- 31 Mart 2022
- 2.035
- 1.634
Selamlar. Yakın arkadaşınız bir yakınını kaybetmek üzere, doğal olarak çok üzgün. Ne yapardınız, nasıl yanında olurdunuz?
Kendim için soruyorum bunu çünkü bir süredir bir yakınım ölümle pençeleşiyor ve evdeki herkes yas halinde fakat yakın arkadaşlarım iki mesaj atıp bir daha ne sordu, ne aradı. Kötü gün dostu böyle zamanlarda belli olurmuş diyip bir de onları düşünüyorum. Yaptıkları normal mi, ben mi fazla abartıyorum?
Şartlara göre değişir. Yakın arkadaşınız konum olarak da gelip yanınızda olabilecek bir mesafede mi? Şehir dışında vs ise her zaman yanınızda olması zor. Okuyor mu, çalışıyor mu bilmem ama cidden yoğun bir hayatı var mı mesela yanınızda olmasına engel olabilecek kadar?
Bu bahsettiğiniz yakınınız sizin için ne kadar önemli? Yani herhangi bir akrabanız ise etkilenebileceğinizi düşünmemiş olabilir. Ancak sizin için gerçekten çok önemli ve değerli biri ise bunu bildiği halde size destek olmaması çok saçma olur.
Bir de mesela cidden çok yaşlı aylardır hastahanede vs yatan biri ise de kendince önemsememiş olabilir.
Mesela benim arkadaşımın dedesi hasta 2 senedir bugn yarın ölür gözüyle bakıyorlar. Bir süre hastahanede yattı sonra eve çıkardılar ama baya ağır yatalak durumda. Doktor sabaha bile çıkmaz demiş üstüne 2 haftadır hayatta. Ben başka şehirlerdeyim şimdi bu durumda yanında olamıyorum. Gitsem ne değişecek? 2 senedir bekliyorlar ve bir 2 sene daha yaşayıp yaşamayacağını bilemeyiz ki.. Ne kadar yanında kalabilirim sonuçta, evim var eşim var işim var...