İlköğretim Yorum ve Soruları çok kızgınım,bu nasıl sözlük ya anlamadım

netertua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2007
2.110
12
116
Diğer
Merhaba arkadaşlar.
benim oğlum 2.sınıfa gidiyor.öğretmenimiz dönem başında sözlük aldırdı ve kullanmaya başladılar.oğlumla sözlük çalşırken rastgeldim içindeki kelimelere bakıyorum.şok geçiriyorum resmen.akannehir
Daha sözlüğün hepsine bile bakmadım .sadece gördüklerimi yazıyorum(hepsini bile değil)
bilmiyorum burada yazmam uygun olur mu ama rezaleti göstermek için yazmak istiyorum.

bu kadarda olmaz ki birde sözlüğün üzerinde ilköğretim için türkçe sözlük yazılmış.yani ilköğretim için böyleyse büyüklerinki nasıl olur bilemiyorum.o kelimeler ne işlerine yarayacaksa anlamadım yani.kafamçokkarıştı

işte o kelimeler
orgazm,orospu,metres,meni,gerdek....

sizin çocugunuzun sözlüklerde de böyle şeyler varmı?
siz olsanız ne düşünürsünüz?

Yazılmasa eksik denir diye belki yazılmıştır.
Aslında çocuğun bunları sözlükten değil de arkadaşlarından duyması da olası.
Hem çocuklar sözlüğe ancak sıkıştıklarında bakarlar.
Bu nedir diye sorarsa da uygun bir dille açıklarsınız.
Bu çocuklar öyle sorularla çıkıyor ki karşımıza,şok oluyoruz bazen.
Kolay gelsin,annelik zor zenaat yerimseniben

Aslında toplumda sıkça duydukları kelimeler..
Yani evinizde konuşulmuyor olabilir ama okulda eminim sıkça duyuyordur.

abartıcak ne var anlamadım.sözlük bu dogruyu ögrensın ordan cocukların agzından duyacagına.

sevişmek sperm vs kelimeleri arkadaşın lugatında büyük ayıp:hulya:

bende bi sakınca göremedim.bu kelimeleri tv.den yada çevreden bi şekilde duyuyor zaten.sözlükten doğru anlamlarını bilmesinde ne sakınca olabilir.çocuklarımızı bu kelimelerden soyutlayıp büyütemeyizki büyütmemeliyizde zaten.çocuğunuz 8 yaşında sanırım hala kendisini leyleklerin getirdiğinimi düşünüyor

iyide cocugun bu kelimeleride bilmesi lazım ama degilmi ...

biri kalksa cocuga kufur etse teşekkurmu etsin anlamlarını bilsinki ona gore tavır alsın ...

Muhtemelen ılkogretıme uygun sozluklerdır.Okullar MEB onayı olmayan hıc bır sozlugu tavsıye etmez kı.Ustelık cevreden duydugu kelımelerın anlamlarını yıne cevreden gelısıguzel ogrenmelerı yerıne uygun sekılde ogrenmelınde bı sakınca da yok.

2. sınıfa giden bir cocuga oros..... veya orgazmın acıklamasını yapamazsınız yaaprsanız bu yasta o cocuk bunu baska seylere ceker ve yanlıs yası henuz bunları dinlemek için erken haklı olabilirsin bu konuda

teşekkür ederim.a.s.
yorumlarınızdan sonra olaya daha farklı bir pencereden baktım.

bunlar ayıp şeyler diil dediklerinizde bir kaçı ama dediğiniz gibi ilkokul sözlüğünde bunların yer alması saçma

2. sınıfa giden bir cocuga oros..... veya orgazmın acıklamasını yapamazsınız yaaprsanız bu yasta o cocuk bunu baska seylere ceker ve yanlıs yası henuz bunları dinlemek için erken haklı olabilirsin bu konuda

teşekkür ederim canım .a.s.
beni anladığın için sağol. :teselli:
bazı arkadaşların yazdıklarından farklı bir bakış açısı da elde ettim doğrusu.iyi de oldu.çocuk merak ederse açıp okur.
ben bu kelimeler tabudur vb..şeyler söylemedim ki.sadece yaşları çok küçük dedim.
soru sorduğu zman ben cevaplıyorum zaten.nasıl dünyaya geldim,çocuklar nerden doğar vb şeyleri ben ona açıklamışım zaten.ne zman kafana takılan bir sorun olursa benimle konuşabbilirisn demişim,utandırmadan,kızmadan,ayıplamadan..ama ben onun seviyesine göre anlatmışım.
benim kızdığım herşey zmanında olmalı ne az ne çok.

bende hiç uygun görmedim canım... 2.sınıfa giden bir çocuğun o kelimelere ihtiyacı olacağını zannetmiyorum zaten..

o sözlükler dikkat ettiyseniz küçüktür, çocuğun o süre içinde sık karşılaşacağı kelimeleri içerir. bahsettiğin kelimelerle arkadaşları ile sohbeti esnasında karşılaşacağını da zannetmiyorum. :)

bunlar ayıp şeyler diil dediklerinizde bir kaçı ama dediğiniz gibi ilkokul sözlüğünde bunların yer alması saçma

bende bunu anlatmak istiyorum yani.
ama aslında devrimiz öyle bir devir olmuş ki diziler vb.. şeylerde bunlar çok normal hale gelmiş.ee tabi çocuklarda merak edecek tabiki.

belki lise sözlüğünde olabilirdi ama ilkokul sözlüğünde olması bana garip geldi.CADIARZU

aynen bencede 9 yasında bir cocuga ne kadar ileri duzeyde cinsel bilgi verebilirsinki anlattıklarını denemeye bile kalkar cocuk neticede..... oyuzden yasına gore seyler izlettirmek veya kitaplar okutmak gerekiyor bence... bu sozluk baya ileri gitmiş bide ilkogretim sozlugu hangi akla hizmet anlamadım

a.s.
benim oğlum 7 yaşında daha ...
bence herşey zmanında olmalı ama şimdiki diziler vb. pogramlar herşeyi normal hale getirmiş.
normal olmayan biziz.klava:

yorumun için teşekkür ederim a.s.
en fazla sevişmek kelimesi olsun hadi diğerlerine gerek yoktu esasında.
ama şöyle bir yandan da merak ederse açıp okur diye düşünüyorum(yukardaki arkadaşların yorumlarını okuduktan sonra)
ama bizimki okumakla kalmaz ki bana en ince ayrıntısına kadar sorar.
belki de beni en çok endişelendiren de buydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…