- 3 Şubat 2015
- 1.563
- 1.686
-
- Konu Sahibi Kitapkahve
bu korkunç düşünceleri kafanızdan silin.düşünmeyin.tv izleyin,kadınlar kulübünde takılın,telefonla oyalanın,kitap okuyun,müzik dinleyin ve bir güzel uyuyun.insan neden korkarsa başına gelir derler.uyuyunca ışıkları kapatmayın.kapılar kilitli olduktan sonra ve evde işık açık olduğunda eve hırsızın falan gireceğini sanmıyorum ve çalışın kimseye (komşu,tanıdık) eşinizin haftanın hangi günlerinde mesaiye kalacağını,evde olamayacağını söylemeyin.[/QUOTE
Ben hirsiz vs insanlardan korkmam daha cok görünmeyen varliklardan korkardim
ama Allaha sigindiktan sonra pek korku kalmiyor.
Kapinizi kilitleyen tv sesi acin kendinize bi cay demleyin ohh uzanin koltuga
Bazen yanliz kalmak iyi geliyor insana..degerlendirin bence..kitap okuyabilirsiniz veya dizi film seyredin.
Hiç film izleme alışkanlığım yok hatta televizyonumda yok ama kitaplar olmasa naparım bnde bilmiyorum.
Haklısınız en iyi güvenlik sistemi dahi olsa koruyan herzaman belli ona sığınmak gerek. Banada sukuneti verir inşaallah zamanla alışırım.
benim esim gorevli olarak baska bi ulkeye gonderildi 6 ayligina,yasadigimiz yerde bir Allahin kulunu tanimazdim,mustakil sehir disinda iki katli bi evde oturuyorduk o vakit.
o evde ben tek basima tam 6 ay kaldim.tv dahi yoktu evimizde..ayrica Turkiye`de yasamiyorum ben,yurtdisindayim..hicbisey olmadi cok sukur.merdivenlerin isigini acik birakiyordum uyurken,Allaha siginip yatiyordum.
ve inanin ozaman yasadigimiz muhitte market deseniz yoktu.
komedi filmi filan izleyin,uyurken bi yerin isigini acik birakin,hicbisey olmaz Allahin izniyle.
bende önceden korkmazdım, eşlerle birlikte yaşadığımız süre zarfında her şeyi onlara havale ettiğimiz için birden boşluğa düşüyor insan sanırım. şimdi ufak bebeğimiz var bakıcıya alıştırma sürecindeyiz. gündüzleri baba bakıyor geceleri acil kliniğe nöbete gidiyor sürekli izin durumu olmadığından. ilk gece gittiğinde bende uyuyamadım ama sonradan alıştım. korktuğunu düşünme, ilgini çekecek filmler, vieolar izle internette takıl. kahveni yap kitabını oku, kendinle ilgilen. yalnızlığın tadını çıkarıyorum diye düşün.İçimden tevekkül etmek istiyorum rahat olmaya öaluşıyorum ama yokbekarken yalnız kaldığım olmuştu o zaman hiç böyle olmamıştım
Ben 3 yildir yalniz yasiyorum, sag salim hayattayim
Ana karnindan bu adamla ya da baska biriyle cikmadiniz ya, elbette yalniz kalmaniz gerekn durumlar olacaktir. Siz bir bireysiniz, gerekince yalniz kalmayi da bilmelisiniz.
Soyle dusunun, oturma odaniza silahli bir katil dalsa esinizin orda olmasi hicbir sey degistirmez. 2 kisi olmakla tek kisi olmak arasinda, hirsizdan, katilden korkmak bazinda bir fark yok aslinda.
bende önceden korkmazdım, eşlerle birlikte yaşadığımız süre zarfında her şeyi onlara havale ettiğimiz için birden boşluğa düşüyor insan sanırım. şimdi ufak bebeğimiz var bakıcıya alıştırma sürecindeyiz. gündüzleri baba bakıyor geceleri acil kliniğe nöbete gidiyor sürekli izin durumu olmadığından. ilk gece gittiğinde bende uyuyamadım ama sonradan alıştım. korktuğunu düşünme, ilgini çekecek filmler, vieolar izle internette takıl. kahveni yap kitabını oku, kendinle ilgilen. yalnızlığın tadını çıkarıyorum diye düşün.
Amin inşallah.. Bak bu gecede eşim nöbette, bizim sıpa uyudu, oturdum kk okuyup cips tüketiyorum. sen daha sağlıklı alternatifler yarat :)Fikrinize katılıyoruö bendede bekarken bi problem yoktu çünkü. Zaten ne olduysa evlenince oldu hiç ağlamayan ben sulu göz duygasal oldum çıktım :)
Bebeğinizide rabbim bağışlasın alışır inşaallah bakıcısına :)
:)Amin inşallah.. Bak bu gecede eşim nöbette, bizim sıpa uyudu, oturdum kk okuyup cips tüketiyorum. sen daha sağlıklı alternatifler yarat :)
Canım sen bu yaşına kadar hiç yalnız kalmadın mı ki? Küçücük çocuklar bile evde yalnız kalıyor. Kapını kitle, duanı oku hiç bişeycikler olmaz korkma. Çok paranoya yapıyorsan uzan TV karşısında uyuyakalırsın.Eşim iş yeride ki yeni düzenleme nedeniyle haftada iki gece mesaiye kalıcak. İlk kez iki gün önce gece işe gitti ve ben evlendiğimden beri en huzursuz paranoya dolu gecemi yaşadımo gittikten sonra elime bi kitab alıp meşgul oldum ama yok olmadı, yaşnızlığın getirdiği acayip bi korku h rahat vermedi bana.
Yeni evli sayılırım bı semtte eşiin aîlesi dışında pek ahbabım yok.
Yani bana eşlik edecek çağıracağım birileri falan. Kayıbvalidemlere gitmeyi ben istemiyorum kayınlarım var rahat edemiyorum hiç bi yönden tesettürlüyüm.
Uzun yazıyorum kusura bakmayın ama beni yaklaşan vardiya gecesi sebebiyle telaş ve korku sardıeşim yokken nerdeyse hiç uyuyamamıştım ve sürekli kafamda kadın cinayetleri, hırsızların evlere ne kadar kolay girdiğiyle ilgili kötü düşünceler ..kapımu defalarca kilitliyorum ama beynime bişey yapamıyorum korkuyu yenmek için öneriniz varmı bana ?
Benim eşimde haftada 2 kere geceye gidiyor gece saat 10 çıkıp sabah 7 geliyor. o gittikten sonra tvyi açıyorum saat 12 ye kadar bakıyorum. sonra sabah işe gideceğim için yatağıma geçiyorum arada bir korkuyorum ama hemen apartmanda yanlız olmadığım aklıma geliyor. telefonu yanımda bulunduruyorum. apartmandan orta yaşlı 3 ailenin telefonu var birşey olsa hemen onları ararım diye düşünüyorum telefondan komik karikatürler okuyorum gözüm yanmaya başlayınca yorganı tepeme çekip uykuya dalıyorumEşim iş yeride ki yeni düzenleme nedeniyle haftada iki gece mesaiye kalıcak. İlk kez iki gün önce gece işe gitti ve ben evlendiğimden beri en huzursuz paranoya dolu gecemi yaşadımo gittikten sonra elime bi kitab alıp meşgul oldum ama yok olmadı, yaşnızlığın getirdiği acayip bi korku h rahat vermedi bana.
Yeni evli sayılırım bı semtte eşiin aîlesi dışında pek ahbabım yok.
Yani bana eşlik edecek çağıracağım birileri falan. Kayıbvalidemlere gitmeyi ben istemiyorum kayınlarım var rahat edemiyorum hiç bi yönden tesettürlüyüm.
Uzun yazıyorum kusura bakmayın ama beni yaklaşan vardiya gecesi sebebiyle telaş ve korku sardıeşim yokken nerdeyse hiç uyuyamamıştım ve sürekli kafamda kadın cinayetleri, hırsızların evlere ne kadar kolay girdiğiyle ilgili kötü düşünceler ..kapımu defalarca kilitliyorum ama beynime bişey yapamıyorum korkuyu yenmek için öneriniz varmı bana ?