Çok saçma bir konu ama sizede oluyor mu ? :D

myskybeatsyours

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
1.404
3.641
33
Merhaba arkadaşlar...

Hemen konuya geçmek istiyorum

Sosyal medya olarak sadece instagram kullanıyorum ama artık çok tuhaf hissetmeme sebep oldu...

Aklımda biri var mesela, o kişiyi aratmak için etkileşim sayfasına girmem lazım ama daha aratmadan patt diye o kişi etkileşim sayfamda oluyor..

Anlamanız için örnek vereyim :

Bugün aklıma Ece Sükkan düştü ( hiç daha önce profilini ziyaret etmeme rağmen ) açtım etkileşim sayfasını ece sükkan yazmak için anaaa bir baktım kadın alt' da duruyor... bunun gibi bir sürü örnek oldu daha önceden.

Açıkcası tırsmaya başladım. Beynimizi mi okuyor bu telefon ??? Eğer öyleyse artık son nokta

Sizde de oldu mu daha önce böyle birşey?

düşündüğümde karşıma çıkmışlığı hiç yok. ama bir kaç defa konuştuğumuz bir konu hakkında karşıma google reklamlarının çıktığına denk geldim. hatta bir ara o kadar çok oldu ki bu mesela bir bebek arabasından bahsediyoruz açıyorum facebook sağda konuştuğumuz bebek arabası. veya bir kozmetikden bahsediyoruz açıyorum ins arada o kozmetik vs. baya takmıştım kafayı. sonra arkadaşlarla geyiğini yaptık len bizi dinliyorlarmı acaba falan diye açtım telefonu tak karşıma bu haber çıktı http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/03/160302_casus_akilli_telefontwiterda http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/03/160302_casus_akilli_telefon

sonra bıraktım bu işleri neme lazım

Ya zaten kamera da bile izleyebiliyorlarmış... ben duş a girerken hep telefonu alırdım yanıma bunu duyduktan sonra daha da almıyorum...

Ama tabi bizim gibi normal vatandaşlarını dinleyeceklerini veya görüntüleyeceklerini de pek sanmıyorum...

zaten amaç seni izlemek değil ki. ona uygun reklam çıakrmak vs. bunu googleın yaptığına dair çok fazla hikaye var internette hatta yöneticilerine de sormuşlar. yöneticiler bunu yapabileceklerini ama yapmadıklarını özel hayata müdahele etmeyeceklerini söylemişler. vs vs. o konu karışık yani ama henüz düşünce kısmına geçebileceklerini sanmıyorum :)

Ben de bunu yazmaya gelmiştim. Bunu okuduktan sonra test etmek istedim. Aklıma o an kedi evi geldi. Eşime durmadan "kedi evi alalım, kediye de ev lazım" diye konuştum. Telefon hep yanımda tabi ama arama yapmadım konuyla ilgili. Bir süre sonra kedi evleri çıktı reklamlarda. Sonra dedim belki sürekli bu tip sitelerden mama alışverişi yaptığım içindir, kategori değiştirip avizeye döndüm. Avize aşağı avize yukarı derken avize geldi reklamlara. Neden olmasın diyorum, inandırıcı bence. Sonuçta hakkımızda o kadar bilgiyi sevimlilik olsun diye toplamıyorlar.

Konu sahibi bahsettiğin şey zaman zaman bana da oluyor. Ama altı ay önce de olsa illa ki profiline baktığım bir kişi oluyor bu. Hakkında hiç konuşmayıp, hiç de aratmadıysanız belki de daha önce keşfette gözünüze ilişti ama gördüğünüzü bile fark etmediniz, bilinçaltı onu işledi, vakit geçtikten sonra bu şekilde aklınıza düştü. Başka türlü olması nasıl olur bilemiyorum.

Yapay zeka nedir? diye bir arastirin isterseniz.

O değil ama şöyle bişey var.
Bazı kullanıcılar sohbet esnasında konuşulan alakasız bir konuyu daha önce telefondan aratmamalarına rağmen
reklam olarak sayfalarında görüyormuş.
Mesela sohbet ortamında hac zamanından bahsediliyor sonra reklam olarak hac turları vs çıkıyor.
Başına gelen çok. E insan haliyle dinlendiğini hissediyor.

sahsi olarak dinlenmiyor zaten. Bilgisayarlar yapiyor bu isleri. Veriler pazarlama, reklam vs bilmedigimiz daha baska seyler icin kullaniliyor. Ben de konustugum seylerle ilgili reklamla karsilastim esim de oyle ama dusunce okuduklarini sanmiyorum henuz. Sesli olarak suna bakayim vs. demissidir belkim.

Ben mesela :)

arkadaşların arasında takip edenler vardır ondan etkileşim sayfasına düşüyordur. yada benzer kişileri aratmıştırsın instagram öneri olarak sunuyordur. mesele ben yemek ve kitap sayfalarına bakıyorum instada etkileşimde de benzer sayfalar çıkıyor karşıma

Ben de bazen konuştuğum konuyla ilgili reklam vs ile karşılaşıyorum internette.. Pek çok kişiden de duydum bunu. Dinleniliyor olabiliriz. Dinlenilmekten kasıt da atıyorum bir program var ve konuştuğumuz bazı kelimeleri seçip ona göre reklam vs yayınlıyor. Öyle tüm muhabbetin dinlenilmesinden bahsetmiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…