Çöpte bulduğumuz köpek :(

filerun

Reklamdakisıradandeterjan
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
1.517
12
Kızlar annem balkondayken çağırdı,

üst komşumuz çöpte köpek bulmuş, minnacık. Ağlıyor gibi sesler çıkarıyordu vik vik.

Ama köpek o kadar küçüktü ki.. Zeytin gibi gözleri..

Gittim içeriye ağladım. Çünkü ağlancak hale getirmişler köpeği!

köpek takip etmiş, komşumuz da arabasına binip çarşıya gidiyordu.

Neyse biir parça ekmeğin ortasını oyup süt koydum içine.

Köpeciğin önüne attım.

Yedi bir güzel.

Sonra yarım litreye yakın süt koydum, dışarı çıktım köpecik içti tabii..

Biraz daha ekmek..

Sorum şu ki, 20 gün sonra gidiyorum, o güne kadar köpeğin sağlıklı olmasını, kimsesiz hissetmesini istemiyorum.

Ekmek süt dışında neler vereyim köpege?

Ve çöpten çıktı, nasıl temizleyeyim? eve alamam.

Taşınma dönemindeyiz, toplanıyoruz çünkü..

Son düzenleme:
Çok yardımcı oldunuz, teşekkürler.. Bakanların hepsi..:KK53::KK16::KK20:

canım benim temizlemek için eve alıp yıkaman gerekir dısarıda çok üşür yıkarsan ,cunku biz de bulmustuk yağmurda titriyordu çok üşümüştü ben eve alamamıstım hemen hırkamla sarıp bir köşeye bir merdiven altına koymustum orada uyudu zaten :KK43: bence onu bir koliye koy eve cıkar annen izin verirse daha cok kucuk oldugu için koliden cıkamaz da yıkayıp kurutma makinası ile kurut karnını doyur toparlanınca da yerine salarsın dısarıya:KK43:

Canım aslında yağmurda yağMIŞ dışarda.
Ama yine pis duruyor biraz.
Balkona çıkınca Farkettim.
1. katta oturuyoruz, annemle sürekli köpeği izliyoruz çok şirin hareketleri falan.
Ama annem, kulağında kene var eve alamayız. falan dedi.
O yüzden eve sokamam:KK50:
Zaten evde ne kedi köpek şampuanı, nede arap sabunu var.
Lojmandayım, köpek besleyende yok.
Bizim kullandığımız Şampuanlarda köpeklerin derisini tahriş ediyormuş.:18:

Son düzenleme:
Yakınlarınızda belediye veterinerliği var mı?
Eğer varsa oraya gidip ücretsiz kene-pire ilacı alabilirsiniz
Toz şeklinde oluyor yıkamasanız bile kenelerinden arındırın çok küçükse öldürür o keneler hayvanı
Süt ve ekmekle doymaz makarna yapın içine de et-tavuk suyu dökün tavuk suyu varsa çok iyi olur yoksa tablet şeklinde olanlardan alın
İçine biraz da tavuk-salam vs varsa ekleyin
Katı yiyemeyecek kadar küçük mü?
Dışarıda kalacaksa yıkamayın hava serin üşütebilir

Canım aslında yağmurda yağMIŞ dışarda.
Ama yine pis duruyor biraz.
Balkona çıkınca Farkettim.
1. katta oturuyoruz, annemle sürekli köpeği izliyoruz çok şirin hareketleri falan.
Ama annem, kulağında kene var eve alamayız. falan dedi.
O yüzden eve sokamam:KK50:
Zaten evde ne kedi köpek şampuanı, nede arap sabunu var.
Lojmandayım, köpek besleyende yok.
Bizim kullandığımız Şampuanlarda köpeklerin derisini tahriş ediyormuş.:18:

evet canım anlıyorum onların özel pudraları var keneleri uzak tutmak için zaten kkka hastalıgı pörtledi tekrar allah korusun kene falan ısırır almaman en mantıklısı o haldee

Eve almayacaksanız hiç yıkamayın üşütür.
Sokakta duruyor sanırım peki kartonu straforla kaplayarak küçük bir yuva yapsanız ve aşağıda bir köşeye koysanız.
Siz taşınsanız bile sammi olduğunuz bir komşunuz yokmu merhametli birileri yokmu çevrede arada kalan yemeklerden bari verseler.
Birde taşınmadan önce bir kene ilacı alıp süreseniz sevabına hayvancığı ölümden kurtarmış olursunuz.

evet canım anlıyorum onların özel pudraları var keneleri uzak tutmak için zaten kkka hastalıgı pörtledi tekrar allah korusun kene falan ısırır almaman en mantıklısı o haldee

Allah korusun dediğin gibi.Alamadım eve zaten:KK5:

Eve almayacaksanız hiç yıkamayın üşütür.
Sokakta duruyor sanırım peki kartonu straforla kaplayarak küçük bir yuva yapsanız ve aşağıda bir köşeye koysanız.
Siz taşınsanız bile sammi olduğunuz bir komşunuz yokmu merhametli birileri yokmu çevrede arada kalan yemeklerden bari verseler.
Birde taşınmadan önce bir kene ilacı alıp süreseniz sevabına hayvancığı ölümden kurtarmış olursunuz.

Canım herkesin küçük çocuğu var, eve almaya yada dışarıda beslemeye çekiniyorlar.Belkide çöpe atanlar, çocuklardan uzak dursun diye yapmıştır.. onlar.

Yakınlarınızda belediye veterinerliği var mı?
Eğer varsa oraya gidip ücretsiz kene-pire ilacı alabilirsiniz
Toz şeklinde oluyor yıkamasanız bile kenelerinden arındırın çok küçükse öldürür o keneler hayvanı
Süt ve ekmekle doymaz makarna yapın içine de et-tavuk suyu dökün tavuk suyu varsa çok iyi olur yoksa tablet şeklinde olanlardan alın
İçine biraz da tavuk-salam vs varsa ekleyin
Katı yiyemeyecek kadar küçük mü?
Dışarıda kalacaksa yıkamayın hava serin üşütebilir

Maalesef ki yok..
Köpek yeni doğma kadar küçük değil.
Balkonun altında pencere gbi bir kısım var orada uyuyor.
Bugün Izgara türü et vs yapacağız, ondan vereyim bari.

ahh kıyamam ben onaa yaa nası bırakmış vicdansızlar :KK43:( yıkama cnm havalar sğuk nasılsa 20 gn daha ordaymışsın 10 gn snra güneşin altında yıkarsn iyice kurularsn bişi olmaz ben 5 yaşından geçen seneye kadar köpek baktım evimz bahçeliydi ama evlennce malesf vaktm olmadığı için bakamıorum sadece sokak kpeklerine bakıorum köpekler soğuğa çok dayanklı hemn hasta olmaz 1 hafta snra braz daha ısınınca havalar o zaman yıkarsın petshop varsa yakınlarda kene ilacı ve tarağı al önce arınsın keneden yemek olarak evdeki artk yemekleri bile verebilirsn çiğ et ve kemk verme cnm

Çocuklarının olması köpeğe bir kap yemek su vermelerine nasıl bir engel teşkil edebilir ki
Bu düşünce yapısına sahiplerse bence hayvanı orda tutmayın belediyeyi arayın barınağa gönderin
Ama mutlaka arkasını arayın hayvanın barınağa götürüldüğünden emin olun
Siz gittikten sonra yine kötü muamele görecek hayvan büyük ihtimalle

Allah korusun dediğin gibi.Alamadım eve zaten:KK5:

Canım herkesin küçük çocuğu var, eve almaya yada dışarıda beslemeye çekiniyorlar.Belkide çöpe atanlar, çocuklardan uzak dursun diye yapmıştır.. onlar.

Ben o insanlar böyle yaptığı sürece daha çocukları için köpekleri tehlikeli hale getiriyorlar.Köpekler yemek veren barınma yeri sağlayan kişilere saldırmaz zarar vermezki.Ama nerede köpekleri her gördüğü yerde kovalan uzaklaştırma çabasına girenler varsa o bölgedeki köpekler haliyle kendini savunmak için saldırganlaşıyor.Hyavanlarla ilgili böyle olumsuzlukları duydukça yaşamak istemiyorum.

sütüne su da kat ama mutlaka,yavruysa yarısı su yarısı süt olsun yoksa bağırsaklarına zarar verirsin..
taşınmanız kötü olmuş.Ben olsam şirin resimlerini çekip netten bir anne bulmasını sağlardım

X