Çok karışığım bu adam dedikleri gibi tehlikeli olabilir mi?

Bizim evde haftasonlari kahvalti her durumda benim esimin gorevidir, haftada 2 3 kez ya disarda yeriz, ya eve soyleriz cunku benim de canim yemek yapmak istemez, ama tûm Turkiye'nin dag tas, kôy bucak adamlari olaya ayni pencerden, ayni bicilde bakiyo diyemezsiniz, her erkegin yetistirimesi, ailede aldigi kultûr farkli cunku, egeli akdenizliyle, dogulu bile farkli kulturlerde yetisiyo bu ulkede, sirnakli korucu kocasina cik camlari sen sil bu hafta diyen kadin oldugunu sanmiyorum, bu olayi normallrstirmek degil, bu ulkenin gerceginin farkinda olmak, benim esim yabanci, yemek de yapar, viledayla yel siler, camasirlari makinaya atar, ama onun geldigi ûlkede, anneler kiz, erkek cocuk ayrimi yapmiyor, ne zaman bizde anneler oglum yavrum kiymetlim demeyi keser, o zaman normallesme kendiliginden biter zaten, bugun icin kendimizi kandirmak olur aksi
Aslında böyle erkekleri biz tercih etmezsek, üçüncü dördüncü kez evlenemezse bu cüreti kendinde bulamaz demek istiyorum.
Adam bas bas bağırıyor ben buyum diye, her erkek aynı demeyecek evlenmeyeceğiz.
Yani ben hayat standartımı düşürecekse huzurumu bozacaksa neden evleneyim?
O zaman el mecbur düzelecekler.

Adam kafadan sakat bence, kim karım da çalışan kadındı lafımı dinlemedi diye 2 çocuklu karısını boşar Allah aşkına? Adam köyden çıkmış ama kafası hala 100yaşındaki köy ağası gibi 1 mg ilerleme gösterememiş, kadınları insan yerine koymuyor ki.
Cocuguna acirim sadece. Garibanlar hep boyle bencil ana babalarin yaninda abuk subuk hayatlar yasiyorlar. Herkes şamar gibi ciddi yorumlar yapmis konu sahibi safa yatiyor. Ben sorumun net cevabini duymak isterim acikcasi.

Adam hizmetçi alsam bana dayanamaz kaçar en iyisi hizmetçilik ve kölelik yapabilecek bir kadın alayım nikahıma demiş belli ki. Hizmetçilik kötü birşey değil bu arada. İlla ki yapacaksanız iş olarak yapın çocuğunuza da gül gibi bakarsınız, o herif gibilere de ihtiyacınız olmaz.

Ben bu ise girmezdim. Adam es degil kendine kole istiyor.
Sevmeden, tanimadan evde oturup calismayan birini neden ister insan? Kasina gozune hayran oldugu icin degil. Camasirimi yikasin, utumu yapsin, ben ne dersem degip sesini cikarmasin, isi gucu de olmasin ki eli hep bana mahkum olsun derdinde. Anlamadiniz mi?

Adam rengini belli etmiş aslında. Belli ki boyunduruğu altında yaşayacak bir kadın arıyor. Siz bu şekilde yaşamaya razı mısınız?

Merhabalar.öncelikle kendimden bahsedeyim.lise mezunuyum.ve köyde yaşıyorum ailemle birlikte.yaşım epeyce ilerledi 40 kadar.bir evlilik yaptım bir çocuğum var.işim mesleğim yok.
Aynı köyden bir bey var kendisini ailelecek de iyi tanırız.ama kendisi şehir merkezinde tatillerde dalan geliyor köye ailesinin yanına.mesleği bankada müdür.
46 yaşında o da boşandı.2 tane tane çocuğu var annede kalıyor.ama sorun şu ki ben onunla evlenirsem o benim 2.kocam olacak ben ise onun 3.karısı olacağım.çünkü iki çocuğu ki biri kız biri erkek ilk eşinden 2.eşinden çocuğu yok.ilkiyle 6 yıl evli kalmış.ikinci ile 2 yıl.
İki bayan da çalışıyormuş.şimdi ise bu adam annesi aracılığı ile haber gönderiyor benimle evlenmek istediğine dair.3.karısını çalışmayan ev hanımı istiyormuş.benim çocuğumu da sorun etmiyor birlikte yaşayacağız.
Şimdi başlıkta tehlikeli mi dedim neden çünkü 1 değil iki evlilik diyor arkadaşlarım çevrem ailem.kendi çevremden bu durumu onaylayan yok.
Açıkçası ben nötrüm sizlerin fikirlerini merak ediyorum.etrafın dediği gibi iyi olsa iki kadın da bunu bırakmaz mıydı?veya adamın ve aileisnin dediği gibi adam şanssız ve iki kadın da sorunlu olabilir mi? Ne dersiniz?

abla ağır işsiz denen tiplerden ...

Merhabalar.öncelikle kendimden bahsedeyim.lise mezunuyum.ve köyde yaşıyorum ailemle birlikte.yaşım epeyce ilerledi 40 kadar.bir evlilik yaptım bir çocuğum var.işim mesleğim yok.
Aynı köyden bir bey var kendisini ailelecek de iyi tanırız.ama kendisi şehir merkezinde tatillerde dalan geliyor köye ailesinin yanına.mesleği bankada müdür.
46 yaşında o da boşandı.2 tane tane çocuğu var annede kalıyor.ama sorun şu ki ben onunla evlenirsem o benim 2.kocam olacak ben ise onun 3.karısı olacağım.çünkü iki çocuğu ki biri kız biri erkek ilk eşinden 2.eşinden çocuğu yok.ilkiyle 6 yıl evli kalmış.ikinci ile 2 yıl.
İki bayan da çalışıyormuş.şimdi ise bu adam annesi aracılığı ile haber gönderiyor benimle evlenmek istediğine dair.3.karısını çalışmayan ev hanımı istiyormuş.benim çocuğumu da sorun etmiyor birlikte yaşayacağız.
Şimdi başlıkta tehlikeli mi dedim neden çünkü 1 değil iki evlilik diyor arkadaşlarım çevrem ailem.kendi çevremden bu durumu onaylayan yok.
Açıkçası ben nötrüm sizlerin fikirlerini merak ediyorum.etrafın dediği gibi iyi olsa iki kadın da bunu bırakmaz mıydı?veya adamın ve aileisnin dediği gibi adam şanssız ve iki kadın da sorunlu olabilir mi? Ne dersiniz?
İlla kadınların sorunlu olmasına gerek yok. Yada illa adamın sorunlu olmasına gerek yok. Anlaşamamaışlar ayrılmışlar. Önemli olan ayrıldıklatan sonra eski eşleri ile nasıl? Onları kötülüyor mu? Çocuğu olduğu eşi ile iletişimi saygılı mı? Bence bunlara bakın derim. Onca insan sevgisiz, evlilik yürütüyor sırf boşanmış demesinler diye. Böylesi daha mı iyi olacaktı. Belki sizde evleneceksiniz ileride boşanabilirsinizde, sizin hissettikleriniz önemli. Boşanma olayına bu kadar öcü gibi bakmayın. Bir taraf sevmiyorsa artık diğeri yapışınca daha mı iyi.

Boşuna yazdık demekki...
Eline ne geçiyor ki böyle şeylerle anlamak zor geliyor artık.

Kırk yaşında çeşme başında banka müdürünün kölesi olma fantezisi kurup bu fanteziye çocuğunu da sürükleyen bi abla mı daha trajik yoksa vakit öldürmek için trollük yapmaktan daha verimli bi yol bulamamak, hayal gücünü çalıştırıp, ıkınıp sıkınıp uydura uydura bu hayali ablayı uydurmak mı? Yoksa nolur nolmaz durduk yere birinin hayatı kaymasın diye ciddiye alıp yorum yapan bizlerin düştüğü hal mi trajik? Kafamda deli sorular :işsiz:

X