Corona mücadelesinde artık top vatandaşta..Haydi birlik olma zamani

Evet hava yoluyla geçmiyor ama damlacık dediğimiz yolla geçiyor. Diyelim ki otobüste hasta birisi öksürdü o damlacık gelip burnunuzdan girdiğinde biz hastalığı kapabiliriz. O yüzden hasta kişilere maske öneriliyor. Ama herkes hastalığı gürültülü geçirmediği için hiç hasta olduğunu bilmeyen biri bile bulaşa sebep olabilir. Islak mendil deodorant parfüm faydasızdır. Kolonya el temizliğinde el yıkama yapılamadığında kullanılabilir ama dediğim gibi burnunuza giren mikroba yapılacak bir şey yoktur. Onun için konu sahibi haklı mecbur kalmadıkça toplu ortamlara girmememiz lazım hem kendimizi korumak için hem de başkalarını korumak için. Biraz sabır ve özveriyle atlatabiliriz yeter ki panik olmadan önlemlerimizi alalım

Tabiki çıkardığı damlacik ile geciyor..Dediginiz gibi hapsurdu nereye gidiyor o damlaciklar bize geliyor haliyle bu yuzden maske öneriyorlar zaten..Artik normal grip olup oksuren hapsuran insanlardan korkar olduk

Sadece damlacık ile bulaşsa bile (ki değil ama uzatmayayım) 1.5 metreden yakında iseniz doğrudan bulaşıyor ve yüzeylerde ortalama 4-5 gün maksimum 9 gün canlı kalabiliyor. Bunun ne anlama geldiğini bir değerlendirin. Bu iş çok ciddi.

Bu kadar basit yanı koronaya yakalanmamak
Bence fazla basite indirgiyorsunuz bu sayi gün geçtikçe artacak insanlar bu şekilde toplu alanlara katilmaya devam ettigi surece avrupa da basta onemsemedi durumu simdi hali ortada
Ayrıca bu gribi atlatanlar da nefes darlığı,hızlı yürüyememe gibi önceki hayatında yapabildiklerini yapamiyorlamis akcigerde görülen hasar yüzünden

Arkadaşlar, lütfen bilgisi olan kaynağı ile yazabilir mi?

İnternet üzerinden alışveriş yapmanın sakıncası var mı? Yüzeyde yaşar mı bu virüs?

Ben baktım farklı iki üç görüş var bilemedim..

Sipariş şart değil hiç riske atmayayım mı? Ne dersiniz

Ve hangi ülke anımsamadım şimdi ma hastalara yetişemiyorlar diye ölecek gözüyle bakılan hastalara müdahale etmiyorlarmış çok üzücü

İnsanlık tarihi daha ağır salgınlar gördü, ölüm oranı da çok yüksek değil aslında ama çok hızlı yayılabilen bir virüs sıkıntı o. Tek kişiden aynı ortamdaki 4 kişiye geçebiliyor. Haliyle yayıldıkça ölüm sayısı çoğalıyor. Biz genciz, tuzumuz kuru diye düşünebiliriz ama karşımızdaki insanlar hasta olabilir ve fark etmeden bulaştırırsak ölebilirler.
Hastalık belirti vermeden 2 hafta kadar da durabiliyor bu arada, o sırada dikkat etmezseniz kaç kişiye bulaştıracağınızı siz düşünün.

Bu virüsü bu kadar hafife alanlara da ayrı gıcık oluyorum, yürek mi yediniz diye sorasim var hepsine? Temizliğine dikkat et bitti gitti denilecek kadar basit mi ki, madem o kadar basit diğer ülkelerde vakalar neden binin üzerinde, enfekte olanların hepsi de mi pisti. Bı el yıkamayla olacak olsaydı nasıl bu denli dünya geneline yayıldı bu illet Allah aşkına? Millet hala gezme tatil derdinde otur evinde kendini aileni emniyet altında tut, kimse evde oturdu diye ölmez yani. Ben kendim için değil yaşlı insanlar ve bebekler için endeseleniyorum mesela. Sürekli ya anne babama bulasirsa ya benden bebeğime geçerse diye düşünüp duruyorum. Sadece kendimizi düşünmekle bitse keşke iş de böyle rahat rahat konuşsak

Bizimde düğün var eşimin kız kardeşinin ne halt yicez bilmiyorum gitmesek olmayacak gitsek olmayacak. Malesef ki ertelemiyorlar da. Küçük bebeğimde var ne yapacağız bilemiyorum.

Ve hangi ülke anımsamadım şimdi ma hastalara yetişemiyorlar diye ölecek gözüyle bakılan hastalara müdahale etmiyorlarmış çok üzücü
Bazı şeyler kontrolden çıkabiliyor maalesef hamileyim hastaneye gidemiyorum dun oğlumla oyun oynarken belime kötü bi darbe aldım bayağı ağrıdı
Kendimi takip ettim eşime de bisey diyemedim hastaneye götürür diye
Bilmiyorum ne zamana kadar böyle devam edeceğim 7.aydayim 35.haftaya kadar gitmeyi dusunmuyorum o zamanda doğum için gün alacagim

Bir de asıl sıkıntı sağlık sisteminin bu yükü kaldıramayacak olması. Hastaların %13'ü yoğun bakım tedavisine ihtiyaç duyuyor. Bu kadar hızlı yayılabilen bir virüs için toplamda 20k yoğun bakım ünitemiz var. Kaçı müsait olur tahmin edin, çok da yüksek bir sayı değildir devlet hastanelerinde yer bulunamıyor bile. Hepsi kullanılabilir olsa yine de 150k vakayı anca kaldırırız.

14 milyonluk İstanbul'da, 80 milyonluk Türkiye'de 150k çok uçuk değil.

İtalyanlar da başta ciddiye almadılar sosyal izolasyon uygulamadılar, şimdi durumları malum.

Corona ile her enfekte olan kişide hastalık gelişecek diye bir durum yok ama sizi hasta etmeyen virüs bağışıklık sistemi zayıf bir genci, kronik hastalığı olan bir yaşlıyı öldürebilir.

1 kişi 10 kişiyi enfekte edebiliyor.

Yaşlıları, kronik rahatsızlığı bulunan insanları düşünmeliyiz, bu konuda bencilliği bir yana bırakmalıyız.

Corona konusunda market boşaltacak kadar paranoyayı normal görmediğim gibi aman çok abartıyorlar diye rahat davrananları da normal bulmuyorum.

2-3 hafta AVM, restorant, konser, sinema, gece kulübü gibi kalabalık ortamlarda bulunmazsak ne kaybederiz ki.

Lütfen sağlık bakanlığının uyarılarını kulak ardı etmeyelim.

Bu kişisel bir şey değil halk sağlığını ilgilendiren hatta tüm dünyayı ilgilendiren ciddi bir sorundur.

-------
Haberin linkini buraya bırakıyorum eksilemeden önce okuyun. O maskeler saglikli insanların takması için değil. Unicefin metnine baktım ama yalanmış unicef hazırlamamış o metni tüm hastanelerin sifelerinden bulabilirsiniz. Zaten her yerde temizliginize dikkat edin diyor.Günlük hayarta yapılan şeyler deniyor.Ekstra olarak bir sey demiyor hickimse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…