çoook dertliyim evli bana yardım edecek yada tecrubelı arkadaşlardan tavsiye

sakın bu kafayla evleneyim deme yok babam ne der yok el alem. hayatın söz konusu yazdıklarından ben korktum. yahu benim eşim bile değiştiyse k en değişmiş hali bile senin nişanlın kadar kötü değil allah korusun. seninki evlenince ne menem bişey olur. yapma arkadaşım kıyarsın bundan sonraki yıllarına sonra velenicen içlerine giricen daha çok ezilicen ailen aşşağılanııcak. aynı yatakta nefretle yatmaya başlarsın ah dersin of dersin ama bu sefrde ayy nası boşanayım bbabam ne der dersin. nişan dediğin bunun için yapılıyo işte azda olsa karakterleri çıkıyo insanların. sizinkiler daha istemede böyleyse aman allah korusun evlilikten.

Buna yağmurdan kaçıp doluya tutulmak deniyor işte.
Baba evindeki huzursuzluklardan kaçış yolu olarak evliliği seçen çok.
Ama ele karıştığında benim ailem melekmiş meğer diyorsun inan.
Şuan kızdığın babanın bile güzel özelliklerini ele karıştığında göreceksin bir bir.
Ayrılmıyorsan da ezdirme kendini.
İşine gelmiyorsa bitsin de.
Nişanı o atmış olur. Senin üstüne gelemez baban.
Ama sakın şu şartlarda evlenme.
En büyük pişmanlığın olur o evlilik.

Kötü bir niyetin olsaydi, kulanip atmak istemiş olsaydin,
Sanirim bunu burda aciklamsz, gizlerdin.

Yardımlarını ödeye bilirsen öde, kiredimi cekersin, borç mu alirsin, al ve ondan kurtul.

Ozaman sevgili babacigina deki,
Ya şimdi ayrılir, şimdi o çok önem verdigin millete rezil olursun,
Yada, bir iki sene içinde boşanir ozaman rezil olursun.

Ikisinden birini seçsin bakalim tövbe tovbe

Son düzenleyen: Moderatör:
Ozaman sevgili babacigina deki,
Ya şimdi ayrılir, şimdi o çok önem verdigin millete rezil olursun,
Yada, bir iki sene içinde boşanir ozaman rezil olursun.

Ikisinden birini seçsin bakalim tövbe tovbe

yanı aynenn katılıyorum..bunun sonucu bosanmak..bırakın allahaskına mılletı esyayı sunu bunu bıraz mantıklı olun ya gerekırse ac kalın ama bu adamla aynı evde yasamayı asla dusunmeyın...ailen bu kadar baskınsa iş bul gıt kardesım nedır bu yanı gerekırse ayrı bır sehre gıt orda yasa köle mısın senn???

Hayaaaaatda degismez, sen etrafda ayrilan insanalri görmüyorsun galiba ?
Hangi erkek positif yönde degisir evlenince özelikle bukadar karisan kardes aile vs varken.

Anlamadigim

2. üni lisin türkcen benimkinden berbat , ben hadi yurtdisindayim.
2. üni lsiin aile seni begenmiyor, anladigim kadari ile kendiler dogulu gibi ???
Yani örf adet önde, ama senin neyini begenmiyorlar.
Onalrin o igrenc huyunu kim begensin , yaptiklari terbiyesizliklemi gurur duyuyorlar ?

Senin yapacagin tek sey bitti deyip, yeni hayat baslamak, bu adam seni yer bitirir .

Ömründen ömür gider, deger mi ?
Kim icin ?
Hangimizin birdaha yasama sansi var ?
anamiz bizi bir daha dogurmicak....

Ama hepimiz bir daha asik ola bilirz evlene bilirz okul okuya bilir bir daha cocuk sahibi ola biliriz vs vs vs.....

Ama bir daha yasama sansimiz yok.

Bu adamla hayatini cürütmek istiyorsan, devam et....

iş arıyorum çalıştım çok ilçede oturmam nedenyle ile didip gelmem gerekeşr yeni baslayana 700 veryorlar en çok oda 10 tl yol yemek eriyor elinde var sıfır gecen sene mezun oldum 4 kere ıs tecrubem oldu hepsınde paramı alamadım yan öğrenilmiş çaresizlik oluştu sank nişanlım iç anadoludan ben izmir kültürlerimiz çook farklı ortak bişeymz yok ama bu sevgi nerden kaynaklanıyor ben ble anlamıyorum bazen kendim soguluyorum acaba pskolojık ben mı rahatsızım dıe nişanlım polis cevresınde cok sevılıyo melek sankı oyle davranıyor arkadaşları eltılerımıde kayın valıdem bulmus sımdı bır oğlu kendı bulunca ılk onu hazmedemedı sonra alıstı bana şımdı yavas yavas dolduruyolar sanırım gunahlarınıda almak istemiyorum ama konu acılır acılmaz nişanlım aslan gibi nereye saldıracagını bilemyor bir kere ayrılma girişimim oldu nişanlanmadan kendı aramızda yuzuk takmıstık onu ve hedıyelerını o ısteyken evıne bıraktım not yazdım anladı ısı falan bıraktı geldı ardımdan sonra ölmüşüm gibi yaslar tuttu ağladı arkamdan ilk defa onu öyle gördüm koca adam bağırarak karşımda el pençe ağladı kı cok gururludur asla ağlamaz salak kafam Affettim ertesi gün yüreğim kaldırmadı bu manzaraya aynı ölünün yakınları gibi ağıtlar yakınca sayenizde uzunca bir düşünme süresi kararı aldım telefonu acıp cevap vermicem kendisinede düşünme fırsatı vericem gelişmeleri yazarım size hergün yanımdaa olmanızı beklyorum bırakmayın beni kızlar

nısanlıyken bole evlenınce neolr dusunemıyorum...
benım tek eltım var 10 ayda psıkolojımı bozdu allah sana yardım etsın cnm ama cok ıyı dusun ama okurken hem sınır oldum senn ıcınde uzuldum

Dogululukla ne alakasi var?

Canin anlaşilan sen devam edeceksin,
Fakat zadece onu korkutup ders vermek istiyorsun,
kararın her ne olursa olsun, inşallah başina kötü bir şey gelmez. ..

Nasıl başlarsa öyle gider ben olumlu hiç bir şey göremedim erkek tarafında
Sizin hayatınız sizin kararınız ama ben olsam diye cevap vereyim konuya, ben asla
istemezdim bitirirdim:26: daha şimdiden böyle ise evlenince çok daha fazla üzülür yıpranırsın...
nişanlıyken dediğini yapmayan yada sana inanmayan bir adam evlenince daha beter olur emin ol buna...
her zaman kavga kıyamet yalvar yakar dediğini yaptıramazsın ki nereye kadar bu şekilde
isteklerini kabul ettirebileceksin...şunuda söylemeden geçemiycem evlilikte kültür farkı çok önemli

Daha yolun coook basindasin. Uyusmuyorsunuz belli. Rezil bir hayatin icine atlamak uzeresin. Daha evlenmeden bu kadar sey yasamissin bir de soruyormusun evlenmelimiyim diye??

Ha bu arada! Kimse degismiyor, sadece zamanla biraz yontuluyorlar hepsi bu. Kalip, yine ayni kalip.

''düzelir mi?'' diyorsun ! sence?
arkadaşım adam sana daha ne yapsın anlaman için bilemedim ki...
yok aileni unutacaksın yok sen gelinsin yok saygı yok ihtimas derkeeen bir bakmışsın
köle hayatın başlamış.yapma kendine yazık ediyorsun.biraz acı çeker unutursun.

hala evlenmelimiyim diyosun ya inanılır gibi değil,he evlenmelisin adam açık açık herşeyi söylüyo evlenirsen sakın konu açma eşimin memleketinde yaşıyoruz mutsuzum, eşim beni köle yaptı ailesine diye,olacak olan bu, bu tahmin değil niyet değil adam açık açık söylüyo adam net, şimdiden yaşadıkların ortada, evliliği ne zannediyosun ki evlenince değişsin evlenince 5 beter olacak, aileni falan unut yani, söylemiş onun ailesi senin ailen olacak bitti,evlenirsen kendini ateşe atarsın

adam ailesinden falan korkmuyo, mizacı bu, sen ailesinden korkuyo diye bahane yapıyosun velev ki ailesinden korkuyo olsun sonuç değişirmi, evlen de gör ne diyim

Nişanı at, babanın çenesine 1 sene daha katlan, sınava hazırlan, atan git. Yerinde olsam; değil ev eşya hazır, nikah masasında bekliyor olsa ardıma bakmam kaçarım.

Sende bir ana babanın nice emekle büyüttüğü evladısın. O unutsun anayı babayı kolaysa. Sakın!

Son düzenleme:

canım arkadaşa katılıyorum çok mantıklı.
henüz eminim gençsin
zaman herşeyin ilacı olur eğer evlenirsen herşey bile bile lades demiş olursun
eşinin sana vereceği cevap ise ben sana soylemiştim olur..
o yüzden biliyorum nişanı atmak insanlar ne der diye düşünmek çok zor geliyor bir de emek vermiş 6 -7 yıl çok çok zor
ama sen gel 30 35 yılını feda etme
evlenip ayrılmak daha zor olur boşanmış bir hanım olursun 2 kat zor olur
o yüzden bekarsın en fazla 2 yıl atandığın zaman her şey farklı olur
Rabbim yardımcın olsun.

8 görümce mi yazıyo ben mi yanlış okuyorum
memleketim dediği yer neresi merak ettim, e sen evlendin diyelim sınava girip tercihte yazsan mecbur o memleketi yazıcaksın

Bir derdim var-eşi ve eşinin ailesi topiklerinin müdavimi olmak istersen evlen tabiiki,bize de seni buralardan takip etmek düşer düzenli aralıklarla!!!

Nisanlin sana mutlu bir evlilik, gelecek vadetmiyor ki düzelsin diye bekleyesin.
Adam gayet acik sözlü, aileme, bana köle olacaksin, ne yaparsak katlanacaksin diyor. O sana degil ailesine asık.
Seni sevmiyor, belki aliskanlik, belki kölelige razi olusun, onun işine geliyor.

Bekarken sana baski yapan baban, iskence görsen bile seni geri eve almaz, dul olman yerine ölmeni tercih eder.

En fazla anlasamadik, evlenmekten vazgectik dersin.

Her sey hazir olabilir, emin ol o ailenin yedekte gelin adayi vardir.
Sen ondan ayrildigin gun aileye 2. Dugun olur.

Bir de nisanlim iyi, merhametli diyorsun da davranislari tam aksini soyluyor. Sana kotu davranan eld gune iyi olsa ne olur.

Adam seni degil, ailesinin, milletin ne diyecegini umursuyor. Sen ondan ayrilirsan aleme rezil olacagi icin agliyor.
Yani kendine yazik etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…