- 29 Ocak 2016
- 623
- 1.545
- 113
- 38
- Konu Sahibi caykasigi1234
-
Bizim ülkemizde herkes her şeyi çok iyi biliyor çünkü :)Benim anlamadığım unicef ne alaka? Cahilin biri kendince birşeyler karalamış altına tek bildiği örgüt olan unicef yazmış ama bakmamış ne bu örgüt diye? Bileşmiş Milletler Çocuklara Yardim Fonu değil bu işin muhatabı.Eger ilgili bir kurum arıyorsak bu Dünya Sağlık Örgütüdür kısaca WHO. O yüzden ortada unicef bilgisi diye paylaşılan çoğu şey doğru değil. Umursamaz olanları zaten anlamıyorum dünyada bu kadar önlem alınıyor onlar salak bilmiyorlar herhangi bir trafik kazasında ölme ihtimalimizin daha fazla olduğunu biz biliyoruz.siz belki ölmezsiniz virüsten ama risk grubunda olan anneniz,babanız, dedeniz, nineniz, kronik hasta olan kardeşiniz-arkadaşının sizin bu umursamaz tavrınız dolayısıyla onlara bulastirdiginiz virüs dolayısıyla ölebilir.ama kader kısmet vadesi gelmiş ben ne yapayım diyip üzülmezsiniz gerçi...
nefes yoluyla geçmiyor mu? unicef in bunu söyleyen yazısını atar mısınız? çünkü virüs damlacık yoluyla bulasiyorNefes yoluyla geçmediği unicef tarafından açıklandı ancak birinin salyasıyla teriyle temas etmeniz gerekiyor. Normal bir grip değil evet ama kanser de değil. Bağışıklık sistemiyle alakalı dendi .Normalde ellerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kıyafetlerimizi düzenli yıkıyor muyuz ? Evet. Yediklerimizi ictiklerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kirli bir ortamdan cikınca ıslak mendil ve kolonya/parfüm/dedorant kullanıyor muyuz ? Evet. Yani rutin temizlik aslında. Herkes bu sekilde ufak detaylara dikkat etse sorun ortadan kalkacak. Coronaya yakalanıcam diye dışarı çıkmamak kaza geciririm diye trafiğe çıkmamak gibi bir şey.
Bakin diyorum ki gerginiz etkileniyoruz baslik corona virusunde vatandasa dusen gorevler turevi bisey. Bikmadiniz mi falan yazmaya gerek var mi?istemezsenin uzulup etkileniyorsaniz ilgilenmiyorsaniz girmezsiniz. Virus daha onceki viruslerden farkli cocuklar gencler etkilenmiyor deniyordu simdi etkilenebilir asi fayda etmeyebilir deniyor sicak hava bekleniyrdu simdi onemi yok deniyor. Gelismeleri paylasiyoruz istmeezseniz burda 1001 tane farkli baslik var acin okuyun. Ama ilginenleri bikmadiniz mi diye itham etmeyinGerginlikten beslendiğiniz belli oluyor, söylemenize gerek yoktu. Canımın istediği başlığa canımın istediği şeyi kurallar çerçevesinde yazabileceğimi sanıyordum, sizden izin almam gerektiğini farketmemişim kusura bakmayın.
Gerçekten bu hastalıktan korkum ölüm değil, o yazıldıysa elbet olacak.İnsanlık tarihi daha ağır salgınlar gördü, ölüm oranı da çok yüksek değil aslında ama çok hızlı yayılabilen bir virüs sıkıntı o. Tek kişiden aynı ortamdaki 4 kişiye geçebiliyor. Haliyle yayıldıkça ölüm sayısı çoğalıyor. Biz genciz, tuzumuz kuru diye düşünebiliriz ama karşımızdaki insanlar hasta olabilir ve fark etmeden bulaştırırsak ölebilirler.
Hastalık belirti vermeden 2 hafta kadar da durabiliyor bu arada, o sırada dikkat etmezseniz kaç kişiye bulaştıracağınızı siz düşünün.
Bıkmadınız mı?Bakin diyorum ki gerginiz etkileniyoruz baslik corona virusunde vatandasa dusen gorevler turevi bisey. Bikmadiniz mi falan yazmaya gerek var mi?istemezsenin uzulup etkileniyorsaniz ilgilenmiyorsaniz girmezsiniz. Virus daha onceki viruslerden farkli cocuklar gencler etkilenmiyor deniyordu simdi etkilenebilir asi fayda etmeyebilir deniyor sicak hava bekleniyrdu simdi onemi yok deniyor. Gelismeleri paylasiyoruz istmeezseniz burda 1001 tane farkli baslik var acin okuyun. Ama ilginenleri bikmadiniz mi diye itham etmeyin
Yahu trafik kazasında araba birine çarpınca o kişinin yakınları, komşusu, temas ettiği diğer insanlar hasta olmuyor. Kanser bulaşıcı değil. Ayağımızın taşa değip ölme ihtimalimiz var ama bu da bulaşıcı değil. Gece uyurken sabaha çıkamama ihtimalimiz var ama bu da bulaşıcı değil. Grip örneğini veriyorlar. Gripte okullar tatil mi ediliyor? Ülke karantinaya mı alınıyor? Bağışıklık sistemi ile alakalı diyoruz da nereden biliyoruz ki bağışıklığımızın güçlü olduğunu? Hadi diyelim bizim bağışıklığımız güçlü ama yakın çevreden bağışıklığı düşük insanlar var. Ya kendi canımızı sevmiyorsak bile diğer insanları düşünmek sorumluluğumuzdur. Şimdi dışarıya zevkine çıkıp dikkat etmeyenlerin ya da olayın ciddiyetini idrak edemeyenlerin sayesinde zaten işin ciddiyeti kavrandığında evden çıkamayacağız. Bunlar çok mu ütopik geliyor bazı insanlara, ayrı dünya da mı yaşıyoruz diye düşünüyorum cidden.Nefes yoluyla geçmediği unicef tarafından açıklandı ancak birinin salyasıyla teriyle temas etmeniz gerekiyor. Normal bir grip değil evet ama kanser de değil. Bağışıklık sistemiyle alakalı dendi .Normalde ellerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kıyafetlerimizi düzenli yıkıyor muyuz ? Evet. Yediklerimizi ictiklerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kirli bir ortamdan cikınca ıslak mendil ve kolonya/parfüm/dedorant kullanıyor muyuz ? Evet. Yani rutin temizlik aslında. Herkes bu sekilde ufak detaylara dikkat etse sorun ortadan kalkacak. Coronaya yakalanıcam diye dışarı çıkmamak kaza geciririm diye trafiğe çıkmamak gibi bir şey.
Nefes yoluyla geçmediği unicef tarafından açıklandı ancak birinin salyasıyla teriyle temas etmeniz gerekiyor. Normal bir grip değil evet ama kanser de değil. Bağışıklık sistemiyle alakalı dendi .Normalde ellerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kıyafetlerimizi düzenli yıkıyor muyuz ? Evet. Yediklerimizi ictiklerimizi yıkıyor muyuz ? Evet. Kirli bir ortamdan cikınca ıslak mendil ve kolonya/parfüm/dedorant kullanıyor muyuz ? Evet. Yani rutin temizlik aslında. Herkes bu sekilde ufak detaylara dikkat etse sorun ortadan kalkacak. Coronaya yakalanıcam diye dışarı çıkmamak kaza geciririm diye trafiğe çıkmamak gibi bir şey.
Hayır, kıyafetlerde 9 saat, metal yüzeylerde 12 saat, ahşap vb ise 2 3 gün canlı kalabiliyor.Bu bilgiyi nerden aliyorsunuz? Benim bildigim virüs ancak bir host (yani bir canli) ile yasam sürdürebilir. Yani insan disi 1 saat bile yasam sürdüremez corona. Kalmis 9 gün.
Siz kulukça zamani ile sasirtmayasiniz?
Maalesef sosyal medyadan gördüğüm kadarı ile pek çok kişi sağlık bakanlığının uyarılarına kulak asmadan avm, restorant, gezme-tozma olaylarına devam ediyor.Bıkmadınız mı sayfalarca aynı şeyleri yazmaktan, konuşmaktan?
Kapalı alana, kalabılağa girmiyoruz, hijyen kurallarına dikkat ediyoruz, iyi besleniyoruz. Tamam bitti. Başka yapacak bir şey var mı? Bunları tekrar tekrar tekrar tekrar tekrar yazmanın ne anlamı var.
Yok bikmadim ama cahile laf anlatmaktan biktimBıkmadınız mı?
Siz hatırlatınca yaptıklarını yapmaktan vazgeçecekler mi peki?Maalesef sosyal medyadan gördüğüm kadarı ile pek çok kişi sağlık bakanlığının uyarılarına kulak asmadan avm, restorant, gezme-tozma olaylarına devam ediyor.
Umreden gelene ziyarete giden, clupta eğlenceye giden, konsere giden o kadar çok instagram hikayesi gördüm ki, tekrar tekrar insanlara bunu hatırlatmakta yarar var.
Yalnız o da unesco, unicef değilUnicef coronayi korunmasi gereken kulturel miras filan ilan etmis olmasinasfafhh
Who dur o who - world health organization/ dunya saglik orgutu
Düne kadar ciddiye almıyordum ama buradaki linkten izlediğim belgeselle olayın ciddiyetini daha iyi anladım diyen arkadaşlar vardı. Evet belki çoğunluğu yine o bilince varamayacak ama azınlıkta olsa birileri daha bilinçlense iyidir.Siz hatırlatınca yaptıklarını yapmaktan vazgeçecekler mi peki?
Hayır, kıyafetlerde 9 saat, metal yüzeylerde 12 saat, ahşap vb ise 2 3 gün canlı kalabiliyor.
Zaten bu sebeple aşırı fazla şekilde hızlı yayılıyor.
Direkt temasa gerek kalmadan, enfekte birinin mağazada denediği kazak, geri yerine asılıp, siz o kazağa tekrar baktığınızda hasta olabiliyorsunuz.
Tüm mesele bu.
Belki yazdıklarımızı 100 kişi okuyup sadece 1 kişi bile uygularsa o bile kâr diye düşünüyorum ben.Siz hatırlatınca yaptıklarını yapmaktan vazgeçecekler mi peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?