Çok Özledim.

Geçmişi bende çok özlüyorum burnumda tütüyor.. 😔😔
O tadı yok hiçbir şeyin.. çocukluğun bile yok..
Ne zevkliymiş meğer her şey..
Okulların bile tadı varmış aktivitelerin hepsini öyle özledim ki
Eskiden çok böyle aman aman şeyler yoktu şimdi imkanda var ama olmuyor o zevki vermiyor.

Oysa darbeler, ekonomik krizler, faili meçhuller, terör, yolsuzluklar, hortumlar ile geçti. Çocuk olduğumuz için dünyadan haberimiz yoktu. 😁
Ay evet oda var.ne Hortumu kanalizasyon borularını kendilerine bağladılar diyordu ya 😂😂

Konuyla biraz alakasız ama. Seksenleri izledim 403 bölüm. Şu an 1990 yılına geldiler ve ben o dönemden o kadar soğudum ki izledikçe. Komşuluk adı altında dönen dedikodular, evde sürekli birbirine yalan söyleyen insanlar, mahallenin dedikodu kazanına dönmesi, gereksiz işgüzar tipler, kıskançlık dolu ilişkiler falan. Ama ayy seksenler çok güzeldi. Hiç de güzel değildi. Seksenlerin başında doğdum, çocukluğum da o dönemde geçti. Ama şimdiki dönemin de kendince güzel tarafları var.
Dertsizlikten oluyor işte.
Bu dönemi de özleyecek nesiller var, nesini özleyeceklerse artık. İşte insan geçmişte iyi olanı hatırlayıp, şimdiki zamanda arıyor ama olmuyor öyle.
Özlediğimiz şey belki de çocukluğun masumiyeti, coşkusu ve umudu. Bir de o dönem hayatta olan ama şu an yaşamayan kişiler. Yoksa zaman aynı zaman, ama değişen bizleriz. 😞
Yani 80 ler ve 90lar kabul ediyorum karanlık bir dönem siyasal olarak ama şimdi o anlattığınız insanlar komşuluklar daha da beter oldu bence

Evet ben de bugün bir video gördüm Tatilya'yı gösteren.O kadar tanıdık geldi ki, okul gezisiyle gitmiştik. O günkü duygularımı hatırlayınca kalbim sıkıştı...

Hayatımda ilk kez burger yemiştim böyle Scooby Doo oyuncakları falan verilirdi hediye olarak:)

Atari oynardık, sanal bebekler vardı, kısıtlı harçlığımızla ne alsak bilemezdik. Sonra maymuncuklu Lc Waikiki vardı ne özenirdim hahah:) Ne çok arkadaşım vardı, bir daha asla öyle olmadı. Çocuktuk diye her şey güzeldi sanırım...

Evet ben de bugün bir video gördüm Tatilya'yı gösteren.O kadar tanıdık geldi ki, okul gezisiyle gitmiştik. O günkü duygularımı hatırlayınca kalbim sıkıştı...

Hayatımda ilk kez burger yemiştim böyle Scooby Doo oyuncakları falan verilirdi hediye olarak:)

Atari oynardık, sanal bebekler vardı, kısıtlı harçlığımızla ne alsak bilemezdik. Sonra maymuncuklu Lc Waikiki vardı ne özenirdim hahah:) Ne çok arkadaşım vardı, bir daha asla öyle olmadı. Çocuktuk diye her şey güzeldi sanırım...
Yaa Tatilya harika bir yerdi. Ben de bir kere gitmiştim okulla. O trene falan binmiştim, yüreğim ağzıma gelmişti hey gidim:)
Ve maymunlu Waikiki tişörtüm de vardı. Şanslıymışım😅

Yaa Tatilya harika bir yerdi. Ben de bir kere gitmiştim okulla. O trene falan binmiştim, yüreğim ağzıma gelmişti hey gidim:)
Ve maymunlu Waikiki tişörtüm de vardı. Şanslıymışım😅
Şanslı olanlar hariç hepimiz bir kere gidebildik emin ol. Tren vardı, masal anlatan ağaç, böyle su kaydıraklı bir şey:)

Hiç maymuncuklu ürünüm olamadı:KK43: Geçen sene mi neydi lcw böyle nostaljik maymunlu ürünler çıkarttı. Ablamla hemen birer tane kaptık içimizde ukde kalmıştı çünkü ihiih

Şanslı olanlar hariç hepimiz bir kere gidebildik emin ol. Tren vardı, masal anlatan ağaç, böyle su kaydıraklı bir şey:)

Hiç maymuncuklu ürünüm olamadı:KK43: Geçen sene mi neydi lcw böyle nostaljik maymunlu ürünler çıkarttı. Ablamla hemen birer tane kaptık içimizde ukde kalmıştı çünkü ihiih
Benim de yumoş ayım olmadı, hep uktedir içimde 😅

Eklentiler

• images (11).jpeg
    images (11).jpeg
    15,6 KB · Görüntüleme: 37
Çocukluk özleniyor aslında şimdi hepimizin büyük sorumlulukları var o zaman yoktu sadece derse çalışmak vardı.
Güvenliydi istediğimiz gibi oynuyorduk akşama kadar belki ama o da göreceli yine olaylar oluyordu biz duymuyorduk.
Biz taso biriktiyorduk şimdiki çocuklar başka şey biriktiyor ama onlar da ileride bu yollarını arayacak.
Biz şimdi 90lar müziği gibi var mu diyoruz mesela ama şimdikiler de 25 sene sonra 2020ler şarkıları gibi var mi diyecek kendileri 35üstü yaşa gelince 10lu yaşlarındaki müziği arayacak mesela.
Bu bir örnek sadece ama çocukluk yılları düşüncelerimiz çoğu şeyden habersiz oluşumuz o yılları güzel kılan esasında.
Ben çocuğuma zamanımdan bir şey izletsem ne saçma diyor belki annem bana 11 yaşında kendi zamanında bir şey izletse ben de ona saçma derdim.
Uyaran artıyor sonuçta 20 senede insanların algısı değişiyor.
Şimdikilerin oyuncak ettiği teknoloji belki 20 sene sonra çocukları için saçma gelecek neler çıkacak.
Özlem o sorumsuzluğa eşim var çocuğum var her şey tam kısmı değil aslında olay.
Akşam ezanıyla eve giriyorsun ve her şey önünde hazır yiyorsun sonra 10da yatıyorsun sobayı kim yakıyor umrun değil özgürlüğe bakar mısın?
Onu yapan kişiye sorsan Ahh 60lar 70ler der.
Kilit noktası sorumluluk arkadaşlar sorumluluk

Kızlar benim ki dert değil ama instagram da gezinirken 90 lar sayfası gördüm bir tane. Nasıl kötü oldum niye bu kadar özledim etkilendim bilmiyorum. Eski günlerime gitti aklım çok özledim dersaneye gittiğim günleri, 19 mayısta yaptığımız gösterileri. Yaz günlerinde Deli gibi akşama kadar yakar top oynadığımız zamanlar..
Teneffüste kızlarla kol kola girip dedikodu yaptığımız günler. Hani fakir olursun dersin ki bir gün zengin olurum, hastasındır iyileşeceğim günler gelecek dersin beklersin gelir o günler umudun vardır ama ya eskiler. İnanır mısınız aklıma pandanın bir dondurması vardı böyle stick yapıştırıcı şeklinde kırmızı şapkası vardı onun tadı geldi ağzıma ne kadar özlemişim o günleri. Aslında şimdi bir sıkıntım yok eşim var işim var çocuğum var her yere gidiyoruz yiyip içiyoruz ama o eski günlerdeki gibi değil hiç bir şeyin tadı niye böyle oldum ben çok özledim eski günlerimi

https://www.kadinlarkulubu.com/uyeler/kazen.5/ profilimde ki son yazıyı okumanızı öneririm ...

He ya biz 5 kız kardesiz Evimiz dedemleelw aynı bahcede ve yol kenarıtdı cevre yolu gibi akaama kadr o bahcede ve yolun kaldırımlarknda oynardık ve ben kulot giymeyi hiç sevmezdim annem giydirirsi ben bahcede cıkarırdım oyle totosu acık gezermişim ne bi tcz ne bi kacırma anneme diyorum hiç korkmadjn mı kucuck kızlarız hepimz aksama kadr yol kenarında oynuyormjsuz ya biri kacırsa tcvz etse ne sorumsuzmussun diypruz. Ozaman tertemizdi ne bir kadn xnayeti ne vir col cocuk kacırması hiçbişey yoktu ki sana gunlerce kaynım baktı ben tarlaya giderken vitek onun kucagında uyurdun adam benim yoruldugumj gorurdu ver yenge sen işine bak derdi aksama kadr sana bakardı eskiden kimse bu kadar art niyetki degldi insan kıymeti vardı diyor
Ozmanlarda taciz tecavüz, pedofili vardı ama Müge Anlı yoktu , böyle haberler verilmiyordu neler neler oluyordu. Allah korumuş . Sapıklar manyaklar hep var olmayada devam edecek

10 kuruşa cips çikolata sakız alırdım.. Annem samsun216 içerdi 65kr artı fasfakirdik evimiz eşyalarımız herşeyimiz eskiydi ama mutluyduk.. 🤷‍♀️🙂
Dimi ya çok bir şeyi yoktu kimsenin ama mutluyduk. Kimse kimseyle yarışamazdı çünkü çok seçenekte yoktu sınıf ayrımı bu kadar bariz değildi

Marketten kulahta çekirdek alırdık 250 binlik ama dolu dolu olurdu kara cekirdek.
150 bin artardı onlada 100 bine 2tane cino 50 bine de dövmeli sekerli sakızdan alırdım 🥹🥹🥹🥹🥹 ya varsın olmasın teknoloji olmasın zengiblik ama keske sokaklarda salcalı ekmekle ter ve toz kokulu saclarımızla içi pis kalmıs tırnaklarımzla oyunlar oynasak erkekler taso atsa biz kızlar laleli bir oynasak xocuguma bazen izletiyorum 90lar sayfalarını biz cocukken voyleydi diye. Bi an gözümde canlanır dedemin bize anlattıgı gecmiş gibi xocuguma anlatırmısım🥹 cok cabuk gecigor o zaman da yokluk vardı ama mutluyduk 13 yasındaydıı babam eve camasır makinesi getirmişti nasıl mutlu olduk annem saatlerce avluda camssır yıkaymayacak diye annem gözü gibi bakıyordu makineye. 9 yasında eve tv getirdi tüplü ah cocukluk arka deliklerinden siseyle su dökmüştüm tvdeki insanlar bogulacakmı diye tv yandı gitti babam zar zor kazandıgı parayla onu almıstı ne bagırdı ne vurdu ne kızdı canı sagolsın dedi zengin bir tanıdık vardı babama kucuk bir tv vermişti 🥹🥹🥺
Kız ne yaptın televizyona öyle Allah iyiliğini versin 😂

X