çok önemli bir karar ! test yaptırmalımıyım?

Iste o videoda da en cok kizin o sevinci beni etkiledi ya. Sanki kizin yanindaymisim gibi hissettim nasil agladim. Bak onda da yok yakinlarini kaybetmis ama yok onda bence sen de sakin karamsarliga dusme arkadasim.

doktor ona sonucu okudu ya kız ağlamaya başladı çığlık attı ya nasıl bir psikolojideyse işte nasıl mutlu oldu nasıl çığlık attı işte bende aynı o psikolojideyim

Senin ne hissettigini cok iyi anlıyorum şu noktada ben de ne yapacağımı bilemezdim test yaptirsam sonucu ne olacak korkusu bilmeden yasasam o belirsizlik da yipratici. O durumda olan bilir ne desek boş tabii ama belirsizlik ile de hep tetikte mi yasayacaksin hic kafana takma o hastaligi yokmus gibi dusun desem gerçekten dusunmeyebilecek misin? Ama birşey diyim mi bence yok sende hastalık bilmiyorum icimden öyle geçti. İnşallah öyledir de iyi haberler ver bize de.

canım konunu görünce hatırladım. eğer test yaptırmaya karar verirsen muhakkak buraya yaz. dualarım seninle

ne kadar güzel demişsiniz bir an için bende hastalık yok olduguna inandım annemde öyle söylüyor hissediyorum sende yok diyorlar şimdi benim düşüncem şu ileride bende yuva kurmak isticem peki bunu ne kadar erteyebilirim 30 yasıma gelince test yaptrdım ve bende çıkmadı keşke yıllarca boşuna düşünmüşüm evlenseydim mi dicem o zamanda pişman olmıcakmıyım yıllarım boşuna geçmiş olucak bir yandada test ypaptırdım bnde çıktı keşke öğrenmeseydim öğrendimde ne oldu öğrenmeden önce yine bir umudum vardı mı dicem daha mı kötü olurum öğrenince diye düşünüyorum

canım konunu görünce hatırladım. eğer test yaptırmaya karar verirsen muhakkak buraya yaz. dualarım seninle

yazıcam aylar öncesi konu açmışım hala yaptırmadım bu hemen gidip kan vermek gibi bir durum değil çok uzun düşünülecek bir durum o yüzden acele davranmak istemiyorum...

Tabii ki kendini hazir hissettiginde yaptirmalisin hazir hissedene kadar o surecte psikolojik destek alsan bunlari konusabilecegin uzman biri olsa daha iyi yonlendirir seni. Bizler yaptir yaptirma deriz ben de mesela onceki mesajimda belirttigim gibi ikilemde kalirdim o yuzden de en iyisi senin durumunu yakindan takip eden uzman birinin olmasi.

Testin zaten psikologlar esliginde yapildigini soylemistin o da cok onemli ama karar verme surecinde olmasi da gerekli. Ha bir de test yaptirdiginda hastalik cikmadi mesela (ki cikmayacak insallah) bence onca yillarim bosuna gitti diye dusunmezsin yeniden dogmus gibi olursun ve arkana bakmazsin. O sevinc bir suru uzuntunun ustunu kapatir emin ol.

Ne olursa olsun pozitif olmalisin hep iyiyi dusunup dua etmelisin arkadasim.

teşekkür ederim canım bu hastalığa yakalananların çocuklarıyla görüştüm ilginç hikayeler dinledim kız 27 yasında annesi huntinton koresi hastası kız test yaptırmadan gitmiş evlenmiş üstüne çocuk yapmış hayatımda hastalık yokmuş gibi devam ediyorum diyor bende biraz ters davrandım kızı nasıl böyle şeyler yaparsınız tabi sizin hayatınız ama ya siz deyse hastalık o çocuga kim bakıcak dedim o da çocuk büyüyene kadar tedavi çıkar dedi:S

içinde olduğunuz durum hiç kolay değil ama siz 30 yaşına kadar bekleyip test yaptıracaksınız sonra umarımki testlerde bir rahatsızlığınız olmadığı ortaya çıkacak busefer okadar seneyi bu stresle boşa geçirdim diyeceksiniz ki bu kader,hayat yarını yaşayacağımızın garantisi yok.siz yıllar sonrasını hesabını yapıyorsunuz.
test yaptırmayıp hayatınıza devam ettiniz diyelim evlendiniz cocuk sahibi oldunuz Allah korusun hastalığınız ortaya cıktı.siz cocuğa kim bakacak derdindesiniz ya peki ya o çocukta da o hastalık olacaksa? bu daha acı değil mi?
açıkçası yarınımızın bile garantisi yokken.30 yaşıma kadar kendimi meraktan yiyip bitireceğime,atacağım her adımda aklımda şüphe olacağına ne olacaksa bunu öğrenir ona göre bir yol çizerim kendime.
belki tedavisi yok evet ama insanlar inanılmaz dertlerle uğraşıyor buda onlardan biri fakat insanlar o dertlere rağmen hayatlarına devam etmeye,kendilerini soyutlamamaya calışıyor. yaşıyor kısacası.
Allah korusun böyle bir rahatsızlığa sahip olduğunuzu öğrendiniz,ki konu açtığınız zamandan buzamana bence yaptırmalıydınız.çevrenizde size sonuç ne olursa olsun destek verecek,kucak açacak insanlar olacağından eminim.ama bu stres,sıkıntı sizi daha beter yeyip bitirmeyecek mi? hayatınızı daha cok beklemeye almayacak mısınız böyle*

Sizi daha fazla sikmak istemem fakat kendi hastaligini düsünüyorsunuzda, eger cocugunuz hasta olursa ne olacak? Yada hasta olmadan çoçukta senin yasadiklarin aynisini yasiyacak test etme konusunda, ayni korkulari yasiyacak, yazik degilmi?

Bence en iyisi test olmak ve ayni zamanda piskologa gitmek. Siz hayata devam etmek istiyorsunuzda bu test her zaman aklinizda kalacak. Yani test yaptirmasanizda hayati yine doya doya yasamiyacaksiniz. En azindan testi yaptirdiktan sonra hayatta neyle karsilasacaginizi biliyorsunuz.

şimdi benim durumumda olan bir kaç kişiyle görüştüm hepsi bu ihtimali bildiği halde evlenip çocuk yaptı çocugum 40 yasına gelene kadar kesin tedavi çıkar niye çocugu erteleyim ki dediler ama ben onlar gibi değilim ne çocugu ne kendimi risk altına atamam test konusunu hala düşünüyorum konuyu açalı 7 ay olmuş daha yaptıramadım pat diye yapılacak bir test değil yorumlarınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun

aylar geçti ben hala yaptırmadım ama artık takmıyorum eskisi gibi akışına bıraktım hayatı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…