çooook acil arkadaşlar bir bakarmısınız lütfennn!!!!

crazy46

dilber-i rana...
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
801
5
96
İstanbul
merhaba arkadaslar ben foruma daha once 14 gun adetım kesılmedı dıye yazmıstım 2 tane doktora gıttıgımı ama korkulcak bırsey olmadıgını soyledıklerını bunun normal adet kanı oldugunu yazmıstım...
bugun yıne gıttım doktora( kı kanamam arttı bugun 17. gunu kanamamın) doktor kesmemız lazım kanamayı dedı ve prımolut _n ısımlı ılacı gunde 3 kez 10 gun boyunca ıcmemı soyledı bıde agrı kesıcı bırsey verdı buda kanamanı azaltacak bunuda gunde 3 kez ıc dedı ... fakat prımolutu bu aksam 1 tane aldım ve yaklasık 3 saat sonra asırı usume tıtremem ve kalp carpıntısı olustu hala ara ara kalbıme sankı gondola bınmıs gıbı bır heyecan gelıyor ayrıca renkler koyu ve sankı basım donuyor ellerım buz gıbı coook korkuyorum arkadaslar buna benzer bırsey yasayan yada bılgısı olan nooolur cevap versın bu ılacı gece 2 gıbı tekrar ıcmem gerekıyor cunku e kanamamda tum sıddetıyle devam edıyor ne yapacagımı sasırdım daha 21 yasındayım (((

ayrıca doktor ılk muayenede rahımde bırsey gormemıstı ama sımdı baktıgında kanama kıst olusturmus ama amelıyatlık bır sey degıl dedı yaaa bu doktorlar mı anlamıyor ne oldugunu bende mı var bı garıplık anlayamadım coook korkuyorum arkadaslarrr

canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm
ben prımolut _n geçen yıl tatile gidicem diye kullandım 3-4 gün ama o dönem sadece ağrı ve şişkinlik oldu adetimi geciktrdi o kadar kalp çarpıntısı falan yaşamadım üstelik kalp rahatsızlığım var ama sorun çıkmadı
adeti geciktiren bi ilaç o kanama varken fayda ediyo mu bilmiyorum
keşke doktor gözetiminde alsan ilacı
net bilgim yok bişey diyemiyorum şimdi

Son düzenleme:

cevabın ıcın tesekkurler canım yaa cok ılgılısın gercekten
ben doktor kontrolunde kullanıyorum canım ılacı zaten bugun verdı doktor bu 1 yada 3 gun ıcınde kanamanı kesecek dedı , ama hapı aldıktan 2 saat sonra boyle olunca korktum.... sımdı almak zorundayımda yoksa kesılecegı yok zaten bunla kesılmesı gerekırmıs kesılmezse kuretaj falan yapılması gerekebılırmıs parca alınması gerekırmıs Allah ım neler oldu bana boyle coook urkutucu gercekten Allah kımseyı saglıgından etmesın

canım pekı senın kalbınden ne rahatsızlıgın var gencsın sanıyorum henuz ... Allah sana da acil şifalar versin inşallah

Çok geçmiş olsun canım,şimdi netten bakınca anlattığın bulgularda ilacın hemen kesilmesi gerektiği yazıyor.Bence yutma,sabah erkenden doktorunu ara.

arkadasım ben baktım ama nette bu tıp yan etkılerle ılgılı bılgı yok nerde buldun sen acaba

Canım ilacın adını yazınca 'ilaçprospektüsü'diye bir site gördüm.Orda okudum.

rahatlamıstım bır ıkı saattır yıne geldı carpıntı usume ıcecegım sımdı ıkıncısını ıcmesemmı ?
canım bende baktım dedıgın sıteye ama benım gıbı yan etkılerını goremedım

Tabiiki ilacı kesmeniz gerekiyor, bu saydığınız etkiler yan etki olabilir. Yarın danışırsınız devam edin derse edersiniz, fakat bu gece bu riski göze almayın.. Sonuçta bir kere almadığınızda tesiri azalmayacak bir ilaç.

Varsa bol bol kuru üzüm , yeşil sebze bolca ve c vitamini bulunan besinler tüketin. En azından şuan ki kan kaybınızın vucudunuza zarar vermesini engeller.

Geçmiş olsun.

İlacın derhal kesilmesi için nedenler
Migren türünde başağrılarının ilk defa ortaya çıkması, ya da alışılmamış şiddette sık başağrıları, ani duyu bozuklukları (örn. görme ya da işitme bozuklukları), tromboflebitlerin ya da tromboembolik belirtilerin ilk işaretleri (örn. bacaklarda alışılmışın dışında ağrılar yada bacakların şişmesi, nefes alırken ya da öksürürken, belirgin bir nedeni olmaksızın oluşan batıcı ağrılar), göğüste ağrı ve sıkışma hissi, planlanan ameliyatlar (6 hafta önce), immobilizasyon (örneğin kazalardan sonra), sarılık başlangıcı, anikterik hepatit başlangıcı, jeneralize kaşıntı, önemli tansiyon yükselmeleri, gebelik. canım ben bunları okumuştum.kusura bakma nette biraz acemi sayılırım.

bı ıkı saat gecmıstı ılacı ıcmeme ragmen gene basladı acaba ılacla ılgılendıkce mı oluyor yanı psıkolojık mıdır kı ????

cok kan kaybetmekten korkuyorum ama oof cok zor durumdayım arkadaslar gercekten coook

Bu aralar birşeyler üzüldüysen oda etkilemiş olabilir.Benimde 8 ağustostan 8 ekime kadar kanamam oldu.Tam iki ay sürdü.Ama önce ramazan dedim sonra başka sorunlar derken doktora gidemedim.Daha sonra düzene girdi.İnşallah çabuk iyileşirsin canım.Allah yardımcın olsun.

neden gıtmedın canım acaba bende kendı kendıne gecmesını mı bekleseydım yaa
gercı benım gıttıkce sıddetlenen kanamam oldugu ıcın korkumdan gıttım hadı daha fazla sıddetlenmesın dedım basta cok sonradan azalsaydı gıtmezdım ama basta azdı son bır haftadır cogaldı

Benim önceliklerim başkaydı canım.:)Kızım üniversitede okuyor,ona ev tuttum yerleştirdim,araya kaynımın vefatı girdi sonrada kendim taşındım.Herhalde baktı kendine önem veren yok iyileşeyim dedi.Ama sakın sen benim yaptığımı yapma.Biraz kendine moral ver sürekli beyninde onu düşünme,kendini rahatlat ama ilacı sabaha kadar ertele.Erkenden doktorunu ara ona göre kullan.Bu aradada fazla hareket etme,mümkünse uzan.

saol cnm yardımların ıcın ama annemler falan kullanmam taraftarı bırsey olmaz dıyorlar sanırım ıcecegım yarın sabah ınsallah gelıp bılgı verebılırım ...
ben daha once dahılıyeye gıtmıstım kan testlerım ıdrar ekg holter ultrason bobrek karacıger boyutları akcıger rontgenı hepsı yapılıp hepsı temız cıkmıstı onları goturdum doktora zaten...
annemde bu tahlıller temız oldugu ıcın yutmam taraftarı baska turlu nasıl ıyıleseceksın dıyor

Sende sağol canım :)Belkide psikolojiktir.Çok geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun 21 gün kanamam olmuştu benimde geçince doktora gittim kist vardı 1 ay ilaç tedavisiyle geçmişti kuzum. ama ilaç içerek kanamayı bitirmeye çalışmadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…