıkıyor muyuz ? Evet. Yediklerimizi ictiklerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kirli bir ortamdan cikınca ıslak mendil ve kolonya/parfüm/dedorant kullanıyor muyuz ? Evet. Yani rutin temizlik aslında. Herkes bu sekilde ufak detaylara dikkat etse sorun ortadan kalkacak. Coronaya yakalanıcam diye dışarı çıkmamak kaza geciririm diye trafiğe çıkmamak gibi bir şey.
Çok cahilsiniz umarım sevdiklerinizin başına bela açmazsınız. İki ev gezmesi avm den mahrum kalacaksınız diye başka insanların canını tehlikeye atacak kadar da bencilsiniz. Aşırı derecede cahillik ve bencillik içerir dikkate almayınız

Ben Avmleri merak ediyorum acaba dolup tastı mi insallah oyle bisey yoktur. Bu bir tatil degil çünkü insallah bunun farkındadır herkes.
Ben çalışmıyorum esim ogretmen yanıbasımizdaki memleketimize gitmeyi aklimizdan bile gecirmiyoruz. İnsallah herkes bu bilincte olur.

Sadece damlacık ile bulaşsa bile (ki değil ama uzatmayayım) 1.5 metreden yakında iseniz doğrudan bulaşıyor ve yüzeylerde ortalama 4-5 gün maksimum 9 gün canlı kalabiliyor. Bunun ne anlama geldiğini bir değerlendirin. Bu iş çok ciddi.

Bu bilgiyi nerden aliyorsunuz? Benim bildigim virüs ancak bir host (yani bir canli) ile yasam sürdürebilir. Yani insan disi 1 saat bile yasam sürdüremez corona. Kalmis 9 gün.

Siz kulukça zamani ile sasirtmayasiniz?

Bizimde düğün var eşimin kız kardeşinin ne halt yicez bilmiyorum gitmesek olmayacak gitsek olmayacak. Malesef ki ertelemiyorlar da. Küçük bebeğimde var ne yapacağız bilemiyorum.
Şu ortamda düğün ertelemeyen cahilin düğününe ben olsam gitmem

Konudan sıkılmak oldukça lüks bir yaklaşım olmuş. Bazı arkadaşlar sanırım marstan dünyaya bakıyor da izledikleri filmden sıkıldım, anladık gibi ilginç tepkiler verebiliyorlar...

Evet ben sağlıklıyım. Bu hastalık beni öldürmez belki. Ama benim 60 yaşında annem babam var. Bağışıklığı olmayan bir ablam var. Astım hastası kv var. 75 yaşında kp var. Koah hastası komşum var. Tek böbrekli şeker hastası dayım var.... var da var yani. Herkesin ailesinde var bu insanlardan.

Onlar ne olacak?

Şunu ben anlamıyorum. Evden çıkmamak bu kadar zor mu. Neden itiraz ediyoruz. Şart mı avm ye gitmek. Sokaklarda gezmek. Gitmeyince olmuyor mu.

Bu hafife almak neden. Ciddi olmak zor mu?

Günahım kadar sevmedigim devlet büyüklerinin hakkinı teslim etmek zorundayim. Adamlar her gün millete dil döküyor. Adam benim sağlığım icin bana yalvarıyor. Ben itiraz ediyorum. Sıkılıyorum filan diyorum 🙄

Gerçekten çok şaşırıyorum.

Yarın doğumum var hayırlısıyla, mecbur gidecem hastaneye ama ne annemi, ne oğlumu istedim yanımda. Abimde uğrayıp gidecek. Eşim ben ve görümcem olucaz, çok yalnız hissediyorum kendimi şuan heyecanım kalmadı. Sadece sağlıklı bi şekilde evime geleyim istiyorum. Evde çocuklar çok bunalırsa da acık havaya, insanların olmadığı uzak yeşilliklerde bi tur atıp dönülebilir. Temiz hava da önemli sonuçta. Bazı insanlar aşırı rahat amaaan ölsek her türlü ölebilirz diyip dolanıyolar. Kendini düşünmüyorsun tamam ailen? Hadi onlarıda düşünmüyorsun toplumsal sorumluluk bu. Keşke evden çıkma yasağı olsaydı da insanlar bi 14-15gün çıkamasaydı, kimde nerde hastalık çıktıysa toplansaydı insanlar tedaviye alınsaydı. Şu yayılma işi çok önemli işte.

Hava yoluyla geçmiyor denmiş hayır geçiyor, 1 metre uzaklıktan solunum yoluyla geçiyor. Bunu bizzat bir prof. bir doktorun ağzından duydum. Bizim insanımız her konuda çok gamsız valla helal olsun. Bari yaşlıları, kalp hastalarını düşünseler.

Bıkmadınız mı sayfalarca aynı şeyleri yazmaktan, konuşmaktan?
Kapalı alana, kalabılağa girmiyoruz, hijyen kurallarına dikkat ediyoruz, iyi besleniyoruz. Tamam bitti. Başka yapacak bir şey var mı? Bunları tekrar tekrar tekrar tekrar tekrar yazmanın ne anlamı var.
Bikmadik keyif aliyoruz gerginlikten besleniyoruz siz boyle degilseniz girmeyin bu tur basliklara

Umreden gelen insanlara da üzülüyorum keşke zamanında bilinçli davranıp hiç gitmelerine izin verilmeseydi. Çoğu yaşlı insanlar çok kötü oldu gerçekten. İnsanlar çok umursamaz çok acayip hala düğün dernek var havai fişek patlıyor dünden beri. Çok tuhaf anlamlandıramıyorum. Virüs var diye kendini yırtan kitle yok oldu birden aşırı geniş kitle geldi
Bir de millet hala umreden gelenlere akın akın el öpmeye gidiyor.

Anneme, babama yaşlılara bulaştırma riskim beni en çok korkutan şey. Eğer kapar ve aileme bulaştırıp ölümlerine sebep olursam asla affetmem kendimi. Sadece bu bile dışarı çıkmamak için bir sebep benim için. Bu insanlardaki rahatlığı anlamıyorum cidden

Arkadaşlar, lütfen bilgisi olan kaynağı ile yazabilir mi?

İnternet üzerinden alışveriş yapmanın sakıncası var mı? Yüzeyde yaşar mı bu virüs?

Ben baktım farklı iki üç görüş var bilemedim..

Sipariş şart değil hiç riske atmayayım mı? Ne dersiniz
Ben eve gelen şeyleri dezenfekte ediyorum tek tek, sonra da koyduğum yeri temizliyorum.

Bikmadik keyif aliyoruz gerginlikten besleniyoruz siz boyle degilseniz girmeyin bu tur basliklara

Gerginlikten beslendiğiniz belli oluyor, söylemenize gerek yoktu. Canımın istediği başlığa canımın istediği şeyi kurallar çerçevesinde yazabileceğimi sanıyordum, sizden izin almam gerektiğini farketmemişim kusura bakmayın.

Back