• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok önemli bir karar ! test yaptırmalımıyım?

canan124

Rabbim sen büyüksün
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
227
30
53
Ankara
23 yaşındayım. babam halam ve babaannem bu hastalıktan öldü hastalık genetik bir hastalık babam 7 kardeş 7 kardeş test yaptırdı sadece 2 sinde çıktı ve şöyle söyliyim bu hastalık yakalanınca 1 yasındaki bebek gibi oluyorsunuz bebek nasıl olur altına yapar yürüyemez kimseyi tanımaz konuşamaz aynen öyle bir hastalık . bende çıkma olasılıgı yüzde 50 bu hastalıgın tedavisi yok sizce test yaptırıp sonucunu öğrenmelimiyim yoksa öğrenmeyip bir umutla bende yok diyip hayatıma devam mı etmeliyim? ha birde eğer bendeyse yaklaşık 30,35 gibi başlıcak hastalık genelde bu yaşlarda yakalıyor.. hayati bir karar benim için... tedavisi olmayan bir hastalığı öğrenerek ne kadar yaşayabilirimkii kafayı yerim :(

hastalıgı bilmeyenler için hasta olan bir bayanın videosunu ekliyorum..
http://www.youtube.com/watch?v=H3F4M1q_D8Q

Son düzenleme:
off çok kötü bir durum. ne diyeceğimi bilemedim. dilerim bir şeyiniz yoktur. rabbim yardımcınız olsun

23 yaşındayım. babam halam ve babaannem bu hastalıktan öldü hastalık genetik bir hastalık babam 7 kardeş 7 kardeş test yaptırdı sadece 2 sinde çıktı ve şöyle söyliyim bu hastalık yakalanınca 1 yasındaki bebek gibi oluyorsunuz bebek nasıl olur altına yapar yürüyemez kimseyi tanımaz konuşamaz aynen öyle bir hastalık . bende çıkma olasılıgı yüzde 50 bu hastalıgın tedavisi yok sizce test yaptırıp sonucunu öğrenmelimiyim yoksa öğrenmeyip bir umutla bende yok diyip hayatıma devam mı etmeliyim? ha birde eğer bendeyse yaklaşık 30,35 gibi başlıcak hastalık genelde bu yaşlarda yakalıyor.. hayati bir karar benim için... tedavisi olmayan bir hastalığı öğrenerek ne kadar yaşayabilirimkii kafayı yerim :(

Eyer ailenizde genetik bir hastalık varsa tabikide!
Hata düzenli bir şekikde devamli kontrole gitmelisiniz.

Allah şiva, saglik versin.

Acabalarla kafa patlatmaktansa yaptırırdım ben olsam.
Tedavisi yok mu bu hastalığın :26:
Hastalığın adı ne buarada?
İçini ferah tut.Olumlu düşün olumlu olsun.:13:

Tabi ki yaptırmalısın. Gerçeklerden kaçış yok. Hem hasta olduğun da kesin değil. Ya hastaysam diye giderek artan bir endişeyle yaşanmaz. Allah muhafaza hasta isen de bunu kabullenip bununla yaşamalısın. Her derin bir devası var. Belki önümüzdeki yıllarda o hastalığa da çare bulunacak bilemeyiz ki...

Acabalarla kafa patlatmaktansa yaptırırdım ben olsam.
Tedavisi yok mu bu hastalığın :26:
Hastalığın adı ne buarada?
İçini ferah tut.Olumlu düşün olumlu olsun.:13:

huntinton kore hastalıgı.. türkiyede sadece 6 kişide var:( hastalıgın tedavisi yok belkide bende çıkmaz ne dersiniz biz 3 kardeşiz abimlerde yaptırmadı testi.. her gün dua ediyorum bende olmasın diye eğer bendeyse 30 yasında ericem ben evlenip anne olmak istiyorum ama bu imkansız eğer bendeyse çocuk yaparsam o çocuga ben hasta olunca kim bakıcak eşim ne kadar bakabilirki

Tabi ki yaptırmalısın. Gerçeklerden kaçış yok. Hem hasta olduğun da kesin değil. Ya hastaysam diye giderek artan bir endişeyle yaşanmaz. Allah muhafaza hasta isen de bunu kabullenip bununla yaşamalısın. Her derin bir devası var. Belki önümüzdeki yıllarda o hastalığa da çare bulunacak bilemeyiz ki...

8 yıldı çare bulanamıyor bu hastalıga?
hadi yaptırdım diyelim öğrendim napıcam ben hasta olucam 30 yasına kadar öyle düşünüp kafayı yerim şimdi ise içimde bir umut var belki bende yoktur diye çok rahatım hayaller kuruyorum çocugum olucak evlenicem diye:( yada kariyer hayatında müfettişlik sınavına hazırlanırım diye düşünüyorum diğer yandan hastaysam niye hazırlanıyım ki nasılsa 30 yasında yakalıcak beni diyorum psikolojim çok bozuk

Eyer ailenizde genetik bir hastalık varsa tabikide!
Hata düzenli bir şekikde devamli kontrole gitmelisiniz.

Allah şiva, saglik versin.

hangi kontrolden bahsediyorsunuz tedavisi olmayan hastalık doktor bile çaresi yok diyor yani kontrolü yok hastalıgın genetik bu gende varsa ne kontrolü yani

Allah korusun. inş. birşeyiniz yoktur.

abileriniz dert etmiyor demekki. dert eden sizsiniz.

sizde var yada yok. şimdi hepimizin o yaşa gelebileceği bile meçhul. siz test yaptırsanız ve eğer varsa belki tedavi imkanı olacak. iyi olacaktısınız... diğer arkadaşın dediği gibi dermansız dert verilmezmiş... eğer o test yapılırsa kesin olacak mı deniyormuş ? taşıyıcı olma olasılığı yok mu.. (hani bazı hastalıklarda olurya sadece taşıyıcıdır ama hasta olmaz gibi)

huntinton kore hastalıgı.. türkiyede sadece 6 kişide var:( hastalıgın tedavisi yok belkide bende çıkmaz ne dersiniz biz 3 kardeşiz abimlerde yaptırmadı testi.. her gün dua ediyorum bende olmasın diye eğer bendeyse 30 yasında ericem ben evlenip anne olmak istiyorum ama bu imkansız eğer bendeyse çocuk yaparsam o çocuga ben hasta olunca kim bakıcak eşim ne kadar bakabilirki

İnşallah yoktur arkadaşım...
Aklına kötü şeyler sokma.
Yaptır için rahatlasın.Sonradan çıkarsa ve çocuğun olursa çocuk da risk altına girecek.
Bence muhakkak yaptır.
Özelde mi yaptırman gerek?
Sonucu nezamanda çıkar yapılınca?

Eğer varsa .... Zor tabii

Ama eğer yoksa..
Evlenip çocuk sahibi olmaktan boş yere vazgeçmiş olmayacak mısınız?

Umarım hasta değilsinizdir ama cesaret edip bir an önce test yaptırırdım ben olsaydım, bundan sonraki hayatımı ona göre dizayn ederdim çünkü. Kolay bir dert değil baş etmeye çalıştığınız şey, talih yanınızda olsun.

Allah korusun. inş. birşeyiniz yoktur.

abileriniz dert etmiyor demekki. dert eden sizsiniz.

sizde var yada yok. şimdi hepimizin o yaşa gelebileceği bile meçhul. siz test yaptırsanız ve eğer varsa belki tedavi imkanı olacak. iyi olacaktısınız... diğer arkadaşın dediği gibi dermansız dert verilmezmiş... eğer o test yapılırsa kesin olacak mı deniyormuş ? taşıyıcı olma olasılığı yok mu.. (hani bazı hastalıklarda olurya sadece taşıyıcıdır ama hasta olmaz gibi)

abim 25 yasında diğer abim 30 yasında diğer abimde hastalıgın belirtileri başladı ama küçük abimde bir sorun yok dert etmiyor şimdi bu hastalıkta taşıyıcı yok eğer test poztifse yakalıcak yani başka yolu yok psikolojim çok bozuk erkek arkadaşım durumu biliyor evlenmek istiyor ama ben hazır değilim ya bendeyse çocugumada geçebilir eğer bendeyse hayatım roman gibi bir yandan şükrediyorum rabbbime belkide bende yoktur diyorum avutuyorum kendimi:(

Ben yaptırmazdım..
Hastanelerin hastalık ürettiği kanısındayım.
Baş ağrısı diye gidiyoruz nelerle çıkıyoruz.
Sizde de çıkarırlar bişeyler. Bu hastalık olmazsa başka bişey.
Hayatınıza kaldığınız yerden devam edin derim ben.
İnşallah çıkmaz kimsede ailenizde artık..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bir an önce yaptırılmalı bu test..
Benim ailemde de diyabet var, ve ben 21 yaşında olmama karşın düzenli kontrollerimi yaptırıyorum.
Madem bu hastalığın kontrolü yok, o halde bir an önce testi yaptırmalısın arkadaşım...
Allah yardımcın olsun, dilerim üzüleceğin sonuçlarla karşılaşmazsın...
Sevgiler..

30-35 de başlayacaksa Alzheimer değil. böylede bir hastalık duymadığıma göre. Private Practice'de ki konu mu diyeyim ? O bölümler neki ileride daha heyecan var

Ya öyleyse diyerek de kendini yiyip bitireceksin..
Bence doğru olan gerçeği öğrenmen..
Hem nerden biliyorsun belki de turp gibisindir..
İnşAllah birşeyin yoktur..
Sağlıklı sıhhatli ömürler nasip etsin Rabbim..​

kontrollere gitmelisin diyor arkadaş ama bilmiyorki bu hastalıgın kontrolü yok hastalıgın ismide yazdım bakıp sonra söyleyebilirdi benide anlayın hayatım bir teste bağlı:(

Ben de ilk kez duydum bu hastalığı.
Rabbim şifa versin inşallah.
Peki annen ne diyor bu konuda?

Back