çok mutsuzum,acaba hamilelikte hep böyle mi oluyo doğumdan sonra geçer mi

klcbtl

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
2
0
slm yeniyim burada.biraz kendimden bahsedeyim.iyi bi üniversiteden mezun olur olmaz evlendim kpss filan hazırlanırım diyordum ama ilk yıl gezme tozmayla geçti,bu yıl da hamilelikle.şuan 35haftalık hamileyim.dersaneye gidiyorum bi yandan.mutsuzluğuma gelince,eşim memur,bulunduğum şehirde hiç arkadaşım yok,komşuluk desen hiç yok,cnm sıkıldızında sohbet edicek kimsem bile yok.eşimle son zamanlarda hep tatsızlıklar yaşıyorum.kendisi çok iyidir ama nedense son yaşadığımız olayda beni hiç ama hiç anlamadığını düşünüyorum.hamile kalmamı o kadar ısrarla istedi istedi sonra şükür allah da verdi,bnm kariyer planlarım olsa da onu kıramadım bu konuda,olucaksa zaten olur iş güç dedim.zaten bende istemiyo değildim. Ama eşim çok isteksizleşti sanki,düşünün önceleri hayaller kurardık şöyle yaparız böyle yaparız diye..şuan bebek gelmek üzere ama hiç bi hazırlığımız yok,kendi bebişimize bi çöp bile almadık.babannesi ilk3ay için alışveriş yapmıştı4 5takım şeyler işte,annanesi de beşiğini yatağını aldı.biz se hiç bişe almadık.önceden kızımıza cici cici şeyler alma planları yaparken eşim şimdi sürekli erteliyo ne acelesi var alırız alırız deyip duruyo ama son aya girdik artkk ben çok yoruluyorum gezemyrm bile, ve hevesim olduğu zamanlar o kadar ısrar etmeme rağmen hiçbile almadık,şimdi de benm hevesim kaçtı günlerdir o kadar mutsuzum ki,ilk etap için zaten üç beş eksiğimiz var ama hala son günleri bekliyo olması eşime bunu defalarca söylüyorum ama onun beni mutlu etmek için bile bişe yapmıyo olması beni çok kırdı,istiyorum ki o da hevesle heyecanla kızımız için bişeyler yapmak istesin ama yok hiç öyle değil..bütün erkekler böylemi ya,illa bnm mi zorlamam lazım bişeyler için.noolcak alırız deyip deyip duruyo,ama bişe aldığımız yok.ben de ilk defa anne olacağım için çok heyecanlı hevesliydim şimdi hiç bişe kalmadı onun isteksizliği beni deli ediyo yaa,maddi olarak pek sıkıntımız yok,zaten maaş kartı da ek kredi kartı da var istesem herşeyi çıkar alırım kesinlikle bişey de demiz ama çok üzüldüm son aya kadar almayalım demesine acelesi yok demesine,şimdi de artık istemiyorum.ne yapmalıyım nasıl hareket etmeliyim bilmiyorum.gururluyum da biraz.keşke diyorum kendi mmaaşım olana kadar bebek filan yapmasaydım.o zaman daha iyi olyrdu belki.içömi dökmüş gibi oldum sadece ama fikirlerinizi merak ettiğim nokta şu, bütün erkekler böyle mi,alışveriş vs konularında, ve ben ne yapayım,çıkıp istediğim şeyleri istediğim gibi alayımmı gurur yapmama gerek yokmu,inanın eşim bir kelüme bile etmez sevinir hatta alışveriş yaptığımaa ama işte yanlızım da ya,istiyorum ki herşeyi birlikte karar verelim birlikte yapalım,o da beklettikçe bekletiyo.şimdi yazınca küçük bşeymiş gibi geldi ama bunun yüzünden çok üzülüyorum sürekli ağlıyorum.hamilelik beni duydusal olarak çok yıprattı yaa karakterime çoj ters şeyler yapıyorum,keşke diyorum mide sorunları filan yaşasaydum da duygusal olarak bu kadar gelgitlerim olmsaydı.

Canim eşinin bi sorunu olabilir bence onunla konusmalisin.geçim sikintisi olabilir babalık sorumluluğu onda stres yapmis olabilir biz çocuğa hemen adapte olabiliyoruz ama onlar doğumdan sonra.üzülme ben de dahil bütün arkadaşlarım hamileliklerinde kocalarimizin ilgisizliginden şikayet ettik ama once esinle konuş derim

dert etme canım hatta üzme kendını senı anlıyorum ınankı bızımkıde bastan cok heveslıydı sımdı genel olarak herseye ılgısız özellıkle bana...bastan kırıldım üzüldım agladım sımdı umursamıyorum.....bebegım gelıyor kızım gelıyor onunla herseyın ustesınden gelebılırım bu heyecanları onunla yasamak ısterdım ama tek basımada yasayabılırım hayatı zehır etmemın bır mantıgı yok...ne dusunduklerını bılemezsın onlar baba sonucta dogmadan sevemez onu senın kadar ....ayrıca belkı problemlerı vardır kendı halıne bırak ve heycanalrını yasa alısverısını yap ve onu dahıl etmeye calısma emın ol senın kendı kendıne yarattıgın nese ve mutluluk evıne yAnsıyacak onada yansıyacak...sen annesısın o babası gerısını bosver anının tadını cıkar...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Ben bebegime herseyini kendim Aldim canim, beraber almak
Önemli deyildi benim icin. Oda bisey demedi hic.
Belki oda kendini bebegin sorumluluklarina hazirliyordur.
Erkekler bu Konuda hassas oluyo canim üzme kendini.

slm yeniyim burada.biraz kendimden bahsedeyim.iyi bi üniversiteden mezun olur olmaz evlendim kpss filan hazırlanırım diyordum ama ilk yıl gezme tozmayla geçti,bu yıl da hamilelikle.şuan 35haftalık hamileyim.dersaneye gidiyorum bi yandan.mutsuzluğuma gelince,eşim memur,bulunduğum şehirde hiç arkadaşım yok,komşuluk desen hiç yok,cnm sıkıldızında sohbet edicek kimsem bile yok.eşimle son zamanlarda hep tatsızlıklar yaşıyorum.kendisi çok iyidir ama nedense son yaşadığımız olayda beni hiç ama hiç anlamadığını düşünüyorum.hamile kalmamı o kadar ısrarla istedi istedi sonra şükür allah da verdi,bnm kariyer planlarım olsa da onu kıramadım bu konuda,olucaksa zaten olur iş güç dedim.zaten bende istemiyo değildim. Ama eşim çok isteksizleşti sanki,düşünün önceleri hayaller kurardık şöyle yaparız böyle yaparız diye..şuan bebek gelmek üzere ama hiç bi hazırlığımız yok,kendi bebişimize bi çöp bile almadık.babannesi ilk3ay için alışveriş yapmıştı4 5takım şeyler işte,annanesi de beşiğini yatağını aldı.biz se hiç bişe almadık.önceden kızımıza cici cici şeyler alma planları yaparken eşim şimdi sürekli erteliyo ne acelesi var alırız alırız deyip duruyo ama son aya girdik artkk ben çok yoruluyorum gezemyrm bile, ve hevesim olduğu zamanlar o kadar ısrar etmeme rağmen hiçbile almadık,şimdi de benm hevesim kaçtı günlerdir o kadar mutsuzum ki,ilk etap için zaten üç beş eksiğimiz var ama hala son günleri bekliyo olması eşime bunu defalarca söylüyorum ama onun beni mutlu etmek için bile bişe yapmıyo olması beni çok kırdı,istiyorum ki o da hevesle heyecanla kızımız için bişeyler yapmak istesin ama yok hiç öyle değil..bütün erkekler böylemi ya,illa bnm mi zorlamam lazım bişeyler için.noolcak alırız deyip deyip duruyo,ama bişe aldığımız yok.ben de ilk defa anne olacağım için çok heyecanlı hevesliydim şimdi hiç bişe kalmadı onun isteksizliği beni deli ediyo yaa,maddi olarak pek sıkıntımız yok,zaten maaş kartı da ek kredi kartı da var istesem herşeyi çıkar alırım kesinlikle bişey de demiz ama çok üzüldüm son aya kadar almayalım demesine acelesi yok demesine,şimdi de artık istemiyorum.ne yapmalıyım nasıl hareket etmeliyim bilmiyorum.gururluyum da biraz.keşke diyorum kendi mmaaşım olana kadar bebek filan yapmasaydım.o zaman daha iyi olyrdu belki.içömi dökmüş gibi oldum sadece ama fikirlerinizi merak ettiğim nokta şu, bütün erkekler böyle mi,alışveriş vs konularında, ve ben ne yapayım,çıkıp istediğim şeyleri istediğim gibi alayımmı gurur yapmama gerek yokmu,inanın eşim bir kelüme bile etmez sevinir hatta alışveriş yaptığımaa ama işte yanlızım da ya,istiyorum ki herşeyi birlikte karar verelim birlikte yapalım,o da beklettikçe bekletiyo.şimdi yazınca küçük bşeymiş gibi geldi ama bunun yüzünden çok üzülüyorum sürekli ağlıyorum.hamilelik beni duydusal olarak çok yıprattı yaa karakterime çoj ters şeyler yapıyorum,keşke diyorum mide sorunları filan yaşasaydum da duygusal olarak bu kadar gelgitlerim olmsaydı.

dert etme streslı olma ,sıkıntıya gorcek bır konu dıl onemlı olan dusunmekte bır sey belkı onunda aklında bır sey vardır ne bılım

hamılelık bıde duygusal gecer aglama krızı vs

gunluk yürüyüs yap acık havada cok onemlı

mesela ındırımde her sey suan marks spencer chıko vs mathercare de ındırım var bebegınız ne zaman dogucaksa hesaplayıp alın
ındırımde ama :)))))))

sen bu kadar bunalım durumdayken
bukadar ağlıyorken
eşin bunları görmüyor mu,
bırak alışverişi sırf bu durumun için birşey yapmıyor mu
alışveriş dediğin nedir internetten de alırsın
ama seni bu halini görmezden gelmeye ne hakkı var
ben hamile kalınca anladım
allahım dedim annemin hakkını bu dünyada hiç birşey ödeyemezmiş
eşin seni nasıl böyle bırakabilir ya, yemişim babalık sorumluluğunu
senin üzerindeki sorumluluğun yanında bence hiç kalıyordur o
"eğerki başka bir derdi yoksa"
senin gönlünü almalı biran önce
seni doğuma içi rahat, gülen yüzünle göndermeli
inan ben çok üzüldüm şuan senin durumuna
lütfen eşinle otur karşılıklı konuş, herşeyi bir kenara bıraktım lütfen benim moral motivasyonumu düşürme de
doğum bence o kadar hafife alınacak bir eylem değil, belki senin bu stresli halin allah korusun sonradan belkide doğum anında çıkacak
rica ediyorum eşine söyle senin gözyaşlarını akıtarak kul hakkına girdiğini unutmasın
" allahın bu mucizesini kimse hafife almasın lütfen, kolay birşey midir bir canlıyı dünyaya getirmek?"

Herkesin aynı anda aynı şeyleri düşünüp aynı şeyleri hissetmesini bekleyemeyiz ki..bu kişi eşimiz bile olsa,bazen düşüncelerimizde yalnızızdır.hamile olduğun için ultra hassas olabilirsin,haklısın da..bu seferlik yapabiliyorsan kendi başına bişeyler yap bence,yetemediğin yerde eşin senin elin ayağın olacaktır.üzülme..rabbim hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ya zaten benm üzüldüğüm nokta da bu, ben zgünüm mutsuzum derken neden hala bi eylemde bulunmuyosun.. Çok anlayışlı eş de sinir bozuyo bazen.. Çünkp diyo ki "sen hamilesin ondan böyle tavır yapıyosun,yoksa ortada üzüleck bişey olmadığını sende biliyosun,sen böyle küçük şeylere takılacak biri değilsin bu geçici bi süreç..bu günlerde duygusalsın ondan höyle yapıyosun..vs vs" sonuçta kızsam kendimi ifade etsem gerektiğinde bağırsam bile hiç küsmez tavır yapmaz sanki demin ona bak bana böyle böyle davranıyosun beni bu çok üzüyo dememişim gibi gene hayatına devam eder..ama beni kaale almıyo gibi bişe oluşuyo sonuçta..meseka akşam gene ben mutsuzken o espriler yapıyo sırnaşıyo öpüyo vs,bende dedim ben mutsuzum derken sen nasıl bu kadar eğlenebiliyosun sana gıcık oluyorum artık niye dikkate almıyosun ifade ettiklerimi,basit şeylerse basit şeyler,gene de hamilelik sendromu deyio umursamamazlık yapma vs..sonra sustuk,o dün gece hiç uyumadı nerdeyse seçim sonuçları izlemekten,ve kanepede uyudu kaldı,( son günkerde cinsellik de yasaklandığı içinbu kanepede uyuyup kalma alışkanlık haline geliyo sanırım)geç saate kadar da uyudu sonra dayanamadım uyandırdım yatağa geçtik,hiç bişe olmamış gibi yarılarak uyudu sabah aynı şekil öpe koklaya uyandı gitti işe..sorun yok onun için.sorunbenmkafamda sanırım.. ayy ne bileyim çok sıkıldım artık,şu bebek doğsa da kurtulsam artık bu ruh halimden.gerçi bilmiyorum ama geçer diye umuyorum,geçer demi bu duygusallıklar..eşimin maddi olarak sıkıntıları yok.ama işiyle ilgili bi iki ay önce filan ciddi sıkıntılar vardı uykularını kaçıracak derecede,ama o süreçte ona hepdestek olduğumu düşünüyırum kadın olarak ne yapılabilecekse yani,çünkü kendinin de yapabileceği bişey yoktu..sonuçta geçti gitti o günler... Acaba yaklaştıkça babalık sorumluluğu,ondan mı korkuyo mu eşim..belki de dediğiniz gibidir..

sen tek değilsin ki bebişinle birlikte çık istediğini al :KK16:

27 haftalık hamileyim evlendiğim şehirde benimde arkadasım yok bunalımda gibiyim hamilelik sürecin de eşimle daha çok tartışır olduk bende hamile kalmasaydın diyorum bazen ama çokk yanlış bir düşünce bende bunalımdayım keeşke çalışsaydım diyorum benimde eşim memur off:KK43:(

Bende daha 9. Haftadayım ama bir mutsuzluk bi üzgünlük durup dururken ağlıyorum namaz kılarken bile yani ..

Eşimde üstüme titriyor ondan sebep de değil yani anlamadım bir türlü ..

evet hep bir ağlama modu herşeye sinir olma.. çok bunaldıım..... bekarlığımı çokk özlüyorum.. kendimi çok yalnız hissediyorum...(( eşim benim hiç anlamıyorr

evet hep bir ağlama modu herşeye sinir olma.. çok bunaldıım..... bekarlığımı çokk özlüyorum.. kendimi çok yalnız hissediyorum...(( eşim benim hiç anlamıyorr

bende 7 haftalık hamileyim.Ama kendimi çok kötü hissediyorum.Tabi mide bulantılarımda başladı.Bu durumlar ne zaman gececek acaba:emir_bebek:

Canım çocuğuna alacağın şeylerin gururu olmaz ki.Çık istediğini al bence.Erkekler böyle maalesef.

hamilelik hassasiyeti sizinki.
madem kart var neden kendiniz almıyorsunuz ..
eşinizinki geçici birşeydir belki ,siz onu mu bekliyeceksiniz birşeyler almak için.
o zamanla düzelir belki ,gidin hevesinize göre alın eksiklerinizi ..
"keşke bebek yapmasaydım " lafı ise çok yanlış bir cümle.
veren ALLAH almasını da bilir ALLAH KORUSUN .
Böyle laflar dua yerine geçer ALLAH KORUSUN.
Eşinizle olan sorununuzu neden bebekten alıyorsunuz .Yarın çocuktan dolayı bir sürü sıkıntı yaşıyacaksınız belki eşinizle .
O zaman da çocuğunuza keşke seni doğurmasaydım mı diyeceksiniz.
Bir anne olarak bu lafınız çok ağır geldi bana doğrusu ,ne olursa olun insan karnındaki o günahsız için böyle şeyler söylememeli.
35.haftaya gelmişsiniz ama hala annelikten habersizsiniz ,içinizdei canlıyı hissedemiyorsunuz sanırım ki hırsınızı ondan alma çabanız var ..
Kendinize gelin lütfen ,bir anne adayına yakışmıyor.

hamilelik hassasiyeti sizinki.
madem kart var neden kendiniz almıyorsunuz ..
eşinizinki geçici birşeydir belki ,siz onu mu bekliyeceksiniz birşeyler almak için.
o zamanla düzelir belki ,gidin hevesinize göre alın eksiklerinizi ..
"keşke bebek yapmasaydım " lafı ise çok yanlış bir cümle.
veren ALLAH almasını da bilir ALLAH KORUSUN .
Böyle laflar dua yerine geçer ALLAH KORUSUN.
Eşinizle olan sorununuzu neden bebekten alıyorsunuz .Yarın çocuktan dolayı bir sürü sıkıntı yaşıyacaksınız belki eşinizle .
O zaman da çocuğunuza keşke seni doğurmasaydım mı diyeceksiniz.
Bir anne olarak bu lafınız çok ağır geldi bana doğrusu ,ne olursa olun insan karnındaki o günahsız için böyle şeyler söylememeli.
35.haftaya gelmişsiniz ama hala annelikten habersizsiniz ,içinizdei canlıyı hissedemiyorsunuz sanırım ki hırsınızı ondan alma çabanız var ..
Kendinize gelin lütfen ,bir anne adayına yakışmıyor.

Biraz agir olmadi mi elestiriniz?Konu sahibi zaten hassas, bir nevi bunalimda.Siz de yangina körükle gidiyorsunuz.Insan psikolojisinden de bi habersiniz.Herkesin hamileligi ayni olmaz.Sizimn hamileliginiz harika gecmis olabilir.Söz konusu bebek olunca herkes ahkam kesmeye basliyor.Hamileyken düstügü bunalimdan ötürü kendine ve bebegine zarar veren insanlar var.

Lütfen biraz daha hassas olalim.Herkes sizin gibi mükemmel hamile olmak zorunda degil.Insaniz hepimiz, zayif noktalarimiz var ve bunlar yaradilistan geliyor.Eger bir insan hormonlar nedeniyle kendini kötü hissediyorsa allahin zoruna gitmez merak etmeyin.Cok sevdigimiz allah, bagislayan, hos gören allah bunu da hos görür diye düsünüyorum.

Erkekler bizim kadar alışverişe meraklı olmuyorlar canım. Benim eşim bebeğimize çok hevesli olmasına rağmen öyle amanın da alışveriş yapalım bebeğimize modunda olmaz. Bi kere birlikte eşya almışızdır onun haricinde ben aldım, resminden onun fikrini sordum sadece. İnternetten bakabilirsin güzel siteler var, hem dışarda çok gezmemiş olursun. Biraz da hamileliğin verdiği duygusallıktan bunalmışsın bence. Bi de erkekler bizim kadar hazır olmuyor bebeğin sorumluluklarına.
Sen şimdi hamileliğinin tadını çıkar, boş yere bebişi, eşini, kendini üzme.

Biraz agir olmadi mi elestiriniz?Konu sahibi zaten hassas, bir nevi bunalimda.Siz de yangina körükle gidiyorsunuz.Insan psikolojisinden de bi habersiniz.Herkesin hamileligi ayni olmaz.Sizimn hamileliginiz harika gecmis olabilir.Söz konusu bebek olunca herkes ahkam kesmeye basliyor.Hamileyken düstügü bunalimdan ötürü kendine ve bebegine zarar veren insanlar var.

Lütfen biraz daha hassas olalim.Herkes sizin gibi mükemmel hamile olmak zorunda degil.Insaniz hepimiz, zayif noktalarimiz var ve bunlar yaradilistan geliyor.Eger bir insan hormonlar nedeniyle kendini kötü hissediyorsa allahin zoruna gitmez merak etmeyin.Cok sevdigimiz allah, bagislayan, hos gören allah bunu da hos görür diye düsünüyorum.

benim hamileliğimi süper geçirmemle bir alakası yok ,nerden biliyorsunuz süper geçirdiğimi.
hormonlar nedeniyle kötü hissetmesi normal zaten ben de söyledim bunu en baştaki cümlemde.
ama hiçbir sebep insanın evladını keşke doğurmasam deme hakkını vermez kusura bakmayın .
başka bir cümle olsaydı ,başka şeylerden yakınsaydı o zaman normal karşılardım ama bu cümleyi asla doğru bulmuyorum ...
insan psikolojisini gayet iyi bilirim ,siz beni tanımadan konuşmayın ..
hamilelik psikolojisi çok ağır olmuş olsa bile böyle bir cümleyi haklı çıkarmaz kusura bakmayın ..

benim hamileliğimi süper geçirmemle bir alakası yok ,nerden biliyorsunuz süper geçirdiğimi.
hormonlar nedeniyle kötü hissetmesi normal zaten ben de söyledim bunu en baştaki cümlemde.
ama hiçbir sebep insanın evladını keşke doğurmasam deme hakkını vermez kusura bakmayın .
başka bir cümle olsaydı ,başka şeylerden yakınsaydı o zaman normal karşılardım ama bu cümleyi asla doğru bulmuyorum ...
insan psikolojisini gayet iyi bilirim ,siz beni tanımadan konuşmayın ..
hamilelik psikolojisi çok ağır olmuş olsa bile böyle bir cümleyi haklı çıkarmaz kusura bakmayın ..

Tam bir otorite gibi konusmussunuz.Insanlar ne diyecekleri konusunda asil sizden izin almalilar.:KK14:

Tam bir otorite gibi konusmussunuz.Insanlar ne diyecekleri konusunda asil sizden izin almalilar.:KK14:

yoo ,sizin gibi ben de fikrimi belirttim ,size ters geldiyse bunu otoriteye bağlamanıza gerek yok ,benim fikrim de bu yönde ,farklı fikirlere saygı duymayı öğrenin lütfen..

X