Çok yoruldum,ayrılmak istiyorum

tuluh, onlarla sözlü değil psikolojik bir tartışmamız var, konuşmak ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü onlara kalırsa biz aileyiz birbirimize yardımcı olmalıyız, destek olmalıyız ama nedense hep biz destek oluyoruz onlara, onlar kendi yapmaları gereken ufacık bir şeyi bile yapmıyorlar. Yaptıkları en büyük yardım bize evlenince iki kez taşındık eşyaları toparlamaya yardım ettiler. Zaten onların yüzünden bu kadar taşınmak zorunda kaldık. Ama biz onların bütün işlerine koşmak zorundayız yani ben her halükarda zarardayım. Annesi birgün bana birbirine destek olun sırayla ev alın dedi, şimdi biz eşimle ikimiz çalışıyoruz onlardan bir tek abileri çalışıyor, 6 kardeşler bunu yaparsak biz herkese bir ev almış oluyoruz, mantıklı mı bu kendi kızları çalışıp aynısını yapsa ne dicekler. Zaten bu insanların değişik bir mantıkları var konuşmak çok ta çözüm değil, en doğru yaptığım kendimi çekmek uzaklaşmak onda da eşim beni suçlu buluyor.

Elefera, biliyorum yaşadıklarını çok iyi hatırlıyorum. Aslında bizim güçlü kadın imajımız yok mu bütün suç onda, nasıl olsa kendisi halleder, kızkardeşlerime birşey söylesem aramız açılır ama eşime söylersem bugün kızsa yarın unutur, vur abalıya olayı resmen. Bir film fardı sadri alışık oynuyordu sanırım, mahkemede bu da mı gol değil hakim bey bu da mı gol değil demişti. Ben de onu diyorum bazen ama eşim ailesine karşı aşırı derecede polyana oluyor.
Hepsini Allaha havale ediyorum, en küçük hatalarında yüzlerine her şeyi söylicem inceldiği yerden kopsun, zaten benim bu evlilikte bir avantajım yok boşansam ne olacak ki benim hayrıma olur.
Senin eşinle kıyaslamıyorum çünkü senin eşinin ailesi problemli bile olsa bazı durumlarda senden yana olmuştu seni haklı bulmuştu öyle hatırlıyorum, hatta ben bu konuda şanslı olduğunu söylemiştim. Ben bu iki sene süresince hiç haklı olamadım, ki övünmek için söylemiyorum vicdanlı bir insanım, kimseye zorluk çektirmek istemem. Mesela bizde onların dikiş makinaları vardı bir tane, bir de bizim şark odamızı istiyorlardı, dedik ki biz taşınırken alın götürün, yok siz o eve taşıttırın biz başka bir zaman gelir alırız, birincisi eğer alacaksanız o eşyaları niye taşıttırıyorsunuz boşuna az değil bir sürü minter yastık var ağırlar, iki iş niye çıkartıyorsunuz, ama eşim her zamanki gibi yine birşey diyemedi ailesine. Gerçi iyi oldu şark odasını vermekten vazgeçtik yeni eve daha çok yakışacak.

Canım anlıyorum seni bak bizde doğuluyuz az çok
yapılarını tarzlarını ve erkek egemenliğinin evlenince nasıl tavan yaptığını iyi bilirim.
Ama bazen sözsel tartışma psikolojik tartşmadan daha iyi değil midir?
Yani sen , sana yapılan haksızlıklar sonucunda sorunların beyninde birbirini kurcalarken
beyin yorgunluğu, bunalım, karamsarlık ve en kötüsü evlilikten soğumaya kadar
gelmiyor mu?
Tabiki konuşacaksın bırak birazda onlar şimdi düşünsün.
Diyelimki konuşmadın ve eşin hala vurdumduymazlıklarına devam edecek
eline ne geçecek.
Ama en azından onlar da biraz yaptıklarının farkında olsunlar.
Anlamdılar mı işte ondan sonra düzelmezse neler yapabilirsin bunu
düşünmen gerekir.
Yoksa bu iş sadece eşinle çözümlenecek bir şey değil.
Eşin aile ile eş arasındaki dengeyi otutturamamış,
seni kaybetmek sözü bile canını acıtmıyor.
Seviyor mu sevmiyor mu, sen kendin daha iyi bilirsin.
Ama ne kadar değer verdiği aşikar belli.

Son düzenleme:
Bunu yazmamın sebebi evlilikte 1 bir aylık sorunun olmadığından
Ne zaman eş ve aile ilgili yazılarını gördüysem hep sıkıntılıydın
Burada birbirimizi tanımıyorsak da ( ben çok üzülüyorum)
Sen çalışacaksın kardeşlere ev alcksın bu çok zor, bu sözler bile insanı yıpratmaya yeter
çok hassas bir yapın var kimse üzülmesin ben üzüleyim diye en güzel
yıllarınızı belki de çözümlenecek bir noktada yıpratma.

tuluh, onlarla sözlü değil psikolojik bir tartışmamız var, konuşmak ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü onlara kalırsa biz aileyiz birbirimize yardımcı olmalıyız, destek olmalıyız ama nedense hep biz destek oluyoruz onlara, onlar kendi yapmaları gereken ufacık bir şeyi bile yapmıyorlar. Yaptıkları en büyük yardım bize evlenince iki kez taşındık eşyaları toparlamaya yardım ettiler. Zaten onların yüzünden bu kadar taşınmak zorunda kaldık. Ama biz onların bütün işlerine koşmak zorundayız yani ben her halükarda zarardayım. Annesi birgün bana birbirine destek olun sırayla ev alın dedi, şimdi biz eşimle ikimiz çalışıyoruz onlardan bir tek abileri çalışıyor, 6 kardeşler bunu yaparsak biz herkese bir ev almış oluyoruz, mantıklı mı bu kendi kızları çalışıp aynısını yapsa ne dicekler. Zaten bu insanların değişik bir mantıkları var konuşmak çok ta çözüm değil, en doğru yaptığım kendimi çekmek uzaklaşmak onda da eşim beni suçlu buluyor.

Elefera, biliyorum yaşadıklarını çok iyi hatırlıyorum. Aslında bizim güçlü kadın imajımız yok mu bütün suç onda, nasıl olsa kendisi halleder, kızkardeşlerime birşey söylesem aramız açılır ama eşime söylersem bugün kızsa yarın unutur, vur abalıya olayı resmen. Bir film fardı sadri alışık oynuyordu sanırım, mahkemede bu da mı gol değil hakim bey bu da mı gol değil demişti. Ben de onu diyorum bazen ama eşim ailesine karşı aşırı derecede polyana oluyor.
Hepsini Allaha havale ediyorum, en küçük hatalarında yüzlerine her şeyi söylicem inceldiği yerden kopsun, zaten benim bu evlilikte bir avantajım yok boşansam ne olacak ki benim hayrıma olur.
Senin eşinle kıyaslamıyorum çünkü senin eşinin ailesi problemli bile olsa bazı durumlarda senden yana olmuştu seni haklı bulmuştu öyle hatırlıyorum, hatta ben bu konuda şanslı olduğunu söylemiştim. Ben bu iki sene süresince hiç haklı olamadım, ki övünmek için söylemiyorum vicdanlı bir insanım, kimseye zorluk çektirmek istemem. Mesela bizde onların dikiş makinaları vardı bir tane, bir de bizim şark odamızı istiyorlardı, dedik ki biz taşınırken alın götürün, yok siz o eve taşıttırın biz başka bir zaman gelir alırız, birincisi eğer alacaksanız o eşyaları niye taşıttırıyorsunuz boşuna az değil bir sürü minter yastık var ağırlar, iki iş niye çıkartıyorsunuz, ama eşim her zamanki gibi yine birşey diyemedi ailesine. Gerçi iyi oldu şark odasını vermekten vazgeçtik yeni eve daha çok yakışacak.

genelde erkek tarafı hep haklıdır...ben de yeni evli sayılırım, evlenirken bizim ki arabasını kardeşine verdi, benim arabamı kullanıyoruz. üstelik de arabadan borcu vardı, onu da bize yıktı.ne var ne yok ailesine verdi:) Resmi nikahtan sonra öğrendim.tepki gösterdim, inanın o benden çok teki gösterdi:KK51:üstelik nişan düğün bütün masraflar bize kaldı....daha fazlası var da şimdilik bu kadar, ne zaman konuyu açsam haklı oo, öylede bir enteresanlık var.....mağduru oynuyo resmen...

Dogru, esım bazı konularda yanımda olmustu.
Sanırım olmasaydı ben onu hıc affedemezdım.
Cunku yaptıgı bır kac davranısını hala bagıslayamıyorum, hala kımı zaman sıtem edıyorum.

Labelcıgım, ben her ne kadar cabaladıgımı soylesem de, aslında esım de ıstedı boyle olmasını.
Yoksa, bır kısının ıstemesı ıle bu sonuca varılmaz.

Esım sanırım evlılıge ılk yıl adapte olamadı, evlılık ne gerektırır bılemedı, yıllarca aılesının sorumlulugunu ustlendıgı ıcın hep oyle olacak zannettı.
Dusun kı, bız henuz nısanlıyken 'evlendıgımızde ben aıleme yardım etmeye devam edecegım' demıstı.
ılk yıl dedıgını yaptı da, ama zamanla bu sekılde bır evlılık yurumeyecegını anladı.
Anlaması ıcın hem zaman gerektı, hem benım bıraz elımı ayagımı cekmem, cok da uysal olmamam.

Ona acıkca soyledım, benden ne beklıyorsan aynısını yapacaksın.
Yapmıyorsan benden de beklemeyeceksın.

O aılesını aramamı mı bekledı, bende bekledım.
Aramadı mı, bende aramadım.
Annesı-babası 'neden elefera aramıyor, gelmıyor' dedıyse de kulak ardı ettım.

Sımdı, esım hemen her hafta babamı arıyor, ben mı canım ıstedıgınde arıyorum.

Yanı kısaca sen kendını bıraz cek, once kendını degıstır, sonra esını ızle.
Yavas yavas degısmeye basladıgını goreceksın.

Son düzenleme:
Canım anlıyorum seni bak bizde doğuluyuz az çok
yapılarını tarzlarını ve erkek egemenliğinin evlenince nasıl tavan yaptığını iyi bilirim.
Ama bazen sözsel tartışma psikolojik tartşmadan daha iyi değil midir?
Yani sen , sana yapılan haksızlıklar sonucunda sorunlar beyninde birbirini kurcalarken
beyin yorgunluğu, bunalım, karamsarlık ve en kötüsü evlilikten soğumaya kadar
gelmiyor mu?
Tabiki konuşacaksın bırak birazda onlar şimdi düşünsün.
Diyelimki konuşmadın ve eşin hala vurdumduymazlıklarına devam edecek
eline ne geçecek.
Ama en azından onlar da biraz yaptıklarının farkında olsunlar.
Anlamdılar mı işte ondan sonra düzelmezse neler yapabilirsin bunu
düşünmen gerekir.
Yoksa bu iş sadece eşinle çözümlenecek bir şey değil.
Eşin aile ile eş arasındaki dengeyi otutturamamış,
seni kaybetmek sözü bile canını acıtmıyor.
Seviyor mu sevmiyor mu, sen kendin daha iyi bilirsin.
Ama ne kadar değer verdiği aşikar belli.
Çok haklısın sözel bir tartışma olsa belki içimi dökebilirim ama inan hiç fırsat olmuyor, ben konuyu açmıyorum yani ben öyle derdimi rahatça söyleyebilen biri değilim davranışlarımla belli ederim tabi o zaman da ben suçlu oluyorum.
Taşınmadan bir gün önce bize toparlanmaya yardıma geldiklerinde eşim ablasını bırakıyordu, aradım abisinin bir iş görüşmesi varmış onun yanındaymış dışarda, ben de bak gelince daha toplayacağımız şeyler var ikimiz yapıcaz dedim.
Telefondan sonra konuştuk kızkardeşiyle, dedim bak bir sürü işimiz var gidip oturuyor bu saatte önemli ne olabilir ki yarın yapsınlar ama gelince ona yaptırıcam dedim. Bana yok kıyamazsın dedi. Ben de yok öyle bir kıyarım ki yani o da toplayacak eşyaları kendisi çekecek bana ne dedim. Sonra konu dağıldı konuşmamız şöyle;
Kızkardeşi hala yok şimdi öyle diyorsun ama yapmazsın dedi (sanki işkence yapıcam diyorum)
Ben valla artık o eskiden de sorumlulukları neyse yapıcak dedim.
Bekarlık sultanlıkmış gerçekten, çalışan kadın olmak çok zor hem işte çalış hem gel ev işi yap, bütün sorumluluk bende dedim,
Annesi ordan atladı bekarlığın sonu yok, evlenmek çoluk çocuk yapmak iyidir diye.
Kızkardeşi yani yardım etmesi gerekir sana falan dedi.
Ben : Ben bıktım artık, bütün yükü taşımaktan, evin kirasını bile ben göndermesem aklına gelmiyor, elektrik su umrunda değil herşeyi ben yapmak zorundayım, işte benim hatam onun işlerini kolaylaştırmak rahata alıştırmak falan dedim.
Kızkardeşi ilk defa bana hak verdi, ben artık abarttım bu evlilik işi çok zor benim için evli olmasam ben kendime bakarım zaten bir katkısı yok bana, en azından onun işlerini yapmak zorunda kalmam dedim.
Zaten ayrılırız diye acayip korkuyorlar umarım biraz daha gözleri korkmuştur.

Bu arada bunları söyleme nedenim, onlar beni eşime aşık tapıyor zannediyorlar ne yaparlarsa yapsınlar çekerim diye düşünüyorlar, amacım öyle olmadığını aslında ayrılmaya hazır olduğum hissini vermek, ki gerçekten de öyle. Bana acımayana ben hiç acıyamam bu evlilik için de kendimi köle edemem. Ya düzelecek ya bitecek.

Tabiki iyi yapmışsın ara sıra evlatlaının sorumsuzluklarını bilmeliler ki
ona göre her defasın da yok beraber ev alalım yok ikiniz çalışıyorsunuz kazanıyorsunuz
demesinler.
Ya açıkçası yönlendirmek istemem ama
madem ev kirasıyla ve evle ilgilenmiyor sende ödeme 1-2 ay
eve dayndıklarında senle muhatap olacak değiller ya.
Baktın eşin hala mı umursamıyor
o zaman k.validenle konuşursun işte ödemiyor napcaz
beni erkeklerle yüz göz ediyor falan
ne bileyim inan ki eğer onlarla açık açık konuşamıyorsan
o zaman susmaktansa laf vur belki artık çekinirler.

eleferacığım biliyor musun aynısını benim eşim de teklif etti bana, evlenince benim maaşımı aileme vericez senin maaşınla geçinecez dedi, ben yine sesimi çıkarmadım, geçen gün bunu söylüyor ben sana aileme yardım edicem demiştim biliyordun dedi, ben de evet biliyordum ama ailenin nankör olduğunu bilmiyordum dedim.
Değişme konusunu bilemiyorum ben eşimde hiç göremiyorum, eşya toplamaya geldiler diye yine başladı her akşam annemlere gidelim diye,
bu arada eşim benim ailemi hiç aramadı, anneler gününde ben annemle konuşurken telefonu alıp konuştu bir tek,
benim ailem çok çok uzakta, çok fazla samimiyetleri de yok açıkcası ben hiç aramasını beklemedim hata mı ettim acaba.

Tabiki iyi yapmışsın ara sıra evlatlaının sorumsuzluklarını bilmeliler ki
ona göre her defasın da yok beraber ev alalım yok ikiniz çalışıyorsunuz kazanıyorsunuz
demesinler.
Ya açıkçası yönlendirmek istemem ama
madem ev kirasıyla ve evle ilgilenmiyor sende ödeme 1-2 ay
eve dayndıklarında senle muhatap olacak değiller ya.
Baktın eşin hala mı umursamıyor
o zaman k.validenle konuşursun işte ödemiyor napcaz
beni erkeklerle yüz göz ediyor falan
ne bileyim inan ki eğer onlarla açık açık konuşamıyorsan
o zaman susmaktansa laf vur belki artık çekinirler.
Biz ayın 1'inde kira ödüyoruz, ayın 3 ü oluyor soruyorum ödedin mi diye aa unutmuşum diyor gönder de ödeyeyim diyor? Yok mu diyorum az çok biliyorum olmadığını gönderiyorum, hatta önceleri direk ayın birinde hatırlatıp gönderiyordum. Son 2 aydır falan sen öde diyorum. Aslında daha da acısı kendi parası olsa bile bana gönder diyor, ben yok mu falan dersem zorlarsam olduğunu öğreniyorum. Yani sormasam her ay bana ödetecek kirayı. Birlikte alışveriş yaparken ben birşey alacaksam kasaya yanaşmıyor, ben de çıkarıp ödüyorum. Bir kez kartım yanımda değildi, krem falan almıştım çok ta tutmuştu ona ödettirdim zorla. Yani benimle para hesabı yapıyor, ben de ona ben sana önceden bunu yapıyor muydum diyince yüzüne vurmuş oluyorum yaptığım iyiliği.
Gerçekten düşününce hiçbir tutarı kalmamış bu evliliğin.

hadi ev kirasi neyse de su son yazdiginiz alisveris olayina gercekten cok sasirdim...

belki agir kacicak ama ciddi anlamda sizin üzerinizden geciniyor...

heriki tarafin da calistigi ciftlerde, harcamalarin ortak olmasina birsey demem ama onda bile, erkek 2 kadin 1 ödemeli bence ya, ama sizde durum cok daha kötü....

söyle bir hesap yapsaniz, onun maasi kira ve faturalara yetiyorsa, siz de mutfak masraflarini karsilamayi dusunun ve sonra kalan para ile bir yatirim yapsaniz.

Canım ,gözümden kaçmış olabilir eğer yazdıysan..Ama merak ettim..Eşinin ailesinin hiç bir geliri,SSK,emekli sandığı Bağkur gibi sosyal güvenceleri,emekli maaşları vs yok mu ???

Konu başlığımı editörler değiştirdi ama benim durumumu gerçekten çok güzel ifade ediyor.
İşte aslında bu kadar acı bu olaylar, görmemezlikten geldim şimdiye kadar ama eşim bana para harcamak istemiyor, eğer ona kalırsa ödememek için elinden geleni yapıyor.
Benim maaş kartımı alıp kardeşi rahatça maaşımın tamamını çekiyor, eşim bana o kardeşi için 10 bin lira kredi çek diyebiliyor ama ne hikmetse mardinde gümüşlere bakarken 40 tl'lik bir bileklik beğeniyorum kardeşi ordan annesine yüzük alıyor, sadece kendi aldığının parasını ödüyor, ben kendi bilekliğimi kendim alıyorum. Ve ben o bilekliği bir arkadaşım çok beğendi diye çıkartıp veriyorum 40 lira nedir ki ya insan bu kadar mı cimri olur.
Hadi para konusunu geçelim bu insanlar ben onlarda kalıyorum diye, yemeği onlar yapıyor diye akşam sofra kaldırmayı bana bırakıyorlardı, bu kadar ucuz hesapların içindeler, ben bu insanlara bu kadar verici olduğum için çok hata etmişim değmezmiş.

Konu başlığımı editörler değiştirdi ama benim durumumu gerçekten çok güzel ifade ediyor.
İşte aslında bu kadar acı bu olaylar, görmemezlikten geldim şimdiye kadar ama eşim bana para harcamak istemiyor, eğer ona kalırsa ödememek için elinden geleni yapıyor.
Benim maaş kartımı alıp kardeşi rahatça maaşımın tamamını çekiyor, eşim bana o kardeşi için 10 bin lira kredi çek diyebiliyor ama ne hikmetse mardinde gümüşlere bakarken 40 tl'lik bir bileklik beğeniyorum kardeşi ordan annesine yüzük alıyor, sadece kendi aldığının parasını ödüyor, ben kendi bilekliğimi kendim alıyorum. Ve ben o bilekliği bir arkadaşım çok beğendi diye çıkartıp veriyorum 40 lira nedir ki ya insan bu kadar mı cimri olur.
Hadi para konusunu geçelim bu insanlar ben onlarda kalıyorum diye, yemeği onlar yapıyor diye akşam sofra kaldırmayı bana bırakıyorlardı, bu kadar ucuz hesapların içindeler, ben bu insanlara bu kadar verici olduğum için çok hata etmişim değmezmiş.

kardeşi senin kartını alıp maaşının tamamını çekiyor !!! ve buna izin veren de eşin..kendi eliye veriyor yani !!! :KK53: :KK53:

eşindeki rahatlığa söyleyecek söz bulamıyorum.. canım eşine bile verme yaa maaş kartını..:KK43:

Bence sorun aile degil... Esiniz...

1. anladigim kadariyla rahat biri

2. siz zaten herseyin üstesinden gelebilecek bir kadinsiniz bu onu iyice rahata alistirmis

3. sizin paraniza hic gocunmadan göz dikebilecek rahatlikta biri....

suan belki tüm bunlari kaldirabilirsiniz ama ileride cocugunuz oldugunda.... siz kendi yavrunuz icin herseyi yapabilecekken esiniz ayni hal ve tutum icinde olursa... diyelim cocugunuz icin katlandiniz, peki ya cocuk babasi hakkinda ne düsünecek... ona nasil bir model olacak....

cok olumsuz yaklastim sanirim, lütfen kusuruma bakmayin, ama en tahammül edemedigim sey, kadinin maasina göz diken erkek modeli....

Canım ,gözümden kaçmış olabilir eğer yazdıysan..Ama merak ettim..Eşinin ailesinin hiç bir geliri,SSK,emekli sandığı Bağkur gibi sosyal güvenceleri,emekli maaşları vs yok mu ???
Canım olur mu öyle olsa ben bu kadar vicdansız biri miyim yardım etmesini engellicek. Babaları vefat etmiş, anne ve kızkardeşleri babalarından emekli maaşı alıyor 3 ayda bir 3bin küsur, ayda bin tl, abisi doktor o da 6-7 bin tl maaş alıyor. Gerçi son zamanlarda arttı maaşı önceden 4 bin alıyordu, ki kızkardeşi başka şehre gitti çalışıyor, evde şuanda 3 kişi var 3 kişiye bu kadar maaş az mı? Emekli sandığına bağlılar sağlık güvenceleri var. Zaten konuşmalarını dinlesen zannedersin ki fabrikatörler, hergün et yerler, her şeyin en iyisini alırlar, otobüse dolmuşa binmezler, ben ilk geldiğim zamanlar şuraya nasıl gidicem diye sorardım bana biz araba olduğu için otobüse binmiyoruz o yüzden bilmiyoruz derlerdi.

kardeşi senin kartını alıp maaşının tamamını çekiyor !!! ve buna izin veren de eşin..kendi eliye veriyor yani !!! :KK53: :KK53:

eşindeki rahatlığa söyleyecek söz bulamıyorum.. canım eşine bile verme yaa maaş kartını..:KK43:
Evet kendi eliyle veriyor ayın 3 mü 4 ü mü bir bakıyorum hesabımda para yok, çok zor durumda kaldım. Ama şimdi eşim konuşurken sen bana taş çatlasa 15 bin lira verdin diyor. Artık vermiyorum merak etmeyin, kuruş vermicem artık ne eşime ne ailesine.

Canım olur mu öyle olsa ben bu kadar vicdansız biri miyim yardım etmesini engellicek. Babaları vefat etmiş, anne ve kızkardeşleri babalarından emekli maaşı alıyor 3 ayda bir 3bin küsur, ayda bin tl, abisi doktor o da 6-7 bin tl maaş alıyor. Gerçi son zamanlarda arttı maaşı önceden 4 bin alıyordu, ki kızkardeşi başka şehre gitti çalışıyor, evde şuanda 3 kişi var 3 kişiye bu kadar maaş az mı? Emekli sandığına bağlılar sağlık güvenceleri var. Zaten konuşmalarını dinlesen zannedersin ki fabrikatörler, hergün et yerler, her şeyin en iyisini alırlar, otobüse dolmuşa binmezler, ben ilk geldiğim zamanlar şuraya nasıl gidicem diye sorardım bana biz araba olduğu için otobüse binmiyoruz o yüzden bilmiyoruz derlerdi.
OOooo sosyete bunlarr :)) biz üst tabakayız otobüs,dolmuş neyin bilmeyizz :)))
Evet kendi eliyle veriyor ayın 3 mü 4 ü mü bir bakıyorum hesabımda para yok, çok zor durumda kaldım. Ama şimdi eşim konuşurken sen bana taş çatlasa 15 bin lira verdin diyor. Artık vermiyorum merak etmeyin, kuruş vermicem artık ne eşime ne ailesine.

verme canım verme..cidden okurken bile içim sıkıldı senin adına....

X