- 29 Aralık 2007
- 3.385
- 1.073
- 698
Bu görüş çok yaygın gerçekten de, bizim en yakınlarımızdan birisi dahiliye uzmanı ve o da hasta ameliyat edilsin dendiğinde ya da ileri boyutlu tetkikler istediğinde, hemen tek doktor kararı ile kabul edilmemesi gerektiğini savunuyor .genelde çevrede şöyle bir inanış var doktor söylediyse para kazanmak için yapıyordur. Ben katılmıyorum bu görüşe ama yine de beni etkiliyorlar
Yine aynı yakınım, geniz etinden ve kulağından ameliyat olması gereken kızımı , ameliyat yaptırmamam gerektiğini söylüyordu, onun görüşü kafamızı karıştırıyordu ve kararsız kalıyorduk biz de, neticesinde ayrı ayrı 6-7 tane kbb uzmanına gidip hepsinden da aynı şeyi duyduktan sonra karar verdik .
Ancak şu da var; çocuğu görür görmez, detaylı muayene dahi etmeden, öncesinde ilaç tedavisi deneyelim gibi seçenekler sunmadan, yarın gel ameliyat edelim diyen doktorlar da oldu, onları direkt eledik zaten.
Sizin sorununuz nedir bilmiyorum , fakat benim kadın doğum doktorum tecrübeli ve orta yaşlı bir profesördü ,
bir kere çocuk isteyen çiftlerin en az bir hatta iki yıl normal yoldan deneyip , bu süre zarfında olmaması hâlinde doktora başvurmalı gerektiğini söylüyordu , özellikle anne adayının yaşı sizin gibi gençse hiç acele etmiyordu ,
Siz de eğer belirli bir rahatsızlık teşhisiniz yoksa bekleyebilirsiniz , daha çok gençsiniz ve Bebek isteğiniz de çok yeniymiş, İnşallah en hayırlı Zamanda olur.