Gebeliğe Hazırlık Çoook yoruldum.. Sık tekrarlayan düşük

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Geçmiş olsun.Ken

Geçmiş olsun.Kesinlikle hepimiz birer mucizeyiz.Yasandi bitti hayırlısı böyleymiş diyip zamana birakmalisin.Dünyanin sonu değil,kız bebeklerine bakip acilarinla beslenmemelisin.Eger birşeyler gecikiyorsa rabbim guzellestiriyordur.
Mutlaka öyle ama şuan daha acim cok taze. Zamanla alisicam inş

İnşallah canım çabuk atlatırsın.Kendini meşgul edecek hobiler edinmeye çalışırsan ,alışman inşallah daha kolaylasir
Raporum var 15 gun sonra okula başlıcam kafam dağılır heralde Biraz

Canım benim sadece pıhtılaşmam var hemen istedik oldu ama kanamayla düştü daha sonra 3 kimysal oldu tam tedaviye gidicekken hamile kaldım haziranda boş gebelik daha sonra düştü korunmadım suan hamileyim ama kese boş cuma randevum var eğer boşsa artık uğraşmayıp 3.kez tüp bebeğe gidicem bahçeciye cem beye. Yumurtalar toplanıp embriyo oluşturulup biyopsi alınacak ve genetik teste gidicem yüzde 85 doğruluk payı varmış sağlıklı gelirse transfer edilicek. Kandan bakılan kromozom analizinde hiç bişey yok ama doktor dedi embriyo genetiği sıkıntı olabilir böyle oluncada düşüyo maLesef. Sen iyi bi tüp bebek doktoruna git bence
Merhaba, benimde doğal yolla oluşan 3 gebeliğimde olumsuz sonuçlandı. İlk ikisinde boş gebelik 3.de ise kimyasal gebelik oluştu. Eşime ve bana yapılan testelerde genetik olarak bir sorun çıkmadı. Sadece pıhtılaşma testim de mthfr genim heterozigot çıktı. Bu defa doktorum doğrudan tüp bebek yapacağız dedi. Embriyolarımız genetiğe gitti 5 tanesinden 3 ü sağlıklı geldi. Allah nasip ederse bu ayın ortasında transfer olacağım. Sizin durumunuz nedir tedavinizden olumlu sonuç aldınız mı?

Yok bi sebep genetikte teste gitti 15 haftalik olan ama temiz cikti o belki ilerlerdi fakat aşırı kanamam vardı polip var diye ameliyat oldum ic kanama gecirdim aslinda alinan parca da polip cikmadi daha onceki kurtaja ait bi parca ciktı o sirada damarı kesmisler dikis atip durdurmuslar sonrasnda 15 haftalik olanda o dikis patlayıp kanama yaptı simdi kanayan damarları anjiyo ile tıkattık beslenmiyor o yuzden kanamıyor ama simdide yine 8 haftanin ustune cikacak firsatimiz olmadı son gebelikte igne ilacı kes deyince doktor kalp atisindan sonra da ben kullanmadım söyledigim gibi bakalim bi kac ay dinlenmek istiyorum psikolojim bedenimden cok yoruldu kendimi toparladiktan sonra rabbim nasip ederse bi kez daha denerim olmazsa artık birakıcam pesini gercekten nefes aldigımı hissetmiyorum o kadar bos yaşıyorum şu ara...
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Allahım sabrınızı arttırsın. Benimde doğal yolla oluşan hamileliklerimde düşüklerim var. Yapılan testler hep temiz çıktı. Yalnızca trombofili paneli testimde mthfr genim heterozigot çıktıki doktorum bunun pıhtılaşma sebebi olmadığını söylüyor. Şu an tüp bebek tedavisi görüyoruz embriyolarımız genetik incelemeye gitti ve 3 tanesi sağlıklı geldi. Allah nasip ederse bu ayın ortasında transfer olacağım. Size sormak istediğim şu yazdıklarınızı okuyunca kendi kafamdaki soru işaretlerini sizde de gördüm. Size de doktor kan sulandırıcı vermiş ama sonra kesmişsiniz. Açıkçası oksapar nedeni ile kanama yaşayıp gebeliğim düşük ile sonuçlanır mı diye korkuyorum. (Henüz transfer olmadım ama olurda tutarsa ve kanama yaşar mıyım) Sürekli bunu düşünüyorum çünkü bana pıhtılaşma sorunun yok dedi ama yine de kan sulandırıcı iğne verdi🤷🏻‍♀️

Peki dusuklerin sebebi anlaşıldı mı? Yanj genetik test yapildi mi? Ya da esinde sperm dna hasarina bakildi mi? 15. Haftada olan dusuge genetik test yapildi mi peki?
Benim de 7. Haftada gelisimleri durdu. Kalp atisi duyulmadi. Kurtajla aldilar. Genetik teste yolladik. Sonuc bekliyoruz. Acikcasi en büyük korkum. Dusuklerin sebebi anlasilmamasi olacak.
Çok geçmiş olsun sizinle daha önce başka bir başlıkta konuşmuştuk diye hatırlıyorum. Allah bol sabırlar versin.

Merhaba, benimde doğal yolla oluşan 3 gebeliğimde olumsuz sonuçlandı. İlk ikisinde boş gebelik 3.de ise kimyasal gebelik oluştu. Eşime ve bana yapılan testelerde genetik olarak bir sorun çıkmadı. Sadece pıhtılaşma testim de mthfr genim heterozigot çıktı. Bu defa doktorum doğrudan tüp bebek yapacağız dedi. Embriyolarımız genetiğe gitti 5 tanesinden 3 ü sağlıklı geldi. Allah nasip ederse bu ayın ortasında transfer olacağım. Sizin durumunuz nedir tedavinizden olumlu sonuç aldınız mı?
Canım benim homozigot pıhtılaşmam. Benimde sana benzer olaylarım oldu cok şükür boş gebelikten sonra 3.tüp bebeğe hazırlanırken kendiliğinden oldu şuan devam ediyo inşallah sağ salim kucagımıza alırız. Aynı genetik banada yapılacaktı eğer bebek olmasaydı

Canım benim homozigot pıhtılaşmam. Benimde sana benzer olaylarım oldu cok şükür boş gebelikten sonra 3.tüp bebeğe hazırlanırken kendiliğinden oldu şuan devam ediyo inşallah sağ salim kucagımıza alırız. Aynı genetik banada yapılacaktı eğer bebek olmasaydı
Sizin için çok sevindim Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Bizlerede dua edin😇

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Allahım sabrınızı arttırsın. Benimde doğal yolla oluşan hamileliklerimde düşüklerim var. Yapılan testler hep temiz çıktı. Yalnızca trombofili paneli testimde mthfr genim heterozigot çıktıki doktorum bunun pıhtılaşma sebebi olmadığını söylüyor. Şu an tüp bebek tedavisi görüyoruz embriyolarımız genetik incelemeye gitti ve 3 tanesi sağlıklı geldi. Allah nasip ederse bu ayın ortasında transfer olacağım. Size sormak istediğim şu yazdıklarınızı okuyunca kendi kafamdaki soru işaretlerini sizde de gördüm. Size de doktor kan sulandırıcı vermiş ama sonra kesmişsiniz. Açıkçası oksapar nedeni ile kanama yaşayıp gebeliğim düşük ile sonuçlanır mı diye korkuyorum. (Henüz transfer olmadım ama olurda tutarsa ve kanama yaşar mıyım) Sürekli bunu düşünüyorum çünkü bana pıhtılaşma sorunun yok dedi ama yine de kan sulandırıcı iğne verdi🤷🏻‍♀️
Pıhtılasma sorunu olmayanda etki etmiyor cok fazla vucut tolere ediyor hamilelikte zaten pıhtilasma orani artıyormus yani düsmez insallah benim sebebi ne gercekten bilmuyoruz ben igne aspirin kullaninca kanama basliyor ki bence aspirin kaynaklı ama doktor kestirmiyor igne aspirin ikisinide kesince kalbi duruyor.. pihtilasma icin banada normalde gerek yok diyor doktorlar ama ilerlemedigi icin onlem olarak veriyolar bana eger sizin icin sorun olmazsa ozelden yazabilirmisiniz

Süreçleriniz çok zor gerçekten Allah yardımcınız olsun. Ben bi seminerde sebepsiz ve ardışık düşük problemi yaşayan insanlarda güvenli bağlanma anneyi kaybetme korkusu sorunları vardır vs diye duymuştum ve bunu da 4. Düşüğünü yapan arkadaşıma söyledim ki gerçekten o da daha çok küçükken annesi kaç kez beyin kanaması geöirdi ölümlerden döndü vs. Terapi gördü hem de çok kısa ve rabbime şükğrler ki 5. De doğum yaptı cim cime kızını. Bir de bu yönü düşünün isterseniz. İnş en kısa sğrede kucağınızıa alırsınız
Nası yani korku veya stress kaynaklımı oluyor dediginiz

Çocuklukta yaşanan kaybetme korkusu anne ile bağın düzgün güvenşi ilişki kurulamaması falan demişlerdi. Oldu mu öyle dönemleriniz?
Hayır aslında oyle kotü bi anim olmadı ama annemden baska da kimsem yoktu yani cocuklukta baba yoktu sevgisini hissetmedim hic ama hic bi zamanda onemsemedim. Ama annemle arkadastan öteyiz hala allah basimdan eksik etmesin

Hayır aslında oyle kotü bi anim olmadı ama annemden baska da kimsem yoktu yani cocuklukta baba yoktu sevgisini hissetmedim hic ama hic bi zamanda onemsemedim. Ama annemle arkadastan öteyiz hala allah basimdan eksik etmesin
Aminn inş. Bilimsel gerçekliğini vs inanın bilmiyorum sadece bunu bir psikolog söyledi seminerde ona eminim

X