çoooook kötüyüm -amniyosentez-

arkadaşlar başka bi doktora gittim bugün önce hiç bişe demedim doktor herşey yolunda hiç bi problem yok dedi. bende dün yaptırdığım testi söyledim '' kesinlikle katılmıyorum öyle bişe yok, öle bile olssa o ışığın tek başına bi anlamı yok '' dedi. çok rahatladım oğluşum çok sağlıklıymış. boşu boşuna kahrettim kendimi!! ama allah kimsenin başına vermesin bebiş bekleyen tüm hamişlere sağlıklı hamilelikler diliyorum. allah yardımcınız olsun desteğiniz için teşekkürler :))

cok sevındım canım sana demiştimmmmm drlarda yanılabiliyr sonuctaaaa..okadar test yaptrdın yansırdı bir şekılde kaydirigubbakcemile5

Canım kendini strese sokma lütfen. benim bebeğimde de aynı durum söz konusuydu. kalpte parlama yani ekojenik odak vardı. ikili ve üçlü testlerim çok iyiydi. ayrıntılı ultrasona da gittim. bir çok dr. arkadasla konustum ve konuyla ilgili tıbbi arastırmaları da okudum. sonuc hep aynı: ekojenik odak down sendromu riskini %4 arttıran bir durum ama diğer bulgular olmadan tek basına hiç bir anlam ifade etmiyor. yani burun kemiğinde elinin küçük parmagında anomaliler olmalı ki bir anlam ifade etsin. amniyosenteze bende de gerek görmediler ve sonucta saglıklı bir kızım oldu. kızım dogduktan sonra 1. ayında kalp ekosunu da çektirdim rutin kontrol olarak orada da hala ekojenik odak duruyordu ama çocuk kardiyologu da bir anlam ifade etmediğini yineledi. içini ferah tut. saglıklı dogumlar diliyorum.

aynısı bana da söylendi.
üçlü testim 650/1 çıkı ve sağ kalp kapakçığında bir ışık göründü. bu ışık down'lu bebeklerde olabileceği gibi, ışığın olduğu her bebek de down'lu doğmaz;her iki durumda da -sağlıklı ya da değil- bu ışık zaten zamanla kaybolacak dendi.

sonuç kötü bile çıksa ben bebeğimi aldırmayacağım için amniyosentez yaptırmamaya karar verdim.

desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar paylaştıkça daha da hafifliyor insan :))

Canım kendini strese sokma lütfen. benim bebeğimde de aynı durum söz konusuydu. kalpte parlama yani ekojenik odak vardı. ikili ve üçlü testlerim çok iyiydi. ayrıntılı ultrasona da gittim. bir çok dr. arkadasla konustum ve konuyla ilgili tıbbi arastırmaları da okudum. sonuc hep aynı: ekojenik odak down sendromu riskini %4 arttıran bir durum ama diğer bulgular olmadan tek basına hiç bir anlam ifade etmiyor. yani burun kemiğinde elinin küçük parmagında anomaliler olmalı ki bir anlam ifade etsin. amniyosenteze bende de gerek görmediler ve sonucta saglıklı bir kızım oldu. kızım dogduktan sonra 1. ayında kalp ekosunu da çektirdim rutin kontrol olarak orada da hala ekojenik odak duruyordu ama çocuk kardiyologu da bir anlam ifade etmediğini yineledi. içini ferah tut. saglıklı dogumlar diliyorum.

haklısın canım benimde kendi doktorum ve ayrıntılı ultrason için gittiğim doktor tek başına bişe ifade etmedini söyledi!!

X