Corona mücadelesinde artık top vatandaşta..Haydi birlik olma zamani

Benim anlamadığım unicef ne alaka? Cahilin biri kendince birşeyler karalamış altına tek bildiği örgüt olan unicef yazmış ama bakmamış ne bu örgüt diye? Bileşmiş Milletler Çocuklara Yardim Fonu değil bu işin muhatabı.Eger ilgili bir kurum arıyorsak bu Dünya Sağlık Örgütüdür kısaca WHO. O yüzden ortada unicef bilgisi diye paylaşılan çoğu şey doğru değil. Umursamaz olanları zaten anlamıyorum dünyada bu kadar önlem alınıyor onlar salak bilmiyorlar herhangi bir trafik kazasında ölme ihtimalimizin daha fazla olduğunu biz biliyoruz.siz belki ölmezsiniz virüsten ama risk grubunda olan anneniz,babanız, dedeniz, nineniz, kronik hasta olan kardeşiniz-arkadaşının sizin bu umursamaz tavrınız dolayısıyla onlara bulastirdiginiz virüs dolayısıyla ölebilir.ama kader kısmet vadesi gelmiş ben ne yapayım diyip üzülmezsiniz gerçi...

Bizim ülkemizde herkes her şeyi çok iyi biliyor çünkü :)

Afrika da yılda kaç çocuk açlıktan ölüyor ama bulaşıcı değil ölen gozu açılmamış dunyadan bı haber bebeler. Yıllardır yaşanır bu olaylar ama insanlar birlik olup hiç bişey yapmadik. Şimdi sıra bize gelince dünyanın düdüğü de biz de olunca istediğimiz gibi çalıyoruz. Tabi corana virüsünün ucu zenginlere dokundu ülkeler arası seyahat edenler genelde para sıkıntısı çok fazla cekmeyenler.. Cook dikkat etmemiz gerek bunda hem fikiriz herkes kendine düşen görevi yerine getirmeli. Çıkmamalı evden ama Afrikalı çocuk açlıktan olupte 70-80 yaşında ki godamanlarin virüsten ölmesi tabi medya da çok yer aldığı için olay büyüdü görevimizi yapıp panik olmadan bu işin icinden çıkmalı. Bu belaların da niye bize geldiğini oturup düşünmeli.. herkes can herkes çok kıymetli..

Annemlerle on dk uzaklıkta oturuyoruz.
Bir hafta olacak görüşmedik, çünkü ablam surekli İstanbul'a ve Kıbrıs'a gidip geliyor
Annemlerle beraber yaşıyor üstelik.
Bu arada annemde ağır grip, umarım sadece ağır griptir, en azından şimdilik öyle görünüyor
Of çok zor zamanlar ya, hepsini çok özledim, parklar bomboş, marketler insan dolu, oğlumu alıp gitmekten çekiniyorum.
Evde ne varsa onu yapıyoruz.
Bütün bunlarin yanında eşim AVM de çalışıyor.
Allahtan kalabalık pek yok, ve temizligine Max seviye de dikkat eder.
İş kıyafetlerini balkon da çıkarır, gelir gelmez duş alır, teli dezenfektanla siler, bizi öyle öper.
Ve toplu taşıma kullanmıyoruz.
Eve marketten gelen her ürünü yine dezenfektanla siliyoruz.
Daha ne yapılır bilmiyorum.
Umarım bir an önce geçer.

Bu sosyal izolasyon zor ama mecburuz

nefes yoluyla geçmiyor mu? unicef in bunu söyleyen yazısını atar mısınız? çünkü virüs damlacık yoluyla bulasiyor

Bakin diyorum ki gerginiz etkileniyoruz baslik corona virusunde vatandasa dusen gorevler turevi bisey. Bikmadiniz mi falan yazmaya gerek var mi?istemezsenin uzulup etkileniyorsaniz ilgilenmiyorsaniz girmezsiniz. Virus daha onceki viruslerden farkli cocuklar gencler etkilenmiyor deniyordu simdi etkilenebilir asi fayda etmeyebilir deniyor sicak hava bekleniyrdu simdi onemi yok deniyor. Gelismeleri paylasiyoruz istmeezseniz burda 1001 tane farkli baslik var acin okuyun. Ama ilginenleri bikmadiniz mi diye itham etmeyin

Gerçekten bu hastalıktan korkum ölüm değil, o yazıldıysa elbet olacak.
Ama sağlık sistemi çöküyor.
Hastalık arttıkça ne hastane kapasitesi ne teçhizat ne de doktor olacak yeteri kadar.
Öldürmeyen ama süründüren bir iller bu, çekilen acı çok beter.
Bağışıklık sistemi için ateş düşürücü de verilmiyor ki ben 40 derece ateşin tek başına bile nasıl ağrılara sebep olduğu yaşamış biriyim.
Günlerce, haftalarca o acı, solunum sıkıntısı tamamen bir işkence.

Haydi bunu da geçtim, ben ölmeyeceğim de, bulaştırabileceğim insan potansiyelinin böyle bir garantisi yok ki!
Kim güçlü kim değil bilmiyoruz, başkasının vebali de var işin içinde.
Resmen bir kelebek etkisi şekilde yayıldı dünyaya, 1 insan binlerce insanı hasta etti, öngörü olarak dünyada 1 milyardan fazla insana bulaşması söz konusu iken, hijyenime dikkat ettim bir şey olmazdan çok öte, aşırı aşırı dikkat etmek gerekiyor.

Bıkmadınız mı?

Yahu trafik kazasında araba birine çarpınca o kişinin yakınları, komşusu, temas ettiği diğer insanlar hasta olmuyor. Kanser bulaşıcı değil. Ayağımızın taşa değip ölme ihtimalimiz var ama bu da bulaşıcı değil. Gece uyurken sabaha çıkamama ihtimalimiz var ama bu da bulaşıcı değil. Grip örneğini veriyorlar. Gripte okullar tatil mi ediliyor? Ülke karantinaya mı alınıyor? Bağışıklık sistemi ile alakalı diyoruz da nereden biliyoruz ki bağışıklığımızın güçlü olduğunu? Hadi diyelim bizim bağışıklığımız güçlü ama yakın çevreden bağışıklığı düşük insanlar var. Ya kendi canımızı sevmiyorsak bile diğer insanları düşünmek sorumluluğumuzdur. Şimdi dışarıya zevkine çıkıp dikkat etmeyenlerin ya da olayın ciddiyetini idrak edemeyenlerin sayesinde zaten işin ciddiyeti kavrandığında evden çıkamayacağız. Bunlar çok mu ütopik geliyor bazı insanlara, ayrı dünya da mı yaşıyoruz diye düşünüyorum cidden.

Unicef coronayi korunmasi gereken kulturel miras filan ilan etmis olmasin asfafhh
Who dur o who - world health organization/ dunya saglik orgutu

Bu bilgiyi nerden aliyorsunuz? Benim bildigim virüs ancak bir host (yani bir canli) ile yasam sürdürebilir. Yani insan disi 1 saat bile yasam sürdüremez corona. Kalmis 9 gün.

Siz kulukça zamani ile sasirtmayasiniz?
Hayır, kıyafetlerde 9 saat, metal yüzeylerde 12 saat, ahşap vb ise 2 3 gün canlı kalabiliyor.
Zaten bu sebeple aşırı fazla şekilde hızlı yayılıyor.
Direkt temasa gerek kalmadan, enfekte birinin mağazada denediği kazak, geri yerine asılıp, siz o kazağa tekrar baktığınızda hasta olabiliyorsunuz.
Tüm mesele bu.

Maalesef sosyal medyadan gördüğüm kadarı ile pek çok kişi sağlık bakanlığının uyarılarına kulak asmadan avm, restorant, gezme-tozma olaylarına devam ediyor.
Umreden gelene ziyarete giden, clupta eğlenceye giden, konsere giden o kadar çok instagram hikayesi gördüm ki, tekrar tekrar insanlara bunu hatırlatmakta yarar var.

Siz hatırlatınca yaptıklarını yapmaktan vazgeçecekler mi peki?

Dun instagramda o kadar arkadasim dugune , kinaya,nisana falan katilmis ki ben kendimden suuphe ettim. Neden bu kadar kasiyorum diye.
Mic mic sarilmalar, opup tebrik etmeler... zekalarindan suphe duydum resmen. Bakan bas bas bagiriyor mesafelendirme diye. Bunlar hala kapali ortamlarda 200 300 kisi halay cekip, taki takma derdinde. Akillanmiyorlar gercekten..
Bir tanidigim vefat etti taziyesine gidemedim. Umreden gelen teyzeler taziye, dugun dernek geziyorlar burda.
Sorumsuzluk ve dusuncesizliktirr bu kadari.

Siz hatırlatınca yaptıklarını yapmaktan vazgeçecekler mi peki?
Düne kadar ciddiye almıyordum ama buradaki linkten izlediğim belgeselle olayın ciddiyetini daha iyi anladım diyen arkadaşlar vardı. Evet belki çoğunluğu yine o bilince varamayacak ama azınlıkta olsa birileri daha bilinçlense iyidir.

sağolun açıklamanız için, en iyisi hiç internet üzerinden sipariş işine girmemek evdekilerle idare etmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…