Çok kötüyüm bayanlar

Busra54Nur

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2018
194
-53
88
26
Arkadaşlar kötü şeyler yaşadım.En başta hatayı ailem beni zorla sağlık meslek lisesi ne kaydetmekle yaptı.4 yıl sonra üniversite sınavına girdim ama maalesef sağlık meslekte matematik 3 yıldır görmediğimiz için LYS ye hazırlanan adım ve hemşirelik bölümünü de kazanamadim mezuna kaldım.1 sene vasıfsız ev kızı kardeşlerine analık eden abla oldum annem o zaman dükkan açmıştı.O sene tam özel hastanede ise baslayacaktim ki sonradan eleman var denildi(babam yoluma taş koymuş üniversite okuyayım diye)Ben de hemen çalışma hayatına atılmak istedim olmadı.O sene 2 yıllık bölüm kazandım.O sene de eşimle tanıştım eşim de işçiydi sonra normal flört ettik ben aileme söylemeden kuzenim görmüş teyzemler anama söylemiş.Annemler eşimi istemiyordu ama konuşalım diye cagirmislardi.Esimin ailesi iyiydi.Neyse üç ay sonra baskılar çoğaldı annem eşimin ailesini çağırmış beni de odaya kapatıp kardeşlerimi başıma diktiler kaynanama oglunuzu damat adayi olarak görmüyorum demis.Sonra eşim bu iş olmayacak nikah kıyalım dedi bana ben de baskılardan bıktım nikah kiydik.Ailem hemen reddetti özür bile kabul etmediler düğüne de gelmediler sonra uzulmusler Kızım da oldu okul da bitti ama ailem hala eşimi istemiyor ama annem eşimle uğraşıyor bana kızıyor(kaçtın diye kakaliyor zaten bu yüzden dul kalmamak için dua ederim) şimdi de eşimin kuzeni yeni evli onun Arabası var eşi g. Nin de sözü nişanı oldu güzel evlilik yaptı.Ailr ve coğrafya kadermis ben bunu çok iyi anlıyorum.ve eşimle kavgalarmiz var herkes geziyor denizlere gidiyor ben evden kafamı cikaramiyorum.Bazen bu yüzden ümitsizliğe düşüyorum.Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite okumanızı isteyen bir aileniz varken 18 yaşınızda nikah kıyalım diyen adama kaçmışsınız. Sizin de kızınız var biriyle bu şekilde evlense sevebilir misiniz eşini. Üstelik mutlu da değilsiniz.

Aile ve coğrafya kader doğru da siz kendi kaderinizi kendiniz mahvetmişsiniz kimseye suç bulmayın. Okul bittiyse de iş bulup çalışın.

ailem hak etti diye yazmışsınız. peki siz ???

Thomas Hardy'nin Tess 'i geldi aklıma.
Kader de kader diye diye...neyse kitabın heyecanını bozmayayım.

Özgür irade var.

Okulu zamanında kazanamamışsınız, tekrar sıkı sıkıya ders çalışmak yerine 2 yıllığa zor girmişsiniz, o ara sevgili bulup kaçıp evlenip çocuk doğurmuşsunuz.

Şimdi başkasının sözünde de, kınasında da , arabasında da, balayında da gözünüz kalacak tabii. Çünkü hiçbirini siz yaşamadınız.

Kader de kader diye geri kalan 30-40 yılınızı heder etmemek için çalışma hayatına başlayabilir, önlisansı lisansa tamamlayabilir, yaşayamadıklarını yaşamak için kendinize yeni , maddi ve manevi açıdan güçlü bir gelecek kurmakla işe başlayabilirsiniz.

Konuda siz hariç herkes bir şeylerden suçlu maşallah ama hayat sizin hayatınız, seçimler de bizzat size ait. Aile ve coğrafya kader ama Allah bize akıl da vermiş kullanalım diye. Aileniz okumanızı beklerken kocaya kaçmasaydınız alırdınız mesleğinizi elinize, okulunuz biterdi, o zaman muhtemelen aileniz de yumuşardı eğer hala evlenmek istiyorduysanız siz de yapardınız davullu zurnalı nişanlı kınalı bir evlilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…