doktora gideceksenız kreme falan grişmeyın hiç, herkes bişey söyler cnkü . şmdilik ama sıvı ve lifli şeyler tuketın. bol bol bol su, sabahları mutlaka ılık su, acılı şeylerden şimdilik uzak durun, ekmeğı ya azaltın ya da kepek tarzı şimdilik. muz patates haşlaması falan asa. bırde çay tiryakısı ısenız çok açık için atlatana kadar. onun dışında çok zorda kalrsanız sinameki çayı, ya da purs.... hapının yan etkisi yok eczaneden alablrsnz de( ishal yapması için bu hap ve çay, ama ya o, ya hap, aynı anda değil) wc de asla oyalanmayın, yoksa gelen giden zorlamadan cıkın. en buyuk düşman o çnkü.. belki sz daha başındasnz gecer kendiliğinden, ama ileri ise hissedersnz zaten, ben yatamıyordum doktora gittigimde, aglayarak cıkıyordm wc den, oturmayı bırakın yatamıyordm, doktordan korkmştm, ve yanlş doktor secımı yuzunden acım katlandı, benı kremlerle fitillerle oyaladı, bide kolonoskopi yapcaktı nerdeyse ... doktor değştrdm( ikisinede özel e gittim) sadece 5 dakıkalık operasyon ıle eve yuruyerek gittim... ilerleyen zamanda sormak ıstedgnz olursa ozelden yazablrsnz, burayı bazen kaçırablyorum . gecmş olsn tekrar