Çok tedirginim...!:(

HilalEmre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2009
11
0
Herkese merhabalar

Karın ağrısı ve bulantı şikayeti ile acile gittim. testler yapıldı,film çekildi. herşey oldu bitti doktor bide gebelik testi yapalım dedi bilmeden hamile kalmışım... bilmedende filme girdim.. 3 ayrı doktora gittim.. sadece biri aldır sakat olma riski yüksek dedi.. diğerleri 2 haftalıktan küçükken film çektirdiğim için sorun yaşamayacağımı söyledi.. çok zor günner geçirdim... 2 haftalıktan 7 haftalık olana kadar doktor doktor gezdik.. şuanda 9 haftalık... bebeğim olacağ için sevinemiyorum bile.. kocaman bi korkum var ayrıca bir derdim daha var yarın doktoruma başlıcam.. fakat yarına kadar dayanamıyacağım.. akıntı rengi kahve yada kırmızıya yakın pembe çamaşırım kirlenmiyor.. tualetim bittiğinde oluyor... ayrıca karın ağrısı çok fazla.. sanırım üzüntüden böyle oluyor.. ne yazıcağmı bilemiyorum...

(((((((

1. korkum film çektirmem Radyasyona mağruz kaldım mafoldumben
2. korkumda akıntı rengim mafoldumben

neden korktuğunu ben anlayamadım :bbo:

rontgen,film çektirmek hamileyken sakıncalı..hatta alışveriş merkezlerinde bile üstünde silah fln var mı diye bı yerden geçersin ya hamileler ve cocuklar ordan bile geçmez..Allah korusun cocuğun sakat dogma riski vardır..
ama sizin ki çok küçükmüş yani o kadarlik hamilelerin cogu zaten hamile olduğunu anlamaz,sizin durumunuzu yaşayabilir..o kadar küçük bebeğe bir sakıncası yoktur belki..ne zaman öğrenebiliyorsunuz böyle bir durum olup olmadıgını?ama herkesin basına geliyordur bence 2 haftalık hamilelik anlaşılmaz ki..

2 haftalık olduğu için kullandığınız ilaçların veya çektirdiğiniz filmin bir zararı olmaz diye biliyorum. zaten hamilelik 1 ayda anlaşılıyor. zaten doktorunuzda söyleyecektir endişelenmeyin.

lekelenme benim 2 hamileliğimde de oldu. çok olmadığı sürece bir sorun olacağını sanmıyorum a.s.

1. korkum film çektirmem Radyasyona mağruz kaldım mafoldumben
2. korkumda akıntı rengim mafoldumben

üzülmeyin... benim annemin başına neler geldi anlatsam sonradan bu çocuğun nasıl sağ salim doğduğuna şaşırırsınız

siz kendinizi üzüp de bebişi üzmeyin:lepi:

Hepinize çok teşekkür ederim. Yarın nasıl olucak bana bilmiyorum ışallah hiç bir sıkıntısı olmaz Allahın izni ile Sizlerlede paylaşmak istedim.
Boş durduğum heran ağlamakla geçiyor.

ben dün röntgen çektirdim de kapısında hamilelik şüphesi olanların girmesi yasaktır yazıyordu.
sizi korkutmak istemem inşallah da bişey yoktur... sağlıkla alırsınız bebeğınızı kucağınıza...

canımcım hiç ama hiç üzülme profilimde çalışmıyorum yazıyor ama ben radyoterapide teknikerim. radyasyonu en iyi ben bilirim. 14 yıldır bir fiil radyasyon alanında çalışıyorum. ben de2000 yılında gebe kaldım ama izin döneminde iken kontrollu bi gebelik oldu. fakat bizim ortamda çalışan bir çok arkadaşım çalısırken hamile kaldı. hem de senin gibi tek bir çekim ile değil biz yaklaşık 5 saat bir fiil cihazda çalışıyoruz. tatlım hiç korkma bebeğine radyasyondan bi şeycikler olmaz. zaten hep şu söylenir radyasyonda ya hep ya hiç ilkesi vardır. eğer ışından dolayı bebeğine bişey olcak olsaydı bu vakte kadar olurdu. ayrıca 8. hafta en önemli risklerin oluştuğu hafta ondan öncesinde zaten cenin etkilenmez.benim arkadaşım gebeliğini 6. hafta sonunda farketti emzikliydi yani doğum yapmıştı gecikmenin üstüne düşmemiş. yani toplam 6 hafta boyunca çalışmıştı çok şükür gayet sağlıklı bebeği var. başka bi arkadaşım aşılama yaptırdı o da bi kaç kez denedi. tüm denemelerinde cihazlarda çalışıyordu.onun da gayet sağlıklı bi bebeği oldu.diğer sorunun içinde belki progesteron hormonun eksiktir onu da fitil ve ya hapla tamamlıyorlar eğer bebiş seni bırakmaya karar vermemişse hepsinin üstesinden gelirsiniz. herşey gönlünce olsun diliyorum....

dılerım sorun olmaz ama unutmayınkı Ancak aklınızda tutmanız gereken nokta hiçbir ilaca, radyasyona ya da başka bir etkene maruz kalmayan anne adaylarının bile %2-3'ünde bebeklerin çeşitli anomalilerle doğmalarıdır.yanı tıp cogunlugu mucızedır okadar mucızeler doguyorkı dılerımkı saglıklı bıcımde bebegınızı kucagınıza almak nasıp olur..

a.s.

Eşimde yanımda oda bende derin bir oh çektik sayende canım benim. Çok teşekkür ederim.. ıçimden ılık ılık bişiler akıp gitti... Şimdi sevinçten ağlıcam Nasıl teşekkür ediceğmi bilemedim.. a.s.

rica ederim ne demek korkulu bi anneyi rahatlattıysam ne mutlu bana. radyasyon çok ama çok abartılıyor. bilinmeyen bi şey olduğu için korkma hep pozitif olmaya çalış....

canım bende sağlık personeliyim.. üzülme bişey olmaz bizimde bi hastamız vardı bize söylemedi gebe olduğunu 4 aylık gebeymiş dışardan bakınca hiç belli değildi.. bizde bilmeden röntgene aldık.. gebe olduğunu söyleyince çok korktuk ve üzüldük dr. la ama kadın bize dediki diğer gebeliğimde de çektirdim bişey olmadı dedi.. şaşırdık.. kadın doğumcuya gitmesini önerdik..tabi kadın gitmemiş..doğumdan sonra yine uğradı yanımıza.. hemde 2 çocuğuyla birlikte.. çocukların ikisi de çok sağlıklı ayrıca da çok zekiler.. dr. la espiri yaptık radyasyon yaramış diye :) kalbini ferah tut yarın dr. seni yönlendirir zaten.

rica ederim ne demek korkulu bi anneyi rahatlattıysam ne mutlu bana. radyasyon çok ama çok abartılıyor. bilinmeyen bi şey olduğu için korkma hep pozitif olmaya çalış....

ne bilim ilk gittiğimiz doktor (doktor diyorum allahın cezasına hala) karar sizin dedi. sakat olma riski çok yüksek dedi.. aç karnına gel hemen hallederiz dedi

2. doktorumuzda sizin dediğiniz gibi ya hep ya hiçten bahsetti. sizdende duymam çok daha pozitif olmama neden oldu... çok teşekür ederim.. siz beni mutlu ettiniz allahta sizi mutlu etsin carefullycim..

Son düzenleme:
benim görümcemde habersiz film çektirdi hamileyken 2 aylıkmış..
hemde 3 ayrı film çektirmiş ayrı zamanlarda.. derken hamile olduğunu öğrenmiş
Allah a güvenir sığınırım sağlıkla kucağıma alacağım diye empoze etmiş.
ve şuan 5 yaşında sağlıklı afacan bir oğlu var :)
sadece ilk doğduğunda kulağında fazladan et parçası varmış onuda küçük operasyon ile almışlar..
Allah ın izniyle senin bebeğede hiçbişey olmaz inşallah ve sağlıkla kucağına alırsın...

bu arada gerçekten röntgendeki radyasyon abartılıyor..
akşama kadar tv,adsl,cep telefonu,baz istasyonlarından aldığımız radyasyon daha fazla eminim...

bişi diyecektim ama banlanmayayım bir doktor!!! için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…