• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok saçma bir konu ama sizede oluyor mu ? :D

Merhaba arkadaşlar...

Hemen konuya geçmek istiyorum :KK70:

Sosyal medya olarak sadece instagram kullanıyorum ama artık çok tuhaf hissetmeme sebep oldu... :KK70:

Aklımda biri var mesela, o kişiyi aratmak için etkileşim sayfasına girmem lazım ama daha aratmadan patt diye o kişi etkileşim sayfamda oluyor..

Anlamanız için örnek vereyim :

Bugün aklıma Ece Sükkan düştü ( hiç daha önce profilini ziyaret etmeme rağmen ) açtım etkileşim sayfasını ece sükkan yazmak için anaaa bir baktım kadın alt' da duruyor... bunun gibi bir sürü örnek oldu daha önceden.

Açıkcası tırsmaya başladım. Beynimizi mi okuyor bu telefon ??? Eğer öyleyse artık son nokta :KK70:

Sizde de oldu mu daha önce böyle birşey?

Merhaba ben ne demek istediginizi anladimn:)) arastirmalarima.gore telefonun mikrofonundan keyword toplaniyormus o yüzden ne konusursaniz onun reklamlari falan cikiyor ya da etkilesim yerlerinde. Arastirdigimda bana oyle demislerdi

Buna sasirmanizi anlayabiliyorum:) maalesef artik Big Brother Is Watching You doneminde yasiyoruz. Artik cok akilli baglantilar kuruluyor internette. Diyelimki google’da veya herhangi baska bir internet arayiticisinda birsey aradiniz, bu aradiginiz urun veya bilgi devamli girdiginiz diyer sitelerdede cikiyor. Mesela belirli bir markanin mobilya takimini arattiginizda bunu instagramdada gormeniz mumkun ‘sponsorlu’ olarak. Veya Kadinlar Kulubunun ust kisminda.

Bizim internette attigimiz her adim (arayiticilarda, facebookta, instagramda, yukledigimiz applikasyonlarla, izledigimiz filmpler youtubeta vs) artik bazi sirketler tarafindan kaydediliyor, birbiriyle baglantili hale getiriliyor, bizi kategorilere sokuyor, ve bu bilgilerimizde buyuk sirketlere satiliyor. Hatta artik politika kampanyalarindan bile kullaniliyor Avrupa’da. Oda soyle oluyor; diyelimki basortu takma modelleri arattirdiniz instagramda, ayni zamanda nebilim ayetler arattirdiniz google’da. Aninda sizin bu arayislariniz birbiriyle baglantiya geciyor ve size bir profil ciziliyor. Sonrasinda ise bazi politik partiler sizin arattirdiginiz sayfalarda reklam veriyor. Tekrarliyorum; ornek olarak verdim bunu!

Buyuk ihtimal arattiginiz kisinin bi haberini okudunuz, bilmem kac saniyeden fazla bir sureligine, yada fotolarini arattirdiniz, siz farkinda bile olmadan biyerde illaki bilgisini arattirmissinizdir. O yuzden instagramda ismi cikmistir.

O değil ama şöyle bişey var.
Bazı kullanıcılar sohbet esnasında konuşulan alakasız bir konuyu daha önce telefondan aratmamalarına rağmen
reklam olarak sayfalarında görüyormuş.
Mesela sohbet ortamında hac zamanından bahsediliyor sonra reklam olarak hac turları vs çıkıyor.
Başına gelen çok. E insan haliyle dinlendiğini hissediyor.

Evet dinleniyoruz zaten, muhtemelen yani.
Bir daha telefona uygulama kurarken dikkat edin mesela, sizden sizin mikrofonunuz, kameranıza, kişi rehberinize, arama geçmişinize falan erişme izni isteyecektir. Mikrofona neden erişim izni istiyor mikrofonla kullanılmayan uygulamalar mesela? Ne alakalı yani mikrofon :)

Cevabı belli.

Instagrami bilmiyorum ama google ve googlea dahil internet sitesi sirketleri büyük ihtimalle hem ses kaydi olarak hem de kullanilan ortak internet aglarindan bilgi aliyor gibi.
Mesela evdeki internetten baglanarak esim kendi telefonundan bir sey bakiyor alisveris icin. Atiyorum kitap bakiyor, sonra bir sure sonra onun baktigi kitaplar bende çıkıyor reklam olarak. Ya da benim baktigim elbiseler onda cikiyor vs.
Gecen gun ama bunun yuh denilecek bir durumunu yasadim, googledan tatil icin cesitli sitelere ve antalyadaki cesitli otellere baktim. Sonra bir sure sonra bilmedigim bir numaradan mesaj geldi, o baktigim otellerden birinin reklam amacli bir mesaji :KK57: tesaduf olmasi tabii ki imkansiz. Belli ki gsm operatorlerindan bilgi alarak ya da siteler kurduklari bir sistemle aninda bilgilerimize ulasarak bize tuketim yaptirmaya calisiyorlar. :KK64:

düşündüğümde karşıma çıkmışlığı hiç yok. ama bir kaç defa konuştuğumuz bir konu hakkında karşıma google reklamlarının çıktığına denk geldim. hatta bir ara o kadar çok oldu ki bu mesela bir bebek arabasından bahsediyoruz açıyorum facebook sağda konuştuğumuz bebek arabası. veya bir kozmetikden bahsediyoruz açıyorum ins arada o kozmetik vs. baya takmıştım kafayı. sonra arkadaşlarla geyiğini yaptık len bizi dinliyorlarmı acaba falan diye açtım telefonu tak karşıma bu haber çıktı http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/03/160302_casus_akilli_telefontwiterda http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/03/160302_casus_akilli_telefon

sonra bıraktım bu işleri neme lazım :KK70: :KK70:
bir ara buradada konu açılmıştı mı durumla alaklı

bize de bi keresinde şu olmuştu, eşimle bi ara bi yemek dükkanına dadanmıştk nerdeyse iki güne bi gidiyoduk sonra sahibi genç bi çocuktu onla tanıştık o da ne bi kaç gün sonra facebook o kişiyi önerdi eşime :o aaa dedik yok artık yer bildirimi de yapmadı gpsi kapalı gezer hayr bi de küçük bi dükkan yani öyle marka belli başlı bi yer de diil :D

Back
X