Kız kardeşim akdeniz ateşi hastalığı var. Bulmaları çok üzün sürdü.Araştırma hastanesine gitmiştik bizde. Orda çıktı. Katılsal olduğunu söylediler ama ailemizde hiç yok. Geçmişte kimde vardı bilmiyorum. Ömür boyu günde 3 defa hap alıyor. Küçük kırmızı bir hap. Aksattığı zaman nöbet dedikleri olay gerçekleşiyor. Bacaklarda hissizlik ve aşırı bir ağrı. Yüürüyemeyecek durumda oluyor. Ateşi de yükseliyor. O zaman hapından 2 tane ard arda alınca düzeliyor. Öyle korkulacak bir hastalık değil canım. Allah şifa versin. Sadece tek sorunları hayat boyu çok kilolu olamıyorlar. .kardeşim de aşırı yemesine rağmen(gece bile) hala 50 kilo... Yaşı şuan 20 6 sene önce teşhisi kondu
Canım bu değerler bakteriyel enfeksiyonlarda yüksek çıkıyor genelde. Doktorlar en kötüsünü düşünüyor her zaman (aslında iyi de yapıyorlar) ama sen öyle düşünme içini ferah tut. Acil şifalar diliyorum.
Gerçekten mi umarım basit bir enfeksiyondur.
Öyle olduğunu düşünüyorum, çünkü ateşten başka akdeniz ateşine ait hiçbir belirtinin olmadığını söylüyorsun. Enfeksiyonda ateş yapıyor, benim oğlum birazçık üşütse ateşi hemen yükseliyor.
Geçmiş olsun öncelikle
3-4 sene önce banada akdeniz ateşi teşhisi konulmuştu. ama bende ateş yoktu sadece şiddetli karın ağrısı vardı.
uzun zamandır şükür atak geçirmiyorum. banada enfeksiyondan kaynaklanıyormus gibi geliyor . gen taraması yapılacak değilmi
Öncelikle geçmiş olsun,arkadaşımın oğlunda fmf çıktı geçen sene, ama sadece ateşli değildi ağrıları ,bulantı kusması v.s vardı tedavi gördükten sonra şuan gayet iyi ,çok nadir atakları oluyo inşallah düşündüğünüz gibi değildir allah acil şifalar versin.
ailemizin hastalığı fmf ilacı var rutin kontrolleri oluyor onun dişinda bence korkulacak bir şeyi yok.ne dertler var Allah herkesi korusun
sürekli yüksek ateş bulantı kusması vardı eklem ağrıları olduğu için kendini güçsüz hissediodu okuldada altına fln kaçırmıştı gen tarama yapıldı ailesindede varmış zaten o şekilde bulunduGeçmiş olsun. Nasıl oluyo bu ataklar kaç yaşında çocuk.
Benim oğlumda ki belirti ateş oda sık sık değil en son ocakta olmus birde nisanda işte. Yani 2-3 ayda bir diyelim.
Ama kan değerleri yüksek olunca araştırılması gerektiğini söyledi.
Yani bana fmf gibi gelmedi kan değerleri için bir şey diyemem ama sürekli ateşi vardı bahsettiğim miniğin hatta sonuçlar bulunana kadr hastanede yattı ateşini düşüremedikleri için şuan 9 yaşında hastalık geçen sene bulundu benim kuzenlerimde sürekli yüksek ateş oluyo ama enfeksiyon kaynaklı onlarınkiGeçmiş olsun. Nasıl oluyo bu ataklar kaç yaşında çocuk.
Benim oğlumda ki belirti ateş oda sık sık değil en son ocakta olmus birde nisanda işte. Yani 2-3 ayda bir diyelim.
Ama kan değerleri yüksek olunca araştırılması gerektiğini söyledi.
O kadar çokmu var ailede.
Peki bu ilacın herhangi bir yan etkisi yokmu.
Arkadasin yazisina katiliyorum. Bende fmf liyim. Olumcul bi hastalik deyil canim bu kadar yzulme.sonuc olarak daha Kesin bile deyil. Ama ara sira karin agrisi veren hastalik. Ilacini duzenli alirsa hic bir etki etmez fmf.@NURumm canim benim hastalık ilerleyen yaşlarda ortaya cikti.lise zamanki. Hala ara ara ateşin olur ama sikinti yaratmadi.
O kadar korkma.eğer fmf ise minicik bi hapi var o da agri için. Korkunç bi sonucu yok.akdeniz anemisiyle karistirma.
Bence de enfeksiyondan kaynaklidir
Arkadasin yazisina katiliyorum. Bende fmf liyim. Olumcul bi hastalik deyil canim bu kadar yzulme.sonuc olarak daha Kesin bile deyil. Ama ara sira karin agrisi veren hastalik. Ilacini duzenli alirsa hic bir etki etmez fmf.