Merhaba canım nasılsın bugün?
Alışveriş ile ilgili konunu bir topicde okumuştum
ama artık şimdi geçmişte neler yapıldığı değil,
neler yapmalıyız diye düşünülmeli?
Eşimin davranışlarına bağlı evliliğimiz" demişsin
ama senin ayrılalım demeni bile ciddiye almayan adam
nereden düzeltecek yanlışlarını?
Bunları açık seçik konuş
yiyip bitirme kendini.
Madem ailesi hakkında eşine her şeyi anlatabiliyorsan
al hepsini karşlına anlat, evliliğinizin durumunu eşinin
sorumsuzluklarını her şeyi.
Yoksa bu iletimsizlikle daha çoook üzülürsün
Ben çok açık konuştuğumu kendimi tam ifade ettiğimi düşünüyorum ama karşı taraf anlamıyorsa yapacak başka birşey yok gibi.
Hala beni suçluyor, şuanda bunları konuşmuyoruz ama ne zaman konu açılırsa beni eleştiriyor, niye unutmuyormuşum eskileri, hala aynı şeyleri konuşuyormuşum, abartıyormuşum,
ailesinde herkes beni çok seviyormuş, ben onlara soğuk davranıyormuşum, sıkıntıya gelemiyormuşum, yani şurda yaşadıklarımı anlattım okuyanlara afakanlar bastı ben bunları ve daha fazlasını yaşadım çok basit şeyler değil, yaşarken insan anlamıyor ama anlatırken neler çekmişim be diyor.
Bunu eşimin de bencil düşüncesine bağlıyorum, her ne kadar ben göreve giderken çok üzüldüğünü söylese de malesef ailesinden geri tuttu beni, öncelik hep ailesinde.
Geçen gün üzgün bir ifadeyle, ablasının ve kızkardeşlerinin hakkını ödeyemeyeceğini, çok emekleri geçtiğini söylüyor, ne gibi dedim bekarken çamaşırlarını yıkayıp ütülemişler, yemek yapmışlar, dedim ki bunları bütün bayanlar yapıyor onlara özel birşey değil ki dedim. Ben de kendi ailemleyken bunları yapıyordum, anneme yardım ediyordum, tabi kardeşleri böyle düşünmesi güzel ama bu adam benim yaptığımı hiç görmüyor. Eşim sabah işe gitmeden önce kahvaltı olayını bende gördü, şimdi kahvaltısız çıkmıyor evden, önceden ne annesi ne kızkardeşleri hazırlamıyormuş.
Göremeyen birine zorla gösteremiyorsunuz, görmüyor çünkü farkı.