Iste o videoda da en cok kizin o sevinci beni etkiledi ya. Sanki kizin yanindaymisim gibi hissettim nasil agladim. Bak onda da yok yakinlarini kaybetmis ama yok onda bence sen de sakin karamsarliga dusme arkadasim.
Senin ne hissettigini cok iyi anlıyorum şu noktada ben de ne yapacağımı bilemezdim test yaptirsam sonucu ne olacak korkusu bilmeden yasasam o belirsizlik da yipratici. O durumda olan bilir ne desek boş tabii ama belirsizlik ile de hep tetikte mi yasayacaksin hic kafana takma o hastaligi yokmus gibi dusun desem gerçekten dusunmeyebilecek misin? Ama birşey diyim mi bence yok sende hastalık bilmiyorum icimden öyle geçti. İnşallah öyledir de iyi haberler ver bize de.
canım konunu görünce hatırladım. eğer test yaptırmaya karar verirsen muhakkak buraya yaz. dualarım seninle
yazıcam aylar öncesi konu açmışım hala yaptırmadım bu hemen gidip kan vermek gibi bir durum değil çok uzun düşünülecek bir durum o yüzden acele davranmak istemiyorum...
ne kadar güzel demişsiniz bir an için bende hastalık yok olduguna inandım annemde öyle söylüyor hissediyorum sende yok diyorlar şimdi benim düşüncem şu ileride bende yuva kurmak isticem peki bunu ne kadar erteyebilirim 30 yasıma gelince test yaptrdım ve bende çıkmadı keşke yıllarca boşuna düşünmüşüm evlenseydim mi dicem o zamanda pişman olmıcakmıyım yıllarım boşuna geçmiş olucak bir yandada test ypaptırdım bnde çıktı keşke öğrenmeseydim öğrendimde ne oldu öğrenmeden önce yine bir umudum vardı mı dicem daha mı kötü olurum öğrenince diye düşünüyorum
Tabii ki kendini hazir hissettiginde yaptirmalisin hazir hissedene kadar o surecte psikolojik destek alsan bunlari konusabilecegin uzman biri olsa daha iyi yonlendirir seni. Bizler yaptir yaptirma deriz ben de mesela onceki mesajimda belirttigim gibi ikilemde kalirdim o yuzden de en iyisi senin durumunu yakindan takip eden uzman birinin olmasi.
Testin zaten psikologlar esliginde yapildigini soylemistin o da cok onemli ama karar verme surecinde olmasi da gerekli. Ha bir de test yaptirdiginda hastalik cikmadi mesela (ki cikmayacak insallah) bence onca yillarim bosuna gitti diye dusunmezsin yeniden dogmus gibi olursun ve arkana bakmazsin. O sevinc bir suru uzuntunun ustunu kapatir emin ol.
Ne olursa olsun pozitif olmalisin hep iyiyi dusunup dua etmelisin arkadasim.
huntinton kore hastalıgı.. türkiyede sadece 6 kişide varhastalıgın tedavisi yok belkide bende çıkmaz ne dersiniz biz 3 kardeşiz abimlerde yaptırmadı testi.. her gün dua ediyorum bende olmasın diye eğer bendeyse 30 yasında ericem ben evlenip anne olmak istiyorum ama bu imkansız eğer bendeyse çocuk yaparsam o çocuga ben hasta olunca kim bakıcak eşim ne kadar bakabilirki
içinde olduğunuz durum hiç kolay değil ama siz 30 yaşına kadar bekleyip test yaptıracaksınız sonra umarımki testlerde bir rahatsızlığınız olmadığı ortaya çıkacak busefer okadar seneyi bu stresle boşa geçirdim diyeceksiniz ki bu kader,hayat yarını yaşayacağımızın garantisi yok.siz yıllar sonrasını hesabını yapıyorsunuz.
test yaptırmayıp hayatınıza devam ettiniz diyelim evlendiniz cocuk sahibi oldunuz Allah korusun hastalığınız ortaya cıktı.siz cocuğa kim bakacak derdindesiniz ya peki ya o çocukta da o hastalık olacaksa? bu daha acı değil mi?
açıkçası yarınımızın bile garantisi yokken.30 yaşıma kadar kendimi meraktan yiyip bitireceğime,atacağım her adımda aklımda şüphe olacağına ne olacaksa bunu öğrenir ona göre bir yol çizerim kendime.
belki tedavisi yok evet ama insanlar inanılmaz dertlerle uğraşıyor buda onlardan biri fakat insanlar o dertlere rağmen hayatlarına devam etmeye,kendilerini soyutlamamaya calışıyor. yaşıyor kısacası.
Allah korusun böyle bir rahatsızlığa sahip olduğunuzu öğrendiniz,ki konu açtığınız zamandan buzamana bence yaptırmalıydınız.çevrenizde size sonuç ne olursa olsun destek verecek,kucak açacak insanlar olacağından eminim.ama bu stres,sıkıntı sizi daha beter yeyip bitirmeyecek mi? hayatınızı daha cok beklemeye almayacak mısınız böyle*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?