Bebek Beslenmesi Çorbaya Kıymayı Nasıl Koyuyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gingerr

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
444
7
318
- Yurtdışı
merhaba. doktorumuz çorba tarifi verdi. içine 1 çorba kaşığı kıyma koy dedi. evde aklıma takıldı kıymayı nasıl koyacağım? ayrı bir yerde kavuracak mıyım yoksa patates haşlanırken o da mı haşlanacak.çorbaya 1 tatlıkaşığı zeytin yağı ekle demişti.eğer kavuracaksam o yağla mı kıymayı kavuracam yoksa kıymayı yağsız bir şekilde mi kavuracağım ? ay neyse siz anlamışsınızdır beni :)

Çorbayı normal yap başka bir tavada kıymayı koy biraz suyuyla pişsin suyunu çektikten sonra verilen miktarda yağı ekle kavur (salça,nane, kırmızı biber falan varsa bu karışıma ekleyebilirsin) onuda sonra tenceredeki çorbana ekleyip bir müüddet pişirip özleşmesini sağla:)

sebze çorbasını ben de bir aya yakındır veriyorum ve artık kıyma eklemem lazım
en iyi ihtimalle ayrı bir tavada arkadaşın dediği gibi kendi suyuyla az haşlayıp, çorba malzemelerine eklerim ve hepsiyle birlikte pişer,zeytinyağıyla kavurmak mantıklı gelmedi bana
doktora gitsem sorarım ama yok ,listede de sadece sonra kıyma da eklenir yazıyor

evet önce kendi suyuyla biraz kavurup sonra diğer malzemelerle pişirebiliriz. peki kıymayı diğer malzemelerin yanına atıp haşladığımızda süzgeçten geçiririz değil mi çünkü kıyma parçık pinçik olucak. bi sorum daha olucak: domatesi haşlarken ikiye filan bölüyormusunuz yoksa kabuğuyla bir bütün halinde mi haşlıyorsunuz ben bugün ilk defa denedim bütün attım . ikiye bölünce suya karışır diye.ama bu seferde fazla su koymak zorunda kaldım üstünü kapatsın diye.internetteki tariflerde 2 su bardağı suyla haşlayın diyor.

Son düzenleme:
ben hiç kavurmamıştım.1 çorba kaşıyı kıymayı 2 su bardağı suyla rengi değişip biraz pişene kadar haşlıyordum.sonra sebzeleri ilave ediyordum.yaklaşık 45 dak.kadar kısık ateşte pişiriyordum.henüz pütürlü yedirmiyorsan piştikten sonra tel süzgeçten geçirebilirsin.iyice ezince zaten kıymada geçiyor süzgeçten.kıymanın yağsız ve en az iki kere çekilmiş olmasına dikkat et ama.zaten bebek için diyince kasaplar ona göre veriyor.domatesin de kabuklarını soy bence.küp küp doğrayabilirsin.

kızlar hepsini çiğden koyun,kıymayıda dahil.bu mevsimde domates var içine domatesde ekleyince kendi sularında çok kısık ateşde pişsin,malzemeleri mnik m,nik doğrayın,blendr kulanmadan çatalla ezin ve yedirin.yemeğin suyu az gelirse kayrar su veya et suyu ekleyin.sebze çorbalarına tahılda ilave edin.bigün kırmızı merc.-bulgur,bigün irmil,bigün pirinç-bulgur bigünde yeşil merc.herzaman olsun.afiyet olsun kuzulara..

ben öğrendim
çiğ şekilde tüm diğer malzemeler ile birlikte koyup haşlıyormuşuz kıymayı da

suyunu dökmek derken sebzelerin haşlandığı suyu kastetmiyorsunuz heralde
ben onu hep verdim,vitamii orada zaten
hem sadece sebzeleri blenderden geçirirsek çok koyu olur

bu arada ben çorbaya
pattates,havuç,kabak,pırasa,maydanoz,tere otu,bezelye,domates,taze fasülye,pirinç ve zeytinyağı koyup haşlayarak yapıyorum
artık kuru gıda ve kıyma da eklicem
kıymayı da misket kadar ayırıp ufak poşet ya da streçlerle dolaba koycam ki, her defasında ölçüsü hazır olsun ve çözülmesini beklemeyeyim

ben hepsini bir pişiriyorum,kıymayı önden pişirmiyorum,1 saate yakın kısık ateşte tencerede yapıyorum
ben de arim gibi bütün sebzeleri atıyorum ama bizim sıpa sıkıldı,aynı şeyi yemekten arada bi değiştirmek lazım
ayrıca bende yağsız kıyma alıp misket gibi yuvarladım,dondurucuya attım,hergün bi tane koyuyorum.
birazda köfte yuvarladım,yesin sıpa:)

ben birşey merak ettim. siz bu çorbayı 5 aylık kızınıza mı veriyorsunuz? çok ağır gelmiyor mu? o yaştaki bebeklerin barsakları bu saydıklarınız için hazır değil ki. doktora danıştınız mı? bizimki 8 aydan sonra yavaş yavaş başlayın sebzelere demişti. tarif ağır göründü bana.

bence de çok ağır bu kadar sebzeye ne gerek hergün farklı sebze atabilirsiniz böylece çocukta sıkılmaz aynı şeyi yemekten

bu hafta içi gittik canım doktora
gayet iyi dedi,zaten kendisi sebze çeşidini artırın demişti ,ben de yavaş yavaş artırdım ,bu kadar çeşit bir ayda filan girdi çorbamıza,bir anda değil

8.ay da çok geç değil mi ama, o ayda hemen hemen her şey veriliyor zaten
sebze çorbası en hafiflerden haşlama sonuçta

biz 6.ayda tavuklu şehriye ve köy tarhanasına da başlıcaz çorba olarak
belki erken gelebilir ama hepsi sağlıklı besinler ve her tadı alsın bebeğim,alışsın

bebeğim sıkılır mı diye de hiç düşünmemiştim ama sıkılmıyor çok şükür

zaten sabah meyve suyu,sonra kahvaltı,öğlen çorba,
ikindi vakti yoğurt,akşam muhallebi derken ek gıda çeşidimiz biraz fazla o yüzden az az yiyor ondandır belki
aralarda da mamaya devam

valla bizim doktorumuzda 6.5 aydan itibaren önerdi sebze çorbalarını,mevsimlik bütün sebzeleri koy dedi.7 aydan itibaren de tahılları ve kıymayı ekledik
8.ay bana biraz geç geldi,sonuçta ağır bişey yok içinde
bende hergün veriyorum genelde

5 aylikken ben yeni baslamistim eklere meyve suyu filan veriyordum sonra kasik mamasi verdim bir muddet.( ama 2 ci bebegimde kullanmiyacagim kasik mamasini) sonra sebze corbasi ama 1-2 sebze kullanarak,7-8ci aydan da et veya tavuk suyu sonra da balik.... kiymayi da oneleri hepsini beraber hasliyordum ama sonra kiymayi kavuruyorum az sogan da koyuyorum sonradan ve sebzrleri ekleyip suyunu da ilave efip pisiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…