Çok sıkıntıdayım yardım edin

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
Şu anda 20 yaşındayım, öss'ye hazırlanıyorum, seneye yaş 21 olacak üniversiteye başladıgımda.En iyi ihtimalle 23, hatta 24 sayılabilecek bir yaşta bitecek okul.(İlk üniversiteme 17 yaşında girmiştim, istemedigim bir bölüm oldugu için 2 sene sonunda bıraktım, daha dogrusu ilişigi kestim, kaydım hala duruyor).Belki fazla geç bir yaş değil ama benle aynı dönemde mezun olmuş neslin büyük bir bölümü üniversitenin son senesinde olacak ben daha yeni başlarken,bu da düşününce insana epey bir koyuyor.Hayatta hiç ilerlememiş gibi hissediyorum, birçok deneyimi kaçırmış gibi hissediyorum(hissetmekten önce cidden öyleyim sosyal fobimin de katkısıyla)...Ayrıca bunun olası yüksek lisansı, askerligi vs. var.Neredeyse 30'a yakın bir yaşta hayata atılmış olacagım.

Sizce üniversiteye başlamanın ideal yaşı nedir,siz kaç yaşında başladınız ? "Okumanın yaşı yoktur" veya "Age is Just a Number" gibi geyikleri bir kenara koyalım istiyorum.Sosyal fobili olduğumu göz önüne alırsak üniversiteye, hayata geç başlamanın ne gibi olumsuzlukları olabilir ?

bunu bi sitede buldum tam benim şu anki halime uygun belki üni ile ilgili açtığım konuları okumuşsunuzdur bu senede hüsran bi umut seneye hazırlanıcam öğretmen olmak istiyorum ikilemlerde çok kaldım başka bölüm yazmayı çok düşündüm yazsam tutardıda ama istemiyorum işte bide sonuçta bayanız bi erkek olsam 24 25 geç gelmiyecek yine geç değil ama sadece kendime göre kara veremiyorum uzun süreli ilşkim var erkek arkadaşım seneye askerden gelicek okulu bitti evlenmek istiycek haliyle bende istiyorum okurken evlenmeyi düşünüyorum ama cesarette edemiyorum nasıl olur bilmiyorum GÜNLERİM BERBAT GEÇİYO

aman canım dert ettiğin şeye bak.
Öğretmenliğin yaş sınırı 40.demekki daha çoook vaktin var.

4 yıl sonra bir mesleğin olsun mu istersin yoksa ev kadını olmayı mı?
Çocuğuna nasıl bir anne olmak istersin,ona daha iyi bir hayat şartı sunmak istemzmisin?

Sevgilin seni bekler yada evlendikten sonra okumaya devam edersin.

Bizim sınıfta çocuğu olanlar bile vardı.

Kuzenim 27 yaşında 2. üniversitesini okuyor.Daha önce 2 yıllık bitirdi.bu okuduğu bölümden de iş çıkmaaz.Yüksek lisans da yapmayı düşünüyor.Ve çok uzun zamandır süren bir ilişkisi var.
İsteklerine saygı duyar eminim erkek arkadaşın.

Son düzenleme:
)...Ayrıca bunun olası yüksek lisansı, askerligi vs. var.Neredeyse 30'a yakın bir yaşta hayata atılmış olacagım.

ARKADASIM SEN BAYAN OLDUGUNDAN EMINMISIN ASKERLIGI FALAN HESABA KATMISIINDA?????????sengözlerimebaksanab

seviosan evlen gene okursun nolcak.. okulu her zaman okursun ama her zaman kafan göre seni sevecek bi erkek zor bulursun.. dürüst ii biri ise hic dusunmekaydirigubbakcemile

Alinti yaptgini yazmis üyemiz şutarafagitti

bir yanda okuyup bir yandan evliliğii hatta çocuk büyüten okadar çok insan varkii bence ideallerinizin peşinden gitmelisiniz ki daha sonra keşke keşke keşkee demeyeseniz........

Son düzenleme:
Alinti yapmayi bilmiyor olabilirde arkadasimiz yenide üye, yaziyi tümden okuyunca anlasiliyor alinti yaptigi.
Mesaj yazarken alinti yapacaksaniz
bu secenegi kullanir ve arasina yaziyi eklerseniz alinti olarak cikar. yerimseniben
Birde bu sekilde okuyun olurmu gece gece de haksizlik yapmamis olalim üyeye :sm_confused:

okadar karmasik ki bastaki paragraf kendi derdiymis asagidaki alintiymis gibi gorunuyor, tam tersi ise sozumu geri aldim:1closedeyes:

başka bi sitede okudum dedim ya bana çok uyduğu için aynısını geçirdim düzeltmedim bayan olduğuma eminim kaydirigubbakcemile3

bunu bi sitede buldum tam benim şu anki halime uygun belki üni ile ilgili açtığım konuları okumuşsunuzdur bu senede hüsran bi umut seneye hazırlanıcam öğretmen olmak istiyorum ikilemlerde çok kaldım başka bölüm yazmayı çok düşündüm yazsam tutardıda ama istemiyorum işte bide sonuçta bayanız bi erkek olsam 24 25 geç gelmiyecek yine geç değil ama sadece kendime göre kara veremiyorum uzun süreli ilşkim var erkek arkadaşım seneye askerden gelicek okulu bitti evlenmek istiycek haliyle bende istiyorum okurken evlenmeyi düşünüyorum ama cesarette edemiyorum nasıl olur bilmiyorum GÜNLERİM BERBAT GEÇİYO

burdanda bayan olduğumu anlayabilirsin neyse arkadaşlar konu bu diil valla çok sıkıntıdayım ben okumadan yapamam hele bu kadar uğraşmışken ne biletim sanki herşeye geç kalmışım gibi hissediyorum

Kendi kendine sikinti uretmekten baska bisey degil senin yaptigin arkadasim...:1ninca:
Ailen evlen diye diretmiyor, kucuk yasta evlilik yapmamissin, burda nicelerini okuyoruz
biraz etrafina baksan suan yaptiginin cok yerinde oldugunu gorursun...benneyaptımki
24-25 yas evlilik yapmak icin gec mi hayir bilakis erken bile...

Once hayatini kur, meslegini eline al, dunyanin binbir turlu hali var biliyosun
acele etme evlenmek icin

Sen en başta en doğru kararı vermişsin,istediğin bölümü okumak istemen senin en tabi hakkın.İlişkin uzun süreliymiş eminim erkek arkadaşın senin her kararına saygı duayacaktır ve anlayış gösterecektir.Hem evli olup okuyan o kadar çok kişi var ki.Ne olursa olsun hayatta hiçbir şey imkansız değildir.

Ben seneye başlıycan çoğu arkadaşım okulu bitiricek yada son sınıfı okuycak çevrem yine konuşucak bu senede olmadı diye bunlar sıkıntı oluyo benim için belki erkek arkadaşımın işi benim okuduğum yerden uzak olucak evlilik işi yatıcak mecburen 24 yaşımda evlenicem ben çok sorun yapmam ama genelde bizim burda 20 21 22 evleniyo herkes...Herşeyi düşüne düşüne kafam karıştı inş yoluna girer herşey belkide boşuna sıkıntı yapıyorum

güzel kardeşim alıntımış o yazı şimdi anladım

önlisans mezunu yazmışsın eğitimine ne bölümü bitirdin sorabilirmiyim?

önlisans bitirip açık öğretimle tamamlayıp yüksek lisansla

üniveriste hocaları olan tanıdıkllarım var sende deneyebilirsin...

ama hangi önlisans bölümü bitirdin ???

Son düzenleme:
öylesine yazılmış bişi o 2006 mezunuyum lise yani

bence takma kafana benim okulda
27 yaşında kız arkdaşlarım vardı
düşün ben o zaman 18 dim onlar 27
ve çok iyi anlaşırdık...
açık öğretim anaokulu öğretmeni olabilirsin
hem evliykende devam edersin...
Allah yardımcın olsun...

öyle bi şansım var mı ben düz lise mezunuyum

öyle bi şansım var mı ben düz lise mezunuyum

benim bildiğim

sözelciler anaokulu öğretmeni olabiliyor
bizim düz lisede anaokulu öğretmenliği kazanan arkadaşlarım vardı

ama anadolu üniversitesi açıktan okumak istersen
eşit ağırlıkta olsan sözelciden olsan şansın var
ama puanları aynı normal üniversiteler gibi biraz yüksek
ama istersen yapacağına inanıyorum...

ben sözel çıkışlıyım baktım biraz önce açıköğretim sitesine sadece meslek lisesi öğrencileri alınıyo diye okudum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…