• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Çok pratik çubuk baklava

adra

Yalnız gülüşümü yakala,öfkem çok ağır gelir sana.
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
13.766
13.418
823
Oktay Usta'dan nefis bir tarif.Hem kolay hem de çok pratik.Baklava paketten pakete değişebiliyor.İstediğiniz kadar sarabilirsiniz.

MALZEMELER
16 adet baklavalık yufka
125 gr.tereyağı
1 kase ceviz
ŞERBET
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon

Yufkaları açıyoruz.
Cevizleri ince bir şekilde kırıyoruz.
Yufkaların üzerine tereyağ sürüp ceviz kırıyoruz.
Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine tereyağı sürüyoruz.
Kalın bir şekilde dilimliyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişiriyoruz.
Baklava fırından çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz.
Afiyet olsun.

xJRWrn.jpg

Son düzenleme:
gerçekten çok pratik ellerinize sağlık:) hazırda varsa tatmayada gelebilir miyiz:):1: şaka bşr yana bu karnı burnumda halimle bayrama gelenlere nasıl ne yapsam diye düşünürken kolay bir tarif oldu teşekkür ederiz

gerçekten çok pratik ellerinize sağlık:) hazırda varsa tatmayada gelebilir miyiz:):1: şaka bşr yana bu karnı burnumda halimle bayrama gelenlere nasıl ne yapsam diye düşünürken kolay bir tarif oldu teşekkür ederiz

Canım olsa dükkan senin.:9:Geçen hafta yapıp bitirdik maalesef.Gerçekten çok pratik.Tepside üstüste dizeceğim diye uğraşmıyorsun.Börek gibi sar sar gitsin.Hamileymişsin.İnşallah bebeğini sağlıkla alırsın kucağına.

Yufkaları açıyoruz.
Cevizleri ince bir şekilde kırıyoruz.
Yufkaların üzerine tereyağ sürüp ceviz kırıyoruz.
Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine tereyağı sürüyoruz.
Kalın bir şekilde dilimliyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişiriyoruz.
Baklava fırından çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz.
Afiyet olsun.

Ellerine sağlık.Bende 2 gün önce hazır baklavalık yufkadan aldım.Tarifine göre yaptım pişirdim şerbetini de döktüm ama Tadına baktığımızda çok kötüydü.Ağzımızda çiğnemeye çalışırken resmen kayış gibiydi.Aklıma markadan olabilirmi diye geldi.

Canım olsa dükkan senin.:9:Geçen hafta yapıp bitirdik maalesef.Gerçekten çok pratik.Tepside üstüste dizeceğim diye uğraşmıyorsun.Börek gibi sar sar gitsin.Hamileymişsin.İnşallah bebeğini sağlıkla alırsın kucağına.

çok teşekkür ederim amin cümlemiz için inşAllah, evet inanılmaz pratik bir tarif paylaşım için tekrar teşekkür ederiz:)

Ellerine sağlık.Bende 2 gün önce hazır baklavalık yufkadan aldım.Tarifine göre yaptım pişirdim şerbetini de döktüm ama Tadına baktığımızda çok kötüydü.Ağzımızda çiğnemeye çalışırken resmen kayış gibiydi.Aklıma markadan olabilirmi diye geldi.

Canım markadan da olabilir,şerbetin soğuk olmasından da olabilir.Bizde kapanın elinde kaldı valla.:9:

programı izlemiştim bunu yaparken
tereyağını eritip iyice kağıt havlu ile süzerek kullandı
çok önemli diye defalarca söylemişti
insanlar bi sürü masraf edip emek edip berbat olunca yazık olur
yapacaklar tereyağını es geçmesin
ustanın tavsiyesiydi
ben yapmadım bizimevde şerbetli tatlı yenmiyo
yapsam bi yıl sürünür

programı izlemiştim bunu yaparken
tereyağını eritip iyice kağıt havlu ile süzerek kullandı
çok önemli diye defalarca söylemişti
insanlar bi sürü masraf edip emek edip berbat olunca yazık olur
yapacaklar tereyağını es geçmesin
ustanın tavsiyesiydi
ben yapmadım bizimevde şerbetli tatlı yenmiyo
yapsam bi yıl sürünür
Ben püfsüz iki kere yaptım gayet güzel oldu.Tereyağını eritip yufkaları yağladım.Bu kadar pratik.İsteyen sizin dediğiniz gibi de yapabilir tabi.

Son düzenleme:
Back
X