• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum

Acquaa

Y❀
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
4.817
4.212
333
Merhabalar,
5 yıldan beridir bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaktayım. Bugün zam oranlarımız açıklandı benim zamım %0 olarak belirlenmiş. İnsan kaynakları müdürümüze sorduğumda bana zam yapılmamasının özel bir nedeni yokmuş. Departman yöneticileriminde pek umrunda değil. Yani maaşım asgari ücret olmuş.
Ben işten çıkışımı vermek istiyorum. Kıdem tazminatımı alabilir miyim? Bu konuda haklarım neler bilginiz varsa bana yardımcı olabilir misiniz?

Hic bir sebep soylememeleri hic hos degil.

Sordugunuz sorulara yanitim yok, konunuz biraz yukarı ciksin diye yorum yazayim dedim 🙃

Merhabalar,
5 yıldan beridir bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaktayım. Bugün zam oranlarımız açıklandı benim zamım %0 olarak belirlenmiş. İnsan kaynakları müdürümüze sorduğumda bana zam yapılmamasının özel bir nedeni yokmuş. Departman yöneticileriminde pek umrunda değil. Yani maaşım asgari ücret olmuş.
Ben işten çıkışımı vermek istiyorum. Kıdem tazminatımı alabilir miyim? Bu konuda haklarım neler bilginiz varsa bana yardımcı olabilir misiniz?
Siz muhasebeci değil misiniz? haklarınızı en iyi siz bilmelisiniz. 5 yıl az bir süre değil avukat ile görüşüp dava açabilirsiniz

Siz muhasebeci değil misiniz? haklarınızı en iyi siz bilmelisiniz. 5 yıl az bir süre değil avukat ile görüşüp dava açabilirsiniz
Haklarımı biliyorum ama adalet sisteminde nasıl ilerliyor onu bilmiyorum.

Hic bir sebep soylememeleri hic hos degil.

Sordugunuz sorulara yanitim yok, konunuz biraz yukarı ciksin diye yorum yazayim dedim 🙃

Çok teşekkür ederim. Attıkları mesajları görseniz sinir krizi geçirirsiniz.

O zaman kendiniz çıkarsanız haklarınız kalır ama siz avukata gidin sözleşmenizi tek taraflı fesh edin. Anlaşma yapmak isteyebilirler böylece mahkeme ile uğraşmayıp kısa sürede tazminatınızı alabilirsiniz

forevermorrenk forevermorrenk sen de bir bakar mısın konuya?

Merhabalar,

Merhabalar,
istifa halinde kıdem tazminatı alamazsınız, eskiden 10 yıl ve üstü, hizmet süresi dolanlar alabiliyordu son düzenlemelerle o da kaldırıldı. Bir çok şirkette bu uygulama yapıldı maalesef, asgari ücret artınca zam yapmama yoluna gitti işverenler kendilerince dengelemek için. Müdürlerinizle tekrar iletişim kurmayı deneyin, olmadı iş verenle görüşün. Maddi olanaklarınızı bilmiyorum tabi çalışırken iş arayın diyeceğim ama şu an tüm piyasa böyle, bende muhasebede çalışıyorum, aynı uygulama bizde de yapıldı, pek bir çözüm yok gibi

O zaman kendiniz çıkarsanız haklarınız kalır ama siz avukata gidin sözleşmenizi tek taraflı fesh edin. Anlaşma yapmak isteyebilirler böylece mahkeme ile uğraşmayıp kısa sürede tazminatınızı alabilirsiniz
İşte sorun şu avukat için bile bir param yok zaten maaşım 2 seneden beri asgari ücret kısa çalışma derken maaşın tabandan yatıyor. O nedenle ben halletmek istiyorum avukatsız.

istifa halinde kıdem tazminatı alamazsınız, eskiden 10 yıl ve üstü alabiliyordu son düzenlemelerle o da kaldırıldı. Bir çok şirkette bu uygulama yapıldı maalesef, asgari ücret artınca zam yapmama yoluna gitti işverenler kendilerince dengelemek için. Müdürlerinizle tekrar iletişim kurmayı deneyin, olmadı iş verenle görüşün. Maddi olanaklarınızı bilmiyorum tabi çalışırken iş arayın diyeceğim ama şu an tüm piyasa böyle, bende muhasebede çalışıyorum, aynı uygulama bizde de yapıldı, pek bir çözüm yok gibi

Piyasa kötü desenize, sadece muhasebeye baksam işverenin yanında olacağım malesef arşiv departmanı ve denetim departmanında iş yükü muhasebede ki şirkette bu departmanlar şirkette mevcutken yöneticileri sayesinde bize yük oldu.

Normalde işyerinin zam yapmaması haklı fesih nedeni sayılmıyor. Ama Eğer diğer çalışanlara zam yapılıp size yapılmadı ve bunu bir sebebe dayandırmadı ise, eşit işlem şartını yerine getirmemiş görünüyor.

Ben olsam ik müdürüne Cc’de müdürlerim olacak şekilde bir mail atıp, şirket ortalama zammı x iken ve benim bugüne kdr herhangi bir olumsuz performans değerlendirmem olmamasına ve üstüne başka departmanların da iş yükünü üstlenmeme rağmen zam yapılmama sebeplerinin izah edilmesini isterdim.

İşte sorun şu avukat için bile bir param yok zaten maaşım 2 seneden beri asgari ücret kısa çalışma derken maaşın tabandan yatıyor. O nedenle ben halletmek istiyorum avukatsız.
Avukata para vermiyorsunuz zaten. Kazanacağınız paradan yüzde olarak alıyorlar çünkü işçi mahkemelerinde kaybetme ihtimaliniz çok çok az. İşçi her zaman 1 -0 öndedir bu konularda

Merhabalar,

Merhaba,
Öncelikle istifa edip kıdem alabilmen için 15 yılı doldurmuş olman gerekiyor.
Şuan bu şartı taşımıyorsun.
İstifa ettiğin an 5 yıllık kıdemin yanar.
Noterden maaşına zam olmadığına dair ihtar çek hakkını iste.
Ancak o yolla alırsın.
Yada hiç bir şey yapmadan arabulucuya git, o sana yol gösterir.
Asla ama asla istifa imzalama.
Ayrıca normal şartlarda maaşlar şuan en az 4.250 tl olmak zorunda devletin yasal prosedürü var.
Nasıl gösterecekler sana daha altında maaşı ?
Şuan net 4.250 tl mi, daha mı az alacaksın?

%0 demek eski maaşını alıyorsun demek, asgari ücret olması demek çalışılabilir en az seviyedeki maaş demektir.

Merhabalar,

Dalga geçer gibi ne demek bir sebebi yok... Madem öyle mail yazdılar siz de zehir zemberek bir maille cevap verin, üst yönetimden birilerini de ccleyin. Sizin canınız böyle çekti madem benim canım da iş mahkemesine gitmeyi çekiyor ya adam gibi zam sunarsınız veya vermeme sebebi sunarsınız ya da mahkeme bülbül gibi şakıtır yazın popoları tutuşsun.

Eğer işe girerken sözleşme imzaladıysanız detaylarını okuyun.Maaşınızı asgari ücret üzerinden almak için sözleşme imzaladıysanız yapacak bir şeyiniz yok zam yapmazlar asgari ücret neyse onu verirler

Dalga geçer gibi ne demek bir sebebi yok... Madem öyle mail yazdılar siz de zehir zemberek bir maille cevap verin, üst yönetimden birilerini de ccleyin. Sizin canınız böyle çekti madem benim canım da iş mahkemesine gitmeyi çekiyor ya adam gibi zam sunarsınız veya vermeme sebebi sunarsınız ya da mahkeme bülbül gibi şakıtır yazın popoları tutuşsun.
KV 10 yıldır çalıştığı yerden yeni gelen müdürün istememesi sonucu çıkarıldı hem de kırmız kod ile . KP dedi ki boş verin. Yok o iş öyle olmuyor hem işten çıkar hem de tazminat verme. Gittim avukata verdim ve hemen aradılar gelin paranızı verelim diye. Kv" siz beni nasıl muhataba almayıp tek günde işten çıkardıysanız ben de sizinle muhatap değilim. Avukatımla görüşün" dedi :D sonunda faiziyle birlikte kat kat aldı parasını.

Mutlaka tanıdığınız bir avukata danışın, o sizi yönlendirecektir. Haklı olmak ile , mahkemede haklı çıkmak farklı şeyler. İşten nasıl çıktığınız burda çok önemli. Bir de çıkmadan önce delil toplamaniz gerekebilir. O yüzden işten ayrılmadan önce mutlaka Bi avukatla görüşün

Piyasa kötü desenize, sadece muhasebeye baksam işverenin yanında olacağım malesef arşiv departmanı ve denetim departmanında iş yükü muhasebede ki şirkette bu departmanlar şirkette mevcutken yöneticileri sayesinde bize yük oldu.
Departmanlaşma artık hiç dikkate alınmayan bir konu özel sektörün orta ölçekli şirketlerinde, insanı öldürmeden bırakmıyorlar

Back
X