• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çölyak

onlyempathy

Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2018
207
379
18
38
günaydın arkadaşlar,

anneme çölyak hastalığı tanısı konuldu dünden beri araştırıyorum internetten ama bu hastalıkla mücadele edenler bilgi sahibi olanlardan bilgi istiyorum yardımcı olurmusunuz.

Geçmiş olsun bu yaşa kadar nasıl teşhis koyulmamış çok ilginç. Bağırsakları bu zamana kadar hasar görmüş olabilir o yüzden diyetine çok dikkat etsin ki iyileşsin
Gluten ve gluten içerebilecek her şeyden uzak durmalı
bende bunu düşünüyorum tesadüf farkedildi ve annemde şimdiye kadar hiç belirti yoktu acaba yanlış teşhis olabilirmi

bende bunu düşünüyorum tesadüf farkedildi ve annemde şimdiye kadar hiç belirti yoktu acaba yanlış teşhis olabilirmi
Nasıl hiç belirti olmaz. Ya teşhis yanlış, ya da çok abartı olabilir mi?

Ben de sadece gluten intoleransı var, bir dilim ekmeğin yarısını yemeden karnım ağrımaya başlar. Yediğim unlu mamülleri kolay kolay sindirimem, 3 gün şiş gezerim.

Çölyak çok ileri bir boyut, benim ki gibi değil.

Nasıl hiç belirti olmaz. Ya teşhis yanlış, ya da çok abartı olabilir mi?

Ben de sadece gluten intoleransı var, bir dilim ekmeğin yarısını yemeden karnım ağrımaya başlar. Yediğim unlu mamülleri kolay kolay sindirimem, 3 gün şiş gezerim.

Çölyak çok ileri bir boyut, benim ki gibi değil.
valla ne bileyim yalnış teşhis mi konuldu acaba zaman zaman karnım ağrıyo diyodu ama öyle çok sıkıntılı değildi endoskopi yapıldı öyle tanı koydular şimdi o parçayı başka bir hastaneye daha götürcez bide orda incelensin.

Geçmiş olsun. Kesin emin olmak için başka bir dr' a daha gidin isterseniz. Eğer çölyaksa gluten içeren gıdalardan uzak durması gerekecek. Ayrıca raporu ile Sgk' ya başvurursanız aylık olarak belli miktarda bir para ödeniyor, glutensiz ürünler alabilmesi için.

valla ne bileyim yalnış teşhis mi konuldu acaba zaman zaman karnım ağrıyo diyodu ama öyle çok sıkıntılı değildi endoskopi yapıldı öyle tanı koydular şimdi o parçayı başka bir hastaneye daha götürcez bide orda incelensin.

Endoskopi mi kolonoskopi mi yapıldı?

Çölyak teşhisi kolonoskopi ile konulabilir.

hayalperest_81'in de dediği gibi raporla kuruma başvurursan belli bir miktar para alabilirsiniz. bundan sonra malum un vb şeylerden uzak durması gerekiyor. çoğu markanın çölyak hastaları için özel unları ve ürünleri var. beslenmeye dikkat ederse sorun yaşamayacağı bir hastalık. allah beterinden korusun diyelim.

Egzama gibi şeyler var mı?
Başka bir doktordan daha fikir alın elbet, ama gluten zaten herkese zararlı. Hayatından çıkarması her türlü fayda sağlar annenize. Karatay'ın bu konuda dediklerini dikkate alın derim.

Ben yeni yıl itibari ile glutensiz beslenmeye başladım. Inanın hiç de zor değil ve çok iyi hissediyorum. Bu arada market reyonlarında satılan "glutensiz" ekmek, makarna, biskuvi vs gibi şeylerden de uzak durun. Hepsinde mısır, pirinç, şeker vs var. En az gluten kadar zararlı bunlarda.

hayalperest_81'in de dediği gibi raporla kuruma başvurursan belli bir miktar para alabilirsiniz. bundan sonra malum un vb şeylerden uzak durması gerekiyor. çoğu markanın çölyak hastaları için özel unları ve ürünleri var. beslenmeye dikkat ederse sorun yaşamayacağı bir hastalık. allah beterinden korusun diyelim.
rapor çıkarmış doktor glutensiz yiyecekler epey pahalı ama sebze meyve sınırsız tüketebiliyormuş

Egzama gibi şeyler var mı?
Başka bir doktordan daha fikir alın elbet, ama gluten zaten herkese zararlı. Hayatından çıkarması her türlü fayda sağlar annenize. Karatay'ın bu konuda dediklerini dikkate alın derim.

Ben yeni yıl itibari ile glutensiz beslenmeye başladım. Inanın hiç de zor değil ve çok iyi hissediyorum. Bu arada market reyonlarında satılan "glutensiz" ekmek, makarna, biskuvi vs gibi şeylerden de uzak durun. Hepsinde mısır, pirinç, şeker vs var. En az gluten kadar zararlı bunlarda.
egzema yok. bende diyorum anneme sebze ağırlıklı beslen balık tavuk kırmızı et bunlarıda tüketebiliyormuş. bence makarna falan onların gulutensizinide tüketme boşver diyorum. bakalım teşhis dün kondu duyunca birden afalladık ama daha sakin düşünüp araşatırma falan yapınca biraz daha rahatladı içim.

Geçmiş olsun. Kesin emin olmak için başka bir dr' a daha gidin isterseniz. Eğer çölyaksa gluten içeren gıdalardan uzak durması gerekecek. Ayrıca raporu ile Sgk' ya başvurursanız aylık olarak belli miktarda bir para ödeniyor, glutensiz ürünler alabilmesi için.
teşekkür ederim haftaya ankarada başka bir hastaneye daha gidecek bakalım inşallah yoktur.

egzema yok. bende diyorum anneme sebze ağırlıklı beslen balık tavuk kırmızı et bunlarıda tüketebiliyormuş. bence makarna falan onların gulutensizinide tüketme boşver diyorum. bakalım teşhis dün kondu duyunca birden afalladık ama daha sakin düşünüp araşatırma falan yapınca biraz daha rahatladı içim.
Yok ya, korkulacak bir yanı yok. Bebek ve çocuklarda çok tehlikeli.

Ama gluten herkesin bağırsağını maf ediyor, ne kadar uzak durursak hepimiz o kadar iyi.

Bu video'yu hala görmeyen varsa açıklayıcı olur diye ekliyorum:

Bu arada Gluten ingilizce Glue kelimesinden geliyor. Vücudunuza yapışıp inflamasyon yapabiliyor.

Bir arkadaşın annesine de 40 yaşından sonra teşhis koyuldu. Epey kilolu, rahatsızlıkları olan biriydi. Siz başka bir hastaneye daha gidin yine de emin olmak için. Bu bahsettiğim kadın için evde ayrı fırın vardı. Ortak fırında pişen ürünleri dahi tüketmiyordu. Bu da etkiliyor demiş ona doktor. Beslenmesi düzene girdikten sonra çok daha sağlıklı, mutlu bir insan oldu. Bu şekilde beslenmek zor değil, gözünüz korkmasın. Özel kek yapmıştım o zaman kendisine meyveli filan. Mutlu olmuştu. Siz de bakın çok güzel tarifler var. Özel kulüpler var gidip buluştukları, görüştükleri. Umarım anneniz hasta değildir ama öyle ise de endişe edecek bir şey yok. :))

Back