Çok kötüyüm.. Oğlum Akdeniz Ateşi mi?

Yok benim oğlumda agrı filan yok. Tek ateş. Zaten şuan kesin bişey de yok.
Kesin tanı için gen taraması yapılacak işte.
Umarım yoktur.

Benim oglumda en ufak üşütmede ateşi yükseliyor onun araştırılması için gittim hastaneye.
Başka bir belirti yok.
Zaten doktorada öyle dedim. Sadece ateş dedim. Ama degerler yüksek çıkınca araştırılcak.

Geçmiş olsun öncelikle
3-4 sene önce banada akdeniz ateşi teşhisi konulmuştu. ama bende ateş yoktu sadece şiddetli karın ağrısı vardı.
uzun zamandır şükür atak geçirmiyorum. banada enfeksiyondan kaynaklanıyormus gibi geliyor . gen taraması yapılacak değilmi

Atak dediğiniz nasıl oluyor. Şiddetli karın agrısımı sadece?
Oglumda da yanlızca ateş var. Ama doktor 4 degerin aynı anda yükselmesinden akdeniz ateşi şüphlendi.
idrarında da kan görüldü ayrıca enfeksiyon var vucudunda belliki.
Evet randevu alıcm gen taramas için.

Geçmiş olsun ama endişelenmeyin lütfen. Akdeniz ateşi olsa bile bunu kötü düşünmeyin. Ömür boyu ilacını içtiği sürece hiç bir sıkıntısı olmayan bir hastalık. En yakın arkadaşım akdeniz ateşi düzenli olarak ilacını içer bir sürü yemek yer ve fıstık gibidir. Gayette enerjik sağlıklı biri. Lütfen sizde bunu dert etmeyin. Üstelik teşhisi çok zor bir hastalık. Erken tehşiz olmuyor genelde. Sizin çocuğunuz daha küçük şimdiden gen taraması yapılması çok faydalı. Çünkü ileri ki yaşlarda atak geçirirse genelde doktorlar apandisit zannedip boşu boşuna ameliyat ediyorlar. Eğer varsa bilinmesi çok faydalı yoksada gen taraması yapılmış olur iyi tarafından bakın lütfen.

acaba nedır bu akdenız atesı , hıc duymamıstım
ama korkmayın bakın gecen sene oglum ıcın cok doktora gıttık bası agrıyordu
psıkolojık degıl , ne kaldı gerıye sunızıtte yok beynınde tumor
öldüm öldüm bittim
cok sukur hıs bısey cıkmadı alerjık bır genız etı var
cok sukur ılac kullanıyoruz artık

Geçmiş olsun canım.. bana da fmf teşhisi konulmuştu.. karın ağrısı ateş kusma deri döküntüsü vardı. sürekli hastanelerdeydik. 13 yaşıma kadar bu şikayetlerim hep oldu . sonrasında kesildi çok şükür.
ara ara ateşlerim oluyor. baş ağrılarım oluyor fakat yaşamımı etkilemiyor.

Öncelikle geçmiş olsun,arkadaşımın oğlunda fmf çıktı geçen sene, ama sadece ateşli değildi ağrıları ,bulantı kusması v.s vardı tedavi gördükten sonra şuan gayet iyi ,çok nadir atakları oluyo inşallah düşündüğünüz gibi değildir allah acil şifalar versin.

Ne olur dua edin sizde. Benim yavrumda da çıkmasın bişey. Allah korusun kuzumu.

Geçmiş olsun. Nasıl oluyo bu ataklar kaç yaşında çocuk.
Benim oğlumda ki belirti ateş oda sık sık değil en son ocakta olmus birde nisanda işte. Yani 2-3 ayda bir diyelim.
Ama kan değerleri yüksek olunca araştırılması gerektiğini söyledi.

ailemizin hastalığı fmf ilacı var rutin kontrolleri oluyor onun dişinda bence korkulacak bir şeyi yok.ne dertler var Allah herkesi korusun

ailemizin hastalığı fmf ilacı var rutin kontrolleri oluyor onun dişinda bence korkulacak bir şeyi yok.ne dertler var Allah herkesi korusun

O kadar çokmu var ailede.
Peki bu ilacın herhangi bir yan etkisi yokmu.

sürekli yüksek ateş bulantı kusması vardı eklem ağrıları olduğu için kendini güçsüz hissediodu okuldada altına fln kaçırmıştı gen tarama yapıldı ailesindede varmış zaten o şekilde bulundu

Yani bana fmf gibi gelmedi kan değerleri için bir şey diyemem ama sürekli ateşi vardı bahsettiğim miniğin hatta sonuçlar bulunana kadr hastanede yattı ateşini düşüremedikleri için şuan 9 yaşında hastalık geçen sene bulundu benim kuzenlerimde sürekli yüksek ateş oluyo ama enfeksiyon kaynaklı onlarınki

O kadar çokmu var ailede.
Peki bu ilacın herhangi bir yan etkisi yokmu.

yok gayet iyi bir ilaç.ayrıca sanmıyorum fmf olduguna.çünkü dogumdan itibaren düşmeyen bir ates olayı olması lazım.çocuklar sık hastalanırlar ve bu hastalık şu sıralar pek bir revaşta aa fmf olabilir deniliyor hemen.ama önceden yıllarca sürün kazayra teşhis koysunlar.ayrıca tam tespit için tam gen analizi lazım.devlet hastaneleri genin tamamına bakmıyorlar.

Arkadasin yazisina katiliyorum. Bende fmf liyim. Olumcul bi hastalik deyil canim bu kadar yzulme.sonuc olarak daha Kesin bile deyil. Ama ara sira karin agrisi veren hastalik. Ilacini duzenli alirsa hic bir etki etmez fmf.

Arkadasin yazisina katiliyorum. Bende fmf liyim. Olumcul bi hastalik deyil canim bu kadar yzulme.sonuc olarak daha Kesin bile deyil. Ama ara sira karin agrisi veren hastalik. Ilacini duzenli alirsa hic bir etki etmez fmf.

ne kadar dogru bilmem ama ne kadar fmf li görsem hayatta çok başarılılar.inşaallah benim kuzum da başarıı olur bir fmf li olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…