-
- Konu Sahibi narintanyeri
Dogru söylüyorsun 3 kadın bir baş edemedik biz ses cikarmayinca bir yerleri kalktıÜç kız bir eş dört kişisiniz. Bir adamın hakkından gelemiyorsunuz. Çok ilginç yani biraz sesiniz çıksa ne yapabilir ki. Sürekli alttan almakla sadece onun egosunu şişiriyorsunuz hem de kendini gerçekten haklı hissettiriyorsunuz.
Yani mesela arabayı çalıştırıp olay çıkardığında gitmiyoruz demeliydiniz. Kadın markete gitmiş koşturuyor adamdaki tafraya bak.Dogru söylüyorsun 3 kadın bir baş edemedik biz ses cikarmayinca bir yerleri kalktı
İşte bu hep dediğinden kaynaklanıyor Allah vijdan versin bu konularda gerçekten çok vicdansızca davranyirYani mesela arabayı çalıştırıp olay çıkardığında gitmiyoruz demeliydiniz. Kadın markete gitmiş koşturuyor adamdaki tafraya bak.
Kardeşiniz bir arkadaşıyla ayrı eve çıksın anneniz dünden razı ezik , ağzına edile edile yaşamaya kocasız duramaz.Farkli bir kadın olsa offff! yeter der kızlarıyla sırt sırta verir yeniden hayatını kurardi Hakaret yiyip yiyip kocamda kocam diyen tiplerden.Annenize üzülmeyin kardeşiniz için çareler arayın oturup ağlamanın sırası değil.Yillarca agladinizda ne oldu ne değişti????Kaç kere dedim kardeşim kaç kere dedi anne ben bakarım ikimize iside güzel ama işte bu saatten sonra annemde daha gitmez
Ozaman kardeşiniz başka bir şehire gitsin anneni alışık ama onun psikolojisi bozulurKaç kere dedim kardeşim kaç kere dedi anne ben bakarım ikimize iside güzel ama işte bu saatten sonra annemde daha gitmez
Hic birşey değişmedi daha da beter oldu başkası olsa af edersin ama derler ya sıçan yaraniyor o misal olurdiKardeşiniz bir arkadaşıyla ayrı eve çıksın anneniz dünden razı ezik , ağzına edile edile yaşamaya kocasız duramaz.Farkli bir kadın olsa offff! yeter der kızlarıyla sırt sırta verir yeniden hayatını kurardi Hakaret yiyip yiyip kocamda kocam diyen tiplerden.Annenize üzülmeyin kardeşiniz için çareler arayın oturup ağlamanın sırası değil.Yillarca agladinizda ne oldu ne değişti????
Valla söyledim gel benim olduğum şehre yerleş buraya atanirsin ne bilim valla inan en çok tedirgin olduğum da kardeşim genç deli çağı ortalık pis bu psikolojiyle gider bı soysuza felan valla ne dusunecegimi bilemiyorumOzaman kardeşiniz başka bir şehire gitsin anneni alışık ama onun psikolojisi bozulur
Senin yapabileceğin bir şey yok. Gerçekten bıkan basar gider, boşar, Çekmez bu adamı, sen zorla mı kurtaracaksın. Siz ya da eşiniz konuşmaya kalkarsanız daha da fazla şımaracak. Kendini bir halt sanacak. Böyşe sinen insanlar oldukça baban asla düzelmez. Burada annen ve kardeşini kurtaracak tek şey kendileri, sen kimsenin kurtarıcısı olmak zorunda değilsin, illa ki bir şey yapacaksan olacaksan tedavine odaklan.Merhaba arkadaşlar ablalarim bunu yazarken o kadar doluyum kötüyüm ki sabahtan beri içim çıktı ağlamaktan ki bu bugün olan birşey değil ben bekarken de olan birşey di herkes de olduğu gibi benim içinde başta kardeşim annem çok değerli annem evlendiğinde beri çekmiş ses çıkarmış babama zamanında şiddeti laf sözleri hiç bitmemiş şimdide fiziksel şiddeti hariç diğerleri hala devam annem ses çıkartmadıgi gibi kardeşimle bana da aman susun birşey demeyin babanizdir huzursuzluk çıkmasın diye diye iyice tepemize çıktı ben kendimi bildim bileli hep kendini düşünen ben ne dersem o evde en ufak dediği olmadığında bağırıp cagirmalar laf etmeler kardeşim 22 yaşında çalışıyor gerçekten zararsi, kendi halinde annem de kardeşim de hani böyle içi yanık içine atıyor herşeyi mesela bundan bir kaç ay önce kardeşim babama mont alcakmis işte göstermiş hangisini istiyorsan alim fiye farketmez değince beraber karar verdik aldı sonra neymiş ben bu rengi istemedim sevmiyorum hiç yüzüne bile bakmamış montun bağırmış çağırmış almış yere firlatmis kardeşimin çok zoruna gitmiş bı öğün benle konuşurken Allah canımı alsın annemle benim dedi böyle başımdan aşağı kaynar sular döküldü cıvıl cıvıl olması gereken yaşta kız bezmiş artık babamlarin bı hobi bahçesi var her haftasonu bir gün abbam istediği için giderler yarın gideceklerdi birden babam karar değiştirmiş demiş bugün gibidiyoruz annemde markete gitmiş birşeyler almaya evde bağırmış çağırmış çabuk olun bilmem ne mahalle ye inmisler işte arabayı calisyirmis kardeşim annemi markette bulmaya gitmiş mahalleye gelmişler bağırmış sizin gibi salaklarla bir ömür mu geçer ömrümü yediniz gibi şeyler söylemiş annemle kardeşime bugün yine diyo Allah canımı alsın artık diyo için çok acitiyur böyle kaç kere gördüm yatakda gizli gizli agladiklarini annem öyle alistirdigi için şuan cesaret edip hiç kimse birşey diyemiyor ben evliyim şehir disinda oturuyorum 2 hafta sonra gidicem bize ağzımızı açtırmıyor eşimin yanında tutamıyorum kendimi artık dayanamıyorum burda ağla ağla elimden birşey gelmiyor diyemiyorum ne yapcam bilmiyorum birde çocuk tedavisi görüyorum tedavi üzerine bu stres heran diyorum aceba yine ne olcak orda diye stres üstündeyim ne yapım hiç bilmiyorum dediğim gibi 2 hafta sonra gideceğim bize ağzımızı açtırmıyor esimemi konustursam Allah var eşim hep yanımda destekcim babamla konussami böyle güzellikle yapma etme bak o genç kız bunları bu lari düşünüyor diye ne yapım sizce yemin ederim içim sızlıyor ağla ağla artık dayanamıyorum içim çıktı ağlamaktan
Teşekkür ederim Allah razı olsun Rabbim vijdan versin bu saatten sonra nedimSenin yapabileceğin bir şey yok. Gerçekten bıkan basar gider, boşar, Çekmez bu adamı, sen zorla mı kurtaracaksın. Siz ya da eşiniz konuşmaya kalkarsanız daha da fazla şımaracak. Kendini bir halt sanacak. Böyşe sinen insanlar oldukça baban asla düzelmez. Burada annen ve kardeşini kurtaracak tek şey kendileri, sen kimsenin kurtarıcısı olmak zorunda değilsin, illa ki bir şey yapacaksan olacaksan tedavine odaklan.
Bende ilk zamanki değilim artık bardak taştı yeri geldimi az da bir laf söylüyorum işine gelmeyince mesela görüşürüz değip teli kapatıyor yada yanyanaysak dinliyor sonra sanki hiç ona denmemis gibi kalkıyor gidiyor çünkü kimse ses çıkarmadı şuana kadar biri söyleyince de konuşmaz küser sonra gelir kendi konuşur üstüne alınmaz kardeşim buraya gelirse atanabilir yani normalde atama beklediği bir iş değil işi güzel İzmir merkezine gonderirler tabi gelirse ben dedim gel diye ama gelmez ve diyorum ki Allah karşısına hayırlı düzgün bir insan çıkarsın annelerimiz benziyor baya baya bilgidigin aynilarEşiniz konuşmasın durduk yere onu da sorunlara dahil etmeyin. Anneniz de ayrılmaz asla. Kardeşiniz de atanana kadar babanla minimum muhatap olsun. Babanız gelince odasına çekilsin. Bi yere gidelim deyince bi bahane uydursun. Boş yere canını sıkmasın. Annenize de üzülmeyin. Kendisi memnun belli ki. Benim annem de aşırı sessiz bi kadın. Bir sürü laf bile saysalar asla ağzını açmaz. Ben büyüyünce cevap vermeye başladım. Annem sus kızım boşver falan diyodu. Yeterse yeter sen şimdiye kadar sustun da ne oldu dedim. Şimdi kimseye eyvallahım yok. Kavgacı biri değilim ama sessiz de değilim. Siz de biraz hakkınızı savunun.
Amin inşallah düzgün bi evliliği olur ama o şekilde yönlendirmeyin kardeşinizi. Sırf kaçış gibi görerek saçma sapan bi insana denk gelirse sonrası daha zor olur Allah korusun. Önce işini eline alsın kendini kurtarsın sonrası nasip. Siz de bebek istiyomuşsunuz kendinize odaklanın. Bırakın bu kadar düşünmeyi. Neticede değiştiremiyosunuz.Bende ilk zamanki değilim artık bardak taştı yeri geldimi az da bir laf söylüyorum işine gelmeyince mesela görüşürüz değip teli kapatıyor yada yanyanaysak dinliyor sonra sanki hiç ona denmemis gibi kalkıyor gidiyor çünkü kimse ses çıkarmadı şuana kadar biri söyleyince de konuşmaz küser sonra gelir kendi konuşur üstüne alınmaz kardeşim buraya gelirse atanabilir yani normalde atama beklediği bir iş değil işi güzel İzmir merkezine gonderirler tabi gelirse ben dedim gel diye ama gelmez ve diyorum ki Allah karşısına hayırlı düzgün bir insan çıkarsın annelerimiz benziyor baya baya bilgidigin aynilar
Tabikide kendi kendime söylüyorum onu kardeşime söylesem evlilik kalacak bir köşede ve otomatik dediğiniz gibi kaçış olarak görecek . Çok teşekkür ederim fikirlerin içinAmin inşallah düzgün bi evliliği olur ama o şekilde yönlendirmeyin kardeşinizi. Sırf kaçış gibi görerek saçma sapan bi insana denk gelirse sonrası daha zor olur Allah korusun. Önce işini eline alsın kendini kurtarsın sonrası nasip. Siz de bebek istiyomuşsunuz kendinize odaklanın. Bırakın bu kadar düşünmeyi. Neticede değiştiremiyosunuz.
e vurun madem. kardesin diklensin - yaslaninca ona bir kurus vermemekle tehdit etsin. ne yapacak baban dovecek mi? baban bagiriyorsa kardesin de bagirsinO konuda evet annem kendi i ezdirdigi gibi bizide ezdirdi sus konuşma huzursuzluk çıkarma susuncada çıkıyor zaten anne diyorum fark eden birşey yok en azından bırak biri artık vursun yüzüne bazı şeyleri ama yok
Teşekkür ederim Allah razı olsun valla uzun uzun yazmışsın canım benime vurun madem. kardesin diklensin - yaslaninca ona bir kurus vermemekle tehdit etsin. ne yapacak baban dovecek mi? baban bagiriyorsa kardesin de bagirsin
bir b.k yapamaz, pisip kalir.
senin sehrinde is imkani varsa ne ala. gelsin is bulana kadar senle yasar sonra aparta taşınır. ana babanin evinde hakaret isitmekten iyidir.
annen de ne yaparsa yapsin, kocasından mutlu o. onun için üzülme.
yarin bir gun kocasi mi cocugu mu seçme imkani olsa yine kocasini seçerdi :)
boyle cooooook anne var. benim uni yıllarında konuştuğum cocugun da annesi cekmis cekmis "ah yavrularim sizin icin" diye aglayip cocuklarin da sirtina yuk olmus. onca sene dayak, hakaret, ekonomik siddet, ese komsuya rezil olma sacma sapan bir hayat yasamislar. sonra cocuklari yalvardi anneye "anne bak artık muhtac degilsin - iki buyuk cocuk calisiyor - ben bu sene mezun olucam. kardesimi de al cik o evden kendi düzenimizi kuralım" diye. "ben bu yaştan sonra ele kendimi güldüremem" dedi, bu arada bir tartışma ortamı oldu kadin çocuklarına küstü. böyledir bu model kadinlar. sen kendini kurtarmissin. kardesine de teklif et gel diye. gelirse ne ala. gelmezse de senlik bir sey yok. canını sikmamaya calis
Eşinizi hiç karıştırmayın, ne sıfatla babanızla konuşacak? Öz evladını dinlemeyen damadını mı dinleyecek?Merhaba arkadaşlar ablalarim bunu yazarken o kadar doluyum kötüyüm ki sabahtan beri içim çıktı ağlamaktan ki bu bugün olan birşey değil ben bekarken de olan birşey di herkes de olduğu gibi benim içinde başta kardeşim annem çok değerli annem evlendiğinde beri çekmiş ses çıkarmış babama zamanında şiddeti laf sözleri hiç bitmemiş şimdide fiziksel şiddeti hariç diğerleri hala devam annem ses çıkartmadıgi gibi kardeşimle bana da aman susun birşey demeyin babanizdir huzursuzluk çıkmasın diye diye iyice tepemize çıktı ben kendimi bildim bileli hep kendini düşünen ben ne dersem o evde en ufak dediği olmadığında bağırıp cagirmalar laf etmeler kardeşim 22 yaşında çalışıyor gerçekten zararsi, kendi halinde annem de kardeşim de hani böyle içi yanık içine atıyor herşeyi mesela bundan bir kaç ay önce kardeşim babama mont alcakmis işte göstermiş hangisini istiyorsan alim fiye farketmez değince beraber karar verdik aldı sonra neymiş ben bu rengi istemedim sevmiyorum hiç yüzüne bile bakmamış montun bağırmış çağırmış almış yere firlatmis kardeşimin çok zoruna gitmiş bı öğün benle konuşurken Allah canımı alsın annemle benim dedi böyle başımdan aşağı kaynar sular döküldü cıvıl cıvıl olması gereken yaşta kız bezmiş artık babamlarin bı hobi bahçesi var her haftasonu bir gün abbam istediği için giderler yarın gideceklerdi birden babam karar değiştirmiş demiş bugün gibidiyoruz annemde markete gitmiş birşeyler almaya evde bağırmış çağırmış çabuk olun bilmem ne mahalle ye inmisler işte arabayı calisyirmis kardeşim annemi markette bulmaya gitmiş mahalleye gelmişler bağırmış sizin gibi salaklarla bir ömür mu geçer ömrümü yediniz gibi şeyler söylemiş annemle kardeşime bugün yine diyo Allah canımı alsın artık diyo için çok acitiyur böyle kaç kere gördüm yatakda gizli gizli agladiklarini annem öyle alistirdigi için şuan cesaret edip hiç kimse birşey diyemiyor ben evliyim şehir disinda oturuyorum 2 hafta sonra gidicem bize ağzımızı açtırmıyor eşimin yanında tutamıyorum kendimi artık dayanamıyorum burda ağla ağla elimden birşey gelmiyor diyemiyorum ne yapcam bilmiyorum birde çocuk tedavisi görüyorum tedavi üzerine bu stres heran diyorum aceba yine ne olcak orda diye stres üstündeyim ne yapım hiç bilmiyorum dediğim gibi 2 hafta sonra gideceğim bize ağzımızı açtırmıyor esimemi konustursam Allah var eşim hep yanımda destekcim babamla konussami böyle güzellikle yapma etme bak o genç kız bunları bu lari düşünüyor diye ne yapım sizce yemin ederim içim sızlıyor ağla ağla artık dayanamıyorum içim çıktı ağlamaktan
Maksadım hakaret etmek değil. Ezilen insanlara ezik denir yine de kırıcı olduysam özür dilerim.Ezikle alakası yok annemin tek hatası bizi hep şuana kadar susturmasi oldu cocukluktan beri bı insan nasıl yetişirse öyle gidiyormuş bizi öyle yetiştirdiği için şimdide biz istesek ses cikaramiyoruz kendi kendimize eziyet oluyoruz evet her yoruma açığım ama ezik yada bu tarz laf ve kelimeler çok uygun gelmiyor yinede düşünceniz için teşekkür ederim
Bu kadar üzme kendini sen elinden geleni yapıp söylüyorsun gerisi onlara kalmış Allah yardımcınız olsunValla söyledim gel benim olduğum şehre yerleş buraya atanirsin ne bilim valla inan en çok tedirgin olduğum da kardeşim genç deli çağı ortalık pis bu psikolojiyle gider bı soysuza felan valla ne dusunecegimi bilemiyorum