çoook dertliyim evli bana yardım edecek yada tecrubelı arkadaşlardan tavsiye

loove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2012
320
2
Derdim buyuk arkadaşlar cok sukur hastalık olum değil ama cok kederlıym nısanlıyım agutosta dugunum var ama bu nısanlım benı hasta ettı hem psıkolojık hemde fızıksel anlatayım o kadar cok kı nederen baslasam bılemıyorum oncelıkle 6 senedır flort edıyoruz unıversıtede tanıstık aılesı benı ıstemedı ne rezıllıkler cıkaardı kayın valıdem ben 2 unı. mezunuyum ama atamam henuz olmadı 1 sene kaldı ıns 2. unıyı bıtırmeye neyse sıkıntı bu değil kaynanam yok bız kadrolu gelın ısterız dıe once benı ıstemeye geldıklerınde baya rezıllık cıkardı anlatsam roman olur neyse gectı nısanlım ıcın katlandım 2 sene gectı dugun zamanı yaklastı aılesının yanında benı cok ezıyor benle konusamıyor bıle bak sozunu gecıremedı dıcek aılesı dıe odu kopuyor gorumceler 8 tane 2 eltı bırı balayımızla aynı gune ayarlamıslar tatılı antalyaya aynı yer Allahtan otel farklı onu akıl etmış cok sukur ! onuda artlattım arkadasını aynı otele davet etmıs ya hıc ozel kavramı yok adamda utanıyorum artık kızlıgımdan neymıs sımdı dugun gecesı annesının veya ablasının evınde kalıncakmıs yoksa fılm koparmıs ayrılırım senden deyıp duruyor benım aıleme saygı duymuyor bıle hıcbır sorun cıkarmadılar aksıne desdek oldular bıraz aılemın maddı durumu kendne gore az dıe ezmaye calısıyor yok sen gelın gelıysun aılenı unutacaksın aıleme kusur etmıcen yok benım memleketımde yasıcaz resmen savasıyoruz ben cok yoruldum artık aılesını sureklı one surmesınden de bıktım neler yaptırdılar benden gızlı ev aldırmıslar neymıs suprız olacakmıs bana bılsem aldımıcagımdan korkuyolardı basardılar sımdı ıkıncısını aldırmaya calsıyolar daha evlenmeden tekrar borca sokup onun memeleketınde yasayacagımızı garıntılemek ıstıyolar bıgun canıma tak dedı abısını aradım ve akıl almak ıcın konustum guzelce bak abım sen buyuksun akıl ver buna ev almasın dugunu yapacak paramız kalmıcak onuda guc bela bırıktırdı dıye yalvardım hemen aramıs kardesıne yok bana bagırdı bılmem ne ılk defa 5gun kus kaldık ayrılmıs guya benden bende aramadım aradı kendısı durumu anlattım gel dekuman cıkaralım dedım ne konustuk gor oyle soyleyınce sakınlestı daha oncede bır bılezık mevzu oldu ılk evı alırken ablasından borc almıs altın faısıyle aldı 1 bılezık fazla anlatıyorum kuyumcuya sorduk kendıde vardı 24 ayarmıs bılezıkler kuyumcu olmaz 24 ayar bılezık dıo hala bana ne demek ıstıyosun benı dolandırdımı dıyosun dıo kabul etmıyo yanı kısacası hep eılesı haklı bıde orda yasamak ıstıyo yanı bağımlı BEN BU ADAMLA EVLENMELIMIYIM AYRILMALIMIYIM evlıller ne dıyosunuz bu konuda sevıyorum o da sevıyo dedıklerımı yapıyo bın kavgayla dugunde album ,balayı hıcbısey ıstemedı masraf olcak dıe hepsı kavganın sonucu kabul ettı yoruldum tukendım bende YOKSA DÜZELİR Mİ BU ADAM

derdim buyuk arkadaşlar cok sukur hastalık olum değil ama cok kederlıym nısanlıyım agutosta dugunum var ama bu nısanlım benı hasta ettı hem psıkolojık hemde fızıksel anlatayım o kadar cok kı nederen baslasam bılemıyorum oncelıkle 6 senedır flort edıyoruz unıversıtede tanıstık aılesı benı ıstemedı ne rezıllıkler cıkaardı kayın valıdem ben 2 unı. Mezunuyum ama atamam henuz olmadı 1 sene kaldı ıns 2. Unıyı bıtırmeye neyse sıkıntı bu değil kaynanam yok bız kadrolu gelın ısterız dıe once benı ıstemeye geldıklerınde baya rezıllık cıkardı anlatsam roman olur neyse gectı nısanlım ıcın katlandım 2 sene gectı dugun zamanı yaklastı aılesının yanında benı cok ezıyor benle konusamıyor bıle bak sozunu gecıremedı dıcek aılesı dıe odu kopuyor gorumceler 8 tane 2 eltı bırı balayımızla aynı gune ayarlamıslar tatılı antalyaya aynı yer allahtan otel farklı onu akıl etmış cok sukur ! Onuda artlattım arkadasını aynı otele davet etmıs ya hıc ozel kavramı yok adamda utanıyorum artık kızlıgımdan neymıs sımdı dugun gecesı annesının veya ablasının evınde kalıncakmıs yoksa fılm koparmıs ayrılırım senden deyıp duruyor benım aıleme saygı duymuyor bıle hıcbır sorun cıkarmadılar aksıne desdek oldular bıraz aılemın maddı durumu kendne gore az dıe ezmaye calısıyor yok sen gelın gelıysun aılenı unutacaksın aıleme kusur etmıcen yok benım memleketımde yasıcaz resmen savasıyoruz ben cok yoruldum artık aılesını sureklı one surmesınden de bıktım neler yaptırdılar benden gızlı ev aldırmıslar neymıs suprız olacakmıs bana bılsem aldımıcagımdan korkuyolardı basardılar sımdı ıkıncısını aldırmaya calsıyolar daha evlenmeden tekrar borca sokup onun memeleketınde yasayacagımızı garıntılemek ıstıyolar bıgun canıma tak dedı abısını aradım ve akıl almak ıcın konustum guzelce bak abım sen buyuksun akıl ver buna ev almasın dugunu yapacak paramız kalmıcak onuda guc bela bırıktırdı dıye yalvardım hemen aramıs kardesıne yok bana bagırdı bılmem ne ılk defa 5gun kus kaldık ayrılmıs guya benden bende aramadım aradı kendısı durumu anlattım gel dekuman cıkaralım dedım ne konustuk gor oyle soyleyınce sakınlestı daha oncede bır bılezık mevzu oldu ılk evı alırken ablasından borc almıs altın faısıyle aldı 1 bılezık fazla anlatıyorum kuyumcuya sorduk kendıde vardı 24 ayarmıs bılezıkler kuyumcu olmaz 24 ayar bılezık dıo hala bana ne demek ıstıyosun benı dolandırdımı dıyosun dıo kabul etmıyo yanı kısacası hep eılesı haklı bıde orda yasamak ıstıyo yanı bağımlı ben bu adamla evlenmelımıyım ayrılmalımıyım evlıller ne dıyosunuz bu konuda sevıyorum o da sevıyo dedıklerımı yapıyo bın kavgayla dugunde album ,balayı hıcbısey ıstemedı masraf olcak dıe hepsı kavganın sonucu kabul ettı yoruldum tukendım bende yoksa düzelir mi bu adam

ya arkadasım sız aklınızı peynır ekmekle mı yedınız ne kadar cok bu tarz seyler duyuyorum yahu neymıs bu adamlar sıze zulmettıkce sız aska gelıyorsunuz...ben okurken sınırlenıyorummm da sız yasarken hıc mı uzulmuyorsunuz kızmıyorsunuz? Nasıl bunlara gömyumuyorsunuz?bu kadar mı degersızsınız ? ıkı unv bıtırmıssınız nasıl bu kadar cahılce ve kör olabılıyorsunuz? Bırak arkadasım bırak gözunu seveyım böyle bır ınsanla nasıl evlılık dusunuyorsun allahaskına aklını basına al!!!!

2 Üniversite bitirmiş bir insanın Türkçe'yi katletmesi de ilginç...

Neyse...

İyi düşünüp karar ver,
şimdiden böyleyse çekecegin var demektir...

Son düzenleme:
demek ki bu yaşa kadar hep ailesinin sözüyle yaşamış, öyle alışmış, öyle büyümüş ve dolayısıyla değişmez. kısa ve net..

nişanlıyken bunu yapan evlenince asla ağzını açtırmaz sana köle gibi olursun kesinlikle ayrıl..
okurken bile şok geçirdim nasıl dayandın diye..aklını kullan eğer evlenirsen çok pişman olur ve buraya çok ağlayarak yazarsın..

Dua edin evlenmeden kendini bu kadar göstermiş diyeceğim ama
Belli ki siz pek gerçekleri görmek istemîyorsunuz
İnşallah sizin için çok geç olmadan kendinize gelîrsiniz ve
Hem ailenizin hem de sizin daha fazla yıpratılmasına engel olursunuz!..

ayrıca ayrılırım diye tehdit etmesi ne kadar da çocukça.. hiç karakteri oturmuş birinin yapabileceği bir şey değil. zaten bu yaşta her adımını aile sözüyle atan bir adamın karakterinin oturmuş olmasını bekleyemeyiz.. aileye değer vermek, söylediklerini önemsemek tabii ki önemlidir ama tamamen onların isteklerine göre yaşamak ve nişanlısını ezdirip, söz hakkı verdirmemek hiç sağlıklı bir durum değil.. kendinize yakışan biriyle daha mutlu olursunuz..

Aslaaa evlenme hayatini mahvedersin. Aklini kullan bu adam seni yok sayiyor eziyor dahasimdiden. Yapma cnm..

Nişanlın evlilikten anekdotlar aktarıyor sana.. Evliliğinizin kabus olacağı belli.. Kesinlikle ayrıl, 3 ay acı çekersin sonra unutursun. Sanmıyorum kimsenin bile bile lades de diyeceğini.

Şimdiden bırak arkadaşım evlenince değişmiyorlar. Kendimizi kandırmaktan başka bişey değil. Ailesinin beş kuruşluk faydası olmasa da senden kıymetli oluyor. Sen uğraştığınla kalıyorsun. Ya sakinleştrici yada alkolle susmaya çalışıyorsun. Boşver senden önemli hiç bişey yok bu hayatta....:KK31:

Bence evlenmemen daha dogru canim!
Kendin bile evlenmemen gerektiğini icden ice bal gibi biliyorsun
Anlamadigim bir şey var, hadi sen herseyi şuan toz pembe görüyorsun, ya ailen bunlara nasıl izin verir? Hemde istemeye gelir gelmez!?

Emin ol, çok pişman ola bilirsin!!

bu adamdan hıcbışey olmaz aılesının lafıyla senı ezıyorsa helekı senın aılene saygısı yoksa evlenınce ıpler tamamen kopar, kocanın elınde avucundakınıde yerler sevgı dedıgın ıkı ayda bıter gerçeklerle kalınca ahhh dersın ama iş işten geçer bence sen bı kere daha düşün sevgıden önce saygısı olmalı sana karşı. ayrılırsa ayrılsın o senı kaybettıgıne uzulsun. helekı bıde aılesıde ıstemıyormuş artık agzınla kuş tutsan yaranamazsın.kıymetını bıl kıymet verene gıt derım.

konumuz türkçe değil iki üniversite bitirdim ama şuan gözüm türkçeyi görecek durumda değil paylaşacak kimsem yok annem şeker hastası ailemlede paylaşamıyorum benim için yaptıkları büyük kendimide düşürmek istemiyorum ben ilk ünversitemi bitirirken bana maddi çok yardımı oldu şimdi tam atanacağım zaman onu kullanıp attığımı düşünecek çok büyük sevgim var oda seviyor ailesin geçemyor yuva kuracağının bilincne varamıyor bu arada sende yemişin parayı falan demeyın kızlar cok calsıtım sokak sokak cok ıs aradım calıstım dershanelerde paramı alamadım bır yerde 2. dershanede yıne paramı eksik aldım ustelık sıgortada hıle yapmıslar bana 600 tl borc cıktı bırdaha ı buldm 3 hafta egıtımını aldım 1 gun calıstım ısyerı devrettı bırakmak zorunda kaldım bende bilmiyorum çok çırpındım gördüğüm kadarıyla fazla iyimser davrandım hep biraz önce bişeyler koptu içmde bana uyacaksın benim dediğim yapacaksın mutlu olursun dıyor o kadar yuvanın birlikte kurulacagınndan söz sahibi iki kş olunacagından bahsettiğim halde korkuyo ailesnden çok iyi merhametl br insan o kadar kolar değil kızlar ev tutuldu eşyalar alındı herşey hazır korkuyorum sevgim olmasa sorun değil 1 dk düşünmem çok zor bir durum

nişanlılık herşeyin hoş güzel mutlu olması gereken bir süreçtir..
enn mutlu nişanlılıklarda bile evlilik bu büyüyü bozmuştur..
demem o ki nişanlıyken bukadar yapan adam evlenince tam yüzünü yırtar arkadaşım..
bu gerçek laf olsun diye değil evlenince sözlerini daha rahat geçirdiklerini sanıyorlar...
sakın evlenme bu adamla çünkü evlenirsen daha çok çekersin
sadece adamdan değil ailesindende canım sonu yok bu işlerin kademe kademe çoğalır.....

ailem arkamda değil bir tek annecigim arkamda babamda onu bastırıyor babamda cehennem hayatı yaşatıyor aılem arkamda değil 18 kadar ben bakarım sen benden çıkarsın dıe büyüttü beni başına bişey gelecek(malüm kızlığına bşey olacak) die byerlere göndermezdi beni benim bu nişanı atmam ona büyük tramva sen istedin diyecek tartışmamızı duysa ble bana kızar başıma kalıcan elegüne karşı diye çok yanlız hissediyorum Allahtan başka sonrasınıda düşünüyorum

konumuz türkçe değil iki üniversite bitirdim ama şuan gözüm türkçeyi görecek durumda değil paylaşacak kimsem yok annem şeker hastası ailemlede paylaşamıyorum benim için yaptıkları büyük kendimide düşürmek istemiyorum ben ilk ünversitemi bitirirken bana maddi çok yardımı oldu şimdi tam atanacağım zaman onu kullanıp attığımı düşünecek çok büyük sevgim var oda seviyor ailesin geçemyor yuva kuracağının bilincne varamıyor bu arada sende yemişin parayı falan demeyın kızlar cok calsıtım sokak sokak cok ıs aradım calıstım dershanelerde paramı alamadım bır yerde 2. dershanede yıne paramı eksik aldım ustelık sıgortada hıle yapmıslar bana 600 tl borc cıktı bırdaha ı buldm 3 hafta egıtımını aldım 1 gun calıstım ısyerı devrettı bırakmak zorunda kaldım bende bilmiyorum çok çırpındım gördüğüm kadarıyla fazla iyimser davrandım hep biraz önce bişeyler koptu içmde bana uyacaksın benim dediğim yapacaksın mutlu olursun dıyor o kadar yuvanın birlikte kurulacagınndan söz sahibi iki kş olunacagından bahsettiğim halde korkuyo ailesnden çok iyi merhametl br insan o kadar kolar değil kızlar ev tutuldu eşyalar alındı herşey hazır korkuyorum sevgim olmasa sorun değil 1 dk düşünmem çok zor bir durum

valla otur ciddi ciddi konuşş gerekirse düğünü ertele.
merhametli insanlar daima ezilirler kullanılırlar.
eşimden biliyorum....
annesi bizi 5 sene süründürdü kavuşturmadı keyfi olarak..
şimdi ah dese eşim yanında biter..yaptıklarını unutmuyo tabiki
kendi kendini yiyo ama yinede kıramıyo malesef..

AYRILMALISIN..
Ayrılırım senden diye rest çeken o mu bir de!?
Şoklar içinde okudum yemin ederim.
Düzelir mi diye bir şey yok canım unut onu.
Evlendikten sonra iyiye gitmez.
Aynı kalıyorsa bile şanslı say kendini ayol daha beter oluyorlar:KK14:
Bu adam seni ailesine köle eder.
Gelir burda ağlarsın ama sana ancak avukat önerisi yardımımız olur.
Bir de söz ile teselli.
Ah vah kar etmez.
Yakma başını..
Daha ne diyeyim?

kaçççççççççççççççççççççççççç kurtar kendini arkana sakın bakma:KK20::KK19:

O zaman evlen..
Kendine bu kötülüğü yap.
Sonra da neden böyle oldu diye ağla.
Kolay olmadığını emin ol biliyoruz.
Boşanmak daha mı kolay sanıyorsun?

Ailen destek değilse o zaman adımlarını düzgün at. Sesini çıkart nişanlına karşı, sana baskı yapmasına izin verme. Ayrılırsa da ayrılsın dayanamaz sonra kapına dayanır, dayanmassa da zaten senin için hayırlı değilmiş.

X