• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötüyüm,çok üzgünüm ne yapacağım?

derenn87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
5
0
0
Ankara
öyle sinirim bozuk öyle üzgünüm öyle utanıyorum ki..işin kötüsü bu rahatsızlığın kesin çözümü yok..bunu bildikçe dahada üzülüyorum
benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.. :50:
sorun "obsesif kampulsif bozukluk" yani takıntı hastalığı..:25:
işin dahada kötüsü cinsel takıntı başladı son bir kaç yıldır.."acaba karşı cinsin organına bakarmıyım" gibi..benm gibi bu durumu çok yaşayan varmış ama ben çok utanıyorum
bundan 4 yıl önce falan psikoloğa gitmiştim..kurtulmak imkansız bu hastalıktan ve çok yaygın bir hastalıkmış... devlet hastanesine gitmiştim tabi direk ilaç yazıp gönderiyorlar..
bir süre kullanıp bıraktım ilacı..lustral kullanmıştım..pek faydasını görmedim gibi..şimdi doktora gidecek vaktim yok.ve rahatsızlıklarım yeniden baş gösterdi..bana önerebileceğiniz ilaç isimleri var mıdır?
bu rahatsızlığı olan arkadaşlar sizde ilacın faydası olmuşmuydu?
terapi alsam oda çok masraflı ne yapıcam ben bilmiyorum :(

okbnin çözümü var, iyileşenler de var
direkt ilaç yazıp gönderiyorlar demekle olmaz
o ilaçları kafana göre bırakmıcaksın.
kullan onları
ve kompulsiyonlarını yapma
kendine engel ol
onları yapmayınca bişey olmadığını göreceksin

okbnin çözümü var, iyileşenler de var
direkt ilaç yazıp gönderiyorlar demekle olmaz
o ilaçları kafana göre bırakmıcaksın.
kullan onları
ve kompulsiyonlarını yapma
kendine engel ol
onları yapmayınca bişey olmadığını göreceksin

yook gerçekten öyle ama dinliyorlar ama sadece ilaç takibi için tekrar randevu veriyorlar..
özel hastanelerdeki gibi anlatmıyorlar bişeyleri yani terapi uygulamıyorlar..
o kadar köütüym ki ağlayarak yazıyorum şuan bıktım artık gerçekten..ve daha kötü olmaktan çok korkuyorum :(

öyle sinirim bozuk öyle üzgünüm öyle utanıyorum ki..işin kötüsü bu rahatsızlığın kesin çözümü yok..bunu bildikçe dahada üzülüyorum
benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.. :50:
sorun "obsesif kampulsif bozukluk" yani takıntı hastalığı..:25:
işin dahada kötüsü cinsel takıntı başladı son bir kaç yıldır.."acaba karşı cinsin organına bakarmıyım" gibi..benm gibi bu durumu çok yaşayan varmış ama ben çok utanıyorum
bundan 4 yıl önce falan psikoloğa gitmiştim..kurtulmak imkansız bu hastalıktan ve çok yaygın bir hastalıkmış... devlet hastanesine gitmiştim tabi direk ilaç yazıp gönderiyorlar..
bir süre kullanıp bıraktım ilacı..lustral kullanmıştım..pek faydasını görmedim gibi..şimdi doktora gidecek vaktim yok.ve rahatsızlıklarım yeniden baş gösterdi..bana önerebileceğiniz ilaç isimleri var mıdır?
bu rahatsızlığı olan arkadaşlar sizde ilacın faydası olmuşmuydu?
terapi alsam oda çok masraflı ne yapıcam ben bilmiyorum :(

İlaç tedavi değildir canım, sadece semtpomlarını baskılar, ilacı bıraktıktan sonra tekrardan yavaş yavaş o semptomlar geri gelir. Kesinlikle terapi alman gerekiyor.

İlaç tedavi değildir canım, sadece semtpomlarını baskılar, ilacı bıraktıktan sonra tekrardan yavaş yavaş o semptomlar geri gelir. Kesinlikle terapi alman gerekiyor.

:( evet biliyorum..
ama maddiyat gerekiyor..devlet hastaneleri terapi vermiyor..seni dinliyor iki kelime söyleyip ilaç yazıp gönderiyor :(

ilaç tedavidir arkadaşım
bilmeden konuşmayalım
beyindeki nörotrasmitterleri dengelediği için
tedavinin en önemli parçasıdır.
ilaç kullanmalısın

merhaba deren bendede takıntı var ama temizlik takıntısı bence hiç bir şey imkansız değil iyleşmicem diye sakın düşünme bazı dualar var çok iyi geliyo onları okumanı tavsiye ederim

Merhaba,
psikologg'un da dediği gibi ilaç semptomlarınızı baskılar; bir anlamda dondurur. Ama ilacı bıraktığınızda obsesyon ve kompulsiyonlarınızın geri dönem ihtimali ne yazık ki vardır. OKB'de özellikle bilişsel davranışçı terapi ile iyi sonuçlar daha kısa sürede alınabiliyor. Şu an için öyle bir imkanınızın olmadığını söylemişsiniz fakat bir şekilde psikolojik yardım alma şansınız olursa bu rahatsızlığı daha kolay atlatabilirsiniz. Çok geçmiş olsun.

Nasıl yok ,ilaçları var.Özel doktora git mutlaka.Seni iyice dinlesin ve doğru ilacı yazma ihtimali yükselsin..Hem de terapi niyetine rahatlarsın daha uzun konuşunca..
Zordur eminim..
Ben antidepresan kullanıyorum böyle şikayetlerim olmamasına rağmen daha bir duyarsızlaştım.İnce düşündüğüm şeyleri relax düşünür oluyorum sanki biraz.Çünkü ona da yarıyor..

Back