Yazılmasa eksik denir diye belki yazılmıştır.
Aslında çocuğun bunları sözlükten değil de arkadaşlarından duyması da olası.
Hem çocuklar sözlüğe ancak sıkıştıklarında bakarlar.
Bu nedir diye sorarsa da uygun bir dille açıklarsınız.
Bu çocuklar öyle sorularla çıkıyor ki karşımıza,şok oluyoruz bazen.
Kolay gelsin,annelik zor zenaat yerimseniben
2. sınıfa giden bir cocuga oros..... veya orgazmın acıklamasını yapamazsınız yaaprsanız bu yasta o cocuk bunu baska seylere ceker ve yanlıs yası henuz bunları dinlemek için erken haklı olabilirsin bu konuda
teşekkür ederim canım .a.s.
beni anladığın için sağol. :teselli:
bazı arkadaşların yazdıklarından farklı bir bakış açısı da elde ettim doğrusu.iyi de oldu.çocuk merak ederse açıp okur.
ben bu kelimeler tabudur vb..şeyler söylemedim ki.sadece yaşları çok küçük dedim.
soru sorduğu zman ben cevaplıyorum zaten.nasıl dünyaya geldim,çocuklar nerden doğar vb şeyleri ben ona açıklamışım zaten.ne zman kafana takılan bir sorun olursa benimle konuşabbilirisn demişim,utandırmadan,kızmadan,ayıplamadan..ama ben onun seviyesine göre anlatmışım.
benim kızdığım herşey zmanında olmalı ne az ne çok.
bunlar ayıp şeyler diil dediklerinizde bir kaçı ama dediğiniz gibi ilkokul sözlüğünde bunların yer alması saçma
teşekkür ederim canım .a.s.
beni anladığın için sağol. :teselli:
bazı arkadaşların yazdıklarından farklı bir bakış açısı da elde ettim doğrusu.iyi de oldu.çocuk merak ederse açıp okur.
ben bu kelimeler tabudur vb..şeyler söylemedim ki.sadece yaşları çok küçük dedim.
soru sorduğu zman ben cevaplıyorum zaten.nasıl dünyaya geldim,çocuklar nerden doğar vb şeyleri ben ona açıklamışım zaten.ne zman kafana takılan bir sorun olursa benimle konuşabbilirisn demişim,utandırmadan,kızmadan,ayıplamadan..ama ben onun seviyesine göre anlatmışım.
benim kızdığım herşey zmanında olmalı ne az ne çok.
aynen bencede 9 yasında bir cocuga ne kadar ileri duzeyde cinsel bilgi verebilirsinki anlattıklarını denemeye bile kalkar cocuk neticede..... oyuzden yasına gore seyler izlettirmek veya kitaplar okutmak gerekiyor bence... bu sozluk baya ileri gitmiş bide ilkogretim sozlugu hangi akla hizmet anlamadım
bende hiç uygun görmedim canım... 2.sınıfa giden bir çocuğun o kelimelere ihtiyacı olacağını zannetmiyorum zaten..
o sözlükler dikkat ettiyseniz küçüktür, çocuğun o süre içinde sık karşılaşacağı kelimeleri içerir. bahsettiğin kelimelerle arkadaşları ile sohbeti esnasında karşılaşacağını da zannetmiyorum. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?