• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok üzgünüm bebeğim...

felicityy

Guru
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
246
12
318
Samsun
Mart ayında öğrendim hamile olduğumu,evliliğimin 8. ayında.beklemiyorduk seni sürpriz yaptın bize.
ama elimde testle kalakaldım annecim,hoş geldin diyemedim gözlerim parlayarak,
olduğum yere yığıldım dizimin bağı çözüldü deyimini hiç anlayamazdım,anladım...

babanı aradım sevindi,idrak edemedi durumu,durumumuzu,
kızdım ona sinirlendim,sevinme dedim,geçen hafta ki doktor maceramızı hatırlattım,sustu.
sus pus olduk telefonda ne olacaktı şimdi?

Haberini almadan 1 hafta önce böbreklerimden rahatsız olduğumu sanıp,sık idrara çıkmam yüzünden(daha öncede böbreklerimde kumdan dolayı gitmiştim)doktor yolunu tuttuk.
doktor kan tetkiklerime bakıp bir de ivp çekelim dedi.muayene sırasında son adet tarihimi sorup daha adet tarihime 2 gün olmasına rağmen beklememiz gerekmediğini çekilebileceğini söyleyip ivp ye yolladı.
bu lanet ivp için 1 gece öncesi birkaç ilaç alıp bağırsakları boşaltmak lazım ertesi gün damara verilen ilacın böbreklerden geçişi izlenmesi gerekiyormuş.
işkence gibi bir gecenin sabahında hastaneye gidip röngene girerken teknisyenin sorusunu ciddiye almalıymışım bebeğim,
''hamile olabilir misiniz?''
zaten hastaneye gelmeden idrar testi yapmıştım bana göre yoktun sen,o gün gönül rahatlığıyla söyledim,
''yok değilim test yaptım''
yalancıymış annem o testler,
röntgene girip 6 kez röntgen çekindim.
sonrası hikayemizin başı...
gittiğim bütün doktorlar aynı şeyi söylediler.

''Erken bi dönemde çekinmişsin ama bu risk taşımadığı anlamına gelmez.''

''Risk çok büyük... yeni oluşum evresinde yüksek miktarda radyasyon verilmiş.engelli,zeka özürlü,eksik organla doğabilir...''

Bu liste uzadı gitti annecim,bi kaç muayeneden sonra söylenenler uğultu gibi gelmeye başladı.

tutunacak dal aradım,bi doktor da benim böyle bi hastam oldu sağlıklı doğdu bebeği deseydi,keşke...

8.haftanda sana veda ettim bebeğim,çıkmadı içimden acın,yüreğimden sızın,hep kendimi suçlayacağım,''acaba doğsaydın nolcaktı'' sorusunu hep sorucamhep suçlayacağım kendimi biliyorum.

annecim,bugün doğacaktın takvimimize göre ,

sen hep benimlesin

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN BEBEĞİM,HOŞGELDİN ARAMIZA..
özür dilerim çok uzun oldu.
Arkadaşlar anlatıp vicdanımın sesini size de duyurmak istedim,beni suçlayanlarınız olcak belki,bende suçluyorum ama alamadım ben bu riski 9 ay bu çelişkiyle yaşayamazdım.

Son düzenleme:
tüylerim diken diken oldu, gözlerim doldu :14: kendi evladımı düşündüm bir an

acaba sorusunu atamaz insan içinden ama hayırlısı böyleymiş demek ki demekten başka çare yok ,sağlıksız bir bebek olsaydı daha zordu hayat onun içinde sizin içinde

Allah sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah

Mart ayında öğrendim hamile olduğumu,evliliğimin 8. ayında.beklemiyorduk seni sürpriz yaptın bize.
ama elimde testle kalakaldım annecim,hoş geldin diyemedim gözlerim parlayarak,
olduğum yere yığıldım dizimin bağı çözüldü deyimini hiç anlayamazdım,anladım...

babanı aradım sevindi,idrak edemedi durumu,durumumuzu,
kızdım ona sinirlendim,sevinme geçen hafta ki doktor maceramızı hatırlattım,sustu.
sus pus olduk telefonda ne olacaktı şimdi?

Haberini almadan 1 hafta önce böbreklerimden rahatsız olduğumu sanıp,sık idrara çıkmam yüzünden(daha öncede böbreklerimde kumdan dolayı gitmiştim)doktor yolunu tuttuk.
doktor kan tetkiklerime bakıp bir de ivp çekelim dedi.muayene sırasında son adet tarihimi sorup daha adet tarihime 2 gün olmasına rağmen beklememiz gerekmediğini çekilebileceğini söyleyip ivp ye yolladı.
bu lanet ivp için 1 gece öncesi birkaç ilaç alıp bağırsakları boşaltmak lazım ertesi gün damara verilen ilacın böbreklerden geçişi izlenmesi gerekiyormuş.
işgence gibi bir gecenin sabahında hastaneye gidip röngene girerken teknisyenin sorusunu ciddiye almalıymışım bebeğim,
''hamile olabilir misiniz?''
zaten hastaneye gelmeden idrar testi yapmıştım bana göre yoktun sen,o gün gönül rahatlığıyla söyledim,
''yok değilim test yaptım''
yalancıymış annem o testler,
röntgene girip 6 kez röntgen çekindim.
sonrası hikayemizin başı...
gittiğim bütün doktorlar aynı şeyi söylediler.

''Erken bi dönemde çekinmişsin ama bu risk taşımadığı anlamına gelmez.''

''Risk çok büyük... yeni oluşum evresinde yüksek miktarda radyasyon verilmiş.engelli,zeka özürlü,eksik organla doğabilir...''

Bu liste uzadı gitti annecim,bi kaç muayeneden sonra söylenenler uğultu gibi gelmeye başladı.

tutunacak dal aradım,bi doktor da benim böyle bi hastam oldu sağlıklı doğdu bebeği deseydi,keşke...

8.haftanda sana veda ettim bebeğim,çıkmadı içimden acın,yüreğimden sızın,hep kendimi suçlayacağım,''acaba doğsaydın nolcaktı'' sorusunu hep sorucamhep suçlayacağım kendimi biliyorum.

annecim,bugün doğacaktın takvimimize göre ,

sen hep benimlesin

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN BEBEĞİM,HOŞGELDİN ARAMIZA..
özü dilerim çok uzun oldu.
Arkadaşlar anlatıp vicdanımın sesini size de duyurmak istedim,beni suçlayanlarınız olcak belki,bende suçluyorum ama alamadım ben bu riski 9 ay bu çelişkiyle yaşaymazdım.

kendini bu kadar yıpratıp bunalıma sokman psikolojin açısında hiç ii değil. Allahın izniyle inş tekrar anne olursun sonuçta çok erken bi dönemde daha oluşmadan olanlar olmuş olmasaymış iimiş ama kader imtihanın. benim arkadaşım 17 aylık oğlu gözlerinin önünden camda düşüp vefat etti. tabi mahvoldu ama Allah tan dedi. ömrü bu kladar dedi. atlatmaya çalıştı. hep dua etti allaha sığındı hiç isyan etmedi. sonunda rabbim ona 2 ay sonra tekrar hamileleik ve oğlunu kaybedeli 3,5 sene oldu. şimdi yeni 2, oğlunuda kucağına aldı. bu dünyada imtihanı var herkesin. o sebeple sen kendini bunları düşünüp yıpratma demekki onun alalcak nefesi yokmuş bu dünyada.

Gözlerim dolu dolu okudum şuanda bölümümde çalıştığım bi arkadşaım hamile aynı durum ne yazıkki onun başında fakat eşiizin vermiyor doktorlar risk çok yksek diyor ve hergün bebeği için ağlıyor:( ona okutamadım bunu ama inan herkes aynı kararı verirdi bi anne olarak oda aldırmak istiyor ama eşi malesef izin vermiyor:( umarım sağlıklı olur senin içinde emin ol annesin ve kendi acına rağmen böyle bi karar verdin onun için umarım en kısa zamanda sağlıklı bebeğini alırsın kucağına

tüylerim diken diken oldu, gözlerim doldu :14: kendi evladımı düşündüm bir an

acaba sorusunu atamaz insan içinden ama hayırlısı böyleymiş demek ki demekten başka çare yok ,sağlıksız bir bebek olsaydı daha zordu hayat onun içinde sizin içinde

Allah sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah

amin Allah isteyen herkese evlat versin.
ama işte bu acaba sorusu yıpratıyor beni.

kendini bu kadar yıpratıp bunalıma sokman psikolojin açısında hiç ii değil. Allahın izniyle inş tekrar anne olursun sonuçta çok erken bi dönemde daha oluşmadan olanlar olmuş olmasaymış iimiş ama kader imtihanın. benim arkadaşım 17 aylık oğlu gözlerinin önünden camda düşüp vefat etti. tabi mahvoldu ama Allah tan dedi. ömrü bu kladar dedi. atlatmaya çalıştı. hep dua etti allaha sığındı hiç isyan etmedi. sonunda rabbim ona 2 ay sonra tekrar hamileleik ve oğlunu kaybedeli 3,5 sene oldu. şimdi yeni 2, oğlunuda kucağına aldı. bu dünyada imtihanı var herkesin. o sebeple sen kendini bunları düşünüp yıpratma demekki onun alalcak nefesi yokmuş bu dünyada.

kasım ayı gidiğinden beri bu durumdayım bugün doğabilrdi,şöyle yapıyo olurduk diye diye kafamdan atamıyorun,
tevekkül etmek lazım,bana da zaman lazım sanırım...

Gözlerim dolu dolu okudum şuanda bölümümde çalıştığım bi arkadşaım hamile aynı durum ne yazıkki onun başında fakat eşiizin vermiyor doktorlar risk çok yksek diyor ve hergün bebeği için ağlıyor:( ona okutamadım bunu ama inan herkes aynı kararı verirdi bi anne olarak oda aldırmak istiyor ama eşi malesef izin vermiyor:( umarım sağlıklı olur senin içinde emin ol annesin ve kendi acına rağmen böyle bi karar verdin onun için umarım en kısa zamanda sağlıklı bebeğini alırsın kucağına

durumun en zor kısmı kararın sana bırakıldığı kısım,doktorlar riskler bunlar ama yine de son karar senin dediler hep
bu benim canımı yakan bu kararı ben verdim,eşim de bana bıraktı.
Allah arkadaşının yardımcısı olsun neler hissediyo bire bir yaşadım biliyorum,onun işi daha zor eşinden desteği de yok.

tüylerim diken diken oldu gözlerimde yaşlarla okudum Allah esirgesin kendi yavrularım aklıma geldi biran

henüz oluşum aşamasında yaşamışsınız dr. başka yönde bir cevap verselerdi durum böyle olmayacaktı zaten

çok üzüp yıpratmayın kendinizi Allahın takdiri elden birşey gelmiyor..

okurken içim burkuldu :5:
çok zor da olsa en mantıklı kararı vermişsiniz. ya bebeğinizi doğurmak isteseydiniz ve bebeğiniz herhangi bir sorunla doğmuş olsaydı o vicdan azabını nasıl taşıyacaktınız.
Allah size sabır versin inşallah en kısa zamanda tekrardan hamile kalırsınız ve sağ salim çocuğunuzu kucağınıza alırsınız.
Allah isteyen herkesi evlat sahibi etsin (Amin)

Lütfen suçlamayın kendinizi... İnşallah hayırlı zamanda alırsınız siz de bebeğinizi kucağınıza ama
bu olayda hatalı olduğunuzu düşünmeyin lütfen. Test bile yapmışsınız. Böbrekleriniz için verilecek
o ilacın etkisini geöçtim, 6 defa röntgen ışınlarına maruz kalmış olmanız çok fazla küçücük bir
zigot için... Biz kocaman, bağışıklık sistemi yerinde insanların bile olumsuz etkilenme katsayısı
çok yüksekken, o küçücük savunmasız birkaç hücre topluluğunun etkilenmemiş olmasına kimse
ihtimal veremez. Sizin için çok zor olduğuna eminim ama o ışınların yaratacağı etkileri biraz
olsun araştırırsanız belki biraz da olsa vazgeçersiniz kendinizi suçlamaktan. Allah tüm bebekleri
sağlıkla getirsin dünyaya inşallah...

tüylerim diken diken oldu gözlerimde yaşlarla okudum Allah esirgesin kendi yavrularım aklıma geldi biran

henüz oluşum aşamasında yaşamışsınız dr. başka yönde bir cevap verselerdi durum böyle olmayacaktı zaten

Allah kimseyi canının parçasıyla imtihan etmesin.

msj tekrarı.............................

Son düzenleme:
offff :14::14:

keşke bunlar hiç yaşanmasaymış ama olmuş işte..kendinizi suçlamayın,vicdan azabı duyacak bir durum yok..kim ister bunu yaşamayı...

Bir anne olarak içim sızlayarak okudum yazınızı.

Ne söylesem senin üzüntünün yanında yetersiz kalacak, onun için bir şey söyeyemiyorum sadece Allah sabır versin.

msj tekrarı..............................

Son düzenleme:
Lütfen suçlamayın kendinizi... İnşallah hayırlı zamanda alırsınız siz de bebeğinizi kucağınıza ama
bu olayda hatalı olduğunuzu düşünmeyin lütfen. Test bile yapmışsınız. Böbrekleriniz için verilecek
o ilacın etkisini geöçtim, 6 defa röntgen ışınlarına maruz kalmış olmanız çok fazla küçücük bir
zigot için... Biz kocaman, bağışıklık sistemi yerinde insanların bile olumsuz etkilenme katsayısı
çok yüksekken, o küçücük savunmasız birkaç hücre topluluğunun etkilenmemiş olmasına kimse
ihtimal veremez. Sizin için çok zor olduğuna eminim ama o ışınların yaratacağı etkileri biraz
olsun araştırırsanız belki biraz da olsa vazgeçersiniz kendinizi suçlamaktan. Allah tüm bebekleri
sağlıkla getirsin dünyaya inşallah...

çok araştırdım artık uyku uyuyamaz olmuştum,2 prof +3 farklı doktora göründüm
belkide kendimi inandırmak için.

offff :14::14:

keşke bunlar hiç yaşanmasaymış ama olmuş işte..kendinizi suçlamayın,vicdan azabı duyacak bir durum yok..kim ister bunu yaşamayı...

Bir anne olarak içim sızlayarak okudum yazınızı.

Ne söylesem senin üzüntünün yanında yetersiz kalacak, onun için bir şey söyeyemiyorum sadece Allah sabır versin.

Allahtan bir bebek diliyorum son 3 aydır,acımı hafifletsin kucağımı ısıtsın.

çok üzüldüm içim sızladı okurken;

ama kendini suçlamaktan vazgeçmen lazım hepimizin imtihanı hesabı ayrı senin bununla imtihan eden rabbine üzülürek kendini suçlayarak isyn etme canım hakkımda hayırlısı buymuş de ve bol bol dua et rabbine sıgın meryem suresini oku
sen kendini suçlamaya devam ettigin sürece kendinden ve çevrenden uzaklaşacak herkese yabancılaşacaksın bir süre sonra aynadaki yüzünden sıkılacaksın bunu kendine yapma takdiri ilahi kaderin önüne geçemeyiz ama güzel bir kader için rabbimize yalvarabiliriz dualara sıgınabiliriz duanın açamayacagı kapı yoktur canım rabbim sana ve eşine çok güzel kaderler yazsın ve hayırlı saglıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin amin..

çok üzüldüm içim sızladı okurken;

ama kendini suçlamaktan vazgeçmen lazım hepimizin imtihanı hesabı ayrı senin bununla imtihan eden rabbine üzülürek kendini suçlayarak isyn etme canım hakkımda hayırlısı buymuş de ve bol bol dua et rabbine sıgın meryem suresini oku
sen kendini suçlamaya devam ettigin sürece kendinden ve çevrenden uzaklaşacak herkese yabancılaşacaksın bir süre sonra aynadaki yüzünden sıkılacaksın bunu kendine yapma takdiri ilahi kaderin önüne geçemeyiz ama güzel bir kader için rabbimize yalvarabiliriz dualara sıgınabiliriz duanın açamayacagı kapı yoktur canım rabbim sana ve eşine çok güzel kaderler yazsın ve hayırlı saglıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin amin..

Birkaç aydır iyiydim ama bebeğin doğum tarihi yaklaşınca böyle oldum,haklısın dua dan başka bir şey gelmiyor elden...

durumun en zor kısmı kararın sana bırakıldığı kısım,doktorlar riskler bunlar ama yine de son karar senin dediler hep
bu benim canımı yakan bu kararı ben verdim,eşim de bana bıraktı.
Allah arkadaşının yardımcısı olsun neler hissediyo bire bir yaşadım biliyorum,onun işi daha zor eşinden desteği de yok.

:(:( hergün dua ediyoruz onun için rahatlatmaya çalışıyoruz eşiyle arası bozuldu bebek yüzünden ki okadar mutluydu evliliğinde doktorlardan güzel haber duymak istedikçe kimse konuya yorum getirmiyor gitmedi doktor kalmadı ağlamaktan hasta oldu düşük tehlikesi var ve işe geliyor :( eşine düşük tehlikesi olduğunu söylemedi yataktan kaldırmaz diye allahım affetsin ama bazen inaşşalh sağlıksızsa allah alır diyor teselli bile verememek çok zor:(((

Back