- 8 Temmuz 2011
- 33.185
- 39.295
nohut pilav olsa olmamı
sen kendin ettin beybi
sen normal şehriyeli yap kuzum daha kolaysanırım yarışacaksın pilavlardada
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
nohut pilav olsa olmamı
sen kendin ettin beybi
ayhhh benim pilavlarım ya lapa olur ya dibi tutar kızzz
ne bileyim yaaa :18::18:
Evet bizi çok boşluyorsun katılmasan bile gel sohbet edelimGeçmiş olsun canım
Aynen ya, cok emek vermis. Hatta Arap sitelerinde bile böyle güzeli yoktur diye tahmin ediyorum.
evetaynen şehriyeli yapmayı düşünüyorumsen normal şehriyeli yap kuzum daha kolaysanırım yarışacaksın pilavlardada
Sehriye kullaniyor musun? Eger sehriye kullandigin halde lapa oluyorsa, belki de seramik pilav tenceresi almalisin.
Dibi tutmasi konusunda da "unutmamak" sart.
evetaynen şehriyeli yapmayı düşünüyorum
umarım güzel bişi çıkar ortaya ilk defa yapıcamsunumunu gösterişli bişiler yap.şehriyeli pilavı basite almamak lazım
umarım güzel bişi çıkar ortaya ilk defa yapıcam
18im ablageçen böreklerdede ilk defa girmiştimbu 2.girişim önceki börek şimdi pilav korkuyorum vallayapma ya ilk denemenmi .ozamn birer çay bardaklıl bikaç deneme yap.kaç yaşındasın sen bakim
18im ablageçen böreklerdede ilk defa girmiştimbu 2.girişim önceki börek şimdi pilav korkuyorum valla
aynen ara ara deniyorum ben tavuklusunu.tabi tarife tam uymuyorum.elosanınkini denicem ama bi boş haftasonumda.
Şehriye koyunca garanti oluyor valla hem ben şehriyeli pilav seviyorum. Böyle tam suyunu çekecek hemen kapatacaksın sulu kalmış gibi geliyor insana 1-2 dk daha dursun diyor ama o zaman tutuyor dibi işte. Öyle sulu kalsın dibinin çekmiş olması önemli dibine bakacaksın sonra hemen kağıt havlu koyacaksın zaten iyice çekiyor öyle sonra da aç karıştır ohh süperr yaaa ben de seramik tencere istiyorum hatta evdeki tüm teflonları atıp seramiğe geçesim var ve yapıcam sanırım
Sehriye kullaniyor musun? Eger sehriye kullandigin halde lapa oluyorsa, belki de seramik pilav tenceresi almalisin.
Dibi tutmasi konusunda da "unutmamak" sart.
evet çay saatiydiinşş güç geldiçay saati değilmiydi o. yinede başarılıydın bence .cesaretini topla başarabilirsin
evet şehriyeli yaparım , arada bir yemek yaptığım için baya denesem tuttururum herhalde yapa yapa benimki bir tuhaf oluyo ama ortasının dibi tutuyo kenarlar lapa gibi falan
Tencereden olabilir mi? Tencere büyük, kücük atesin altina mi koyuyorsunuz?
Benim bir tencerem vardi, ne zaman pilav yapsam cok feci dibine tutuyordu, aliminyum tencere idi. Artik moralim bozuluyordu. Sonra attim o tencereyi bir daha da dibine tutturmadim.
Su oranini da 1`e 1.5 mu yapiyorsunuz?
evet çay saatiydiinşş güç geldi
annem hiç ölçü kullanmaz göz kararı yapar herşeyi bende onun gibi yapmaya çalışıyorum çaydanlığın altıyla pirinçlerin üstünü geçecek kadar su koyuyorum :26: valla hiç tencereye dikkat etmedim doğru belki de o yüzdendir seramik deniyeyim bir dahakine
Göz karari yapmak annelere mahsustur.
Pirinclerin üstünü gececek sekilde ölcüsünü ben birkac kere denedim, dengesiz sonuclar elde ediyorum. Bazen harika oluyor, bazen lapa.
Bence siz ölcüyle yapin.
1 su bardagi pirince 1.5 bardak su
2 su bardagina 3 bardak su seklinde.
Tencere önemli bir faktör. Deneyin bakalim fark edecek mi?