• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok üzgumum aşisizdi ve kizamik 😥

Bahsettiği hastalığı okuyunca benim bile kalbim acıdı , bebek inşallah sağlıklıdır... çok üzüldüm ya keşke aşı karsitlari karşıt olmadan önce bunların bilincine varsa☹️ her çocukta oluyor mu diye sormuş 300binde birmis..milyonda bir bile olsa bu ihtimal göze alınmamali aşı zorunlu olmalı .. "....Kızamık enfeksiyonunun nadir görülen geç dönem komplikasyonudur (1/300.000)" SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) Hastalığı
Tabiiki inşallah iyidir bebek, Rabbim hepimizin evlatlarini korusun, ama aşı karşıtı olup "bebegime birsey olur mu" falan dememeli bir insan bence. Hanimefendinin özellikle aşı karşıtı olmadigina inanmak istiyorum. Ama buna israrla cevap vermiyor.

Tabiiki inşallah iyidir bebek, Rabbim hepimizin evlatlarini korusun, ama aşı karşıtı olup "bebegime birsey olur mu" falan dememeli bir insan bence. Hanimefendinin özellikle aşı karşıtı olmadigina inanmak istiyorum. Ama buna israrla cevap vermiyor.
Evet karşitiydim. Buda tamamen cahillikten şuan çok pişmanım

İki gece kaldik birseyi yok deyip yolladilar tam sonuçta söylemediler

Yaaa hanimefendi üzgünüm ama işte bedel bu kadar ağır =( inşallah evladınıza birşey olmaz, yukarıda bir hanimefendinin dedigi gibi bir arastirma hastanesine götürün birsey yapin burada kimse size tam yardimci olamaz. Bir de saglik ocagindaki doktorunuza, ebenize bir sorun bakalim geç de olsa diğer aşılar yapılıyor muymuş? Belki yaş geçse de yapıyorlardır.

Sizin cehaletinizin bedelini umarım o minik yavru ödemez. Bizlerin çocuklarının aşılı olmasının avantajlarını kullanmak istemişsiniz, elinizde patlamış. Daha çok gözünüze uyku girmez de ben bunu neden yaptım diye uzun uzun düşünürsünüz. Birbirinizi fişteklediğiniz facebook gruplarına da yazın oradan da devam etsinler hiç bir şey olmaz diye gaz vermeye.

Birşey olmadı cok şükür bir türlü atlattık. Cok okudum bu aksam asi olduğu halde agir gecirenleri. Bn biraz evhamliyim. Ondan araştırıyorum. Aşi iyi oldugu kadar kötülüğü de cok. Benim suan ki üzüntüm ilerde ya birşey olursa diye
Ohoooo biz kime konuşuyoruz ki, yaaa milletin sabrıyla oynuyorsunuz yemin ederim, 3 yaşındaki bebenize asla kötülük gelsin istemem ama sizin uykularınız bu kafayla daha çok kaçar. Az önce bir tarafı tutuşup çocuğum ölür mü diyordunuz, cehalet diyordunuz, 30 saniye sonra kötülüğü de çok mu oldu aşının?

Saçma sapan dayanaklarla yaptırmadığınız aşıların bedelini minicik bebek ödeyecek farkında mısınız? Nasıl bi bencillik Allahaşkına bu. Kızamık çoğaldı diye 12. ayı bile beklemiyorlar 9. ayda yapıyolar aşıyı. İlkokulda yapılan tekrar dozunu bile öne çektiler bu yıl. Umarım bebeğinize bir şey olmaz. Sadece kendi bebeğinize de yapmıyosunuz bi de bulaş boyutu var bunun. Size söyleyecek daha çok şeyim var ama zaten olan olmuş bir de hala kötü yanları da var diyosunuz. He aynen yaptıran çoğunluk düşünmüyo hiç çocuğunu biz siz düşünüyosunuz.

Saçma sapan dayanaklarla yaptırmadığınız aşıların bedelini minicik bebek ödeyecek farkında mısınız? Nasıl bi bencillik Allahaşkına bu. Kızamık çoğaldı diye 12. ayı bile beklemiyorlar 9. ayda yapıyolar aşıyı. İlkokulda yapılan tekrar dozunu bile öne çektiler bu yıl. Umarım bebeğinize bir şey olmaz. Sadece kendi bebeğinize de yapmıyosunuz bi de bulaş boyutu var bunun. Size söyleyecek daha çok şeyim var ama zaten olan olmuş bir de hala kötü yanları da var diyosunuz. He aynen yaptıran çoğunluk düşünmüyo hiç çocuğunu biz siz düşünüyosunuz.
Bence çocuğuna bir şey olmayınca aşı karşıtlığına devam edecek . Hatta eskisinden daha şiddetli savunacak. Argümanı da bak bir şey olmadı olacak. Ama ülkemize o kadar çok aşısız göçmen,mülteci her neyse geldi ki gündemde olmayan her hastalık yeniden ortaya çıktı.asi karşıtları ve bu mülteciler yüzünden çocuklarımız tehlike altinda

Bence çocuğuna bir şey olmayınca aşı karşıtlığına devam edecek . Hatta eskisinden daha şiddetli savunacak. Argümanı da bak bir şey olmadı olacak. Ama ülkemize o kadar çok aşısız göçmen,mülteci her neyse geldi ki gündemde olmayan her hastalık yeniden ortaya çıktı.asi karşıtları ve bu mülteciler yüzünden çocuklarımız tehlike altinda
İşin kötü tarafı bu hastalık eğer bi zarar verdiyse uzun vadede ancak anlaşılıyor. O zamana kadar içi içini yiyecek gerek var mı yani buna.
Yıllardır yapmaya çalıştıkları aşı politikasını mülteciler yüzünden yerle bir ettiler zaten. Yine de en azından hafif atlatır diye kendimi rahatlatıyorum. Oğluma rotavirüs aşısını yaptırmıştım. Rotavirüse yakalandı ama 2 günde evde atlattı. Eğer aşı olmasaydı 1 hafta 10 gün hastane süreci olacaktı.

Çocuğunuzun sağlığı ile kumar oynamışsınız resmen hala aşıların kötülüğü de çok diyorsunuz
🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Ayrıca nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Türkiye eski Türkiye değil. Hamileyim tetanoz aşısı için aile hekimliğine gittiğimde doktor ve hemşireler iyi ki yaptırma kararı aldınız ülkemiz son yıllarda çok göç aldığı için aşılarla kaybolan virüs ve mikroplar yeniden hortlamaya başladı dediler

Neden aşı karşıtı olduğunu asla anlayamıyorum bu insanların. 27 yaşındayım, bizim dönemimizde bu aşıların bir kısmı şimdiki gibi karşılanmıyor olmasına rağmen ailem çok şükür bütün aşıları yaptırmış bize. Çok nadiren hasta olurum, 2-3 yılda bir belki ağır bir grip geçiririm. Neye dayanarak aşı karşıtı oluyorsunuz? Bunlar covid aşıları gibi yeni bulunmuş aşılar değil, uzun vadede olumsuz bir yan etkisi olsa zaten gözlemlenirdi. Bu ülkemize gelen aşısız mültecilerden dolayı Allah korusun bebeğiniz çocuk felci gibi ağır hastalıklara yakalansa ne yapacaksınız? Aklım almıyor gerçekten

Yani bir işe kalkışıyorsanız keşke iyice araştırıp öğrenip bu öğretiyi benimsemiş bir doktor rehberliğinde girişseniz. Aşı karşıtı doktorlar illa ki vardır. Bu akılları veren.
Ben de aşılara karşı çok ılımlı bir insan değilim. Ama bebeğim için bunun vebalini almam. Kendim aşı olmam.
Yine de korkmayın. Eskiden kızamık aşısı yoktu. Öyle olsa herkeste beyin hasarı kalmış olması lazımdı. :)

Çocuğunuzun sağlığı ile kumar oynamışsınız resmen hala aşıların kötülüğü de çok diyorsunuz
🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Ayrıca nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Türkiye eski Türkiye değil. Hamileyim tetanoz aşısı için aile hekimliğine gittiğimde doktor ve hemşireler iyi ki yaptırma kararı aldınız ülkemiz son yıllarda çok göç aldığı için aşılarla kaybolan virüs ve mikroplar yeniden hortlamaya başladı dediler
Tesadufen konuyu okuyunca ıcım acıdı bılıyomusun:KK43: o kadar cevremızde cocugu hastalanan varkı.demek nedenı buymus bende dusunuyordum bu cocuklara nerden bulasıyo bu hastalıklar dıye..tum anneler toplanıp cımere yazsın aşısız multecı alınmasın o zaman,çok çok üzücü bir durum.. :KK43: biz neden böyle olduk ki :KK43:

Benim abim 35 yaşında ve 1 haftadır karantina gibi evde kızamık testi pozitif çıktı ilaçlar kremler verdiler yavaş yavaş geliyor kendine çok geçmiş olsun 😕😕😕

Back