• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çölyak

sağlık açısından bılgım yok fakat onlara özel dıyetler var onları uygulaması ve çok dıkkatlı olması gerekıyor.yardım açısındanda çölyak raporlarıyla sgk gıdıp uygunsa eğer,onay aldıktan sonra sıze para yardımı yapılır.

günaydın arkadaşlar,

anneme çölyak hastalığı tanısı konuldu dünden beri araştırıyorum internetten ama bu hastalıkla mücadele edenler bilgi sahibi olanlardan bilgi istiyorum yardımcı olurmusunuz.

Öncelikle çok gecmiş olsun, muhakkak baska hekimlere de görünün ve endoskopi yaptırın. Hiç belirti vermemesinin nedeni tahribatın çok olmaması veya sadece gluten hassasiyeti olabilir. Çölyak çok ileri bir boyut. Çolyak hastası ekmek fırınindaki 20 ppm'lik bi glutenden bile etkilenir ki ppm milyonda bir gibi bir rakamdır. Annenizde böyle kötü bir tablo görünmüyor, çolyak olsa da endişe etmeyin. Artık çok fazla glutensiz gıda mevcut, ununu kendisi de üretebilir. Belirli oranlarda nişasta karışımıdır zaten glutensiz un.

Egzama gibi şeyler var mı?
Başka bir doktordan daha fikir alın elbet, ama gluten zaten herkese zararlı. Hayatından çıkarması her türlü fayda sağlar annenize. Karatay'ın bu konuda dediklerini dikkate alın derim.

Ben yeni yıl itibari ile glutensiz beslenmeye başladım. Inanın hiç de zor değil ve çok iyi hissediyorum. Bu arada market reyonlarında satılan "glutensiz" ekmek, makarna, biskuvi vs gibi şeylerden de uzak durun. Hepsinde mısır, pirinç, şeker vs var. En az gluten kadar zararlı bunlarda.
Sevgili Samsonn Samsonn sizin de hassasiyetiniz var galiba çok geçmiş olsun. Fakat müsadenizle bir detayı düzeltmek istiyorum. Zorunlu bir nedeni olmadıkça glutensiz beslenmek çok riskli. Yani herkesin glutensiz beslenmesi savına çok karşıyım. Gluten dogal bir protein ve vücüdumuzun ona da ihtiyaci var. Uzun süre eksik kalması çok ciddi sorunlar doğurabilir.
Bir zamanlar tereyaģı yemeyin zararlı, bitkisel yaglar damar tıkamaz diye bir algı oluşturulmuştu hatirlarsanız. Bu algı yönetimi margarin üreticileri tarafından bilinçli yapilmıştı. Ve kahvaltı sofralarimıza bile yerlesmeyi başarmıştı o kimyasal bulaşık margarinler.
Gluten için de şuan ayni algı operasyonu yapiliyor. Glutensiz ürün üreten güçlü şirketler birçok diyetisyene dahi prim teklif etti 2 yil kadar önce. Ve malesef Canan Karatay'ın da bu işi ticarete dökenlerden olduğu gıda sektöründeki herkes tarafından konuşuluyor.

Saģliklı insanların glutensiz beslenmesinin çok ağır biyolojik tahribata sebebiyet verdigine dair önemli çalışmalar var. Lütfen cevremizdekileri bilinçlendirelim, zorunlu olmadıkça kimseye glutensiz beslenmeyi tavsiye etmeyelim.
Sevgiler

Öncelikle çok gecmiş olsun, muhakkak baska hekimlere de görünün ve endoskopi yaptırın. Hiç belirti vermemesinin nedeni tahribatın çok olmaması veya sadece gluten hassasiyeti olabilir. Çölyak çok ileri bir boyut. Çolyak hastası ekmek fırınindaki 20 ppm'lik bi glutenden bile etkilenir ki ppm milyonda bir gibi bir rakamdır. Annenizde böyle kötü bir tablo görünmüyor, çolyak olsa da endişe etmeyin. Artık çok fazla glitensiz gıda mevcut, ununu kendisi de üretebilir. Belirli oranlarda nişasta karışımıdır zaten glutensiz un.

Sevgili Samsonn Samsonn sizin de hassasiyetiniz var galiba çok geçmiş olsun. Fakat müsadenizle bir detayı düzeltmek istiyorum. Zorunlu bir nedeni olmadıkça glutensiz beslenmek çok riskli. Yani herkesin glutensiz beslenmesi savına çok karşıyım. Gluten dogal bir protein ve vücüdumuzun ona da ihtiyaci var. Uzun süre eksik kalması çok ciddi sorunlar doğurabilir.
Bir zamanlar tereyaģı yemeyin zararlı, bitkisel yaglar damar tıkamaz diye bir algı oluşturulmuştu hatirlarsanız. Bu algı yönetimi margarin üreticileri tarafından bilinçli yapilmıştı. Ve kahvaltı sofralarimıza bile yerlesmeyi başarmıştı o kimyasal bulaşık margarinler.
Gluten için de şuan ayni algı operasyonu yapiliyor. Glutensiz ürün üreten güçlü şirketler birçok diyetisyene dahi prim teklif etti 2 yil kadar önce. Ve malesef Canan Karatayın da bu işi ticarete dökenlerden olduğu gıda sektöründeki herkes tarafından konuşuluyor.

Saģliklı insanların glutensiz beslenmesinin çok ağır bijolojik tahribata sebebiyet verdigine dair önemli calışmalar var. Lütfen cevremizdekileri bilinçlendirelim, zorunlu olmadıkça kimseye glutensiz beslenmeyi tavsiye etmeyelim.
Merhaba :)
Rica ederim. Karatay ve bir çok uzman gerçekten bağırsaklarınızda hiç bir sorun yoksa, doğal tahıllardan (gdo'lu tohum olmayan) tüketebileceğinizi söylüyorlar. Siyez ürünleri mesela, intoleransıma rağmen beni hiç rahatsız etmiyor.

Gündelik herkesin tükettiği ekmek ve makarna türevlerinden fayda değil zarar geleceğine kesinlikle inanıyorum. Market raflarındaki glutensiz ürünler hiç bir zaman prim varmem zaten. İleri derece işlenmiş, pirinç, mısır ve şekerden medet ummak akıl karı değil.

Merhaba :)
Rica ederim. Karatay ve bir çok uzman gerçekten bağırsaklarınızda hiç bir sorun yoksa, doğal tahıllardan (gdo'lu tohum olmayan) tüketebileceğinizi söylüyorlar. Siyez ürünleri mesela, intoleransıma rağmen beni hiç rahatsız etmiyor.

Gündelik herkesin tükettiği ekmek ve makarna türevlerinden fayda değil zarar geleceğine kesinlikle inanıyorum. Market raflarındaki glutensiz ürünler hiç bir zaman prim varmem zaten. İleri derece işlenmiş, pirinç, mısır ve şekerden medet ummak akıl karı değil.
Merhabaaa :)
Evet işlenmiş ürünler konusunda cok cok haklısınız. Hatta fırınlarda ekmek kadar basit üretim mantığına sahip bir ürüne bile o kadar çok katkı giriyor ki aklımı kaçıracaktım görünce :)) Simit, poğaça, kuru pasta vs hiç girmiyorum bile.
Makarna üretiminde yasal prosedür çok fazla, ham maddesi su ve irmik olmak zorunda olunca daha güvenilir. Ama gıda boyası varsa onun tespit edilmesi zor oluyor. Mat renkli olanlar daha güvelir denilebilir ama onda da ekmeklik buğday kullanilmış olma ihtimali var. Yani besleyiciliği düşuk.

Ton balığı gibi metal kutulular ve plastik kaplardaki şarküteri ürünleri, parfumlü ütünler ftalat ve bpa yüklü. Cinsiyet hormonları ve birçok biyoljik yönden çok çok zararlı (kansorejen).

Off yemin ederim Mandıra Filozofuna döndüm, yillardır gıda sektorunde olunca bisküvi bile yiyemez oldum.
Bu arada hoşgorünüz icin teşekkur ederim. Size cevaben yazmiş gibi olsam da niyetim tüm arkadaşlara fayda sağlamaktı.

Bu arada gecen yıl Kayseri'nin bi semt pazarından koyden gelen bi ablanın yaptığı siyez bulgurundan almıştım. Inanilmaz lezzetli ve lif oranı çok yüksek oldugundan kabızlığa birebir. Tuketmediyseniz şiddetle tavsiye ederim :)

Sevgiler :KK200:

Son düzenleme:
Merhabaaa :)
Evet işlenmiş ürünler konusunda cok cok haklısınız. Hatta fırınlarda ekmek kadar basit üretim mantığına sahip bir ürüne bile o kadar çok katkı giriyor ki aklımı kaçıracaktım görünce :)) Simit, poğaça, kuru pasta vs hiç girmiyorum bile.
Makarna üretiminde yasal prosedür çok fazla, ham maddesi su ve irmik olmak zorunda olunca daha güvenilir. Ama gıda boyası varsa onun tespit edilmesi zor oluyor. Mat renkli olanlar daha güvelir denilebilir ama onda da ekmeklik buğday kullanilmış olma ihtimali var. Yani besleyiciliği düşuk.

Ton balığı gibi metal kutulular ve plastik kaplardaki şarküteri ürünleri, parfumlü ütünler ftalat ve bpa yüklü. Cinsiyet hormonları ve birçok biyoljik yönden çok çok zararlı (kansorejen).

Off yemin ederim Mandıra Filozofuna döndüm, yillardır gıda sektorunde olunca bisküvi bile yiyemez oldum.
Bu arada hoşgorünüz icin teşekkur ederim. Size cevaben yazmiş gibi olsam da niyetim tüm arkadaşlara fayda sağlamaktı.

Bu arada gecen yıl Kayseri'nin bi semt pazarından koyden gelen bi ablanın yaptığı siyez bulgurundan almıştım. Inanilmaz lezzetli ve lif oranı çok yüksek oldugundan kabızlığa birebir. Tuketmediyseniz şiddetle tavsiye ederim :)

Sevgiler

Ben teşekkür ederim tüm bu faydalı bilgiler için. :KK36:

En güzelini yapıyorsunuz valla, paketli olan herşeyden mümkün olduğu kadar uzak durmak lazım. :sampiyon:

Sağlıcakla kalın
emoji_u2665.png

günaydın arkadaşlar,

anneme çölyak hastalığı tanısı konuldu dünden beri araştırıyorum internetten ama bu hastalıkla mücadele edenler bilgi sahibi olanlardan bilgi istiyorum yardımcı olurmusunuz.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun bendede çölyak ve laktoz alerjisi var . İlk dönemler zor geçiyor ama qlışınca hayat biçimin oluyor artık sevdiğin şeyleri bile yemek istemiyorsun . Sadece zorluğu bir topluma girdinde oluyor,halkımız çok fazla bilmiyor çölyak hastalığını ve diyet yapılmazsa ne sonuç olabileceğinide maleseff:(birde Türkiye de çok pahalı glutensiz ürünler rabbim yardımcıları olsun

Merhaba arkadaşlar bu konuya yazdım bilgi sahibi olanlar bilgi verirse çok sevinirim bi arkadaşıma çölyak tanısı kondu daha yakın zamanda. ilerleyen günlerde onu yemeğe davet edicem mercimek çorbası ve kuru fasulye yiyebilir mi pirinç pilavı ve tavuk yapıcam fırında bunlarda sıkıntı yok sanırım ama kuru fasulye ve mercimek konusunda emin olamadım

Back