1.si tahmin. 2.sinin genetik sonucu öyle geldi. Ama birincisinin de öyle olduğuna eminim çünkü birebir aynı şeyi yaşadımSizin embriyinun genetiginden mi sikinti geldi peki?yoksa oyle tahmin mi ediliyor
Ne güzel ya maşallah bana doktor 2 ay süre verdi korunma için mecbur beklicezYok dedim olursa olur olmazsa zaten tedaviye başlıcaz
Benim kese vardı baya küçükmüştü dr deseydi bile korunmazdım her işte bi hayır var böyle olması gerekiyomuş şükürNe güzel ya maşallah bana doktor 2 ay süre verdi korunma için mecbur beklicez
Bence rahmin durumuna göredir cnm içini karartma. Ben 4 aylik kızımı kaybettim sadece bu ay korun dedi rahim iyi durumda dediNe güzel ya maşallah bana doktor 2 ay süre verdi korunma için mecbur beklicez
Bana da kürtajdan önce 2 ay dedi sonrasında gayet iyi durumun dedi ama korunma süresi vermedi 15 gün sonra gel bakalım dedi işte inşallah gerek yoktur kürtajdan sonra hamilelik daha kolay oluyor çünkü ben pko luyum zor kalıyorum zatenBence rahmin durumuna göredir cnm içini karartma. Ben 4 aylik kızımı kaybettim sadece bu ay korun dedi rahim iyi durumda dedi
2 kere yaşadın aybi şeyi bence doktorunu dinle ona güveniyorsan baska doktora görün. Valla engeller mutlaka var herkesin ama Allah nasip ettikten sonra hicbirsey engel olamaz..Bana da kürtajdan önce 2 ay dedi sonrasında gayet iyi durumun dedi ama korunma süresi vermedi 15 gün sonra gel bakalım dedi işte inşallah gerek yoktur kürtajdan sonra hamilelik daha kolay oluyor çünkü ben pko luyum zor kalıyorum zaten
Ah be kuzum okuyunca bende öyle kötü oldum kiCok yorgunum hepinizin desteğine hatta yardımina ihtiyacım var biraz uzun olucak ama beni benim gibi olanlar anlar daha çok ve ciddi anlamda benim gibi olan birine cok ihtiyacım var.. 27 yaşındayım 3 senelik evliyim 3 sene icinde 9 düsük yaşadım hepsinin hikayesi resmen birbirinden farklı anlatınca yok artık diyen doktorlar ben seninle ilgilenemem diyen doktorlar daha once boyle bi vaka gormedik diyen doktorlar ile dolu etrafım.. kime gidecek olsam önce para diyor kime anlatacak olsam bana doktorluğumu ögretiyorsun diyor.. yeri geliyor ki eşin bile anlamıyor kimseyi uzmemek adına icimde yaşıyorum bir çok şeyi ben üzülsem annem üzülür diye ağlayamıyorum bile..
Konuya nerden başlayacağım inanın kestiremiyorum ilk 3 düsük 6 haftalık kese etrafi kanama kalp atısı olmama nedeninile yapildı 4. Gebelik oncesi pihtilasma testleri genetik testler histereskopi sperm testleri hersey hersey yapildi.. 10 yıllık tip 1 diyabetliyim ve sekerim duzenlidir bilenler bilir hba1c degerim 6.0 .. pıhtılasma testinde cok onemli saymadıkları MHTFR 677C MHTFR1298A ve faktör V HETEREZİGOT cıktı.. bi cok doktorda uzmanda prof da igneye gerek yok desede igne olmadan bebeklerimin kalbi calışmadı 4. Gebeligimde 0.4 oksapar ile devam ettim 8. Haftasnda kaybettim yavrumu 5. Ve 6. Gebeligimde 0.4 oksapar ve aspirin ile devam ederken kanamalarim oldu 7. Haftalarda igne dozunu arttirarak 0.6 ve 0.8 de kullandım fakat olmadi 8. Haftasnda bebegimi yine kaybettim 6. Gebelikten sonra rahim icerine histereskopibyapildi ve kist veya herhangi bi parca olabilecek bir sey alindi o sirada damarım kesilmis ve ic kanama gecirdim doktorum damara dikis atmis 7 gebeligi denedik ama sonuc aynıydı 8. Haftada kaybettik bunun uzerine daha farjli doktor arastirmalarina girdim ve 8. Gebelikte ilk defa 4. Aya kadar geldik ama hergün oyle kanamalarim oluyorduki anlam veremiyorduk 15 haftada bebegimi evde ellerime dusurdum ellerimde kaldı öylece oyle zorduki sonrasnda anladikki o kesinlen damar yuzunden kanama oluyormus iyi bir radyolog hoca sayesinde rahim ici anjio yapilarak kanama olan damar tikandı.. uygulanan son tedavimde 0m4 oksapar aspirin ve deltacortril vardi.. 7 ay sonra 9. Gebeligi denedik ve 5. Haftamda kanama ile kese dagildi ilaclar birakildi ve kese toparladi kalp atisi basladı tabii biz demekki igne veya aspirin fazla geliyor diyerek herseyi kestik sadece bagisik icin deltacortril kullaniyorduk birde covid nedeni ile igne bile bulamadım.. ama bebegim cok iyi toparlamisken 8. Haftasnda onuda kaybettim.. ve artik gücüm bitti yalvarirım bana bi ornek gosterin en son doktorum profosör o bile bu kadar hasta gordüm senin gibisini gormedim dedi ben tükendim bi daha deneyecek gucum kalmadı allaha cok sukür hamilelik icin sorun yasamadım ama bi tanesini kucağıma alamadım... Subyan icinde muska yaptirdim yani akıla ne geliyosa dualarda yazdirdım rabbimden hergece istedimde olmuyor nolur bi yol gösterin bana
Ooofff öyle yorucu ki anlatamam ben simdi hamile kalmamayi planliyordum nasil oldu etti yine hamile kalmisim allahım diyoruz ilacaksa ver olmayacaksa yine bizi bu yola sokma cunku artik rahmim dayanmayacak surekli kurtaj surekli kanama yarabbim sesimizi mi duydu ayni aciyi yasatmak istemedimi bilemiyorum 490 olan betahcg degeri dedigin gibi 3 gun sonra 360 a geriledi kimyasal gebelik oldu.. rabbim nasip ederse bi sekilde olur o cocuk ama biz kosturmaktan yorulduk iste olmuyor nasip etmiyor desemki hamile kalamiyorum bu kadar stress yaparmiydim bilmiyorum ouyosa olmuyo ders gecerdim belki ama bu beni cok yipratti sevinemiyorum hamile kalinca gozlerimden yaslar akiyo yinemi ayni surec atlatiyorum 2 hafta geciyor 8. Hafta gelip catiyor yine kalbi durmus deyince allahımmmm yikılıyorum candan daha tatlı canimı aliyolar benden oyle yoruldumki inan denemek bile istemiyorum ama anne olmk istiyorum karnim hic buyumecekmis gibi tekmesini hic hissedemeyecekmisim.gibi...Ah be kuzum okuyunca bende öyle kötü oldum ki
Resmen burası içimi döktüğüm bi platform oldu.
Bazen kimse anlamıyor seni hissediyorsun ya hah işte o noktadayım. Anca yaşayanlar anlar çünkü beni
Şöyleki tabiki bu süreçlerden geçeceğim aklıma bile gelmezdi ama nasip işte yaşıyorsun göre göre ağlaya ağlaya elindende hiiiç biişey gelmiyor kardeşim.
Yaklaşık 1 bucuk sene önce çocuk düşünelim dedik ve 2 ay sonra hamile kalmıştım. Allahım nasıl bir heyecandır kalbim kütküt videolar çekiyorum herkese söyledik falan 6 haftalıkken bi damla kan geldi gittik doktora bi sıkıntı yok kalbi atıyor dedi düşük iğnesi verdi ve eve gönderdi. Eve gittim bir anda kan boşaldı tabi koştuk yine doktora düşük yapıyorsun kürtajla alıcaz nasip kısmet daha gençsin vs dedi. O öyle gitti. Tabi ağla sızla 1 2 ay kendime gelemedim o acıdan. Çünkü rahmine düştüğü an annelik iç güdüsüne bürünüyorsun ve o elinden alınıyor.
Hadi 2 ay bekle vs tekrar düşün o sürece girdik yine. Şükür 2 3 ay sonra yine güzel haber “hamileyim”
Bu sefer sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı kimseye söylemeyelim yine düşük olur öyle herkesin arayıp geçmiş olsun laflarına gelemem diye sadece aileye söyledik. Geldi 7. Hafta gittik kontrole bu seferde kalbi durmuş yarın alıcaz demezmi?
Yüzümüz kireç gibi yine ağla sızla eve gel çıldırıyorum ama nasıl ağlamaktır anlatamam. Hani birinci düşük normaldi ikincisinde böyle bişey yaşamıcaktım diye kendimi yiyorum. Kürtajla oda alındı. Bu sefer 3 -4 ay bekleyip genetik teste gönderdiler. Oda hepsi aynı günde olmuyor hastane yolunu iş edindik. Yanlış kan alınıyo olmadı tekrar ver vs derken 6 7 ay geçti sonuçları almak için. Kan pıhtılaşması çıktı bende.
Gittik doktorlara sıkıntı yok aspirin ve kan pıhtılaşması iğnesi vurulcaksın gebe kalınca dendi. E geldi korunmasız stresli günler.
3 ay sonra şükür hamilelik haberimi aldım ama sevinemedim işte resmen ağlıyorum
Tamam diyorum bu sefer kan pıhtılaşması iğneler vs olcam inş yavrumu kucagıma alırım. Her gece dualar vs
Doktora gittik kese göründü 5. Haftada iğneler vuruluyorum göbeğim mosmor. Olsun yeterki kucagıma alayım 10 tanede vurulurum diyorum. 7. Hafta geldi çattı. Doktora gitmekten artık nasıl korkar oldum Allahım ne rüyalar görüyorum.
Rüyam gerçek çıktı uzandım ultrasona doktor demezmi bu seferde kese var bebek yok diye.
Eşimin tepkisini anlatmama gerek yok tabi. Ağla sızla sarıl arkamıza baka baka eve geldik yarına tekrar kürtaja alıncam. 2 doktora daha gittim internetten okuyorum cunku gelişir görürler vs diye hepsi yok kese kocaman bebek olsa görünür dediler her seferinde gözüme kan oturana kadar ağladım.
Kürtajdan sonra 3 ay yine korun. Tamam korunayımda zaman geçiyo içimdeki dert bitmiyo anlatamıyosunki. Anne olmak istiyorum tekrar tekrar tekrar denemek istiyorum diye haykırıyorum tabi.
Geçti geçti zaman ama nasıl geçti. Etrafımdakiler hep anne hep hamile hep çocuklu. Asla isyan etmiyorum inançlı bi insanım sabrın sonu selamettir diyorum. Vardır bi hayır diyorum. Asla benim basıma neden geldi demiyorum elbet Rabbim bana da nasip eder diyorum.
Eşimle geziyoruz suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı civarlardan geçiyoruz. Hepsinin elinde ikişer üçer çocuk, üstüne hamile vs diyorumki bunlarda mı folik asit kullandı? Bunlardamı ceviz yedi? Balık yedi? Hayır işte Rabbim nasip ederse ediyo işte ötesi yok.
Bu arada 4 5 aydır korunmuyoruz doktor doktor gezdik öncesinde ne kullanmamız lazım diye hepsi baska bişi söylüyo biri coraspin ve folbiol kullan
Diğeri hamile kalınca aspirin vercez kullanma vs diyo kafamız bi karıştı.
Şimdide strese mi girdim be yaptıysam hamile kalamıyorum çıldırıcam. Yine adet oldum ağlıyorum ya markete girerken -BEN ARTIK MARKETE GİRERKEN PED ALMAK İSTEMİYORUM , ÇOCUK BEZİ ALMAK İSTİYORUM diye.
Kafama göre gittim adetin 2. Günü test yaptırdım. Saraçoğluna gittim ordaki kadın saçma sapan test sonuclarıma bakarak yorum yaptı ay yumurta rezervin az tüp bebek anca diye. Dedim delimisin sen? Öncesinde 3 kez hamile kaldım. Kafam yine allak pullak rüyalar görüyorum. Sonra doktora gittim hepsi normal dedi. Ah be bacım niye böyle cümleler kuruyosun?
Neyse testeredişli ve yaylabalı polen verdi o arada. E bende aldım kullandım deli gibi.
Bu ayda olmadı.
Düşüklerini yapan arkadaşlarım hepsi hamile 3. Aylarındalar
Ben 7. Haftayı geçemiyorum bi türlü. Karnım sanki hiç büyümeyecekmiş gibi geliyo.
Eşimle göz göze geldiğimizde hep gözlerimiz doluyo. Tesadüfmüdür nedir nereye otursak kucakları kolları çocuklarla dolu insanlar.
Ne yapıcaz bacılarım ne edicez.
Dua etmekten umut etmekten başka ne çarem varki?
Her gece burnumun direği sızlıyo gözlerim dolu dolu yatıyorum. Şimdi beklemedeyim daha önce hiç böyle uzun olmamıştı. Derken 6 ay sonra letu kullandım o ay gebe kaldım nasıl mutluyum bu seferde erkenden karından iğne aspirine basladık her ikigünde bi beta hcg takibi vs derken kimyasal gebelik olduğunu öğrendim. 4. Gebeliğimde kimyasal oldu hiç biri birbirinine benzemiyor düşüklerimin. Hala atamadım adetle ne olacak ne edicem bilmiyorum inan bende
Rabbim isteyen herkese, bana da sana da inşallah sağ salim sağlıkla sıhhatle evladımıZı kucağımıza almayı nasip etsin.
Dogrudur arastirayim su ara cok bos zamanim var herseyi arastirabilirim beynimi bosaltmak adına tesekkur ederimAminn inş. Bilimsel gerçekliğini vs inanın bilmiyorum sadece bunu bir psikolog söyledi seminerde ona eminim
Ah be kuzum okuyunca bende öyle kötü oldum ki
Resmen burası içimi döktüğüm bi platform oldu.
Bazen kimse anlamıyor seni hissediyorsun ya hah işte o noktadayım. Anca yaşayanlar anlar çünkü beni
Şöyleki tabiki bu süreçlerden geçeceğim aklıma bile gelmezdi ama nasip işte yaşıyorsun göre göre ağlaya ağlaya elindende hiiiç biişey gelmiyor kardeşim.
Yaklaşık 1 bucuk sene önce çocuk düşünelim dedik ve 2 ay sonra hamile kalmıştım. Allahım nasıl bir heyecandır kalbim kütküt videolar çekiyorum herkese söyledik falan 6 haftalıkken bi damla kan geldi gittik doktora bi sıkıntı yok kalbi atıyor dedi düşük iğnesi verdi ve eve gönderdi. Eve gittim bir anda kan boşaldı tabi koştuk yine doktora düşük yapıyorsun kürtajla alıcaz nasip kısmet daha gençsin vs dedi. O öyle gitti. Tabi ağla sızla 1 2 ay kendime gelemedim o acıdan. Çünkü rahmine düştüğü an annelik iç güdüsüne bürünüyorsun ve o elinden alınıyor.
Hadi 2 ay bekle vs tekrar düşün o sürece girdik yine. Şükür 2 3 ay sonra yine güzel haber “hamileyim”
Bu sefer sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı kimseye söylemeyelim yine düşük olur öyle herkesin arayıp geçmiş olsun laflarına gelemem diye sadece aileye söyledik. Geldi 7. Hafta gittik kontrole bu seferde kalbi durmuş yarın alıcaz demezmi?
Yüzümüz kireç gibi yine ağla sızla eve gel çıldırıyorum ama nasıl ağlamaktır anlatamam. Hani birinci düşük normaldi ikincisinde böyle bişey yaşamıcaktım diye kendimi yiyorum. Kürtajla oda alındı. Bu sefer 3 -4 ay bekleyip genetik teste gönderdiler. Oda hepsi aynı günde olmuyor hastane yolunu iş edindik. Yanlış kan alınıyo olmadı tekrar ver vs derken 6 7 ay geçti sonuçları almak için. Kan pıhtılaşması çıktı bende.
Gittik doktorlara sıkıntı yok aspirin ve kan pıhtılaşması iğnesi vurulcaksın gebe kalınca dendi. E geldi korunmasız stresli günler.
3 ay sonra şükür hamilelik haberimi aldım ama sevinemedim işte resmen ağlıyorum
Tamam diyorum bu sefer kan pıhtılaşması iğneler vs olcam inş yavrumu kucagıma alırım. Her gece dualar vs
Doktora gittik kese göründü 5. Haftada iğneler vuruluyorum göbeğim mosmor. Olsun yeterki kucagıma alayım 10 tanede vurulurum diyorum. 7. Hafta geldi çattı. Doktora gitmekten artık nasıl korkar oldum Allahım ne rüyalar görüyorum.
Rüyam gerçek çıktı uzandım ultrasona doktor demezmi bu seferde kese var bebek yok diye.
Eşimin tepkisini anlatmama gerek yok tabi. Ağla sızla sarıl arkamıza baka baka eve geldik yarına tekrar kürtaja alıncam. 2 doktora daha gittim internetten okuyorum cunku gelişir görürler vs diye hepsi yok kese kocaman bebek olsa görünür dediler her seferinde gözüme kan oturana kadar ağladım.
Kürtajdan sonra 3 ay yine korun. Tamam korunayımda zaman geçiyo içimdeki dert bitmiyo anlatamıyosunki. Anne olmak istiyorum tekrar tekrar tekrar denemek istiyorum diye haykırıyorum tabi.
Geçti geçti zaman ama nasıl geçti. Etrafımdakiler hep anne hep hamile hep çocuklu. Asla isyan etmiyorum inançlı bi insanım sabrın sonu selamettir diyorum. Vardır bi hayır diyorum. Asla benim basıma neden geldi demiyorum elbet Rabbim bana da nasip eder diyorum.
Eşimle geziyoruz suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı civarlardan geçiyoruz. Hepsinin elinde ikişer üçer çocuk, üstüne hamile vs diyorumki bunlarda mı folik asit kullandı? Bunlardamı ceviz yedi? Balık yedi? Hayır işte Rabbim nasip ederse ediyo işte ötesi yok.
Bu arada 4 5 aydır korunmuyoruz doktor doktor gezdik öncesinde ne kullanmamız lazım diye hepsi baska bişi söylüyo biri coraspin ve folbiol kullan
Diğeri hamile kalınca aspirin vercez kullanma vs diyo kafamız bi karıştı.
Şimdide strese mi girdim be yaptıysam hamile kalamıyorum çıldırıcam. Yine adet oldum ağlıyorum ya markete girerken -BEN ARTIK MARKETE GİRERKEN PED ALMAK İSTEMİYORUM , ÇOCUK BEZİ ALMAK İSTİYORUM diye.
Kafama göre gittim adetin 2. Günü test yaptırdım. Saraçoğluna gittim ordaki kadın saçma sapan test sonuclarıma bakarak yorum yaptı ay yumurta rezervin az tüp bebek anca diye. Dedim delimisin sen? Öncesinde 3 kez hamile kaldım. Kafam yine allak pullak rüyalar görüyorum. Sonra doktora gittim hepsi normal dedi. Ah be bacım niye böyle cümleler kuruyosun?
Neyse testeredişli ve yaylabalı polen verdi o arada. E bende aldım kullandım deli gibi.
Bu ayda olmadı.
Düşüklerini yapan arkadaşlarım hepsi hamile 3. Aylarındalar
Ben 7. Haftayı geçemiyorum bi türlü. Karnım sanki hiç büyümeyecekmiş gibi geliyo.
Eşimle göz göze geldiğimizde hep gözlerimiz doluyo. Tesadüfmüdür nedir nereye otursak kucakları kolları çocuklarla dolu insanlar.
Ne yapıcaz bacılarım ne edicez.
Dua etmekten umut etmekten başka ne çarem varki?
Her gece burnumun direği sızlıyo gözlerim dolu dolu yatıyorum. Şimdi beklemedeyim daha önce hiç böyle uzun olmamıştı. Derken 6 ay sonra letu kullandım o ay gebe kaldım nasıl mutluyum bu seferde erkenden karından iğne aspirine basladık her ikigünde bi beta hcg takibi vs derken kimyasal gebelik olduğunu öğrendim. 4. Gebeliğimde kimyasal oldu hiç biri birbirinine benzemiyor düşüklerimin. Hala atamadım adetle ne olacak ne edicem bilmiyorum inan bende
Rabbim isteyen herkese, bana da sana da inşallah sağ salim sağlıkla sıhhatle evladımıZı kucağımıza almayı nasip etsin.
Biliyorum çok zor bununla baş etmek, ben tükendim 2 kere yaşamakla ama ayağa kalkacağım biliyorum. İnşallah birgün biz de o tekmeleri hissedeceğiz ve kucağımıza alacağız, sınavımızı geçeceğiz çektiğimiz bu çilelere değecek ben inanıyorum olacak ve sonunda biz de güzel bir şeyler yazabileceğiz burayaOoofff öyle yorucu ki anlatamam ben simdi hamile kalmamayi planliyordum nasil oldu etti yine hamile kalmisim allahım diyoruz ilacaksa ver olmayacaksa yine bizi bu yola sokma cunku artik rahmim dayanmayacak surekli kurtaj surekli kanama yarabbim sesimizi mi duydu ayni aciyi yasatmak istemedimi bilemiyorum 490 olan betahcg degeri dedigin gibi 3 gun sonra 360 a geriledi kimyasal gebelik oldu.. rabbim nasip ederse bi sekilde olur o cocuk ama biz kosturmaktan yorulduk iste olmuyor nasip etmiyor desemki hamile kalamiyorum bu kadar stress yaparmiydim bilmiyorum ouyosa olmuyo ders gecerdim belki ama bu beni cok yipratti sevinemiyorum hamile kalinca gozlerimden yaslar akiyo yinemi ayni surec atlatiyorum 2 hafta geciyor 8. Hafta gelip catiyor yine kalbi durmus deyince allahımmmm yikılıyorum candan daha tatlı canimı aliyolar benden oyle yoruldumki inan denemek bile istemiyorum ama anne olmk istiyorum karnim hic buyumecekmis gibi tekmesini hic hissedemeyecekmisim.gibi...
Benim de hep 6.-7.haftalar arasinda ve kalp atislarini duymadan kabettigim 3 gebeligim var ama genetige gonderemedim.doktor meteryal cok kucuk incelenemez demisti ve patolojiden de nirmal gelmsiti...biz esimle mikroarray dahil genetik ve kromozomlarimiz temiz1.si tahmin. 2.sinin genetik sonucu öyle geldi. Ama birincisinin de öyle olduğuna eminim çünkü birebir aynı şeyi yaşadım
Ben de o haftalarda o şekilde kaybettim..Benimkisi incelendi işte. Niye öyle bilgi verdiler size bilmiyorumBenim de hep 6.-7.haftalar arasinda ve kalp atislarini duymadan kabettigim 3 gebeligim var ama genetige gonderemedim.doktor meteryal cok kucuk incelenemez demisti ve patolojiden de nirmal gelmsiti...biz esimle mikroarray dahil genetik ve kromozomlarimiz temiz
Umarım insallahhhBiliyorum çok zor bununla baş etmek, ben tükendim 2 kere yaşamakla ama ayağa kalkacağım biliyorum. İnşallah birgün biz de o tekmeleri hissedeceğiz ve kucağımıza alacağız, sınavımızı geçeceğiz çektiğimiz bu çilelere değecek ben inanıyorum olacak ve sonunda biz de güzel bir şeyler yazabileceğiz burayaAllah büyük Zamanını bekliyorum
Tüp bebek düşünüyor musunuz? Yani doktorunuz sizi yönlendirdi mi tüp bebek için?Ben de o haftalarda o şekilde kaybettim..Benimkisi incelendi işte. Niye öyle bilgi verdiler size bilmiyorumBizim de genetik incelemelerimiz normal eşimle
Bilmiyorum ben dusukten sonra tup bebege basladim...esimin sperminin morfolojisi %1 ileri hiz %2 oldugunu gorduk ve bu degerlere gore 3 kere gebe kalmisim ...8 olgun ve kaliteli yumurta toplandi benden ki benim rezervim dusuk normalde ama 2 tane embriyom kaldi 3. Gune giden ve donduruldu...simdi regl olmayi bekliyorum regliden sonra histereskopi olacagim nasipse ve 2 aylik rahim kalinlastirma tedavisi sonunda da transfer olacak...bu ilk tup bebek denememiz ve pgt disinda hersey nasipse yapilmis olacak ve 2 emvriyoyu da bir anda transfer etmeyi planliyor doktorumuz ama bunlara ragmen olmaz veya dusuk olursa benim haviz yontemiyle yumurta biriktirip pgtye embriyo gondermem gerecek...insallah gerek kalmaz ve bu 2 emvriyomdan en azindam bir tanesi saglikla kollarima alirimBen de o haftalarda o şekilde kaybettim..Benimkisi incelendi işte. Niye öyle bilgi verdiler size bilmiyorumBizim de genetik incelemelerimiz normal eşimle
Bana şu an için gerek yok dogal yolla denemeye devam dedi.Ama birkaç ay içinde gebelik olmazsa ben pgtli tup bebege başlayacağım cunku yaşım 35 olmak üzere,zamanım azTüp bebek düşünüyor musunuz? Yani doktorunuz sizi yönlendirdi mi tüp bebek için?
Bilmiyorum ben dusukten sonra tup bebege basladim...esimin sperminin morfolojisi %1 ileri hiz %2 oldugunu gorduk ve bu degerlere gore 3 kere gebe kalmisim ...8 olgun ve kaliteli yumurta toplandi benden ki benim rezervim dusuk normalde ama 2 tane embriyom kaldi 3. Gune giden ve donduruldu...simdi regl olmayi bekliyorum regliden sonra histereskopi olacagim nasipse ve 2 aylik rahim kalinlastirma tedavisi sonunda da transfer olacak...bu ilk tup bebek denememiz ve pgt disinda hersey nasipse yapilmis olacak ve 2 emvriyoyu da bir anda transfer etmeyi planliyor doktorumuz ama bunlara ragmen olmaz veya dusuk olursa benim haviz yontemiyle yumurta biriktirip pgtye embriyo gondermem gerecek...insallah gerek kalmaz ve bu 2 emvriyomdan en azindam bir tanesi saglikla kollarima alirim
Umarım süreç olumlu işler ve her şey yolunda giderBana şu an için gerek yok dogal yolla denemeye devam dedi.Ama birkaç ay içinde gebelik olmazsa ben pgtli tup bebege başlayacağım cunku yaşım 35 olmak üzere,zamanım az
Öncrlikle çok geçmiş olsun allah sabır versin. Bende ikizlerimden önce 2 düşük yapmıştım alanında çok iyi bi doktor tavsiye etmek istedim Dr. Gülşen Barçınlı enerjisi ve deneyimleriyle gerçekten olağanüstü bi doktor kendisi. Umarım herşey dilediğiniz gibi olur ve yüzünüz gülerCok yorgunum hepinizin desteğine hatta yardımina ihtiyacım var biraz uzun olucak ama beni benim gibi olanlar anlar daha çok ve ciddi anlamda benim gibi olan birine cok ihtiyacım var.. 27 yaşındayım 3 senelik evliyim 3 sene icinde 9 düsük yaşadım hepsinin hikayesi resmen birbirinden farklı anlatınca yok artık diyen doktorlar ben seninle ilgilenemem diyen doktorlar daha once boyle bi vaka gormedik diyen doktorlar ile dolu etrafım.. kime gidecek olsam önce para diyor kime anlatacak olsam bana doktorluğumu ögretiyorsun diyor.. yeri geliyor ki eşin bile anlamıyor kimseyi uzmemek adına icimde yaşıyorum bir çok şeyi ben üzülsem annem üzülür diye ağlayamıyorum bile..
Konuya nerden başlayacağım inanın kestiremiyorum ilk 3 düsük 6 haftalık kese etrafi kanama kalp atısı olmama nedeninile yapildı 4. Gebelik oncesi pihtilasma testleri genetik testler histereskopi sperm testleri hersey hersey yapildi.. 10 yıllık tip 1 diyabetliyim ve sekerim duzenlidir bilenler bilir hba1c degerim 6.0 .. pıhtılasma testinde cok onemli saymadıkları MHTFR 677C MHTFR1298A ve faktör V HETEREZİGOT cıktı.. bi cok doktorda uzmanda prof da igneye gerek yok desede igne olmadan bebeklerimin kalbi calışmadı 4. Gebeligimde 0.4 oksapar ile devam ettim 8. Haftasnda kaybettim yavrumu 5. Ve 6. Gebeligimde 0.4 oksapar ve aspirin ile devam ederken kanamalarim oldu 7. Haftalarda igne dozunu arttirarak 0.6 ve 0.8 de kullandım fakat olmadi 8. Haftasnda bebegimi yine kaybettim 6. Gebelikten sonra rahim icerine histereskopibyapildi ve kist veya herhangi bi parca olabilecek bir sey alindi o sirada damarım kesilmis ve ic kanama gecirdim doktorum damara dikis atmis 7 gebeligi denedik ama sonuc aynıydı 8. Haftada kaybettik bunun uzerine daha farjli doktor arastirmalarina girdim ve 8. Gebelikte ilk defa 4. Aya kadar geldik ama hergün oyle kanamalarim oluyorduki anlam veremiyorduk 15 haftada bebegimi evde ellerime dusurdum ellerimde kaldı öylece oyle zorduki sonrasnda anladikki o kesinlen damar yuzunden kanama oluyormus iyi bir radyolog hoca sayesinde rahim ici anjio yapilarak kanama olan damar tikandı.. uygulanan son tedavimde 0m4 oksapar aspirin ve deltacortril vardi.. 7 ay sonra 9. Gebeligi denedik ve 5. Haftamda kanama ile kese dagildi ilaclar birakildi ve kese toparladi kalp atisi basladı tabii biz demekki igne veya aspirin fazla geliyor diyerek herseyi kestik sadece bagisik icin deltacortril kullaniyorduk birde covid nedeni ile igne bile bulamadım.. ama bebegim cok iyi toparlamisken 8. Haftasnda onuda kaybettim.. ve artik gücüm bitti yalvarirım bana bi ornek gosterin en son doktorum profosör o bile bu kadar hasta gordüm senin gibisini gormedim dedi ben tükendim bi daha deneyecek gucum kalmadı allaha cok sukür hamilelik icin sorun yasamadım ama bi tanesini kucağıma alamadım... Subyan icinde muska yaptirdim yani akıla ne geliyosa dualarda yazdirdım rabbimden hergece istedimde olmuyor nolur bi yol gösterin bana
Aminn Allahim razi olsun ve isteyen herkesin kucagina saflikli ve salih evlatlar nasip etsinUmarım süreç olumlu işler ve her şey yolunda giderBiz elimizden geleni sonuna kadar yapıyoruz, inşallah en güzeliyle mükafatlandırılırız