çoooook kötüyüm -amniyosentez-

sarinin

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2008
162
20
bugün 2.düzey ultrason için doktoro gittim! 2 li ve 3 lü testlerim çok ii çıkmasına rağmen doktor 'kalbinde bir beyazlık görülüyor ve bu az da olsa down sendromu riski belirtisi ' dedi. dünya başıma yıkıldı tabiki benimde orda eşim de çok ama çok üzüldü. doktor ''ben amniyosentez önermiyorum şimdilik takip edelim dedi yarın başka bi doktora gitcem tekrar gircem ultrosana bakalım o ne dicek!! ama'' bu şüpheyle hamileliği nasıl bitiririm bilmiyorum galiba amniyosentez yaptırcam ama onunda riskleri var ne yapacağımı bilemiyorum yarıma ve desteğe ihtiyacım var siz olsanız napardınız??

canım baska bı doktora daha gorun bencede.
hangı haftadasın? amnıyosentez 20.haftadan sonra yapılıyormu kı?
eger gerekırse yaptır derım ben dusuk rıskı cok cok az amnıyosentezde hem uzman ellerde yapıldıgında problem cıkıcagını sanmıyorum. yarın ınsallah ıyı haberlerle gelırsın...

canım baska bı doktora daha gorun bencede.
hangı haftadasın? amnıyosentez 20.haftadan sonra yapılıyormu kı?
eger gerekırse yaptır derım ben dusuk rıskı cok cok az amnıyosentezde hem uzman ellerde yapıldıgında problem cıkıcagını sanmıyorum. yarın ınsallah ıyı haberlerle gelırsın...

canım aminiyosentez sonucunda ne yapacaksın eğer bebeğin down sendromlu çıkarsa aldıracak mısın.eğer aldırmayacaksan nasıl olursa kabulüm diyorsan bence yaptırma bu testi. yok down sendromlu çıkarsa ben bakamam aldırırım diyorsan yaptır.Allah kolaylık versin inşallah güzel sonuçlanır herşey gönlüne göre olsun

senın hıkayenın tıpa tıp aynını arkadasım yasadı dunyası yıkıldı ankaraya gitti prof a oda demiş istersen amnıyosentez yaptr bu saglıklı bebeklerdede olabilir dedı oda bu şüpheyle yasayamam dıye yaptrdı bişeycık cıkmadı tabıkıdeee..7a ylıkken erken doğum yaptı..karar senın cnm ama bence senın bebegınde bişey yokkkk.

canım bende biliyorum daha doğrusu hissediyorum bişey yok ama yine de içime bi kurt düştü işte üzülmemek elde değil ki! bu arada arkadaşının erken doğum yapmasıyla amniyosentez in bi alakası var m acaba? bu arada desteğiniz için teşekkürler allah hepinize sağlıklı bebişler nasip etsin

bence hiç telaş yapma başka dr git güzelim öle bi durum olsa ikilide yada üçlü testte azda olsa çıkardı bişi takma kafana allah meleklerimizi korusun

cnmm senı anlıyorum kım olsa içine kurrt düşerdı sen bence bulundugun ilde prof ve bu konuda uzman birine git.egerde oda kesın demesse yaptrma derım cunkı okadar test yaptrdın yansımazmıydı hiç bunlara dıye düşünuyorum??arkadas tansıyon sebebyle erken doğum oldu amnıyosentezle baglantısı varmı bilmıyorum.ama bana dr sunu dedı bu işlem sonuc 100 hamıllekten 1 düşükle sonuclanabilirmıs..içindekı hislere guven bence..sunu unutma drlarda bazen yanılabilir! ben üçlü test bile yaptrmadım ikli yeter dedım

çok geçmiş olsun öncelikle.ben de 14.haftadayım ve ayrıntılı ultrason için endişeli bi bekleyiş içerisindeyim.internette okuduğum kadarıyla bu tür bulgular genelde tek başlarına önemli olmayabiliyomuş.yani ikili ve üçlü testler kötüyse yanında bu tür bulgular varsa tehlikeli.ayrıca bu durum 3. trimesterde genelde kaybolurmuş.tabii çok üzücü bi haber.ama başka bir doktorun görüşünü almakta ve bir süre takip etmekte fayda var bence amniyosentezden önce.doktor da öyle demiş hem.sonuçta az da olsa riskli bi işlem.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.hepimizin bebişlerine sağlık versin.:Saruboceq:

ılk gebeliğim 18. hafta da düşükle sonlandığı için ve sebebi büyük ihtimalle kromozom hatası olduğu için
2. gebeliğimde bütün testler hatta ayrıntılı ultrason doppler vs yapıldığı halde amniyosentez yaptırdım..

canım tesadüf eseri sorunu gördüm bence panik yapma etraflıca bir düşün.
BENDE AYNI ŞEYLERı YAŞADIM KIZIMDA.BEN 16 HAFTALIKKEN TÜM TESTLERıM NORMALKEN KIZIMIN KALBıNDE BıR IŞIK OLDUĞUNU DOWN SENDROMU OLABıLECEĞıNı SÖYLEDı DOKTOR.BAŞKA DOKTORA GıTTıM CD YE ALDIRTTIM GERÇEKTENDE BıR IŞIK VARDI.AMNıYOSENTEZ DEDıLER SONUÇ 20 HAFTALIKEN ÇIKARMIŞ YANı KIZIM 5 AYLIKEN.NASIL KIYARDIM NE OLURSA OLSUN DOĞURMAYA KARAA VERDıM VE AMNıYOSENTEZDE YAPTIRTMADIM.NORMAL OLAMADI DOĞUM BENSE GÖRE GÖRE DOĞUM YAPMALIYDIM EPıDURAL SEZERYANLA DOĞUM YAPTIM.3 KıLO 950 GR AĞIRLIĞINDA SAĞLIKLIMI SAĞLIKLI BıR KIZIM OLDU.OKADAR ÜZÜLMELERıMı ENDıŞELERıMı HEPSıNı UNUTTUM.ŞıMDı OĞLUMA HAMıLEYıM KIZIMDA 1 ARALIKTA 4 YAŞINA GıRECEK.BENCE KENDıNı YIPRATMA TESTLERıN NORMALSE BEBEĞıNDEDE BıŞEY YOKTUR.YıNEDE DOKTORUNA DANIŞ VE 9 AY ıÇıN ıÇıNı YEMESıNDENSE BENCE AMNıYOSENTEZ YAPTIRT.ÇÜNKÜ SıNıR STRES UYKUSUZLUK HERŞEY BEBEĞıNE YANSIR.

hepinize çok teşekkür ederim desteğiniz için bakalım yarın saat:16.00 da randevum var gelişmeleri yazarım size...

öncelikle çok geçmiş olsun benimde eltim ikizlere hamileydi ve doktor sana söylenenlerin aynısını söyledi oda çok üzüldü yıprandı ama başka 2 doktora daha gitti ve hiçbir sorun olmadığını öğrendi bence telaş yapma gönlünü huzurlu tut ve kesinlikle başka doktorlara görün eminim sende güzel haberler duyarsın.

arkadaşlar başka bi doktora gittim bugün önce hiç bişe demedim doktor herşey yolunda hiç bi problem yok dedi. bende dün yaptırdığım testi söyledim '' kesinlikle katılmıyorum öyle bişe yok, öle bile olssa o ışığın tek başına bi anlamı yok '' dedi. çok rahatladım oğluşum çok sağlıklıymış. boşu boşuna kahrettim kendimi!! ama allah kimsenin başına vermesin bebiş bekleyen tüm hamişlere sağlıklı hamilelikler diliyorum. allah yardımcınız olsun desteğiniz için teşekkürler :))

canım hadi gözün aydın inşallah doğuma kadar hiç sorun yaşamassın bende 35 haftalık hamileyim bende de ikilitest risk yüksek dedi doktor. amniosentezde yaptırmadım çünkü sonuç ne olursa olsun bebeğimi hiçbir şekilde aldırmayacaktım şimdi bol bol dua ediyorum bebeğim sağlıklı olsun diye çünkü rabbim neverirse en güzelini verir:Saruboceq:

içini ferah tut
baska baska doktorlara gıt
ozellıkle ımkanın varsa unıversıteye profa falan
bısey olmadıgını goreceksın
amnıosentez yaptırma 2 lı 3 lu normal cıkmıs
amnıosentezın yan etkısı cok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…