İlköğretim Yorum ve Soruları çok kızgınım,bu nasıl sözlük ya anlamadım

bazıları alaycı tarzda yazmışlar...
ben onlarala polemiğe girmek istemiyorum.

ama alaycı,kırıcı olmayan ve düzeyli yazan arkadaşlara da teşekkür ederim hepsine tek tek .bana farklı bir bakış açısı kazandırdılar.a.s. a.s. a.s.

bence gayet fazla abartmışsınız senelerdir o sözlüklerle büyüdük gayette sağlıklıyız!
sevişmek orgazm ve meni kelimelerini kıyamet alameti başımıza taş yağacak şeklinde eleştirirseniz elbetteki abarmış olacaksınız..
o sözlüklerde daha fazlasıda vardır . hele büyüsün çocuğunuz ingilizce türkçe sözlüklerde daha daha fazlasını bulacak. sokakta duyacağı küfürün biri bin para...
siz hayatınızda hiç sözlük görmemişmiydiniz? ya da çocuğunuz anne sevişmek ne demek dediğinde mantıklı açıklamayı yapamamaktan mı korkuyorsunuz?ki sizin yerinize yapacak bir sözlüğü var elinde..
her neyse relax olun bence...

hadi ben abarttım siz neden hala abartıyorsnuz bunu anlamadım .CADIARZU
ben polemiğe girmek istemiyorum dedikçe...
yukarıda yazdığım onca mesajı okumadınız herhalde.
daha yazacaktım ama gereksiz polemiğe girmek istemiyorum.

Orgazm, metres gibi kelimelerin sözlükten öğrenilmesi bence de yanlış, birebir anlayacakları dilde anlatılsa tamam. Çocuklar derste öğretmenlerine bu kelimeleri sorsalar azar işitirler üstüne, bu nasıl perhiz anlamadım lmaz:

valla burda dikkatimi çeken kelime o.... oldu, bu bi kelime olarak yer alamaz sözlükte çünkü bir küfür bence, ama fahi.e denseydi bu bi kelime olabilirdi
o zaman tüm küfürleri ve anlamlarını yazsınlar ne saçma
ayrıca ben meb onaylı yayınlara hiç güvenmiyorum bazı bazı çıkıyor gazetede, tv de meb onaylı ilkokul kitaplardaki rezillikler, bence mebin başında kim varsa o dönem ona yakın yayın evlerinin pompalanması bu durum

Son düzenleme:
ne yanlış yorumlar varr,,
birilerinin düşünceleri ciddi derecede dalgaya alınırken sanki kendi düşünceleri dosdoğruymuş gibi ifadelerle dolu,alaycı tavra yazık,,

sözlük ilköğretim seviyesinde ihtiyaç duyulan kelimeleri kısaca tanımlayan kitapçıktır,
[B]ansiklopediyle[/B] karışıtrılmasın,
bazı bilgiler yaş düzeyine göre ansiklopedilerde açıkça yer alabilir ve yaş seviyesine göre her kelime ve kavrama değinilir,
ama sözlüklerde bu kelimelerin işi ne,hangi cümlede,hangi derste,hangi konuda bu keliemlere ihtiyaç duyar bir çocuk,,

yayınevini aramanızı ve durumdan rahatsızlığınızı dile getimenizi tavsiye ederim..

emin olmadan yazmak istememiştim.. bugün baktım ilköğretim altıncı sınıf fen kitabına, ve bahsi geçen kelimelerin çoğu bu kitapta var, ünite içinde... bilginize....

sözlükte yazan kelimeler 2.sınıf çocuğu için tabiki uygun değil ama unutmayalım ki artık ilkokul diye bir kavram yok bu sözlükler ilköğretim için.yani liseye kadar olan 6.7. ve 8. sınıf da ilköğretim düzeyinde.haliyle sözlükleri de basarken maalesef 1. sınıf 2. sınıf düzeyinde değilde ilköğretim,ortaöğretim düzeyinde diye ayırtediliyor.ve 2. kademenin yani 6,7 ve 8.sınıfların da düzeylerini ele alarak yazılıyorkaydirigubbakcemile2sizin yapmanız gereken bence çocuğunuz eğer sözlüğü korcalar ve bu kelimeleri merak ederde sorarsa uygun bir dille cevaplandırmanız,nacizane bir tavsiyeopuyorumnanaktan

yapmayın arkadaşlar,
yuıkarıdaki hangi kelime 6-7-8.sınıf kitabında var bana yazarmısınız lütfen,
orospu,
metres,
orgazmm,
gerdek,
meni bu kelimelerden hangisi hangi kitapta geçiyor lütfen yazarmısınız..

bu kelimelerin hiçbirinin araştırma maksatlı bir sözlükte yeri olmamalı,
netertua sen de bu sözlüğün adını,yayınevini açıkça yazarmısın lütfen..

Bu işle özel olarak ilgilenmek istiyorum..

Bunların sözlükte olması normaldir kendınizi dış dünyaya neden bukadar kapadınız anlamadım. Bunlar türkçede gizli saklı kullanılan kelimelersede burda zaten yer olmalı olması gerekeni o. Diyelimki sen 30 yaşına geldin orgazm kelimesının ne demek oldugunu bilmiyorsun sözlüğü açıp öğrenmek istemezmısın yani?

orgazm olmanın anlamını 30 yaşında sözlükten bakarak mı kendimizi dış dünyaya kapattığımızdan bahsediyorsun ben anlamadım,
kim 30 yaşında bu kelimenin anlamı için bir ilköğretim sözlüğüne bakar yaa akannehir

adı üstünde ilkokul sözlüğü.. bu kelimeleri öğrenmedikleri zaman dış dünyaya kapamayacaklar kapılarını.. ha bunları o yaşta öğrenerek ordinaryus olacaksa olmasın o zaman.. herşeyin bir zamanı var..

30 yaşına gelmiş arkadaşlar da ilkokul sözlüğüne bakmasınlar artık.. nete girebiliyorlarsa, google a da girebilirler... :1closedeyes:

ben bu yoruma katılıyorum. çeşit çeşit sözlük var. biz burda ilkokul seviyesine uygun bi sözlükten bahsediyoruz. 2. sınıfa giden bir çocuğun böyle sözcüklere ihtiyacı olmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…