- 25 Ocak 2021
- 506
- 220
- 23
- 31
- Konu Sahibi Belkidahaiyisin
-
Evet ama iste hap konusunda da esimi ikna edemedim.zarari var diyorduSpiral de kesin korunma yontemi degil. Kaydığı çok oluyor. Geri cekilme de korunma yontemi degil. Kondomlu iliskiyi geri cekilmeyle yapsaniz yine olacakmis. Haptan daha iyi koruyan bir yontem var mi bilmiyorum.
Hepimiz kendimizi cok düşünüyoruz. Ben su an iki cocugum var ama bakin bjrda size bu mesaji yaziyorum. Cunku kendime vakit ayırmaya bir sekilde sosyallesmeye ihtiyacim var ve bu ihtiyacimdan vazgeçmek istemiyorum, cunku ben de insanim ve bu konuda bencilim. Cocuklari kimi zaman eşime bırakıp kimi zaman onlar uykudayken uykumdan calip burda vakit geçirmek istemem beni kötü bir anne yapmıyor. Ben de ruh sağlığımı muhafaza etmek icin kendime vakit ayirmaya ihtiyaç duyuyorum. Sizin de elbette bazi ihtiyaçlarınız olacak, bu cok normal, bununla savaşmaya çalışmayın. Sadece çocuklarınız küçükken ihtiyaçlarınızı minimum seviyede karşılayabilecek olmaya hazırlayın kendinizi. Bebek doğduğunda da ev isterse ahıra dönsün, once kendinize biraz zaman ayırmanın yollarını bulun. Siz mutlu olursanız bebekleriniz de mutlu olur, esiniz de. Her şeyi çok da büyütmeyin, biraz akışina birakin.Gercekten dogru soyluyorsunuz.ben sunu farkettim.tam.anlamiyla fedakar biri degilim ben.biraz bencilim.yani kendimi cok dusunuyorum.bu yuzden bu haldeyim suan
Neden emziremiyorKorunmadınız mı? Bence siz kendiniz için değil bebeğiniz için üzülün, emziremeyeceksiniz.
Esiniz hekim mi? Alırsın hapını, koyarsin yastığının altina, gizlice icersin. Masallah kocalar buna da karışıyorlar artik. Ay ona ne?Evet ama iste hap konusunda da esimi ikna edemedim.zarari var diyordu
Yani bence ikiz olsalar daha iyiydi.en azindan tek hamilelik ve tek dogum gecirirdim.hamileligim zaten cok zor geciyor.dogum deseniz zorlugunu hatirlamak bile istemiyorum hala.daha iki gundur ogrendigim zaten.zamanla alisirim artikCanım tek çocuk da olsa iki çocukla olsa ilk zamanları zor oluyor, eşle eskisi gibi oturup saatlerce film izlemek, sohbet etmek, dışarıda istediğiniz saatler kadar kalmak hepsi ilk başta yok oluyor ama zamanla hepsi eski haline dönüyor merak etmeyin.
Seni çok iyi anlıyorum ama ikiz bebeğin olacakmış gibi düşün. Hatta sen ikizlerden daha şanslısın ki içlerinden biri daha büyük olacak :)) ilk 1 buçuk yıl sıkıntı çekeceksin ama sonra her şey hem eski haline dönmeye başlayacak yavaş yavaş hem de o iki çocuk birbiriyle oynamaya başlayacağı için senin sürekli 'aman bu çocuk tek arkadaşı yok ben onunla oynayim' demen gerekmiyecek. Ne zaman büyük 2 yaşına geldi ki küçük o zaman 1 yaşını geçmiş olacak sen o zaman öyle rahata ermiş olacaksın ki....
Benim arkadaşımın kızları öyle ondan biliyorum. Şuan kızlarının biri 4 diğeri 3 yaşında. Öyle keyifli ki her şey ilk evlendigim zaman gibi iyiki peş peşe yapmışım diyor.
Bizim bi arkadaşın da başına gelmişti aynısı şimdi iyi ki olmuş diyor canım sıkma canını burada isteyip de olmayan bir sürü insan var emin olun bi nimetGercekten o kadar mutsuzum ki.ne hayallerim vardi.zayiflamaya calisiyordum.yeniden eski kiyafetlerime giricektim.tek cocukla gezicektik.cinsellik yeni yeni yoluna girdi..cocugum daha 5 aylik ve yeniden hamileyim.duzelemiyorum.esim normale don artik diyor ama donemiyorum.heran agliyorum..cok yoruldum.9 ay hamilelik geciricem evet dogucak.ve sonra 2 cocukla ugrasicam.daha 2 yillik evliyim...kendimi resmen 10 yil yaslanmis hissediyorum..napicamm bennnn
Yani suan keske yapsaymisin diyorum tabiEsiniz hekim mi? Alırsın hapını, koyarsin yastığının altina, gizlice icersin. Masallah kocalar buna da karışıyorlar artik. Ay ona ne?
Bebeği aldirmayi düşünmüyorsaniz kendinizi harap etmeyin. Çünkü ne hissediyorsanız o hisleri bebeginize geçiyor. Bilinci yok ama bilinçaltı var. Bilinçaltindaki istenmeyen bebek olmak düşüncesi, gelecekte ona sorunlar cikarabilir.Yani suan keske yapsaymisin diyorum tabi
Hamilelik bulantidan dolayı mı zor geçiyor?Yani bence ikiz olsalar daha iyiydi.en azindan tek hamilelik ve tek dogum gecirirdim.hamileligim zaten cok zor geciyor.dogum deseniz zorlugunu hatirlamak bile istemiyorum hala.daha iki gundur ogrendigim zaten.zamanla alisirim artik
OHiç değişiklik olmayacak,bir süre sonra alışacaksınız:)Aksine tek çocuk daha zor çünkü yalnız olduğu için hep sizin ilginizi isteyecek.Ama yaşları yakın iki kardeş kendi başlarını oynayacaklar:)
Insallah gercekten suan msjlari aglayarak okuyorum.normale donucem elbet biliyorum.ama yinede msjlar iyi geldiHepimiz kendimizi cok düşünüyoruz. Ben su an iki cocugum var ama bakin bjrda size bu mesaji yaziyorum. Cunku kendime vakit ayırmaya bir sekilde sosyallesmeye ihtiyacim var ve bu ihtiyacimdan vazgeçmek istemiyorum, cunku ben de insanim ve bu konuda bencilim. Cocuklari kimi zaman eşime bırakıp kimi zaman onlar uykudayken uykumdan calip burda vakit geçirmek istemem beni kötü bir anne yapmıyor. Ben de ruh sağlığımı muhafaza etmek icin kendime vakit ayirmaya ihtiyaç duyuyorum. Sizin de elbette bazi ihtiyaçlarınız olacak, bu cok normal, bununla savaşmaya çalışmayın. Sadece çocuklarınız küçükken ihtiyaçlarınızı minimum seviyede karşılayabilecek olmaya hazırlayın kendinizi. Bebek doğduğunda da ev isterse ahıra dönsün, once kendinize biraz zaman ayırmanın yollarını bulun. Siz mutlu olursanız bebekleriniz de mutlu olur, esiniz de. Her şeyi çok da büyütmeyin, biraz akışina birakin.
Evet cok zor gecti.4 ay boyunca bi kaba surekli tukuruyordum.yani 2 saatte bi bardak doluyordu dusununHamilelik bulantidan dolayı mı zor geçiyor?
Doğum işini epidural yaptırabilirsiniz. Prenses doğum diye geçiyor. 500₺ fark alıyorlardı en son. Araştırın bence.
Yani zararlarini bende acip okudum tabi.zararli diye kullanmak istemedim sonra bendeBosuna kendinizi yiyip bitiriyorsunuz..
Aldirma gibi bir dusunceniz yok madem, karninizda ki bebegi dusunun.
Korunma kismina gelirsek, anlamiyorum bazi kisileri. Kocam istemiyor zararliymis nedir yani??
Mutsuz bir hamilelik geçirirseniz,bebeğiniz doğduğunda inanın huysuz olur:)O
Insallah gercekten suan msjlari aglayarak okuyorum.normale donucem elbet biliyorum.ama yinede msjlar iyi geldi
Mutsuz bir hamilelik geçirirseniz,bebeğiniz doğduğunda inanın huysuz olur:)
O yüzden hayırlısı deyin ve tadını çıkarın:)İnanın her şeyde bir hayır vardır.Ben ailemden uzakta ikiz büyüttüm:)
İnanın o daha zor oluyor:)Ama şimdi büyüdüler:)Hepsi unutuluyor:)
SagolunYani bu durumda üzüleceğim tek şey ilk bebegimin emzirme dönemi erken sonlanır mi kısmı olurdu sanırım..
Kaygılarınızı anliyorum ama emin olun güzel yanları çok.
Birlikte büyüyüp birbirlerine arkadaş olmaları, zorlukların birlikte aradan çıkması vs..
Insallah sandığınız kadar korkunç olmaz.
Her şey güzel olur.
Tebrikler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?